Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@04:33:28 GMT

مدیریت واردات، توسعه صادرات و افزایش عمق ساخت

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۹۱۸۳

مدیریت واردات، توسعه صادرات و افزایش عمق ساخت

شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بزرگداشت یک موضوع که در سطح ملی، اهمیت دارد روزهایی تعیین می‌کند. به همین منظور روز ۱۰ تیر در تقویم کشورمان به نام روز ملی صنعت و معدن نامگذاری شده است. پول نیوز - موتور توسعه هر کشور بر اساس تولید ملی آن سرزمین شکل می‌گیرد و این تولید ملی است که می‌تواند سایر بخش‌ها را در کنار خود به حرکت درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدمات، صادرات، خوداتکایی، تاب‌آوری، حفظ ارزش‌افزوده که مبتنی بر تولید هستند نیز از مقوله‌هایی به شمار می‌روند که با بحث تولید در هر کشوری منطبق هستند.
در بیشتر سیاست‌های کلان کشور مانند سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و حمایت از سرمایه‌گذاری، اهمیت تولید و بخش صنعت و معدن بیش‌ازپیش ملموس است.
همچنین در نامگذاری‌های سال‌های اخیر توسط مقام معظم رهبری نیز عمدتاً موضوعات مربوط به تولید و صنعت کشور مدنظر قرار داده شده که این امر به نوبه خود اهمیت مقوله تولید را نشان می‌دهد.
 این روز یک روز نمادین است و سعی می‌شود که در آن، از واحدهای پیشتاز و برتری که در رشته فعالیت‌های مختلف توسط کارگروه مربوطه انتخاب می‌شوند تقدیر و تشکر به عمل آید و به جامعه معرفی ‌شوند. امسال نیز همانند سنوات گذشته و البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، این مراسم برگزار و واحدهای نمونه معرفی خواهند شد.
 امروزه تولید بسیاری از کالاها در کشور به دلیل تولید و توجیه فنی و اقتصادی اهمیت دارد؛ بنابراین با توجه به افزایش نرخ ارزی که در این سال‌ها اتفاق افتاده اهمیت خوداتکایی و استقلال صنعتی و تغییر جهت تولیدات صنعتی از مونتاژکاری به نوآوری، مقوله بسیار پراهمیتی است؛ لذا بحث نهضت ساخت داخل که سال گذشته در وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد و در قالب بهم‌رسانی نیازمندی‌ها و توانمندی‌های بین بخش صنعت توسعه پیدا کرد امسال نیز در دستور کار معاونت صنایع وزارت صمت قرار دارد.
به منظور افزایش عمق ساخت داخل و به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های ملی برای عبور از مسیری که درحال‌حاضر وجود دارد و همچنین تامین نیازهای صنعتی کشور نیازمند به کارگیری همه حلقه‌ها و زنجیره‌ها از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، افراد و ظرفیت‌های فنی مهندسی کشور به منظور طراحی تولید و تجاری‌سازی، نمونه‌سازی و تولید انبوه محصولاتی هستیم که باید در کشور تامین و تولید شوند. تامین و تولید می‌تواند نیاز ما را مرتفع کرده و در بخش دیگر نیز موجب توسعه صادرات شده و همچنین ضمن رفع نیازهای کشورهای همسایه موجب صرفه‌جویی ارزی نیز شود. افزایش تولید منجر به ارزآوری در این بخش خواهد شد.
لذا مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت بحث مدیریت واردات، توسعه صادرات و افزایش عمق ساخت داخل است که جزو رویکردها و محورهای اصلی وزارت صنعت معدن تجارت در سال ۱۳۹۹ اعلام شده است.
نویسنده: مهدی صادقی نیارکی – معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تولید صنعت نوآوری صادرات مدیریت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۹۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از تک کرانچ، دولت جو بایدن به دنبال تأمین بودجه‌ای است که با استفاده از دوقلو‌های دیجیتالی، تولید نیمه هادی‌ها را بهبود می‌بخشد.

دوقلو‌های دیجیتال مدل‌های مجازی هستند که برای آزمایش و بهینه سازی اشیاء و سیستم‌های فیزیکی استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، خودروسازان به دنبال استفاده از دوقلو‌های دیجیتالی کارخانه‌های خود هستند تا فرآیند‌های جدید تولید را بدون ایجاد اختلال در تولید آزمایش کنند.

دولت بایدن اعلام کرد درخواست‌هایی را برای آنچه که پیش بینی می‌کند در مجموع ۲۸۵ میلیون دلار هزینه ببرد برای کار‌هایی که شامل تحقیق در زمینه توسعه دوقلو دیجیتال نیمه هادی، ساخت و پشتیبانی از امکانات ترکیبی فیزیکی/دیجیتالی، پروژه‌های نمایشی صنعت، آموزش نیروی کار و بهره برداری از مؤسسه جدید ساخت تراشه آمریکا است، بپذیرد.

لوری ای. لوکاسیو، معاون وزیر بازرگانی برای استاندارد‌ها و فناوری و مدیر مؤسسه ملی استاندارد و فناوری روز یکشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت که دوقلو‌های دیجیتال می‌توانند هزینه‌های توسعه و ساخت تراشه را کاهش دهند، در حالی که فرآیند‌های مشارکتی بیشتری را در مورد طراحی و توسعه تراشه ممکن می‌سازند.

لوکاسیو گفت: در حال حاضر، هیچ کشوری در مقیاس مورد نیاز سرمایه‌گذاری نکرده به موفقیت توانسته است صنعت را به گونه‌ای یکپارچه کند که پتانسیل عظیم فناوری دوقلو‌های دیجیتال را برای کشف‌های نوآورانه آزاد کند.

این تأمین مالی بخشی از قانون تراشه و علم ۲۰۲۲ (CHIPS and Science Act of ۲۰۲۲) است. این قانون یک لایحه ۲۸۰ میلیارد دلاری دارد که شامل ۵۲.۷ میلیارد دلار برای افزایش تولید داخلی نیمه‌رسانا‌هاست. در آن زمان، بایدن
خاطرنشان کرد که ایالات متحده از تولید ۴۰ درصد نیمه هادی‌ها در سراسر جهان به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟