Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سولماز دهقانی رئیس کمیسیون گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی شورای شهر با اشاره به حضور ۲ هزار معتاد متجاهر در اطراف بافت تاریخی شهر، گفت: زندگی کودکان و نوجوانان بافت تاریخی در میان انبوه معتادان متجاهر، نگران‌کننده است و ضعف عملکرد شورای هماهنگی مواد مخدر و نیروی انتظامی در خصوص معتادین متجاهر آشکار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بافت تاریخی شیراز علی رغم سال‌ها بی توجهی که نسبت به آن شکل گرفته بود، به واسطه ارزشمندی، بار دیگر مورد توجه قرار گرفت و با ورود سرمایه گذاران و مرمت خانه‌های تاریخی موجود در آن و همچنین کف سازی‌ها و بدنه سازی‌ها در برخی گذر‌ها توسط شهرداری تا حدی احیای کالبدی بافت در دستور کار قرار گرفت.

دهقانی با تاکید بر این مطلب که هرچند فرآیند احیا باید در دو حوزه کالبدی و کارکردی به موازات هم انجام شود تا بافت‌های تاریخی کیفیت گذشته خود را بازیابند و باز زنده سازی شوند، تصریح کرد: در بودجه سال ۹۹ منطقه تاریخی فرهنگی جهت بازآفرینی و ساماندهی برخی فضا‌ها و بهسازی مسیر‌ها و گذر‌ها حدود ۱۱۵ میلیارد تومان اختصاص داده شد که می‌توان گفت پنج برابر بودجه سال‌های گذشته است، اما در کنار تمام این اقدامات مثبتی که توسط شهرداری صورت گرفته است، این منطقه با آسیب‌های اجتماعی زیادی از جمله اعتیاد و معتادان متجاهر روبروست که متاسفانه به دلیل نبود مدیریت یکپارچه و واحد شهری بحث ساماندهی معتادان متجاهر به معضلی جدی برای شهر به خصوص بافت تاریخی فرهنگی تبدیل شده است.

این عضو شورای شهر شیراز عنوان کرد: در حال حاضر بیش از دو هزار معتاد متجاهر و کارتن خواب در شهر شیراز وجود دارد که اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی با ۱۴ نفر نیروی اجرایی و ۶ دستگاه ون و بودجه‌ای اندک مسئولیت جمع آوری این تعداد معتاد متجاهر را بر عهده دارد در صورتی که وظیفه اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی، ساماندهی کودکان کار، متکدیان و در راه ماندگان و وظیفه جمع آوری معتادان متجاهر بر عهده نیروی انتظامی است.

دهقانی ابراز داشت: در قانون پنج ساله ششم توسعه در خصوص ساماندهی معتادان متجاهر به صراحت عنوان شده است: «از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان بهزیستی) و با همکاری شهرداری‌ها نسبت به بهره‌برداری و تکمیل مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر و بی‌خانمان و راه اندازی مراکز جامع توانمندسازی و صیانت اجتماعی برای معتادان بهبود یافته در استان‌ها با رعایت احکام ماده ۷۷ این قانون اقدام کند.

ناظر شهرداری منطقه ۸ عنوان کرد: اداره این مراکز به عهده سازمان بهزیستی کشور یا شهرداری‌ها حسب مورد با بهره گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد و بخش غیر دولتی خواهد بود. نیروی انتظامی موظف است پس از اخذ دستور قضایی نسبت به جمع آوری این معتادان و تحویل آن‌ها به این مراکز اقدام نماید. ترخیص این افراد از مراکز مورد نظر با تایید سازمان بهزیستی و با هماهنگی نیروی انتظامی و مقام قضایی خواهد بود.

دهقانی افزود: شهری که در حال حاضر ۲ هزار معتاد متجاهر در آن وجود دارد که البته درصد قابل توجهی از آن‌ها از شهر‌ها و استان‌های مجاور به شیراز آمده اند، با یک کمپ ماده ۱۶ چهارصد نفره چگونه می‌تواند به امر ساماندهی بپردازد؟ آیا بودجه‌ای جهت جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر شهر شیراز از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اختصاص داده شده؟

این عضو شورای شهر عنوان کرد: با توجه به اینکه شورای هماهنگی مواد مخدر هر ساله بودجه بسیاری را جهت پیشگیری و مبارزه با اعتیاد در اختیار دارد، لازم است که گزارشی در خصوص هزینه کرد این بودجه ارائه کند.

دهقانی گفت: شهروندان ساکن در بافت تاریخی شیراز و به خصوص کودکان و نوجوانان تا چه زمانی باید شاهد مصرف مواد مخدر در گذر‌ها و مسیر‌های هر روزه خود باشند؟ امروز حضور معتادان متجاهر و کارتون خواب‌ها به یکی از معضلات بافت تاریخی تبدیل شده و به تازگی هم خانه‌هایی جهت اسکان و مصرف مواد به صورت گروهی با شبی ۵ تا ۱۰ هزار تومان اجاره در اختیار آنان قرار می‌گیرد که وجود این خانه‌ها نیز خود به دلیل عدم وجود نظارت توسط نهاد‌های مربوطه باعث به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی مضاعفی شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر شیراز ساماندهی معتادان متجاهر بافت تاریخی کلانشهر شیراز ساماندهی معتادان متجاهر نیروی انتظامی معتاد متجاهر بافت تاریخی شهر شیراز مواد مخدر جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۹۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر