Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@11:42:17 GMT

چادرهای آتش‌بان پارک ملی گلستان ۳ برابر می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۲۴۵۵

چادرهای آتش‌بان پارک ملی گلستان ۳ برابر می‌شود

محمدرضا کنعانی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت : نیروهای پایش و رصد حریق پارک ملی گلستان در حال حاضر در ۳ چادر آتش بان فعال هستند که به زودی با تزریق اعتبارات ملی، این واحدها به ۱۰ چادر افزایش خواهد یافت.

به گفته وی مکان یابی چادرهای جدید با توجه به سوابق قبلی حریق در پارک ملی گلستان مشخص و نقشه ریسک آتش سوزی در پارک ملی گلستان ترسیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنعانی افزود :علاوه بر بهره‌مندی از ظرفیت پایگاه‌های بسیج، استفاده از توان تشکل های محیط زیستی و استمرار گشت‌های مسیر توسط خودروهای یگان و آتش نشانی، برنامه های کاربردی موثر دیگری نیز برای سال جاری در نظر گرفته‌ایم تا سرعت عمل و کیفیت مهار حریق را افزایش دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: بهره‌مندی از ظرفیت جوامع پیرامونی پارک ملی گلستان از رویکردهای اصلی این اداره کل برای مقابله با حریق در ذخیره گاه زیست کره پارک ملی گلستان است که در این راستا هسته های واکنش سریع در ۱۳ روستای مجاور پارک ملی گلستان تشکیل شده و اهالی هشت روستای گلستان، چهار روستای خراسان شمالی و یک روستای سمنان در این طرح مشارکت خواهند داشت.

به گفته کنعانی بر اساس این طرح که با همکاری اداره کل امور روستایی استانداری انجام می شود، علاوه بر دهیاران، گروهی ۱۵ نفره از اهالی روستا پس از حضور در  دوره های آموزشی، با روش های اطفای حریق در جنگل آشنا می شوند تا در زمان بروز حادثه به عنوان بازوی محیط زیست در خاموش کردن آتش مشارکت کنند.

وی افزود: ساماندهی مشارکت جوامع محلی و افزایش کارآیی حضور روستانشینان در اطفای حریق از جمله مزایای این طرح است که تلاش می کنیم با استفاده از ابزار قانونی این افراد تحت بیمه نیز قرار بگیرند.

وی همچنین از برگزاری مانور لحظه صفر مقابله با حریق در پارک ملی گلستان خبر داد و گفت در این مانور تمامی نیروهای واکنش سریع استان مشارکت خواهند داشت و با ارزیابی صورت گرفته نقاط ضعف و قدرت نیروهای واکنش سریع بررسی خواهد شد.

پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاه‌های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه‌ای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.

گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسید.

بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.

برچسب‌ها پارک ملی گلستان جنگل تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پارک ملی گلستان جنگل تخریب محیط زیست پارک ملی گلستان جنگل تخریب محیط زیست پارک ملی گلستان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۲۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از تولد نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه در سال جاری خبر داد.

داود میرشکار امروز (۴ اردیبهشت‌ماه) به رسانه‌ها، اظهارکرد: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است و این وضعیت موجب شده است اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان خوزستان در پارک ملی کرخه در سال جاری متولد شود.

وی ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه‌روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

میرشکار گفت: بعد از بیماری میاز که در سال ۱۳۹۳ موجب تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان برنامه‌های پایشی و رصد شبانه‌روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرد و به این منظور، برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

وی افزود: هدف این اداره‌کل علاوه بر تکثیر گونه‌ها در محیط‌های کنترلی، تکثیر به صورت آزاد در محیط‌های طبیعی است و به همین منظور در سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی، تعداد گوزن‌ها از پنج رأس در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ راس رسیده است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال سه تا چهار گوساله به این جمعیت اضافه شود.

وی بیان کرد: گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است و در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

میرشکار گفت: زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطق دیگری هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شده است. جزیره اشک ارومیه و دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

دیگر خبرها

  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • پاکسازی محیط زیست در روستای رهنه به مناسبت هفته زمین پاک + تصاویر
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • ۸۰۰ روستای کردستان دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار است
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری
  • پاک‌سازی پارک جنگلی و دوشنبه بازار فیض آباد از زباله‌های پلاستیکی