Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@00:06:08 GMT

ملاقات با گنجینه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۴۶۴۶

ملاقات با گنجینه‌ها

ایسنا/اصفهان زمستان  ۱۳۹۷، ادیشن هفدهم مجسمۀ «فضانورد افتاده» اثر پاول فون هویدونک به موزۀ هنرهای معاصر اصفهان اهدا شد و حالا قرار است که ۱۲ تیرماه و برای نخستین بار، این اثر به همراه دیگر آثار موجود در گنجینۀ این موزه در معرض دید عموم قرار بگیرد.

مهدی تمیزی، مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان با اعلام این خبر به ایسنا گفت: پاول فون هویدونک تنها هنرمند جهان است که برای دیدن نسخۀ اصل اثر او باید به فضا سفر کنیم؛ به‌عبارت‌دیگر، او تنها انسانی است که اثری هنری روی کرۀ ماه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این هنرمند طی هفت دهه فعالیت هنری خود، باستان‌شناسی و کاوشگری در آیندۀ تاریخ را مدنظر قرار داده و در همین راستا یکم آگوست سال ۱۹۷۱ مجسمۀ آلومینیومی خود به نام «فضانورد افتاده» را به فضا برده و روی سطح کره ماه گذاشته است.

مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان با اشاره به اینکه از مجسمۀ این هنرمند ادیشن های مختلفی تولیدشده که به موزه‌های برتر دنیا اهدا می‌شود، تصریح کرد: سوم اسفندماه سال ۱۳۹۷  با تلاش مدیران شرکت بین‌المللی هنر و فرهنگ، ادیشن شماره ۱۷ این اثر به موزۀ هنرهای معاصر اصفهان اهدا و اصفهان نخستین شهر آسیایی‌ای شد که ادیشنی از اثر هنری پاون فون هویدونک را در مجموعۀ گنجینۀ خود دارد.

تمیزی یادآور شد: نمایشگاهی که پنجشنبه ۱۲ تیرماه رأس ساعت ۱۸:۳۰ در موزه هنرهای معاصر اصفهان افتتاح می‌شود و جمعه ۱۷ مردادماه، هم‌زمان با همان تاریخی که پاون فون هویدونک مجسمۀ خود را روی ماه گذاشت پایان می‌یابد، شامل گلچینی از آثار موجود در گنجینۀ موزه هنرهای معاصر اصفهان است.

وی خاطرنشان کرد: ما گالری شماره یک و دوی موزه را به آثار سنتی و کلاسیک گنجینه، گالری شماره سه را به آثار نوگرا و بخشی را نیز به آثار عکاسی اختصاص دادیم. تک اثر ادیشن ۱۷ مجسمۀ «فضانورد افتاده» را نیز برای نخستین بار در معرض دید عموم قرار خواهیم داد؛ اثری که از نظر هنری، معاصرترین شئ موجود در گنجینۀ موزه هنرهای معاصر اصفهان است.

مدیر موزۀ هنرهای معاصر اصفهان دربارۀ وضعیت گنجینۀ این موزه گفت: پس از تصدی مدیریت این موزه، حدود پنج ماه برای به دست آوردن آمار دقیقی از آثاری که به گنجینۀ موزه اهداشده بود وقت صرف کردم و این آمار اکنون در دفتری ثبت است. آن دسته از آثار که شماره و پلاک نشده بود نیز شماره و پلاک شد  و برخی از اثرها که صرفاً به دلیل نگاه خیرخواهانۀ شهرداری از هنرمندان خریده شده بود  با استفاده از نظرات کارشناسان کاربلد از فهرست گنجینۀ موزه بیرون آمد.

تمیزی افزود: ما در حد بضاعتمان برخی از آثار گنجینه را مرمت کردیم یا فضایی را به آن‌ها اختصاص دادیم که آسیب کمتری ببینند اما متأسفانه هنوز نتوانسته‌ایم آن‌طور که باید، شرایط مناسبی را برای نگهداری و نمایش دائمی این گنجینۀ باارزش فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: پیشنهاد ما به شهرداری اصفهان این بود که گالری شماره چهار موزه را تغییر کاربری داده و به گالری دائمی نمایش گنجینۀ موزه تبدیل کنند و همچنان بر این پیشنهاد پافشاری می‌کنیم. چنان‌که پیش‌تر نیز نیاز فوری بنای موزه هنرهای معاصر اصفهان را به مرمت اعلام کرده بودیم و کماکان امیدواریم اقدامی در این راستا انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری موزه هنرهای معاصر اصفهان نمايشگاه مرمت موزه هنرهای معاصر اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ۱۴۰۳، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی منتشر شد.

مجله خیمه در شماره اردیبهشت در بخش رویدادها و روایت‌ها ۵ رویداد مهم فروردین ماه ۱۴۰۳ را بررسی کرده است. تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه، بررسی ماجرای مسجد سازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴ پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق، بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌الاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر (ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه، روایتی از اشعار روضه‌های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی و برگزاری محفل صد هزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه‌ای.

سوژه بخش چهره خیمه، «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی است. آثار این بانوی نویسنده متولد اردیبهشت، از نگاه ۱۶ نویسنده و کارشناس حوزه و دانشگاه بررسی شده است.

این چهره‌ها عبارتند از: محسن چینی‌فروشان، موسی بیدج، حسن احمدی، حبیب احمدزاده، غلامرضا حیدری ابهری، ناصر نادری، مریم جلالی، آسیه رحمتی، حسین راجی، سیدمحمد مهاجرانی، سیده مریم شهیدی کریمی، رقیه فاضل، علی مهدوی، بهاره بهنام نیا، زهرا شیرخانیان.

مجله خیمه در بخش پرونده ماه به ۱۲ سال تلاش برای حل مشکل فقهی اهدای عضو پرداخته و ماجرای اهدای عضو ۱۲ طلبه و ۴ مداح را بررسی کرده است. پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است. این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴ مداحی آشنا می‌کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده‌اند.
همچنین ایرج فاضل، ۱۲ سال پیگیری برای رفع محدودیت‌های فقهی و قانونی اهدای عضو را تشریح کرده است. علی اکبر صالحی هم چگونگی عبور از نگاه بسته مذهبی در این موضوع را بیان کرده است. کتایون نجفی زاده، از سه دهه تلاش و دیدارهایش با مراجع قم و نجف به ویژه دیدارش با آیت الله سیستانی گفته و کمیل نظافتی، اهدای کلیه‌اش به کودک کلاله را تشریح کرده است. مهدی حیدری هم از مستند ساخته شده درباره ماجرای این کلیه گفته است.

خیمه در بخش یادمان به سراغ یادبود مرحوم محمود امیری، مدیر انتشارات و کتابفروشی امیری رفته و ماجرای کتاب مهدی آذر یزدی، کتابفروشی امام حسین و شهادت دو برادر مرحوم امیری را روایت کرده است. همچنین مرتضی آخوندی، مدیرانتشارات دارالکتب الأسلامیه از روایت پنج دهه دوستی‌اش با مرحوم امیری سخن گفته و روایت علی قائمی، محقق و نویسنده‌ای که ۵۰ کتابش در انتشارات امیری منتشر شده است هم در این بخش آمده است. محمدهادی فاضل، مهدی رئوفی، مرضیه امیری و سید یاسر شریفی از نزدیکان آن مرحوم هم یادداشت‌هایی در این پرونده نوشته‌اند.

این شماره از مجله در بخش کتاب خیمه هم به آشنایی با ۶۳ نویسنده و تصویرگر انتشارات خیمه پرداخته و به مناسبت نمایشگاه کتاب، موضوعات زیر را هم از نظر گذرانده است:

کتابی کاملاً کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»

مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه‌های مترسک.»

کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی

یادداشت‌های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

شماره اردیبهشت خیمه، با سرمقاله‌ای از حجت الاسلام دکتر محمدرضا زائری (مدیرمسئول مجله)، و نیز یادداشت‌هایی از ۷ نویسنده و چهره حوزوی و دانشگاهی در آغاز مجله، منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه مجله خیمه با شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ تماس بگیرند.

کد خبر 6086179

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • ملاقات محرم با خانواده موسس سپاهان در رفسنجان
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود