Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@21:28:42 GMT

افشاگری مالکی درباره داعش و سقوط موصل

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۵۷۲۱

افشاگری مالکی درباره داعش و سقوط موصل

خبرگزاری تسنیم: به نقل از سایت المسله، نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر اسبق عراق در گفت وگویی تلویزیونی درباره پیروزی بر گروه تروریستی داعش و موضع آمریکایی‌ها در قبال این پیروزی تصریح کرد: آمریکایی‌ها تمایلی نداشتند که ما در این نبرد پیروز شویم. یک کلمه از آن‌ها در محکوم کردن داعش و کشور‌های حامی تروریسم یا در محکوم کردن تحصن‌هایی که جاده بین المللی را به مدت یک سال مسدود کردند، نشنیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود که پس از تصمیمش برای اخراج کردن همه نیرو‌های آمریکایی از عراق، دولت آمریکا به دنبال ایجاد هرج و مرج تروریستی برای مجازات وی برآمد.

المالکی گفت: وزیر دفاع وقت آمریکا در آن زمان به صراحت گفت که تا زمانی که دولت المالکی سرکار باشد، ما از شما حمایت نخواهیم کرد.

رئیس ائتلاف دولت قانون تصریح کرد: ورود داعش برای ما غیرمنتظره نبود، زیرا توطئه‌ای در داخل ارتش عراق برای عقب نشینی (از موصل) بود.

وی افزود: خبر‌هایی از برخی تحرکات برای سیطره تروریست‌ها در سوریه و حرکت به سمت بغداد بود و منطقه غربی (عراق) آماده استقبال از نیرو‌های آمده از سوریه بود و برخی کشور‌ها با قدرت وارد عمل شدند.

المالکی خاطرنشان کرد: من یک سال قبل از ورود داعش به عراق، درباره طوفان سیاه طائفه‌ای که از سوریه می‌آمد، هشدار دادم. همچنین درباره شکاف و دو دستگی در داخل ارتش عراق هشدار دادم، زیرا پیشینه، طائفه‌ای بود و پیش بینی کردم که برخی شهر‌ها سقوط کند.

وی تصریح کرد: من عشایر اصیل خودمان در استان الانبار را به حمایت و ایستادن در کنار داعش متهم نمی‌کنم بلکه برخی در جاده بین المللی برای استقبال از داعشی‌ها حضور یافتند.

رئیس ائتلاف دولت قانون گفت: داعش در چادر‌های تحصن استان الانبار تاسیس شد و به سمت باقی شهر‌ها حرکت کرد.

وی افزود: فرماندهان یکی از اقشار از پست‌های خود عقب نشینی کردند و باعث وقوع جنایت اسپایکر شدند و برخی دیگر نیز از مرز‌ها عقب نشینی کردند.

المالکی با تمجید از شهید ابومهدی المهندس نایب رئیس سابق الحشد الشعبی عراق گفت: شهید المهندس در بازگشایی راه به سمت شهر سامراء و جلوگیری از سیطره آن‌ها (تروریستها) بر این شهر نقش ایفا کرد و این ماموریت بسیار دشوار بود.

وی افزود: نظر مرجعیت این بود که نیاز به بسیج است لذا فتوا صادر شد و هزاران نفر برای مقابله با پیشروی داعش به پا خاستند. بعد از صدور فتوای مرجعیت، دشمن یک وجب پیشروی نمی‌کرد تا اینکه پیروز شدیم.

المالکی گفت: ما به شهید ابومهدی المهندس به خاطر درارت و تجربه قدرتمندش در نبرد‌ها و اخلاصش برای عراق تکیه کردیم. ما به پیروزی اطمینان داشتیم؛ با وجود اینکه می‌دانستیم که سلاح‌های سرازیر شده از طریق مرز‌ها برای داعش بسیار زیاد بود. اما این امر باعث نا امیدی ما نشد بلکه با دلاوری و شجاعت به پاخاستیم و پیروز شدیم.

رئیس ائتلاف دولت قانون گفت: الحشد الشعبی از هیچ یک از مواضع تحت ماموریت خودش عقب نشینی نکرد، اما به پیروزی در سایه عزم و قدرت الحشد الشعبی اطمینان یافتیم.

وی تاکید کرد: بقای الحشد الشعبی تنها ضمانت دور کردن توطئه‌ها از عراق است.

المالکی گفت: دشمن وقتی در عداوت خود شرافت ندارد، به روش‌های ناچیز و پست خود علیه الحشد الشعبی و شخصیت‌های ملی ادامه خواهد داد، اما هیچ تاثیری نخواهد داشت.

منبع: فردا

کلیدواژه: حشد شعبی مالکی داعش سقوط موصل رئیس ائتلاف دولت قانون الحشد الشعبی عقب نشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۵۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • رمزگشایی از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در جلسه حزب اعتدال و توسعه /پیش بینی می شود دولت نتانیاهو سقوط کند
  • تکذیب کشف خودروی بمب‌گذاری شده در موصل
  • آغاز ثبت‌نام دارندگان تاکسی فرسوده برای جایگزینی با خودروی برقی
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • سوءمدیریت فاحش و زبان دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر
  • آماده‌سازی ۵۴۴ هکتار زمین در استان بوشهر برای طرح نهضت ملی مسکن
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی