Web Analytics Made Easy - Statcounter

رابطه عاطفی زوجین فرصتی است برای بیرون آمدن از خود و دیدن«آن دیگری».این فرآیند چنانچه به شیوه‌ای سالم جاری شود، منشا رشد روحی و روانی ما خواهد بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بعد از ازدواج رفته رفته همه چیز رنگ باخت، من و همسرم به جای اینکه در کنار هم باشیم رو به روی هم قرار گرفتیم و فقط هم‌خانه بودیم،نه زوج! این روایت زندگی خانم جوانی است که تصمیم بر طلاق دارد و برای درخواست جدایی به وکیل مراجعه کرده است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصفهان| نگاهی به تأثیر مشاوره قبل از ازدواج در کاهش طلاقآمار طلاق خراسان رضوی در فروردین ماه امسال 61 درصد کاهش یافتتهران| هشدار امام جمعه شهرری از آمار افزایش طلاق؛ ثبت یک طلاق به ازای 3 ازدواج در کشور بحرانی است

وی بیان می‌دارد: از زمان ازدواج من و همسرم دوسال می‌گذرد، ما نسبت به هم شناختی نداشتیم و به صورت معرفی مراسم خواستگاری صورت گرفت، بعد از یک جلسه صحبت و تحقیقات خانواده‌ها، با توجه به تعاریف قابل قبولی که از ایشان شد او را مرد زندگی که در نظر داشتم؛یافتم و جواب مثبت دادم.

این خانم جوان ادامه می‌دهد: اوایل، زندگی‌خوب‌‌ به نظر می‌رسید ولی بعد از گذشت چند ماه، همسرم یا در شیفت کاری به سر می‌برد و زمانی هم که خانه می‌آمد یا خسته و خواب بود یا وقتش را صرف خانواده پدری و دوستانش می‌کرد. انگار من جایی در زندگی‌اش نداشتم! بارها در مورد زندگی مشترک و توقعاتمان صحبت کردم و اینکه برای بهتر شدن روابطمان به مشاور مراجعه کنیم ولی بی‌فایده بود و در جواب "من هم برای زندگی جان می‌کنم" تحویل می‌داد.

وی گفت: حتی برای رفع نیازهای ساده‌ام مثل مراجعه به پزشک حضور نداشت و مرا به خانواده‌ام حواله می‌کرد، دیگر او را به عنوان یک هم‌خانه که فقط در رفت و آمد است پذیرفتم، خودم هم خانه‌نشین شدم دنیای مجازی شریک تنهایی‌هایم شد؛حتی یک دوره دچار افسردگی شدم. دیگر ادامه‌ این وضع برایم ممکن نیست وقتی که هیچ مهر و عاطفه‌ای در زندگی جریان ندارد!

وکیل منتخب روال پیگیری پرونده را توضیح می‌دهد و اینکه اگر طلاق به صورت توافقی باشد، قاضی پرونده ابتدا آنها را به مرکز مشاوره ارجاع می‌دهد و اگر گواهی عدم سازش صادر شد طلاق صورت می‌گیرد.

مریم امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان در مورد طلاق عاطفی اظهار داشت: عشق کوشش صادقانه و مستمر به زنده نگاه داشتن چیزی غیر از خود ماست. جان بخشیدن، بوجود آوردن و حفظ و حراست توقف ناپذیر چیزی است که دوستش داریم.

وی گفت: رابطه عاطفی زوجین فرصتی است برای بیرون آمدن از خود و دیدن«آن دیگری».این فرآیند چنانچه به شیوه‌ای سالم جاری شود، منشا رشد روحی و روانی ما خواهد بود اما اگر ما با «من»های فربه و منیت‌های زخمی و پر باد و پر توقع خودمان وارد رابطه عاطفی شویم هرگز چیزی به نام «ما» شکل نخواهد گرفت.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان بیان کرد: بیرون آمدن از خود و دیدن آن دیگری استعدادی است ویژه که رابطه مستقیمی با میزان پذیرش و انعطاف پذیری ما دارد.افراد خشک و غیرقابل انعطاف فاقد چنین استعدادی هستند.

امینی ادامه داد: این ویژگی چه در حوزه عشق معنوی و آسمانی و چه در زمینه عشق‌های زمینی تقریبا از یک کیفیت مشابه پیروی می‌کنند.

وی گفت: انعطاف و توانایی بیرون آمدن از خود و توجه به غیر از خود زمینه ساز بسیاری از تحولات روحی،روانی و معنوی است.اگر چه درصدبالایی از این ویژگی ناب ذاتی است اما تجربه نشان داده با تمرین و ممارست‌های آگاهانه نیز می‌توان این استعداد را در خویشتن بیدار کرد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان خاطرنشان کرد: طلاق عاطفی بیانگر رابطه زن و شوهری است که رو به زوال است. این نوع طلاق به مرور زمان، تنشی فزآینده میان زن و شوهر ایجاد می‌کند که معمولا به جدایی آن‌ها از یکدیگر منجر می‌شود.

امینی تصریح کرد: اولین چیزی که در طلاق عاطفی میان زن و شوهر از بین می‌رود، جاذبه و اعتماد آنها نسبت به هم است. وقتی یکی از زوجین مملو از نیازهای برآورده نشده در زندگی مشترک باشد، احساس غمگینی و ناامیدی در او شکل می‌گیرد.

وی گفت: طلاق عاطفی را حتی طلاق پنهان نیز می‌نامند چرا که همسران در محیط‌های اجتماعی ممکن است خوب و صمیمی به نظر برسند، اما در تنهایی قادر به تحمل یکدیگر نباشند. این سرد شدن‌ها ممکن است در آغاز یک طرفه باشد، اما اندکی که بگذرد دو طرفه می‌شود. به مرور زمان زوجین دیگر نه نگران هم می‌شوند و نه نسبت به یکدیگر عاطفه مثبتی بروز می‌دهند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان بیان کرد: زندگی زیر یک سقف در حالی که در واقع هیچ ارتباط رضایت بخشی بین آن‌ها وجود ندارد، تحمل مشکلات را دشوار و ادامه زندگی را دشوارتر می‌سازد. این روند ممکن است حتی سال‌ها به طول بینجامد و در نهایت به طلاق قانونی منتهی می‌شود.

امینی درباره ضرورت آموزش‌های پیش از ازدواج تصریح کرد: خانواده یک نهاد مهم اجتماعی است و اهمیت بنیادین دارد که بر روی بخش‌های دیگر جامعه تأثیرگذار خواهد بود، ما در انتخاب خانواده‌ای که در آن به دنیا آمده‌ایم نقشی نداشته‌ایم اما می‌توانیم معمار خانواده آتی خود باشیم.

وی گفت: آموزش‌های پیش از ازدواج راهی است برای پیشگیری از تشکیل ساختارهای مشکل‌زا در زندگی فردی و زوجی. در گذشته افراد از طریق ارتباطات چهره به چهره و ساده‌بودن زندگی آموزش‌های لازم از محیط دریافت می‌کردند و به دلیل تعاملات بالای اجتماعی و خانوادگی به شناخت بالاتری در ازدواج دست پیدا می‌کردند اما امروزه با تغییرات سریع، تحول در دنیای جدید و پیچیده‌تر شدن روابط، نیاز به گذراندن آموزش‌های پیش از ازدواج برای افزایش سازگاری و رضایتمندی پس از ازدواج ضروری به نظر می‌رسد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان خاطرنشان کرد: زمانی که ازدواج صورت بگیرد و ساختار خانواده تشکیل شود تغییر آن بسیار مشکل است و تنها می‌توان کارکردهای مشکل زا را کاهش داد. اگر جوانان بدون آموزش و مهارت و همچنین پختگی لازم به تشکیل خانواده اقدام کنند خسارت عاطفی و مالی زیادی برای فرد، خانواده و همچنین جامعه وارد می‌شود. لذا ضرورت دارد که دوران آشنایی قبل از ازدواج و با هدف ازدواج و مطلع بودن خانواده طرفین صورت پذیرد.

امینی افزود: مرحله آشنایی بین 1تا 3 ماه بعد از اولین جلسه خواستگاری اتفاق افتاده و منجر به شناخت تفاوت‌ها و تعارض‌های طرفین برای انتخاب مناسب، مسئله‌ای حیاتی است چرا که ازدواج با وجود تعارض‌های بین فردی می‌تواند پرخطر باشد. آشنایی قبل از ازدواج به منظور تصمیم‌گیری برای ازدواج انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این فرآیند عواطف و احساسات تبادل نمی‌شود ابراز عواطف شدید و زود هنگام در دوره آشنایی، نشانه عدم بلوغ و ناپختگی فرد و یا بی‌صداقتی و تلاش او برای وابسته کردن طرف مقابل است.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان گفت: در این دوران می‌توان با گفت‌وگو، تحقیق، معاشرت‌های خانوادگی و مشاوره تخصصی به شناخت بهتر دست یافت. بعد از دوره آشنایی، دختر و پسر وارد مرحله جدیدی به نام نامزدی شده که بهتر است بین 1تا 6 ماه به طول انجامد در این مرحله ضرورت دارد زوجین به دنبال افزایش شناخت از طریق معاشرت طرفین با همدیگر و خانواده‌هایشان، پرورش عشق و صمیمیت، و آماده شدن برای انجام مراسم ازدواج و ورود به دوران عقد و ورود به زندگی مشترک خواهد بود.

امینی افزود: اگر در تمامی مراحل آشنایی، نامزدی و عقد، فرآیند به درستی طی نشود ممکن است که هر کدام از طرفین درگیر اشتباهات و خطاهای شناختی شده و به لحاظ وابستگی عاطفی که بین آن‌ها اتفاق افتاده، نادیده گرفته شود که می‌تواند منجر به تصمیمات نادرست و ورود ازدواج‌های پرخطر شود لذا توصیه می‌شود همه افراد در سن ازدواج در دوره‌های آموزشی شرکت و نسبت به انتخاب بهتر کسب آگاهی نمایند تا بتوانند انتخاب‌های درست و کم خطری داشته باشند.

انتهای پیام/7540/ ت

R7540/P/S6,54/CT7 بیشتر بخوانید... ذوالنور: ۲۹ درصد دستگیرشدگان فتنه اخیر از خانواده‌‎های طلاق بودند «جنگ در خانه درختی»؛ داستانی خلاقانه از جهان آشفته کودکان طلاق معاون سازمان بهزیستی: نرخ طلاق هر سال رو به گسترش است

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیرون آمدن از خود طلاق عاطفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۵۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزعلی: رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه رفع فقر مادی کافی نیست، گفت: ما فقر مادی را رفع می‌کنیم اما توان افزایی روی ارتقای فکری، رشد فرهنگی، تثبیت خانواده‌ها انجام نمی‌گیرد.

به گزارش ایسنا، همایش هم‌اندیشی و راهبردی مدیران بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه‌ها با حضور حجت الاسلام احمد صالحی رئیس مرکز ارتباطات مردمی رئیس جمهور، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، محسن ولیئی معاون امور مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور، محمد جواد فولادپور مدیرعامل بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها، فاطمه چوپانی مدیر قرارگاه جهاد اجتماعی خیریه آبشار عاطفه ها همچنین جمعی از مدیران این بنیاد برگزار شد.

این همایش با موضوع جهش تولید، مهارت آموزی، توانمندسازی در اشتغال و کارآفرینی با مشارکت مردمی برگزار شد.

حجت الاسلام صالحی حرکت عظیم بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها در اهداء جهیزیه به زوج های نیازمند که همزمان با سفرهای استانی رئیس جمهور در استان های مختلف کشور انجام می شود را حرکتی خالصانه، کامل و کارشناسی شده همراه با صداقت و اخلاص دانست و گفت: خیریه آبشار عاطفه ها از بین هزاران خیریه و مجموعه متعدد ثمن ها و مجموعه های مردم نهاد تبلور خدمت به مردم و همراه دولت است.

وی افزود: از ابتدا هر جا که قدرت نامحدود و ظرفیت مردم بود آن کار موفق و پیروز است. در جنگ تحمیلی در آزمون ها و فراز و نشیب های نظام و رو در رویی با دشمنان و استکبار و مشکلات اقتصادی و هر جایی که ظرفیت مردم پای کار آمد موفقیت تنها دستاورد این رویارویی مردمی بوده است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در ادامه بیان کرد: در دوران کرونا یا در آن جشن های پر از زیبایی خدمت به مردم که نماد عمل به فرمان مقام معظم رهبری در ایجاد خدمت به مردم است، مجموعه بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها بهترین عملکرد را ارائه کرده است.

وی در ادامه اظهار کرد: در سفرهای استانی ریاست جمهور می بینیم خیریه آبشار عاطفه ها در حوزه های مختلف مشاوره ای، درمانی، آموزشی، امور بین الملل، خانواده و ازدواج، اشتغال، تولید و ... فعالیت های بسیاری داشته است. به عنوان فردی که از زمان تولیت حجت الاسلام رئیسی در آستان قدس که در کنار ایشان خادمی امام رضا(ع) را انجام دادم از نزدیک شاهد فعالیت مجموعه بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها در زمینه های مختلف کمک به مردم و نیازمندان هستم.

حجت الاسلام صالحی خطاب به بانوانی که به عنوان مددکار در این مجموعه فعالیت می کنند گفت: شما در یک بنیادی قدم گذاشته‌اید که برای خادمی مردم هم قسم شده است. بنیاد بین المللی آبشار عاطفه ها به شما اعتبار داده، پس برای ارتقاء و حفظ این جایگاه تلاش کنید. ما در برنامه هایی که مجموعه خیریه آبشار عاطفه‌ها حضور دارد زیبایی‌ها را می بینم. برگ برگ خدمت شما در این مجموعه پر از صفحات زیبا و نورانی و معطر به عطر خدمت خالصانه است.
 

رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود

انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده هم در این همایش گفت: وظیفه داریم به یکدیگر توصیه به صبر، نیکی و خیر و حرکت در مسیر خیر داشته باشیم و کمک کنیم تا این مسیر خیر باز شود و تسریع پیدا کند.

وی با اشاره به فعالیت‌های بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها در دو سال گذشته، خاطرنشان کرد: این مجموعه در کارهای متعددی که ما در دو سال گذشته داشتیم کارهای بسیار خوبی را در توانمندسازی، اشتغال، مشاوره انجام داده است.

خزعلی با بیان اینکه رفع فقر مادی کافی نیست، گفت: ما فقر مادی را رفع می‌کنیم اما توان افزایی روی ارتقای فکری، رشد فرهنگی، تثبیت خانواده‌ها انجام نمی‌گیرد.

معاون رئیس جمهور همچنین بر لزوم ارتقای فرهنگ و ترویج فرهنگ در حوزه‌های رسانه، چگونگی استفاده از رسانه و موفقیت و مهارت‌های لازم در خانواده تاکید کرد و گفت: خانواده و فرهنگ عامه، ارتقاء و ترویج فرهنگ در معقوله‌های رسانه و فرهنگ همچنین چگونگی استفاده از رسانه، فرهنگ موفقیت و مهارت آموزه‌هایی هستند که لازم است خانواده آموزش ببیند.

خزعلی در ادامه با اشاره به شعار مقام معظم رهبری مبنی بر اشتغال، گفت: اشتغال و فراهم کردن شرایط اشتغال برای همه کسانی که در شرایط نامساعد قرار دارند و به طور خاص بانوان سرپرست خانوار لازم است و باید شکل بگیرد.
 

شناسایی نیازمندان با کمک سامانه سخا
 محسن ولیئی معاون امور مشارکت های اجتماعی وزارت کشور در ادامه این همایش ایجاد بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها را توجه و عنایت امام رضا(ع) بیان کرد و گفت: بنیادها و سازمان های بسیاری در حوزه های خیریه در کشور فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: قریب به ۷۳ هزار تشکل مردمی، گروه جهادی یا مراکز نیکوکاری و خانه هایی که توسط سازمان ها ایجاد شده در امر خدمت رسانی به نیازمندان مشغول به کار هستند، اما بنیاد خیریه آبشار عاطفه ها یک رنگ و بوی خاصی از نظر گستردگی و از نظر حجم کار و نیت و فراوانی کمک همچنین از لحاط مددکاران بسیار سختکوش که در جای جای کشور پراکنده هستند، دارد.

ولیئی افزود: این بنیاد در حوزه بین الملل هم فعال است و در کشور عراق هم فعالیت شان را گسترش دادند که این کار جای شکرگزاری از خداوند را دارد.

معاون امور مشارکت های اجتماعی وزارت کشور خاطر نشان کرد: اگر اتفاقی در امر خیر کمک رسانی می افتد به واسطه مددجویان است، هیچ زمان خدمتی که به مددجو و مهرجو انجام می شود را از توان خود ندانید بلکه این را از الطاف خداوند ببینید. این ولی نعمتان به ما افتخار خدمتگزاری دادند.

وی اظهار کرد: قطعا همه فعالیت هایی که بنیاد بین المللی آبشار عاطفه ها در دستور کار دارد بخشی از راهبردهای نظام عادلانه در سطح کشور است. بیش از ۷۳ هزار واحد خدمات حمایتی در حال حاضر تماما یا بخشی از حوزه کار آنها احسان و رسیدگی به نیازمندان است.

ولیئی با اشاره به راه اندازی سامانه سخا گفت: سازمان امور اجتماعی کشور با همکاری کمیته امداد و برخی سازمان ها، سامانه سخا که سامانه خیر و احسان است را راه اندازی کرده است. این سامانه وصل کننده اغنیا به فقرا است یعنی یک خیریه جدید تحت عنوان خیریه مجازی است و همه افرادی که متقاضی خدمت هستند به جای مراجعه حضوری به دستگاه ها به این سامانه مراجعه می کنند و خود و نیازشان را معرفی می کنند.

وی در ادامه افزود: با ثبت نام مددجو در آن طرف هم خیرینی که حضور دارند این افراد را شناسایی کرده و در جهت رفع نیاز و مشکلات آنها اقدام می کنند. این سامانه به همه خیریه ها از جمله آبشار عاطفه ها کمک می کند تا نیازمندان را به جای اینکه مراجعه حضوری کنند و عزت نفسشان زیر سئوال برود و یا دنبال یک معرف بگردند را به خیریه ها معرفی می کند تا بتوانند اعلام نیاز کنند.

معاون امور مشارکت های اجتماعی وزارت کشور خاطرنشان کرد: برخی از این افراد در روستا ها هستند که امدادگران این افراد را نمی شناسند و این افراد هم زبان گویا و پای آمدن به خیریه ها را ندارند پس معرفی نیازمندان توسط خودشان در این سامان و کمک به آنها در حوزه دستور کار وزارت کشور است. این اپلیکیشن یا سامانه نزدیک به سه ماه است در استان البرز به صورت آزمایشی انجام شده و فعالیتش را انشاالله امسال در کل استان های کشور به طور جدی افزایش خواهد داد و سعی می کند کمکی برای شناسایی نیازمندان به خیریه ها باشد

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خزعلی: رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود
  • شناخت گام‌به‌گام و تدریجی جریان اسرائیل
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • علت عمده «سقط جنین» چیست؟