Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@16:04:57 GMT

عبرت‌های فاجعه کلینیک سینا

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۸۹۲۸

عبرت‌های فاجعه کلینیک سینا

متاسفانه حادثه دلخراش کلینیک سینا که منجر به مرگ ۱۹ تن و دغدار شدن جامعه و خانواده های بسیاری شد، بار دیگر پیامی تکراری و مکرر از یک فرآیند پراشکال، ناقص و ابتر را به جامعه مخابره کرد.

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس: متاسفانه حادثه دلخراش کلینیک سینا که منجر به مرگ ۱۹ تن و دغدار شدن جامعه و خانواده های بسیاری شد، بار دیگر پیامی تکراری و مکرر از یک فرآیند پراشکال، ناقص و ابتر را به جامعه مخابره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اتفاقی که در حادثه پلاسکو و فجایع اینچنینی نیز اعلام شده و درباره مخاطرات فعالیت بناهای بزرگ، پرازدحام، فرسوده و البته پرشمار تهران مانند ساختمان آلومینیوم نیز به کرات گفته و شنیده می شود، اما دریغ از اقدام و عملی به جا و به موقع.

اینکه سازمان آتش نشانی درباره مخاطرات سیستم گازرسانی ساختمان کلینیک سینا چند بار به مدیریت کلینیک هشدار داده، اما به هشدارها توجهی نشده بود.

بدیهی و طبیعی است که برخی صاحبان مشاغل و مدیریت های کسب و کار در موجهه با هشدارها "ایمن سازی" و حفظ جان کارکنان و مراجعان خود را در اولویت قرار نمی دهند و حاضر نیستند بها و هزینه ای را بابت ایمن سازی و رفع نواقص موجود بپردازند و سهل انگاری ها اغلب با بهانه شرایط و مشکلات اقتصادی توجیه می شود، غالبا نیز پس از وقوع چنین فجایعی تازه همه به یاد می آورتد که هشدارها قبلا داده شده و اعتنایی به آنها نشده بود.

به همین ترتیب همه چیز به فراموشی سپرده می شود تا حادثه و فاجعه تکان دهنده بعدی، تکرار مکررات و بر جای ماتدن خسارات جیران ناپذیر بر روح و روان خانوده های عزیز از دست داده و و ذهن و روح جامعه.

بدون اینکه پرسیده شود چرا هشدارهای سازمان آتش نشانی کمترین ضمانت اجرایی نداشته و ندارند؟

چرا پس از هشدارها، رفع نواقص مرگبار پیگیری نشده و نمی شوند و چرا قصور مدیران و صاحبان کسب و کار که برای دیگران مخاطرات جانی ایجاد می کند، جهت رسیدگی به دستگاه قضایی ارجاع نمی شود؟ آیا نباید برای علاج واقعه قبل از وقوع چاره اندیشی کرد؟ به جریان افتادن پرونده های قصور و تخلف پس از فاجعه چه دردی را از خانواده های داغدار و احساس عدم امنیتی که بر ذهن جامعه سیلی می زند، دوا خواهد کرد؟

تردیدی نیست که کوتاهی مدیریت کلینیک سینا فاجعه آفریده اما تکرار چنین اشتباهاتی گویای وجود نقص در برخی رویه ها و فرآیندها است که باید به آن پرداخته، در صورت لزوم مجلس ورود کرده و با قانونگذاری و اصلاح فرآیندهای موجود به این سیکل باطل خاتمه دهد.

هشدارهای سازمان آتش نشانی وقتی حفظ امنیت و جان مردم را مورد اشاره قرار می دهد، باید حتما و قطعا ضمانت اجرا داشته باشد در غیر این صورت باید همچنان در انتظار وقوع چنین فجایعی بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جامعه مرگ حادثه کلینیک سینا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۸۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • قصه عبرت آموز یک دزد!
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • وقوع ۱۰۴ حریق و حادثه در سمنان/ ۲۷۸۵ نفر با آتش نشانی تماس گرفتند
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • وقوع ۱۳ حادثه رانندگی در استان سمنان/ واژگونی خودرو صدر حوادث است
  • وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد/ هشدار درباره وقوع فاجعه در رفح
  • گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار تحریم اسرائیل شد
  • وقوع انفجار گاز در نیشابور با یک کشته و یک مصدوم