Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که قاضی پرونده قاچاق کلان ارز، آزادی موقت اسدبیگی و مالکان نیشکر هفت‌تپه شوش را به منظور پرداخت حقوق کارگران عنوان کرده که تجمعات کارگران به علت عدم تحقق این موضوع، ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شوش، به‌دنبال ۱۸ روز از اعتصاب کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به عدم دریافت حقوق، مدیرعامل این شرکت از پرداخت حقوق فروردین ماه خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر در حالی اعلام شد که کارگران می‌گویند تنها به بخشی از کارگران پرداختی صورت گرفته و در این شرایط سخت اقتصادی باید ۳ ماه حقوق معوقه به همه پرداخت شود.

بنا بر این گزارش، روز گذشته تجمع کارگران شرکت به فرمانداری شوش کشیده شد و کارگران خواستار لغو واگذاری شرکت به اسد بیگی، پرداخت مطالبات و بازگشت کارگران اخراجی شدند.

 

رسیدگی به فساد بخش خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه از سال ۸۷ آغاز و دادگاه‌های آن از یک ماه و نیم قبل به صورت علنی برگزار شد.

مبلغ اتهام قاچاق عمده ارز و معاملات غیرمجاز ارزها، بیش از ۱.۴ میلیارد دلار بوده که در چند محور آمده است.

برگزاری دادگاه‌های علنی امید اسدبیگی و شرکا در حالی است که آزادی او بنا به گفته قاضی، برای پرداخت حقوق کارکنان است و حقوق کارکنان باید پرداخت شود.

این در حالی است که آزادی اسدبیگی و خانواده او نه تنها موجب پرداخت حقوق کارگران نشده، بلکه آنها با شرکت در یک مصاحبه زنده رسانه‌ای، یک کارگر منتقد را تهدید به اخراج کردند!

آنها همچنین بارها اعلام کردند حقوق‌های عقب مانده و پروژه‌های متوقف شده نتیجه رسیدگی به پرونده‌های آنها از سوی قوه قضاییه است و وضعیت شرکت تنها درصورتی سامان پیدا می‌کند که در دادگاه محکوم نشوند.

 

تکرار گروکشی

کارگران معتقدند عدم پرداخت حقوق کارگران و تلاش برای تعطیلی کارخانه همانند سال ۹۷ به نوعی یک گروکشی برای فشار به روند رسیدگی به دادگاه قاچاق کلان ارز است.

در سال ۹۷ نیز آش اعتراضات آنقدر شور شد که به اعتقاد عده‌ای، عدم پرداخت مطالبات کارگران نه به علت نبود اعتبارات بلکه با هدف فشار کارگران به دولت برای دریافت حمایت‌های بیشتر و تاثیر گذاری بر روند دادگاه بوده است.

در اوج اعتراضات آن سال، استاندار خوزستان در نامه‌ نگاری با هیئت دولت به خطر وجود داعش و فرقه‌های ضاله در جمع کارگران هشدار می‌دهد و خواستار ورود جدی دولت برای حمایت از شرکت می‌شود.

استاندار خوزستان در این نامه‌نگاری، به توسعه صنایع جانبی شرکت و راه‌اندازی چندین خط تولید جدید از سوی اسدبیگی اشاره می‌کند و از جمله پیشنهادات او به دولت، پرداخت یارانه صنعت به اسدبیگی و یا آزادی احسان الله اسدبیگی به‌منظور رفع مشکل و توقف اعتراضات کارگری بوده است.

بعد از نامه‌نگاری شریعتی استاندار خوزستان در آبان سال ۹۷، بازرسان وزارت کار در بازدید از صنایع جانبی شرکت، صحت موارد مطرح شده را زیرسوال برده و اعلام کردند که اغلب این صنایع جانبی درصد پیشرفت خاصی ندارند.

 

تبعات خصوصی‌سازی

خصوصی سازی شرکت نیشکر هفت‌تپه در سال ۹۴ اخیرا بازهم به موضوع انتقاد کارشناسان و مسوولان تبدیل شده تا جایی که پای معاون اول رئیس جمهور هم به آن باز شده و نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی نیز گفته است: واگذاری و برون سپاری غیراصولی این صنعت به افراد فاقد اهلیت از طریق برگزاری مزایده که شبهه داشت، به پشتوانه حمایت‌های جهانگیری واگذار شد که در نهایت به اضمحلال صنعتی منتهی شد.

بنا بر این گزارش، شرکت نیشکر هفت‌تپه در نزدیکی شهر شوش دانیال و دارای کارخانجات و همچنین ۲۴ هزار هکتار زمین مرغوب در ساحل رودخانه دز است که کارگران آن در روزگاری نه چندان دور از قشر مرفه جامعه محسوب می‌شدند.

این شرکت در مزایده سال ۹۴ با پیش پرداخت تنها ۶ میلیارد تومان، به امید اسدبیگی و مهرداد رستمی چگنی، دو جوان 28 ساله و 31 ساله واگذار شد؛

قیمت و نحوه این واگذاری و اهلیت این دو جوان از همان ابتدا انتقادات بسیاری به همراه داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگران آزادی اسد نیشکر نیشکر هفت تپه پرداخت حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۸۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین،‌ وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور با داشتن حدود یک میلیون حقوق بگیر، مسئولیت خطیر تعلیم و تربیت ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد که آینده کشور را در اختیار خواهند داشت.

در حقیقت آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است که به دلیل دخالت مستقیم در تربیت نیروی انسانی نقش مهمی در وضعیت آتی کشور ایفا می‌کند. با این حال این بخش در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای درگیر بوده که به باور کارشناسان یک علت مهم آن تخصیص بودجه نامناسب است.

این وزارتخانه پس از «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در لایحه بودجه امسال دولت بیشترین سهم را از منابع و بودجه عمومی کشور به خود اختصاص داده است و البته این سه دستگاه روی هم رفته ۴۲ درصد از منابع عمومی دولت را به خود اختصاص داده اند.

در این میان وزارت آموزش پرورش از نظر مصارف سال آینده ۲۵۱.۴ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت دریافت خواهد کرد که ۱۳.۱۷ درصد از کل مصارف دستگاههای اجرایی است.

بودجه این وزارتخانه امسال در بخش اعتبارات هزینه ای ۲۰ درصد و اعتبارات سرمایه ای ۵۱ درصد رشد خواهد یافت ضمن آنکه رشد عمومی بودجه این وزارتخانه نسبت به بودجه سال گذشته ۲۱ درصد و رشد اختصاصی آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

سهم ۹۰ درصدی حقوق و دستمزد از بودجه وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش امسال در مجموع ۲۵۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت که ۲۳۷ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه‌ای، ۱۴ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان مربوط به بخش سرمایه ای و عمرانی و ۵ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی وزارتخانه است.

با این اوصاف سال آینده بالغ بر ۹۲ درصد بودجه این وزارتخانه در بخش هزینه‌ای مصرف می شود که حقوق و دستمزد شاغلان بخش اعظم آن است.

دی ماه سال گذشته گزارشی منتشر شد که به بررسی میزان تحقق بودجه وزارت آموزش و پرورش در هشت ماهه نخست ۱۴۰۲ پرداخت و نشان می داد بودجه این وزارتخانه تنها کفاف دستمزدها را می دهد.

طبق این گزارش، در دوره یادشده ۶۷.۵ درصد از اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش محقق شده اما بیش از ۹۰ درصد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و در عمل به پروژه‌های توسعه آموزشی بودجه چندانی نرسیده است.

با این رویکرد، در لایحه بودجه امسال نیز به طور کلی این وزارتخانه با رشد ۲۲ درصدی اعتبارات روبرو شده است که بودجه «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس» با رقم ۱۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان و ۵۴ درصد رشد، دانشگاه فرهنگیان با اختصاص رقم ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان و رشد ۳۱ درصدی ، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با ۵۷۹ هزار میلیارد تومان و ۳۱ درصد رشد بیشترین میزان افزایش را در سال جاری تجربه خواهند کرد.

سهم نهادهای زیرمجموعه وزارتخانه از منابع دولت

نگاهی به بودجه سایر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که دولت در سال آینده برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۸ هزار میلیارد تومان(همت)، دانشگاه شهید رجایی ۵.۴ همت، خرید خدمات آموزش عمومی و برونسپاری آموزش های فنی و حرفه ای ۱۳۵۴ همت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۹۷۹ همت، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۲۱۶ همت، نهضت سوادآموزی ۳۴۹ همت، باشگاه دانش پژوهان جوان ۱۵ همت، سازمان مدارس غیردولتی ۱۹۸ همت و سازمان ملی استعدادهای درخشان ۱۶۱ همت در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه در بودجه سال آینده ردیفی برای تامین سرانه دانش آموزی و حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم در نظر گرفته شده است که رقم آن ۴ هزار و ۹۷۸ میلیارد تومان است.

نکته قابل تامل اینکه شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، بیشترین جهش بودجه ای را با رشد ۸۶ درصدی تجربه خواهد کرد به طوری که بودجه آن به رقم هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان خواهد رسید.

کد خبر 849085 منبع: ایرنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم بودجه کل کشور

دیگر خبرها

  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند