Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی‌اصغر زرگر» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل ارسال سامانه‌های پدافندی آمریکا به عربستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: برای تحلیل دلایل و ابعاد ارسال سامانه پدافندی آمریکا به عربستان باید چندین محور را مورد بررسی قرار داد. واقعیت این است که خاورمیانه همچنان آبستن تحولات خطرناک است و یکی از دلایل اصلی این وضعیت، بی‌ثباتی سیاسی در کشورهای این منطقه است که بخشی از آن به کشورهای فرامنطقه‌ای مربوط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مسائلی که طی ماه‌های اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و به نوعی به راهبرد اصلی ایالات متحده تبدیل شده، ائتلاف‌سازی با اعراب و اسرائیل علیه تهران است. آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا یک تقابل چندضلعی با ایران را به وجود بیاورند و رهبری این ائتلاف را خودشان برعهده بگیرند. به همین دلیل طی این مدت، سفرهایی از سوی مقام‌های ایالات متحده به منطقه و سرزمین‌های اشغالی انجام شده که سفر اخیر «برایان هوک»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران یکی از آنها به شمار می‌آید.

وی ادامه داد:‌ ما شاهد آن هستیم که او پس از سفر به منطقه در وهله اول به اسرائیل سفر می‌کند و سپس با وزرای خارجی امارات، بحرین و عربستان دیدار می‌کند که محوریت گفت‌وگوهایش ایران است. این سفر به خوبی نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در وهله اول به دنبال تحکیم روابط خود با اعراب خلیج فارس هستند و در این راستا دست به یک تبلیغات همه‌جانبه زدند. در این میان شکی وجود ندارد که سفر برایان هوک به سرزمین‌های اشغالی و منطقه را باید یک سناریوی جدید در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا دانست. در مرحله دوم دلیل دیدار با مقامات عربستان در این سفر را باید حملات اخیر انصارالله یمن به پالایشگاه‌های نفتی عربستان دانست. همین چندوقت پیش بود که دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که ایران در حملات اخیر به پالایشگاه‌های عربستان حضور دارد و پس از آن بود که سعودی‌ها اقدام به لفاظی علیه کشورمان کردند. سعودی‌ها به دنبال آن هستند تا به دنیا بگویند که از ناحیه ایران متوجه تهدید هستند و خود را آسیب‌پذیر نشان می‌دهند. به همین جهت است که آمریکایی‌ها اقدام به ارسال سامانه‌های پدافندی خود به عربستان کردند.

این استاد دانشگاه گفت: جالب اینجاست که این سامانه‌ها چندی پیش به دستور وزارت دفاع آمریکا از عربستان خارج شد اما حالا که سناریوی ایالات متحده در منطقه به سمت و سوی دیگر رفته، سامانه‌های مذکور در پایگاه سعودی‌ها مستقر شده است. بخشی از این وضعیت (اعم از سفر برایان هوک و استقرار سامانه‌های پدافندی در عربستان) به انتخابات ایالات متحده مربوط است؛ چراکه ترامپ به دنبال جلب نظر سعودی‌ها است و حتی احتمال دارد دست به حرکات هیجانی علیه ایران یا سایر کشورهای منطقه بزند. برخی از تحلیل‌ها نشان می‌دهد که اگر وضعیت ترامپ در آمریکا با مشکل مواجه شود و او نتواند مقبولیت خود را ترمیم کند، حملات پراکنده‌ای را تدارک می‌بیند تا اوضاع خود را تثبیت کنند. این در حالی است که اگر ایران مورد ضربه قرار بگیرد، بدون تردید عکس‌العمل شدیدی نشان خواهد داد و به همین دلیل واشنگتن در حال ایمن‌سازی سعودی‌ها است.

وی در پایان تصریح کرد: دیدار خالد بن سلمان معاون وزیر دفاع عربستان با برایان هوک به نوعی یک مانور سیاسی علیه ایران بود. او ادعا کرده است که ریاض در کنار واشنگتن برای تحقق امنیت و صلح در منطقه و جهان تلاش کرده و از اقدام‌های آمریکا برای توقف فعالیت‌های ایران در منطقه حمایت می‌کند. درست است که بخشی از اظهارات او واقعا خنده‌دار و غیرواقعی است، اما حمایت ضمنی او از اقدامات آمریکا به خوبی نشان می‌دهد که سعودی در بحث تامین امنیت کشور خود باز هم به آمریکا پناه برده‌اند. توجه داشته باشید که در این راستا تبلیغات علیه تهران و بحث ایران‌هراسی بار دیگر مورد درخواست متحدان آمریکا در منطقه مانند اسرائیل، بحرین، عربستان و حتی امارات است و تمامی آنها در دیدار با هوک بر این مساله تاکید کرده‌اند. نکته‌ای که نباید از نظر پنهان بماند این است که طی روزهای جاری، اسرائیل قصد داشته تا کرانه باختری را به سرزمین‌های خود ضمیمه کند که با عکس‌العمل‌های منفی جامعه جهانی روبه‌رو شده است. به همین جهت شلوغ کردن منطقه و تشدید درگیری میان ریاض و تهران می‌تواند یک پوشش مناسب برای اسرائیل به حساب بیاید تا بتواند به آسانی پروژه الحاق کرانه باختری را جلو ببرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عربستان سعودی اسرائیل امارات دونالد ترامپ الحاق کرانه باختری خالد بن سلمان برایان هوک ایالات متحده ارسال سامانه برایان هوک سامانه ها سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۰۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه

به گزارش جماران، رویترز در گزارشی با استناد به اطلاعاتی که از منابع نزدیک به اتحادیه اروپا دریافت کرده از تصمیم بروکسل برای وضع تحریم‌های تازه علیه روسیه خبر داده است.

بنا به این گزارش، هدف تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو، برخی نفتکش‌ها و نیز کشتی‌هایی است که کمک‌های تسلیحاتی کره‌شمالی برای روسیه را حمل می‌کنند.

کشتی‌های حامل تجهیزات نظامی کره شمالی به روسیه از این پس هدف تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت.

کشورهای غربی کره شمالی را متهم کرده‌اند که با ارسال سلاح و مهمات به روسیه، به تقویت ماشین جنگی این کشور علیه اوکراین کمک می‌کند.

از سوی دیگر، اتحادیه اروپا قصد دارد در بسته جدید مجازات‌های اقتصادی علیه مسکو، نفتکش‌هایی که نفت روسیه را خارج از محدوده قیمت تعیین‌شده توسط گروه ۷ جابجا می‌کنند، تحت تحریم قرار دهد.

کمیسیون اتحادیه اروپا در حال نهایی کردن چهاردهمین بسته تحریم‌ها علیه مسکو به دلیل تهاجم نظامی ارتش روسیه به اوکراین است.

به گزارش رویترز، جنگ در اوکراین به رغم آنکه کی‌یف به شدت نیازمند سلاح و مهمات برای مقابله با تهاجم ارتش روسیه است به نوعی گره‌ خورده و هیچ یک از طرفین قادر به کسب دستاوردهای قابل توجه در زمینه پیش‌روی نظامی و تصرف سرزمین‌های بیشتر نیستند.

از سوی دیگر، قدرت‌های غربی همواره از کمک‌های تسلیحاتی کره‌شمالی به روسیه ابراز نگرانی کرده و می گویند که پیونگ‌یانگ موشک‌های بالستیک و مهمات در اختیار مسکو قرار می‌دهد.

آمریکا در ماه فوریه اعلام کرد که کره شمالی از سپتامبر به این سو بیش از ۱۰ هزار کانتینر مهمات و تجهیزات مرتبط را تحویل روس‌ها داده است.

کمیسیون اروپا همچنین به دنبال اعمال تحریم علیه نفتکش‌های به اصطلاح «ناوگان سایه» است که نفت روسیه را خارج از محدوده قیمت گذاری گروه ۷ جابجا می‌کنند.

رویترز در ادامه به سندی اشاره می‌کند که نشان می‌دهد تحریم‌هایی از سوی اتحادیه اروپا در انتظار دست کم ۴۰ شرکت روسیه و یا تحت مالکیت افرادی در کشورهای ثالث است.

بدین ترتیب، شرکت‌های روسی تامین کننده تجهیزات برای ارتش روسیه و شرکت‌های کشورهای ثالث که به روسیه قطعات الکترونیکی، نیمه هادی‌ها و تراشه‌های قابل استفاده در بخش نظامی فروخته‌اند، مشمول تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت.

این سند نشان می‌دهد که شرکت‌های غیر روسی مشمول تحریم‌های تازه اتحادیه اروپا، اغلب در امارات عربی متحده، قرقیزستان، ترکیه و چین مستقر هستند.

این شرکت‌ها بنا به آنچه منابع آگاه در اختیار رویترز قرار داده‌اند تجهیزات ساخت اتحادیه اروپا و ایالات متحده را به روسیه فروخته‌اند.

بر اساس این گزارش، کمیسیون اروپا طی این هفته به صورت غیررسمی با کشورهای عضو در حال مذاکره است تا پیش از ارائه پیشنهاد خود به شورای اروپا برای بحث و بررسی در خصوص تحریم‌های تازه علیه روسیه، نظر آن‌ها را جلب کند.

خبرگزاری رویترز در انتهای گزارش خود یادآور می‌شود که کمیسیون اروپا تاکنون از اظهار نظر در خصوص تحریم‌های جدید پیشنهادی علیه روسیه خودداری کرده است.

 

روسیه: اوکراین سامانه موشکی جدید آمریکایی بگیرد، «منطقه حائل» را گسترش می‌دهیم

 

به گزارش یو رونیوز، کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد، اگر کی‌یف سامانه‌های موشکی پیشرفته هدایت شونده موسوم به ATACM را از ایالات متحده تحویل بگیرد، روسیه نیروهای اوکراینی را بیشتر به عقب خواهد راند تا آنچه را که «منطقه حائل» می‌خواند، گسترش دهد.

کاخ سفید اکتبر گذشته اعلام کرده بود که نوعی از سامانه‌های موشکی پیشرفته هدایت‌شونده را در اختیار کی‌یف قرار داده که می‌تواند اهدافی را تا ۱۶۵ کیلومتری مورد هدف قرار دهد. 

اما بسته جدیدی که پس از تصویب لایجه کمک‌ها به این کشور در کنگره، آماده تحویل به اوکراین است شامل یک سیستم پیشرفته‌تر خواهد بود که بیش از ۳۰۰ کیلومتر برد دارد. 

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور سامانه موشکی پیشرفته دوربرد را دریافت خواهد کرد و برای این منظور از واشنگتن ممنون است. 

 دریافت چنین سامانه‌ای امکان هدف قرار دادن نقاطی در اعماق بیشتر روسیه و همچنین در شبه جزیره کریمه را افزایش خواهد داد. 

این سامانه جدید ATACMS (سیستم‌های موشکی تاکتیکی ارتش) بر روی کامیون‌ها نصب می‌شوند و موشک آن می‌تواند با سرعت ۳ ماخ حرکت کند که بسیار سریع‌تر از موشک‌های کروز بریتانیایی و فرانسوی است که در حال حاضر در زرادخانه اوکراین استفاده می‌شوند. یک ماخ برابر است با سرعت ۱۲۲۵ کیلومتر در ساعت که آن را سرعت صوت یا Sonic speed می‌نامند.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در پاسخ به سوالی درباره این اقدام گفت که روسیه پیشتر هم مواضع خود را در این زمینه مطرح کرده و چیزی در این خصوص تغییر نخواهد کرد. 

کرملین ماه گذشته اعلام کرده بود که تنها راه محافظت از خاک روسیه در برابر حملات اوکراین (که به گفته روس‌ها شامل چهار منطقه‌ای است که مسکو از اوکراین به خاک خود ضمیمه کرده) ایجاد یک «منطقه حائل» است تا این محدوده خارج از برد آتش اوکراین باشد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، سال گذشته گفته بود که نیروهای روسیه با تلاش برای دور راندن نیروهای اوکراین از مرزهای خود، به تحویل سلاح های غربی دوربرد به کی‌یف پاسخ خواهند داد.

خبرگزاری رویترز گزارش کرده که تحویل این تسلیحات که به احتمال زیاد زمان آن علنی نخواهد شد، مشروط بر این است که اوکراین از این سامانه سیستم‌های موشکی برای حمله به اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده نکند. 

دو مقام آمریکایی روز سه‌شنبه به رویترز گفتند که ایالات متحده در حال آماده‌سازی بسته کمک نظامی یک میلیارد دلاری برای اوکراین است. این بسته نخستین کمک نظامی به اوکراین از لایحه جدیدی است که به تصویب مجلس نمایندگان و سنای آمریکا رسیده و پس از امضای جو بایدن به قانون تبدیل خواهد شد.


 

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • پولیتیکو : آمریکا ماه گذشته موشک‌ های دوربرد به اوکراین ارسال کرده
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • پولیتیکو: آمریکا ماه گذشته موشک‌های دوربرد به اوکراین ارسال کرده است