Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@14:00:32 GMT

این دیگر گلوی جورج فلوید نیست

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۰۹۳۹

این دیگر گلوی جورج فلوید نیست

روز سه شنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفتگوهای دشواری درباره تمدید مهلت تحریم تسلیحاتی علیه ایران به صورت ارتباطات ویدئویی بین نمایندگان کشورها شد؛ پیشتر، روسیه و چین اعلام کرده بودند که از این قطعنامه حمایت نمی کنند و مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا تصمیم گرفت اعضای شورای امنیت را به وجود تهدیدها از سوی تهران متقاعد کند، اما نتوانست تا به نوشته نیویورک تایمز، تصویر بارز دیگری از انزوای ایالات متحده و ناکامی در تلاش سه ساله اش برای همراه کردن دیگر اعضا با خود، ثبت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخواست وزیر امور خارجه آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل برای افزایش تحریم های تسلیحاتی ایران با پاسخ منفی روسیه و چین مواجه شد. به نوشته نیویورک تایمز، دیپلمات ها معتقدند که این درخواست حتی از حمایت کافی برای رای گیری نیز برخوردار نبود.

نماینده چین در شورای سازمان ملل گفت: چین مخالف فشار ایالات متحده برای افزایش تحریم های تسلیحاتی بر ایران است. ایالات متحده از برجام خارج شده و دیگر حق اظهار نظر در این باره را ندارد. نماینده آلمان نیز تصریح کرد که امریکا دیگر در جایگاه اعمال تحریم های سازمان ملل در مورد ایران نیست.

نماینده روسیه نیز گفت تحریم های تسلیحاتی علیه ایران یک اقدام موقت است و هرگز درباره تمدید آن بحث نخواهد شد و با این وجود، نشست شورای امنیت از تسویه حساب های این قدرت ها با آمریکا نیز خالی نبود؛ نماینده روسیه با تیر حمایت از ایران چند نشان زد و تقریبا از هیچ کنایه شاعرانه و فیلسوفانه روسی نیز علیه آمریکا دریغ نکرد.

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، سیاست آمریکا در قبال ایران را «خفه سازی حداکثری» خواند و گفت: «اقدام آمریکا برای این است که تغییر رژیم (در ایران) رخ دهد یا شرایطی فراهم شود که ایران نتواند به معنای واقعی کلمه، نفس بکشد.» نبنزیا این را هم اضافه کرد: «مانند اینکه زانویت را بر گلوی یکی فشار دهی»؛ کنایه ای به رفتار بی رحمانه پلیس آمریکا در کشتن جورج فلوید، آمریکایی آفریقایی تبار که جرقه ای در باروت اعتراض و خشم مردم آمریکا در قبال سیاست های نژادپرستانه ترامپ زد.

دیپلمات روس می خواهد بگوید که ایران دیگر جورج فلوید نیست که بتوان به راحتی بر گلویش زانو فشرد.

البته این حرف، جدید نیست. تقریبا یک سال پیش (۳۰ خرداد ۱۳۹۸)، ولادیمیر پوتین در گفت وگوی مستقیم با مردم روسیه درباره مناقشه احتمالی آمریکا با ایران این عبارت ها را گفت: «ایران یک کشور شیعه است و حتی در جهان اسلام معتقدند که این افراد (شیعیان) در صورت نیاز، قادر به اقدامات شدید برای دفاع از خود و کشورشان هستند.»

کامرسانت روسیه درباره موضع اخیر روسیه در شورای امنیت نوشت: نماینده دائم روسیه بر این باور است که آمریکا تلاش می کند ایران را تحریک کند تا واکنش نشان دهد و سپس، بهانه تحریم های بیشتر علیه ایران فراهم شود.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل به همین مقدار راضی نشد و درباره اظهارات برایان هوک نماینده ویژه ترامپ در امور ایران که گفته بود «روسیه و چین آرمانشهر ستیزی (مدینه فاسده) پیشه کرده اند و چون با قطعنامه آمریکایی مخالفت می کنند، منزوی خواهند شد»، چنین پاسخ داد: «شاید او (برایان هوک) همین الان مطالعه (کتاب های) جورج اورول (نویسنده رمان مزرعه حیوانات) یا ری بردبری (نویسنده کتاب ۴۵۱ درجه فارنهایت) و یا آلدوس هاکسلی (نویسنده کتاب دنیای قشنگ نو) را به اتمام رسانده است (توضیح اینکه همه این کتاب ها با موضوعیت ویران‌شهر در مقابل آرمانشهر نوشته شده اند)؛ البته این نویسندگان، حرف های زیادی برای گفتن دارند؛ اما اگر یک بار دیگر چنین بیانیه ای بر زبان آید من خواهم گفت که روسیه، درگیر با آرمانشهرستیزی است زیرا آمریکا در آرمانشهر غوطه ور است (کنایه به معضلات ترامپ و اعتراضات گسترده آمریکا)...ما از همان روز اول گفتیم که پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره توسعه ممنوعیت (علیه ایران) یک امر اتوپیایی و خیالبافانه است و نمی تواند مبنای هیچ مذاکراتی باشد.»  

شاید به جرات بتوان گفت که از پایان جنگ سرد به این سو، هیچ گاه دولت آمریکا، چنین تنهایی و معضلاتی را در داخل (اعتراضات آمریکا و انتقادهای شدید درباره سوء مدیریت دولت ترامپ در بحران کرونا و نیز رسوایی های سریالی مانند افشاگری های جان بولتون در کتابش) و نیز در بعد خارجی (ناهمگرایی شرکا و رقبا) تجربه نکرده است.

هفته نامه نیوزویک نوشته است: «ایران شکست تلاش آمریکا در شورای امنیت برای تحریم جنگ افزاری تهران را جشن می گیرد» و نیویورک تایمز این تیتر را برگزیده است: «ایالات متحده خواستار تحریم تسلیحاتی نامحدود ایران است، اما همراهی ندارد».

هنری روم تحلیلگر ارشد ایران در گروه اوراسیا می گوید: این نشست، تصویر بارز دیگری از انزوای ایالات متحده و ناکامی در تلاش سه ساله اش برای همراهی دیگر اعضا با خود در موضوع ایران است. (بیشتر درباره انزوای واشنگتن در این گزارش ایرنا)

با همه اینها، صادقانه باید گفت که اگر چه هیچ کشوری تمایل ندارد تحریم شود اما مساله آمریکا با ایران، تمدید تحریمی است که ۱۳ سال است جاری است؛ قرار بود آمریکا برای محروم کردن ایران از دستیابی به جنگ افزارهای پیشرفته، قطعنامه تحریم تسلیحاتی ۱۳ ساله ایران را در شورای امنیت تمدید کند و ناکام ماند؛ اما قدرت دفاعی ایران در ۱۳ سال گذشته به اذعان دوستان، شرکا، رقبا و دشمنان با وجود همین تحریم های تسلیحاتی چند برابر شده است؛ نیازی به مثال و شاهد نیست؛ فقط تصور اتفاقات یک سال اخیر ایران در حوزه دفاعی به ویژه موشکی، کفایت می کند.

برچسب‌ها برجام جامعه سیاه پوستان آمریکا روسیه تحریم برایان هوک شورای امنیت سازمان ملل چین فروش تسلیحات ایالات متحده آمریکا محمد جواد ظریف حقوق بشر آمریکایی پروندهٔ خبری نشست شورای امنیت و قطعنامه ۲۲۳۱

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام جامعه سیاه پوستان آمریکا روسیه تحریم برایان هوک شورای امنیت سازمان ملل چین فروش تسلیحات ایالات متحده آمریکا محمد جواد ظریف حقوق بشر آمریکایی برجام جامعه سیاه پوستان آمریکا روسیه تحریم برایان هوک شورای امنیت سازمان ملل چین فروش تسلیحات ایالات متحده آمریکا محمد جواد ظریف حقوق بشر آمریکایی تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت ایالات متحده سازمان ملل علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۰۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت گاز در اروپا؟!

بازار‌های گاز طبیعی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به توقف جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا، گارد افزایشی به خود گرفتند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۹، روسیه و اوکراین توافق ترانزیت خط لوله پنج ساله را برای تامین گاز طبیعی به اروپا امضا کردند. با وجود اینکه دو سال از جنگ روسیه با اوکراین می‌گذرد، هر دو کشور به اجرای قرارداد ادامه داده‌اند. اما اکنون قرار است این توافق به پایان برسد، زیرا کی‌یف اعلام کرده که قصد ندارد آن را پس از انقضا در ۳۱ دسامبر، تمدید کند.

از سوی دیگر، کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرده که بازوی اجرایی این بلوک، هیچ علاقه‌ای به تلاش برای تجدید توافق تراتزیت ندارد. واردات گاز از طریق اوکراین، تنها پنج درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد. اورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت اطلاعات بازار ICIS، به پولیتیکو گفت: اتریش، مجارستان و اسلواکی از توقف این واردات، احتمالا بیشترین ضربه را خواهند دید.

خوشبختانه، اگر اروپا بخواهد وابستگی خود به محصولات انرژی روسیه را به میزان بیشتری قطع کند، این اتفاق برای تولیدکنندگان گازی که مدت‌ها رنج برده‌اند، می‌تواند یک موهبت کمیاب باشد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» پیش‌بینی کرده است تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

او در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست، زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است. سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آن‌ها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند، اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است که توتال در آن، ۱۹.۴ درصد سهم دارد. این شرکت، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است. با این حال، این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

اتحادیه اروپا به کشور‌های عضو هشدار داده است که در صورت از دست دادن گاز روسیه که با زمستان سخت همراه شود، خود را برای بدترین سناریو آماده کنند. این وضعیت با تصمیم اخیر برلین برای مالیات یک‌جانبه بر صادرات گاز تشدید می‌شود و این امر، سواپ واردات از روسیه با عرضه از طریق آلمان، ایتالیا یا ترکیه را برای این کشور‌ها دشوارتر می‌کند.

جوزف سیکلا، وزیر صنعت جمهوری چک هفته گذشته درباره این مالیات گفت: ما باید از اقداماتی که به کار انجام شده، آسیب می‌زند و روسیه را تقویت می‌کند، اجتناب کنیم.

این بلوک تاکنون موفق به حذف تدریجی حدود دو سوم واردات گاز روسیه و افزایش واردات از آمریکا و نروژ شده است. با این حال، روسیه ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۳ تامین کرد. با توجه به اینکه هنوز خاطره قیمت‌های بی‌سابقه گاز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین تازه است و سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین عرضه، تحت فشار هستند، باید دید آیا اتحادیه اروپا به تحریم‌های باقی مانده ادامه می‌دهد یا خیر

حجم بالای ذخایر گاز

با این حال، عوامل کلی عرضه و تقاضای بازار گاز، ضعیف مانده‌اند، زیرا بازار‌های جهانی در بحبوجه دورنمای ضعیف تقاضا، با حجم بالایی از عرضه گاز مواجه هستند. ذخایر گاز اتحادیه اروپا در هفته گذشته، به بیش از ۷۲ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد از حجم این ذخایر رسید که برای این وقت از سال، یک رکورد محسوب می‌شود. همچنین ذخایر گاز در کالیفرنیا هم تقریبا در آستانه فصل ذخیره سازی مجدد برای فصل گرمایش بعدی، تقریبا پر هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در بخش تقاضا، اروپا با جبهه هوای گرمی مواجه خواهد شد که تقضا برای گاز را در این قاره کاهش می‌دهد و همزمان، عرضه گاز بیشتری در هفته‌های آینده در راه خواهد بود، زیرا کارخانه ال‌ان‌جی فریپورت پس از رفع مشکلات فنی، فعالیتش را ازسرمی‌گیرد. ماه‌هاست که این کارخانه که دومین تاسیسات بزرگ صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در آمریکاست، به دلیل مشکلات فنی، زیر ظرفیت ۸۰ درصدی خود فعالیت کرده است.

دیگر خبرها

  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا