Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این راستا دنبال کردن شعار "هر ایرانی، کسب حداقل یک مهارت" برای پیشرفت و رشد اقتصادی کشور در سایه پرورش نیروی کار ماهر در دولت دوازدهم نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

از سویی مهارت‌آموزی از دیرباز در جامعه ایرانی از جایگاه با ارزشی برخوردار بود تا حدی که خانواده‌ها در گذشته از سنین پایین، فرزندان خود را به کسب مهارت بویژه حرفه پدر وامی‌داشتند تا در آینده شغلی خود دغدغه نداشته باشند و به این طریق هر شغل از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه برای حضور موفق در سطح جامعه علاوه بر آموزش و پژوهش، باید برای دانش‌آموختگان و سایر نیروهای توانمند جامعه زمینه کسب مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار ایجاد شود.

با توجه به نیاز جامعه و افزایش سرعت تحولات اجتماعی، تحصیلات دانشگاهی به تنهایی برای ایفای نقش مؤثر در جامعه کافی نیست، بلکه برای تکمیل آموخته‌های داتشگاهی، نیازمند افزایش مهارت لازم برای ورود به بازار کسب ‌و کار بخوبی مشهود است.

داشتن و ضعف آموزش‌های مهارتی از مهمترین دلایل کاهش اشتغال و افزایش بیکاری بویژه در میان دانش‌آموختگان مراکز دانشگاهی محسوب می‌شود و هر فرد می‌تواند با فراگیری و کسب یک یا چند رشته مهارتی شانس و موفقیت خود را در بازار کار بالا ببرد.

در این راستا نقش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در اقتصاد کشور و توسعه کسب و کار بسیار مهم و موثر است و  فرد را برای احراز شغل، حرفه و کسب و کار آماده می‌کنند و به نوعی  کارایی و توانایی او را افزایش می‌دهد.

بر این اساس دولت همواره تاکید دارد که آموزش‌ها در جامعه باید به سمت مهارت‌محوری برود تا تحول جدی در رونق تولید با افراد کارآزموده روی دهد.

دولت تدبیر و امید با علم بر این که آموزش‌های مهارتی راهکار حل مشکل بیکاری در جامعه است، سیاست‌های هدفمندی را به منظور تکمیل زنجیره مهارت تا فضای کسب و کار در پیش گرفته است.

سازمان فنی و حرفه‌ای در کل کشور دارای ۵۸۶ مرکز است که سالانه به ۱،۵ میلیون نفر آموزش‌های مهارتی را ارائه می‌دهند.

سالانه ۱۲۰ هزار نفر در استان اصفهان در ۲ بخش دولتی و خصوصی آموزش‌های مهارتی را  کسب می‌کنند که بطور تقریبی ۵۰ درصد در مراکز دولتی و ۵۰ درصد توسط بخش خصوصی اعم از آموزشگاه‌ها و صنایع انجام می‌شود.

بیش از ۶۵ درصد از افرادی که تاکنون در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان آموزش دیده اند، وارد بازار کار شده‌اند.

الویت آموزش‌های مهارتی در راستای توسعه و تقویت کارآفرینی 

مدیرکل فنی و حرفه‌ای اصفهان گفت: افزایش مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی در راستای توسعه و تقویت برنامه‌های کارآفرینی در اولویت برنامه‌های دولت قرار دارد.

آرش اخوان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه توانایی انجام هر کار منجر به ارزش افزوده، مهارت تعریف می‌شود، افزود: مهارت‌افزایی نقش مهمی در کاهش بیکاری و توانمندسازی جامعه دارد.
وی نیازسنجی بازار کار و ارائه آموزش متناسب با نیاز این بازار و همچنین تغییر ذائقه جوانان و تشویق و توجیه آنها برای کسب مهارت را در زمره راهکارهای مهارت‌افزایی دانست.

مدیرکل فنی و حرفه ای اصفهان با اشاره به اینکه آموزش‌های مهارتی نقش بسزایی در ایجاد بستر اشتغال و رونق‌بخشی به چرخه تولید کشور دارد، ادامه داد: دستیابی به جهش تولید نیازمند توجه ویژه به مقوله مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی است.

وی اضافه کرد: مهارت ابزاری برای توانمندسازی و تربیت نیروی کار ماهر برای بهره‌وری بیش از پیش تولید و پیشرفت اهداف کشور در زمینه‌های مختلف است.

اخوان بیان داشت: اگر در برنامه‌های توسعه اقتصادی و صنعتی کردن کشور، ضرورت آموزش فنی کارگران و ارتقای سطح مهارت افراد بدرستی مورد توجه قرار نگیرد کماکان نیازمند امکانات و محصولات کشورهای پیشرفته دنیا خواهیم ماند.

وی با اشاره به اهمیت تولید در راه رسیدن به خودکفایی اظهار داشت: بر این اساس ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با محور تقویت و کسب مهارت لازم برای ورود به عرصه اشتغال و افزایش کیفیت تولیدات صورت گرفته است.

مدیرکل فنی و حرفه ای اصفهان به رونمایی از سند توسعه مهارت استان در سال گذشته اشاره کرد و  گفت: این سند برای توانمندسازی کارجویان و ارتقا مهارت شاغلان به عنوان گروه‌های هدف برنامه‌ریزی شده که منابع اطلاعاتی آن از طرح‌های در حال توسعه(دستگاه های اجرایی)، مراکز کاریابی، اولویت‌های آموزشی صنایع  و صنوف و فعالیت اقتصادی اولویت‌دار (میدانی – تکاپو) استعلام شده است.

وی افزود: در ۲۴ شهرستان استان سند توسعه مهارتی مبنی بر برنامه‌ریزی سه ساله  بر اساس دینامیکی بودن فضای کسب و کار و پویا بودن برنامه‌ریزی‌های آموزشی پیاده‌سازی شده است.

اخوان یادآور شد: سالانه ۲۱ میلیون نفر ساعت در این استان توسط بخش دولتی و خصوصی آموزش فنی و حرفه‌ای را فرامی‌گیرند.

به گفته وی سالانه ۱۲۰ هزار نفر در ۲ بخش دولتی و خصوصی آموزش کسب می‌کنند که بصورت تقریبی ۵۰ درصد در مراکز دولتی و ۵۰ درصد توسط بخش خصوصی اعم از آموزشگاه‌ها و صنایع انجام می‌شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای اصفهان ادامه داد: حضور پُررنگ بخش غیردولتی با توجه به تنگناهای بودجه‌ای می‌تواند اقدامی موثر در برون رفت از این چالش باشد.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت بخش خصوصی اعم از آموزشگاه‌های خصوصی و صنایع به واسطه تجهیزات بروز و تعامل با بازار نقش موثری در توسعه آموزش فنی و حرفه‌ای دارد.

اکنون دستِ کم یکهزار حرفه مهارتی در بخش‌های صنعت، خدمات فنی، گردشگری، آی تی، آی سی تی و مشاغل خانگی در۵۴ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای و بالغ بر یکهزار و ۲۰۰ آموزشگاه بخش خصوصی استان اصفهان ارائه می‌شود.

اهمیت ویژه دولت برای کارآفرینی 

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: دولت برای کارآفرینی، نوآوری و خلاقیت به عنوان عوامل تولید و توسعه اشتغال، اهمیت ویژه‌ای قائل است.

کامران کلانی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تاثیر آموزش‌های مهارتی در پرورش و توانمندسازی نیروی کار و ارتقای اشتغال افزود: توانمندسازی به‌عنوان مهمترین راهبرد کاهش و خروج از فقر است.

وی ادامه داد: برای توسعه مهارت‌آموزی، اشتغال و کارآفرینی لازم است تا از تمام ظرفیت‌های موجود همچون سمن‌ها و فعالان بخش خصوصی استفاده شود.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان افزود: این استان با توجه به ظرفیت‌های فراوان در حوزه نیروی انسانی خلاق می‌تواند به کانون فعالیت‌های کارآفرینی کشور در حوزه مشاغل جدید تبدیل شود.

کلانی با اشاره به  ظرفیت‌های متعدد و گسترده استان افزود: اصفهان از نظر سطح دانش و دانایی مردم آن در جایگاه ممتازی قرار دارد.

وی ادامه داد: لازم است تا نگاه جامع و علمی به چهار حوزه اشتغال، روابط کار، تعاون و رفاه اجتماعی صورت گیرد و ادبیات علمی در این چهار حوزه نهادینه و برنامه‌ها را در این حوزه‌ها با رویکرد علمی مُنبعث از سیاست‌های وزارت متبوع اجرایی شود.

 سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: مشارکت مردم مهمترین اصل در فعالیت‌های اقتصادی و  مُنطبق بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و نقش دولت در این راستا تسهیل‌گری برای مردم و جامعه مخاطب است.

برچسب‌ها سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اصفهان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اصفهان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اصفهان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی آموزش فنی و حرفه ای کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان مهارت افزایی مهارت آموزی کسب مهارت برنامه ها نیروی کار بخش خصوصی بازار کار کسب و کار آموزش ها ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۱۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری

به گزارش خبرنگار مهر، نادر کریمی بیرانوند پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با تبریک هفته معلم اظهار کرد: سنندج از امروز تا دهم اردیبهشت ماه شاهد برگزاری نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روی است که در راستای ترویج روحیه کارآفرینی بین دانش‌آموزان انجام می‌شود.

وی همچنین از برگزاری دوره توانمندسازی مدیران مدارس غرب کشور برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در استان خبر داد و گفت: از راهکارهای سند تحول بنیادین مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است و هر دانش‌آموز باید تا پایان دوره تحصیلی یک مهارت که منجر به اشتغال شود را بیاموزد و این دوره برای مدیران مدارس در راستای تحقق این مهم برگزار می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: ساحت اقتصادی که در شش ساحتی که برای آموزش دانش‌آموزان وجود دارد بدرستی تبیین نشده تا دانش‌آموز بتواند وارد بازار کار شود.

کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: چهارشنبه هفته گذشته در دولت بحث مهارت‌آموزی در مدارس نظری تصویب شد و ردیف اعتباری برای این مهم درنظر گرفته می‌شود.

وی یکی از مشکلات مهارت آموزی در مدارس نظری را نبود ساعت درسی مهارت‌آموزی دانست و گفت: تغییر ساختار آموزشی در حوزه متوسطه در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش است تا بتوان زمانی در برنامه درسی دانش آموزان برای مهارت آموزی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: برای دانش‌آموز در قالب ۳۰۰ ساعت در طول سه سال تحصیلی متوسطه مهارت‌آموزی گنجانده می‌شود تا منتج به شغل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیتی برای آموزش مهارت آموزی هستند

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدارس شبانه‌روزی اوقات فراغت خوبی برای دانش‌آموزان دارد و می‌توان با استفاده از فضای این مدارس سعی می‌شود مهارت به دانش‌آموزان این مدارس آموزش داده شود.

کریمی بیرانوند اذعان کرد: تا زمانیکه ساحت اقتصادی رشد نکند و دانش‌آموز توانمندی ورود به بازار کار را نداشته باشد نمی‌توان به تحقق این ساحت آموزشی دست یافت.

وی با اشاره به مشکل کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اعلام کرد: از مشکلات آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی است، در چند سال اخیر استخدام جدی شد و از کل ظرفیت تربیت معلم استفاده می‌شود و اگر دانشگاه فرهنگیان نتوانست نیرو تربیت کند از طریق آزمون و مصاحبه نیرو جذب می‌شود.

وی عنوان کرد: کردستان سال گذشته ۹ هزار ساعت در حوزه متوسطه نظری به صورت غیرموظف از بازنشستگان و دانشجو معلمان ترم هفت، برای جبران کمبود نیرو استفاده کردیم.

اجرای طرح «شهیدمحمودوند» برای شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر وضعیت پوشش تحصیلی دور دوم متوسطه در کشور و چگونگی شناسایی دانش‌آموزان ترک تحصیل بیان کرد: در پوشش تحصیلی متوسطه دوم، بسیاری از دانش آموزان بدلیل اینکه جذب بازار کار می‌شوند ترک تحصیل می‌کنند اما براساس اجرای طرح «شهید محمودوند» دانش‌آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکردند با بررسی کد ملی آنها دانش‌آموزان ثبت نام نشده شناسایی شدند و مسؤولان استان‌ها موظف شدند تا افرادی را برای پیگیری این دانش‌آموزان موظف به کار کنند.

وی اضافه کرد: براساس پیگیری‌های صورت گرفته تعدادی از دانش‌آموزان از طریق تحت پوشش قراردادن در کمیته امداد و بهزیستی به چرخه تحصیل بازگشتند و عده‌ای نیز به دلیل مهاجرت یا فوت ثبت نام نکرده بودند که شناسایی شدند.

کریمی اذعان کرد: سال گذشته ۶۰ هزار نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش و پرورش برگشتند.

وی یکی از مسائل آموزش و پرورش را حضور کمرنگ دانش‌آموزان پایه دوازدهم بعد از تعصیلات نوروز دانست و گفت: این آسیب بزرگی برای دانش‌آموزان است چرا که در این زمان دانش‌آموز با نحوه طراحی سوال آزمون نهایی آشنا می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحانات پایه دهم و یازدهم هم از امسال نهایی هستند و آزمون آنها در حوزه‌های اجرا و تصییح آن به صورت الکترونیکی است.

کد خبر 6089831

دیگر خبرها

  • دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای