Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور گفت: امسال غربالگری چشم فقط با دستگاه اجرا می‌شود و استفاده از چارت E برای سنجش بینایی کودکان نداریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مینو رفیعی مدیرکل پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور،درباره اقدامات بهزیستی در حوزه غربالگری چشم، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم سازمان بهزیستی که بیش از ۲۰ سال است در حال انجام است غربالگری چشم است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امسال به دلیل همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ تغییراتی در این برنامه ایجاد شده تا این خدمات در دسترس خانواده‌ها قرار بگیرد، افزود: در این برنامه در تلاش هستیم تا میزان ابتلا به تنبلی را تا حد امکان کاهش دهیم، این برنامه هر سال از آبان ماه به مدت ۲ تا ۳ماه اجرا می‌شد و در نیمه اول سال فقط در برخی نقاط سردسیر اجرا می‌شد، اما امسال با توجه به هشدار وزارت بهداشت که ممکن است با موج دوم بیماری مواجه شویم تاریخ برنامه جلوتر افتاده و به استان‌ها اعلام شده که می‌توانند این برنامه را از ۱۵ تیر تا پایان مهر ادامه دهند.

رفیعی بیان کرد: این برنامه فقط در استان‌های دارای شرایط سفید و زرد اجرا می‌شود و بعضی از استان‌ها که در وضعیت بحرانی و قرمز هستند فعلاً برنامه مذکور اجرا نمی‌شود. در پروتکل اجرایی استان‌ها تاریخ ۱۵ تیر برای شروع برنامه اعلام شده است.

مدیرکل پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور گفت: امسال غربالگری فقط با دستگاه اجرا می‌شود و استفاده از چارت E برای سنجش بینایی کودکان نداریم تا تماس فیزیکی غربالگر با افراد برقرار نشود و زمان غربال هم کاهش بیابد. در این روش دستگاه فاصله کودک تا غربالگر یک متر است و غربالگری فقط چند ثانیه طول می‌کشد به همین دلیل زمان و خطر کمتر است.

وی با اشاره به اینکه در برنامه امسال فقط یک والد باید همراه کودک باشد و استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن و عدم استفاده از بروشور در محل غربالگری ابلاغ شده است، گفت: یکی از بند‌های مهم این پروتکل این است که هر استان باید با ستاد کرونا استان هماهنگ باشد به این ترتیب اگر شرایط استانی قرمز است باید برنامه عقب بیفتد تا شرایط عادی‌تر شود.

رفیعی تصریح کرد: در درجه اول سلامت کودکان و خانواده‌ها برای ما مهم است، درواقع غربالگری را با شرایط کرونا سازگار کردیم. همچنین اگر خانواده‌ها دارای علائم آبریزش بینی، سرفه، تب، خستگی مزمن هستند یا سابقه یا احتمال تماس با بیمار کرونایی را داشتند باید تا دو هفته به پایگاه مراجعه نکنند. همه برنامه‌ها توسط کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیر سازمان بهزیستی ابلاغ و تهیه شده است.

مدیرکل پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه سال گذشته ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک غربال‌گری شدند، اضافه کرد: از این تعداد ۱۹ هزار و ۶۰۰ کودک تنبلی چشم داشتند که نیاز به مراجعه و مداخله بودند. همچنین ما روند درمانشان را پیگیری می‌کنیم تا مطمئن شویم درمان می‌شوند.

وی ادامه داد: بعضی هم ممکن است نیاز به هزینه جراحی داشته باشند که بهزیستی به آن‌ها کمک می‌کند، سازمان بهزیستی ۲ میلیارد تومان به کسانی که نیاز به عینک و جراحی داشتند و بی‌بضاعت بودند پرداخت کرده است. سال گذشته ۱۰۰ اپتومتریست داشتیم، در طول ۲۲ سال گذشته مجموع غربالگری‌های انجام شده ۴۳ میلیون بود که از این تعداد ۳۰۰ هزار کودک دارای تنبلی چشم شناسایی شدند. یعنی اگر این طرح اجرا نمی‌شد ۳۰۰ هزار فرد که ممکن بود دچار کم بینایی یا نابینایی شوند شناسایی نمی‌شدند.

رفیعی با اشاره به اینکه این طرح در پایگاه‌های سیار به ویژه در مناطق روستایی و پایگاه‌های بهزیستی، بسیج، مساجد، سلامت شهرداری و ... اجرا می‌شود، افزود: هزینه این طرح در مراکز دولتی۳۳۰۰ تومان و در مراکز غیردولتی ۶۸۰۰ تومان است.

مدیرکل پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور درباره پوشش بیمه‌ای آزمایش ژنتیک، بیان کرد: بخش عمده‌ای از این آزمایش‌ها که گران‌قیمت است بیمه نیست و در مواردی که آزمانش خیلی گران است راهکار کوتاه‌مدت ما این است که هزینه در قالب یارانه به مددجویان بهزیستی و به ویژه معلولان پرداخت شود که برای این افراد این آزمایش‌ها ۱۰۰ در صد رایگان است.

وی خاطرنشان کرد: برای افراد درگیر بر اساس گزارش مددکاری بخشی از هزینه پرداخت می‌شود و در واقع ما کم‌کاری بیمه‌ها را به این شکل جبران کرده‌ایم. ولی امیدواریم بیمه‌ها برای این کار قانع شوند، چون پیشگیری از تولد فرد معلول کمتر از پرداخت هزینه درمان و نگهداری یک فرد معلول تا پایان عمر است.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: سازمان بهزیستی چارت E اجرا می شود استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۵۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ چایخانه رضوی در استان بوشهر اجرا می‌شود

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان بوشهر گفت: سهمیه استان بوشهر راه‌اندازی ۲۵ چایخانه رضوی است که از این تعداد هشت چایخانه در دهه کرامت سال جاری اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهران خورده‌بین‌مقدم ظهر امروز در نشست با خبرنگاران، اظهار کرد: در استان بوشهر دو هزار و ۳۰۰ خادم‌یار و یاوران رضوی وجود دارد و سهمیه امسال عضویت در این عرصه ۳۰۰ نفر است.

وی افزود: سال گذشته ۱۶ میلیارد تومان برای راه‌اندازی مشاغل خانگی پرداخت شد و امسال محصولات این مشاغل در نمایشگاه و سرای خاتون در دهه کرامت عرضه می‌شود.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان بوشهر یادآور شد: در دهه کرامت ۴۵۰ برنامه برای ۱۰ شهرستان استان بوشهر در بخش‌های مختلف فرهنگی، هنری، ورزشی، اجتماعی، اعزام کاروان به مشهد مقدس، کاروان سلامت و خدمت و دیگر عرصه‌ها طراحی شده است.

خورده دبین مقدم یکی از برنامه‌های مهم آستان قدس رضوی را ایجاد چایخانه با حال و هوای حرم رضوی در استان‌ها دانست و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی ۸۸۸ چایخانه در نقاط مختلف کشور راه‌اندازی می‌شود که سهمیه استان بوشهر ایجاد ۲۵ چایخانه در شهرهای مختلف است.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی ۸ طرح آن در دهه کرامت در نقاط مختلف استان بوشهر آغاز می‌شود، اضافه کرد: در این چایخانه‌ها برنامه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی طراحی و برای ساخت ۸ چایخانه زمین مورد نیاز آن تحویل شده است.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان بوشهر ادامه داد: اهتزاز پرچم حرم رضوی در شهرها و نقاط مختلف روستایی و سواحل خلیج‌فارس، نمایشگاه دستاورد و فعالیت مشاغل خانگی که با حمایت آستان قدس رضوی تحت عنوان بازار خاتون افتتاح شده راه‌اندازی می‌شود، از دیگر برنامه‌های دهه کرامت است.

خورده بین مقدم نور افشانی و اهتزاز پرچم حرم رضوی همراه با صلوات خاصه امام رضا علیه‌السلام در میلاد آن حضرت را از دیگر برنامه‌ها دانست و بیان کرد: سرکشی و دیدار با خانواده شهدای گرانقدر، عیادت جانبازان و ایثارگران، برپایی جشن برای خانواده شهدا و راه‌اندازی پاتوق کتاب در دهه کرامت اجرا می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری شب شعر رضوی و راه‌اندازی میز مشاوره روانشناسی و خدمات حقوقی رضوی افزود: در دهه کرامت در زمینه حمایت از ملت فلسطین و مردم غزه اجتماع بزرگ رضوی در نقاط مختلف استان بوشهر راه‌اندازی و جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش محکوم می‌شود.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان بوشهر غبارروبی مزار مطهر شهیدان، عیادت از خادمیاران رضوی بیمار و تجلیل از شهدای جبهه مقاومت را از دیگر برنامه‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: کاروان سلامت در تخصص‌های مختلف پزشکی به منطقه گورکات تنگستان اعزام می‌شود.

خورده بین مقدم بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده با مشارکت ستاد دیه و دادگستری استان بوشهر در دهه کرامت ۲۰ زندانی جرایم غیرعمد از زندان‌های استان بوشهر آزاد می‌شوند.

منبع: فارس

کد خبر 751522

دیگر خبرها

  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  • ۲۵ چایخانه رضوی در استان بوشهر اجرا می‌شود
  • طرح کالابرگ الکترونیکی دوباره اجرا می‌شود؟
  • طرح کالابرگ الکترونیکی مجدداً اجرا می‌شود؟
  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند