Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی افشار مترجم در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کار‌هایی که باید برای حمایت از مترجمان انجام داد، گفت: در ابتدا باید انجمنی برای مترجمان تشکیل شود که از مترجمان حمایت کند مانند وکلا که خودشان انجمن صنفی دارند مترجمان هم می‌توانند انجمنی داشته باشند که مترجمان را طبقه بندی کند؛ این طبقه بندی می‌تواند موضوعی باشد برای مثال مترجمان از لحاظ موضوع ترجمه به مترجمان سیاسی یا مترجمان متون ادبی و سایر موضوعات دیگر تقسیم شوند ناشران و سازمان‌هایی که نیاز به ترجمه کتاب دارند از طریق این انجمن با مترجمان ارتباط برقرار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

ترجمه کتاب با گوگل ترنسلیت ممکن نیست/ انتشار ترجمه‌های تقلبی در بازار


او افزود: انجمن مترجمان کتاب‌ها را میان مترجمان تقسیم کند این امر می‌تواند به مترجمان جوانی که با ناشران ارتباط ندارند کمک کند در واقع انجمن پلی ارتباطی میان مترجمان و ناشران شود و پیگیر حقوق ناشران باشد درصورتی که کتابی برای ترجمه به او سفارش می‌دهند ناشر یا هر شخص دیگر شرایطش را به مترجم تحمیل نکند و او بتواند حقوقش را پیگیری کند، به مترجمان آموزش دهد این آموزش‌ها می‌تواند در زمینه‌های مختلف از ویرایش، دستور زبان فارسی و فارسی نویسی گرفته تا آموزش در زمینه مسائل حقوقی مترجمان باشد.

این مترجم ادامه داد: هم اکنون انجمن صنفی مترجمان در کشورتشکیل شده است، اما نقش چندانی ایفا نمی‌کند باید این انجمن فعال‌تر شود و می‌تواند ارتباط بسیار نزدیکتری با مترجمان برقرار کند. معمولا وقتی مترجمان در برابر ناشران قرار می‌گیرند ناشر به دلیل تجربه اش از مترجم تواناتر است تیپ‌های مختلف قرارداد‌های مترجمان تنظیم شود تا کلاه سر مترجمان نرود برخی از ناشران کتاب‌های مترجمان را به دلیل لجبازی با آن‌ها نزد خودشان نگه می‌دارند و منتشر نمی‌کنند مترجم هم در این موارد نمی‌تواند کاری انجام دهد.

افشار بیان کرد: گاهی ناشران کتاب‌های مترجمان را در سطحی بسیار سخیف و نازیبا منتشر می‌کنند یا اینکه کتاب‌های مترجمان را در بساطی‌های میدان انقلاب می‌فروشند مترجم نمی‌خواهد کتابش اینگونه فروش برود و نامش روی کتاب‌هایی نقش ببندد که در بساطی‌های میدان انقلاب فروخته می‌شوند این‌ها حقوقی است که اگر مترجم بخواهد نمی‌تواند به تنهایی از ناشر بگیرد باید صنفی وجود داشته باشد که از آن‌ها حمایت کند.

او تصریح کرد: انجمن مترجمان اصول قرارداد نویسی را به مترجمان آموزش دهد، این کار بسیار ارزشمند است در بحث کپی رایت ما با دو نوع کپی رایت داخلی و خارجی مواجه هستیم. رعایت کپی رایت خارجی به ضرر ایران تمام می‌شود اگر مترجم بخواهد کتاب نویسنده‌ای مانند الیف شافاک را که این روز‌ها به او در ایران توجه می‌شود، ترجمه کند و از او اجازه ترجمه کتابش را بگیرد از او مبلغی در حدود ۵۰۰ هزار لیر بخواهد این مبلغ برای انتشار کتابی که در نهایت ۲۵۰ نسخه از آن منتشر می‌شود به صرفه نیست و به زیان مترجم تمام می‌شود.

بیشتر بخوانید

پیوستن به قانون کپی رایت؛ آری یا نه؟


این مترجم ادامه داد: حقوق مالکیت داخلی را می‌توان به راحتی حفظ کرد و اجازه نداد حق ناشر یا مولف در این بین ضایع شود. باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا همان انجمن مترجمان به این مسئله وارد شود و کار‌های آن را انجام دهد.

 

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترجمه کتاب حقوق مترجم کپی رایت کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۶۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه دوربین‌های پلیس در انتظار تصویب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، به گفته فرمانده کل انتظامی کشور، درحال حاضر ماموران ما مجهز به ۲۰ هزار دوربین البسه هستند و به ۱۵۰ هزار دوربین دیگر هم نیاز داریم.

سردار رادان می‌گوید، پلیس به لحاظ زیرساختی و فنی، آمادگی کامل دارد، اما پول کافی برای تجهیز البسه به دوربین نداریم.

­نمایندگان مجلس شورای اسلامی سال گذشته موضوع دوربین‌های لباس را به قانون تبدیل کردند و براساس این قانون پلیس موظف است با بودجه‌ای که دولت به آنها می‌دهد، تا پایان امسال علاوه بر البسه، اماکن و خودرو‌ها را نیز به دوربین مجهز کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • لزوم اقدام به موقع برای ثبت نام کتاب دانش آموزان
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • بودجه دوربین‌های پلیس در انتظار تصویب
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • انجام مراحل پایانی غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها