Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان ناسا یک سیاره فراخورشیدی جدید را کشف کرده‌اند که حدود ۴۰ برابر کره زمین حجم دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،دانشمندان ناسا یک سیاره فراخورشیدی جدید را کشف کرده‌اند که حدود ۴۰ برابر کره زمین حجم دارد.

این سیاره که TOI-849b نام گرفته است حجمی دو تا سه برابر سیاره نپتون دارد و به دور ستاره‌ای واقع در ۷۳۰ سال نوری از کره زمین می‌چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دمای سطح این سیاره به ۱۵۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

سیاره TOI-849b چنان به ستاره خود نزدیک است که هر سال آن ۱۸ ساعت طول می‌کشد. به این معنی که در هر ۱۸ ساعت زمینی می‌تواند یک دور کامل دور ستاره خود بزند، این در حالی است که این میزان برای کره زمین ۳۶۵ روز به درازا می‌کشد.

سیاره جدید به وسیله «ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران» (TESS) کشف شده است. این تلسکوپ فضایی که محصول ناسا است در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و وظیفه دارد به جستجوی سیاره‌های فراخورشیدی بپردازد.

دیوید آرمسترانگ، محققی که تیم رصد را هدایت کرده است، می‌گوید: «کشف این سیاره نشان می‌دهد که نحوه شکل‌گیری و تحول این سیاره متفاوت با آن چیزی است که تا کنون در منظومه شمسی دیده‌ایم. چیزی است که می‌تواند ما را به شناخت بیشتر از نحوه شکل‌گیری سیاره‌ها رهنمون کند.»

در حالی که دانشمندان انتظار داشتند با سیاره‌ای گازی نظیر مشتری روبرو باشند، با این حال شواهد نشان می‌دهد که این سیاره از سنگ و خاک تشکیل شده است.

کریستوف مورداسینی، از محققان این پروژه، می‌گوید: «انتظارمان این بود که سیاره‌ای در این حجم از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده باشد.»

ماهواره TESS تا کنون ۵۰ سیاره فراخورشیدی را یافته است و انتظار می‌رود بتواند تا ۲ هزار سیاره دیگر را نیز شناسایی کند.

نتایج یافته‌های جدید دانشمندان روز چهارشنبه در نشریه معتبر «نیچر» به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: ناسا منظومه شمسی سیاره جدید سیاره فراخورشیدی کره زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۷۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم دارد ماموریت خصوصی آتی که با عنوان «فایرفلای بلو گوست ۱» (Firefly Blue Ghost ۱) نامگذاری شده را به منظور آزمایش نحوه دفع و حذف گرد و غبار ماه با استفاده از برق به قمر زمین عملیاتی کند.

در این ماموریت نحوه دفع و حذف گرد و غبار با استفاده از الکتریسیه مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ در این راستا ناسا توضیحاتی ارائه کرده و گفته است، گرد و غبار خانه‌ای که حتی مدتی تمیز نشده و جرم آنها ضخیم شده به آسانی و بدون هیچ دردسری پاک می‌شوند و سطح دوباره تمیز می‌شود، اما برای فضانوردان و فضاپیماها، گرد و غبار به دلیل ماهیت خشن و چسبنده غبار روی آنها خطر بسیار بیشتری ایجاد می‌کند. حتی ماه و مریخ هم از این خطر در امان نیستند.

تفاوت بین گرد و غبار روی ماه و زمین این است که گرد و غبار روی ماه و سایر اجرام مانند شیشه ناهموار و تیز هستند

چارلز بولر، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه الکترواستاتیک و فیزیک سطحی مرکز فضایی کندی ناسا در این باره چنین توضیح می‌دهد: "تمیز کردن سنگ پوشه (گرد و خاک سطح ماه) از روی سطوح، مشکل را بدتر خواهد کرد؛ چرا که آنها بار الکتریکی بالایی دارند و درعین حال به شدت عایق هستند.

بولر در بیانیه‌ای گفت: قرار گرفتن مأموریت‌های آینده ماه در معرض این گرد و غبار خطر بالقوه و خطرناک هستند و مدیریت کردن شرایطی که گرد و غبار آن بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی است که ما در سطح زمین مشاهده کرده‌ایم دشوار است و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فضاپیما‌ها و فضانوردان ایجاد کند. 

یکی از راهکار‌های ممکن برای کاهش آسیب‌های ناشی از این گرد و غبار، بهره‌گیری از تکنولوژی جدید ایرودینامیکی ناسا به نام تکنولوژی Dust Shield یا به اختصار (EDS) است.

ناسا از سال ۲۰۰۴ مشغول توسعه و آزمایش این فناودپری در مرکز کندی است؛ این فناوری از ترکیبی از الکترود‌ها و میدان‌های الکتریکی برای برداشتن و حذف گرد و غبار از اجسامی مانند رادیاتور‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی، لنز‌های دوربین و لباس فضانوردان استفاده می‌کند.

یکی از عوامل مهم در توسعه این فناوری ایجاد شرایط حمل و نقل پایدار به سطح ماه است که ناسا طراحی کلیدی آن را برای محافظت از ماه در مقابل گرد و غبار برعهده گرفته و این تلاش نشان می‌دهد، چگونه همکاری بین نهاد‌های خصوصی و دولتی می‌تواند به توسعه فضایی کمک کند و فناوری‌های جدید را در فضای خارج از جو زمین بیازماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ