Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان بر لزوم توجه بیشتر همه همکاران ستادی و کتابدار خود به ترویج کتابخوانی و برنامه‌های کتاب‌محور در فضای مجازی با توجه شرایط خاص کشور در ایام شیوع کرونا تأکید کرد.

«رقیه دوست فاطمی‌ها» در نخستین جلسه شورای اداری کتابخانه‌های عمومی استان در سال جاری، با بیان این که کشور و جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا در وضعیت خاصی قرار دارد، گفت: شیوع این بیماری که مرتباً موارد غیرقابل پیش‌بینی برای کشور و مردم ایجاد می‌کند، سبب شده رویکرد فعالیت‌ها تغییر کند و توجه به فضای مجازی برای ترویج و معرفی برنامه‌های فرهنگی ضرورت جدی پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوست فاطمی‌ها به لزوم فعالیت در فضای مجازی تأکید کرد و گفت: شرایط کرونایی و محدودیت‌های حاکم بر کشور سبب شده است فعالیت‌ها در بستر فضای مجازی ادامه پیدا کند که این امر، تعامل مثبت و سازنده همکاران در همه سطوح ستادی و کتابخانه‌ای با اعضا و مخاطبان را می‌طلبد تا بتوان در این فضا به معرفی و ترویج کتابخوانی و برنامه‌های کتاب‌محور پرداخت.

وی درخصوص رعایت نکات بهداشتی و حفاظتی در همه کتابخانه و مکان‌های اداری، تصریح کرد: در شرایطی که رهبر معظم انقلاب به رعایت بهداشت و همراهی همه مردم با دستورالعمل‌های ایمنی و بهداشتی تأکید جدی دارند، همه ما نیز باید این بیماری عالم‌گیر را جدی بگیریم و در این راستا، رعایت دستورات بهداشتی را مورد توجه جدی قرار دهیم تا بتوانیم سلامت همکاران و مراجعان خود را تضمین کنیم.

«حامد عطارها» معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی اداره کل نیز با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به صورت مجازی و آنلاین، بیان کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، فرآیند برگزاری این دوره از جشنواره از ابتدا در فضای مجازی طراحی و اجرا شد و تا پایان مهلت شرکت در جشنواره که تا 31 تیرماه تمدید شده است، ادامه دارد.

وی همچنین خواستار تلاش بیشتر همه همکاران کتابدار برای معرفی جشنواره و فراهم کردن زمینه شرکت گسترده‌تر مردم استان در فرصت باقیمانده شد.

عطارها، در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای عملیات رف‌خوانی در کتابخانه‌های عمومی سراسر استان در اواخر خردادماه خبر داد و گفت: این فریند با تلاش کتابداران استان در بیشتر کتابخانه‌ها خاتمه یافته و امیدواریم با پیگیری رؤسای شهرستان‌ها، تعداد معدود کتابخانه‌هایی که همچنان در حال رف‌خوانی هستند، بتوانند هرچه زودتر این مرحله را به پایان رسانده و با تمام ظرفیت خود در خدمت اعضا و مراجعان کتابخانه‌ها باشند.

وی اجرای رف‌خوانی دوره‌ای در کتابخانه‌ها را برای ساماندهی منابع کتابخانه‌ها ضروری دانست و گفت: عملیات رف‌خوانی، به منظور کنترل منابع کتابخانه اعم از مجموعه‌سازی، بروزرسانی، هماهنگ‌سازی و مرتب‌سازی کتاب‌ها صورت می‌گیرد و یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن بررسی کتاب‌های مفقود یا جابجا شده در قفسه‌ها است.

در ادامه این جلسه معاون اداری مالی اداره کل و کارشناسان حراست، روابط عمومی، فرهنگی، امور کتابخانه‌ها، اداری، مالی، فنائوری اطلاعات امور انجمن‌ها و امین اموال اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان به تشریح مباحث تخصصی حوزه کاری خود پرداختند و این موارد به بحث و تبادل‌نظر گذاشته شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان یزد، ارسال برنامه‌های فرهنگی پیشنهادی کتابخانه‌ها به منظور اطلاع‌رسانی در فضای مجازی در بازه زمانی ولادت امام رضا(ع) تا عید سعید غدیرخم، تهیه دستگاه کارتخوان برای تمامی کتابخانه‌های استان توسط رؤسای ادارات شهرستان به منظور اخذ مطمئن و بهداشتی حق عضویت کتابخانه‌ها، تشکیل جلسه با مسئولان کتابخانه‌ها توسط رؤسای ادارات شهرستان در خصوص اموال اداری و ضرورت محافظت از اموال و دارایی‌های کتابخانه‌ها، الزام حضور شخص رئیس اداره شهرستان در جلسات شورای اداری و یا معرفی نماینده تام‌الاختیار در جلسات درصورت عدم امکان حضور در جلسات برای پیگیری مؤثر مصوبات جلسات و الزام نصب اطلاعیه تردد، بخشنامه نکات حفاظتی و بخشنامه ستاد خبری اداره کل حراست نهاد در تمامی کتابخانه‌ها در ابعاد و مکان مناسب، از جمله مصوبات مهم این جلسه بود. در حاشیه این نشست، کارگروه «ارتقای سلامت» و «شورای امر به معروف و نهی از منکر» اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان یزد نیز تشکیل جلسه داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری نهاد كتابخانه هاي عمومي يزد کتابخوانی فضای مجازی کل کتابخانه های عمومی استان فضای مجازی اداره کل رف خوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۸۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • شهرستان مهر میزبان شاعران
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • احداث کتابخانه در10 شهر استان در آینده ای نزدیک
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است