Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت‌هایی نظیر نانوسیس و سامسونگ فیلم‌های بهبود یافته با نقاط کوانتومی (QDEF) ارائه کردند که به‌عنوان یک مولفه تقویت‌کننده در نمایشگر LCD استفاده می‌شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، با تولید انبوه فیلم‌های حاوی نقاط کوانتومی توسط شرکت‌هایی نظیر سامسونگ و نانوسیس (Nanosys)، ساخت نمایشگر‌هایی با کارایی بالا امکان‌پذیر شده و در حال حاضر نمایشگر‌های جدیدی مجهز به این فناوری وارد بازار شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صفحه‌های نمایشگر طی یک قرن گذشته تغییرات چشمگیری داشته است، ظهور LCD و OLED‌ها موجب بروز عصر جدیدی در فناوری نمایشگر شده است.

نقاط کوانتومی در پیشرفت و توسعه LCD‌ها و OLED‌ها نقش بسیار مهمی دارند به طوری که موانع متعددی را در مسیر افزایش کیفیت و کارایی نمایشگر‌ها برداشته است. این نقاط موجب افزایش روشنایی و وفاداری به رنگ در صفحه‌های نمایشگر شده‌است. نوآوری‌های اخیر در نقاط کوانتومی پیشرفت زیادی داشته و انتظار می‌رود که این نقاط به یک استاندارد در صنعت نمایشگر تبدیل شود.

در حالی که پیشرفت‌های فناورانه نمایشگر LCD و OLED برخی مشکلات را رفع کرده، اما هنوز مسائلی باقی است. برای مثال، این نمایشگر‌ها کارآمد نبوده و رنگ و روشنایی RGB هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارند.   راهکار چیست؟
اختلاف رنگ و وضوح روشنایی نمایشگر LCD و OLED‌های استاندارد ناشی از فقدان وجود فسفر تبدیل‌کننده رنگ با کارایی بالا است که باید فوتون‌هایی با طیف باریک منتشر کند. هر قدر طیف نشر باریک‌تر باشد، رنگ خالص‌تر تولید می‌شود.

با در نظر داشتن این مفهوم، شرکت‌هایی نظیر نانوسیس و سامسونگ فیلم‌های بهبود یافته با نقاط کوانتومی (QDEF) را ارائه کردند که به‌عنوان یک مولفه تقویت‌کننده در نمایشگر LCD استفاده می‌شود. اولین نسل از این فیلم‌های حاوی نقاط کوانتومی با استفاده از کادمیم سلنید و فسفات ایندیم تولید شد که رنگ سبز تولید می‌کنند و طیفی بین ۲۵ تا ۳۰ و ۳۵ تا ۴۰ نانومتر داشتند. در نتیجه، صفحه‌های نمایش، دارای پوشش گسترده‌ای از رنگ شدند و میلیون‌ها رنگ جدید به آن اضافه شد.

نوآوری در فناوری نقاط کوانتومی مسیر تازه‌ای برای تولید نسل جدیدی از نقاط کوانتومی سبز باز کرده است که با استفاده از موادی موسوم به پروسکیت‌ها تولید می‌شوند.

نقاط کوانتومی پروسکیتی نسبت به نقاط کوانتومی پیشین برتری دارند؛ این دسته، از انتشار باریک‌تر برخوردار بوده و نشر فوتون با کارایی ۱۰۰ درصد انجام می‌شود. همچنین بدون این که کیفیت آن‌ها دچارخدشه‌ای شود می‌توان آن‌ها را به تولید انبوه رساند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کوانتوم نمایشگر رنگی سامسونگ نقاط کوانتومی نمایشگر ها نمایشگر LCD

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۹۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد

مرتضی شاهمیرزایی  بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد، ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: آن دسته از مجتمع‌های پتروشیمی‌ که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.


معاون وزیر نفت با بیان اینکه باید با رفع موانع و چالش‌های تولید، زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود فراهم شود، اظهار کرد: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • تولید ۱۲۵۰۰ تن عسل در استان فارس
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • اکوسیستم جدید «چری» صنعت خودرو را متحول می‌کند؟
  • ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • گوشی اوپو A3 چه مشخصاتی دارد؟
  • نوآوری‌های ادامه‌دار با کمک هوش مصنوعی / ساخت دوربین و سمعک پردازشگر صدا و تصویر
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی