Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-01@21:28:02 GMT

کشف سیاره فراخورشیدی

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۴۴۲۴

دانشمندان ناسا یک سیاره فراخورشیدی جدید را کشف کرده‌اند که حدود ۴۰ برابر کره زمین حجم دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این سیاره که TOI-۸۴۹b نام گرفته است حجمی دو تا سه برابر سیاره نپتون دارد و به دور ستاره‌ای واقع در ۷۳۰ سال نوری از کره زمین می‌چرخد. دمای سطح این سیاره به ۱۵۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سیاره TOI-۸۴۹b چنان به ستاره خود نزدیک است که هر سال آن ۱۸ ساعت طول می‌کشد. به این معنی که در هر ۱۸ ساعت زمینی می‌تواند یک دور کامل دور ستاره خود بزند، این در حالی است که این میزان برای کره زمین ۳۶۵ روز به درازا می‌کشد.

سیاره جدید به وسیله «ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران» (TESS) کشف شده است. این تلسکوپ فضایی که محصول ناسا است در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و وظیفه دارد به جستجوی سیاره‌های فراخورشیدی بپردازد.

دیوید آرمسترانگ، محققی که تیم رصد را هدایت کرده است، می‌گوید: «کشف این سیاره نشان می‌دهد که نحوه شکل‌گیری و تحول این سیاره متفاوت با آن چیزی است که تا کنون در منظومه شمسی دیده‌ایم. چیزی است که می‌تواند ما را به شناخت بیشتر از نحوه شکل‌گیری سیاره‌ها رهنمون کند.»

در حالی که دانشمندان انتظار داشتند با سیاره‌ای گازی نظیر مشتری روبرو باشند، با این حال شواهد نشان می‌دهد که این سیاره از سنگ و خاک تشکیل شده است.

کریستوف مورداسینی، از محققان این پروژه، می‌گوید: «انتظارمان این بود که سیاره‌ای در این حجم از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده باشد.»

ماهواره TESS تا کنون ۵۰ سیاره فراخورشیدی را یافته است و انتظار می‌رود بتواند تا ۲ هزار سیاره دیگر را نیز شناسایی کند.

نتایج یافته‌های جدید دانشمندان روز چهارشنبه در نشریه معتبر «نیچر» به چاپ رسیده است. برچسب ها: خورشید ، سیاره ، ناسا ، ستاره ، نجوم

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: خورشید سیاره ناسا ستاره نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۴۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای سال‌ها این باور عمومی وجود داشته است که افراد دارای کف پای صاف، بیشتر در معرض درد و مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی در زندگی هستند.

هرچند این ایده که داشتن کف پای صاف به طور اجتناب‌ناپذیری منجر به درد یا سایر مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی می‌شود قرن‌ها قدمت دارد، با این حال تنها در نیمه دوم دهه ۱۹۰۰ میلادی بود که این فرضیه رواجی همگانی یافت.

در ان زمان متخصصان پا در ایالات متحده مفهوم داشتن پاهای «عادی» را رایج کردند. این مفهوم شامل این فرضیه بود که نداشتن قوس مشخص یا پاشنه صاف، پاهای شما را غیرطبیعی و مستعد آسیب‌دیدگی می‌کند. زیرا مثلاً به هنگام راه رفتن، صاف شدن قوس فشار بیشتری را روی پاها می‌آورد.

با این حال اکنون محققان در دانشگاه کبک در تروآ-ریویر کانادا ادعا می‌کنند که این فرضیه بی‌اساس است.

در مطالعه‌ای که در این دانشگاه انجام شد، محققان مجموعه پژوهش‌های پیشین درباره پای صاف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که تقریباً هیچ ارتباطی بین داشتن کف پای صاف و احتمال ابتلا به یک اختلال ماهیچه‌ای-استخوانی مانند درد پاشنه، زانو یا لگن وجود ندارد.

گابریل موازان، استاد طب اطفال در دانشگاه کبک و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «اگر به مجموعه تحقیقات انجام‌شده نگاه کنیم، صاف بودن کف پا شما را در معرض خطر بیشتری برای سه یا چهار مشکل قرار می‌دهد، فقط همین. اگر باز هم کف پای صاف‌تری داشته باشیم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سه یا چهار مشکل دیگر خواهید بود و برای پاهای با قوس بیشتر چهار مورد آسیب احتمالی دیگر وجود خواهد داشت.»

این باور افسانه‌ای که کف پای صاف شما را بیشتر در معرض آسیب قرار می‌دهد، اغلب منجر به مداخلات پزشکی غیر ضروری در افراد و نگرانی‌های قابل توجه در بین بیماران در مورد ظاهر پاهایشان شده است.

این در حالی است که نویسندگان مقاله جدید می‌گویند کف پای صاف بدون علامت، معمولاً به هیچ درمانی نیاز ندارد. آقای موازان در این خصوص می‌گوید: «داشتن کف پای صاف طبیعی است. این یک نوع آناتومیک است. شما فقط باید با آن راحت باشید.»

دکتر موازان با بیان اینکه پزشکان باید از انتقال «باورهای غلط» به بیماران خود دست بردارند، گفت: «در ابتدا دانشگاه‌ها باید این آموزش را به فیزیوتراپیست‌ها، درمانگران پا و پزشکان عمومی متوقف کنند که داشتن کف پای صاف معضل است و همواره منجر به مشکلات سلامتی در آینده می‌شود».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • دانشمندان جوان این مرز و بوم زمینه ساز پیشرفت های علمی شده اند
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی