Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ناشر انتشارات ۲۷ بعثت گفت: رکورد ناشی از بیماری کرونا بسیاری از انتشاراتی‌ها و کتاب فروشی را تعطیل کرد، اما با این حال در زمانی که برخی از کتاب‌فروشی‌ها و ناشران تعطیل بودند برخی دیگر همچنان به تلاش خود ادامه دادند آن‌ها سعی کردند به هر نحوی شده کتاب را در دسترس مردم قرار دهند. تاریخ انتشار: 15:09 - 14 تير 1399 - کد خبر: ۶۲۹۷۷۴

مازیار حاتمی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون کاهش سرانه مطالعه گفت: باید باور کنیم که مردم با کتاب قهر نکردند، علل و عوامل متعددی وجود دارد که باعث شده روز به روز فاصله مردم با کتاب و کتابخوانی افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با انتقاد به رویه برخی از ناشران افزود: همه ناشران برای ترمیم رابطه بین مخاطب و کتاب عزم خود را جذب کردند و با تدبیر و تلاش رویکرد‌های و برنامه ریزی‌هایی انجام دادند، هر چند بیماری کرونا و تعطیلات پس از آن تا حدودی پیش بینی نشده بود و با خود چالش‌هایی را به دنبال داشت، اما برخی از ناشران تمام تلاش و سعی خود را برای برقراری ارتباط به صورت مستمر و مداوم با مخاطبان خود داشتند.

وی در همین راستا ادامه داد: رکورد ناشی از بیماری کرونا بسیاری از انتشاراتی‌ها و کتاب فروشی را تعطیل کرد، اما با این حال در زمانی که برخی از کتاب‌فروشی‌ها و ناشران تعطیل بودند برخی دیگر همچنان به تلاش خود ادامه دادند آن‌ها سعی کردند به هر نحوی شده کتاب را در دسترس مردم قرار دهند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه تازه‌‌ترین خبرها از انتشارات ۲۷ بعثت اینجا کلیک کنید

وی مشکلات اقتصادی را بزرگترین عامل ضربه به رابطه بین کتاب و مخاطب دانست و تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که مشکلات اقتصادی ارتباط مستقیمی با سطح سرانه مطالعه کتاب در کشور دارد، به عبارت دیگر مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت کاغذ خرید کتاب و کتابخوانی را تحت الشعاع خود قرار داده و سبد خانوار را از بسته‌های فرهنگی خالی می‌کند.

حاتمی علاقه اکثریت قریب به اتفاق مردم را به خواندن کتاب‌های فیزیکی مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: بیشتر مردم در سطح جامعه علاقمند هستند تا کتاب‌های فیزیکی را مورد مطالعه قرار دهند، هر چند فضای مجازی توانسته شرایطی را فراهم کند تا مردم به مطالعه بپردازند، اما باید قبول کنیم که هنوز کتاب‌های مجازی نتوانسته جای کتاب‌های فیزیکی را بگیرد. کسانی که کتاب و کتابخوانی را در اولویت کار‌های خود قرار دادند همچنان به کتاب‌های کاغذی اهمیت داده و آنان را خرید می‌کنند.

وی لزوم توجه مسئولان به حوزه فرهنگی و سرانه مطالعه را مطرح و تصریح کرد: مسئولان فرهنگی باید به فکر چاره، تدابیر مناسب و خردمندانه باشند، مشکلات فرهنگی و کمبود سرانه مطالعه از جمله امور مهم و جزء ارکان مهم جامعه محسوب می‌شود، در عین حال آینده را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. کمبود اطلاعات در بین جوانان و نوجوانان ضربات سختی را در آینده به توسعه و هوشمندی در انتخاب و زندگی می‌زند، اما افزایش اطلاعات با کمک کتاب و کتابخوانی می‌تواند از مشکلات آینده پیشگیری کند.

حاتمی پیرامون راهکارهای افزایش سرانه مطالعه خاطرنشان کرد: راه‌ها و شیوه‌های گوناگونی برای جذب مخاطبان به کتاب و کتابخوانی وجود دارد، راه‌هایی که چنانچه با کمی تدبیر و دقت نظر مورد بحث و بررسی قرار گیرد قطعاً می‌تواند در مدت زمانی کوتاه جامعه را به سوی کتاب و کتابخوانی سوق دهد، این تدابیر باید از سوی ناشران و خصوصاً مسئولان فرهنگی اتخاذ گردد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات انتشارات 27 بعثت کتاب و کتابخوانی سرانه مطالعه کتاب فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۵۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: تقریباً دوهفته به آغاز رسمی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باقیمانده و تعداد اخبار مهم حوزه کتاب و ادبیات نیز در حال رشد است.

در مطالعه و مرور این هفته اخبار کتاب و ادبیات به ۹ خبر مهم می پردازیم که تعطیلی یک کتابفروشی دیگر در خیابان انقلاب و انجام مراحل غرفه سازی ناشران در نمایشگاه کتاب از جمله مهم‌ترین اخبار این هفته بودند.

تقویت فضای کتابخانه‌های عمومی برای حضور گروه‌های خاص، تبدیل نمایشگاه کتاب به محل رونق اقتصادی نشر، آغاز ثبت‌نام کتابفروشی‌ها برای حضور در نمایشگاه، نبود مساحت برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب، ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر رضوی، انتشار فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب از جمله دیگر اخبار حوزه کتاب و ادبیات در این هفته بوده است.

مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

تقویت فضای کتابخانه‌های عمومی برای گروه‌های خاص

اختتامیه دوره آموزشی دوروزه کتابداران بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی شنبه اول اردیبهشت با حضور مهدی رمضانی دبیرکل نهاد در سالن جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این جلسه گفت: رسیدگی به گروه‌های خاص برای ما حائز اهمیت است و معتقدیم در فضای کتابخانه‌های عمومی کشور گروه‌های خاص باید تقویت شده و مورد توجه واقع شوند؛ لذا تلاش ما این بوده که به قدر بضاعت، امکانات لازم، تجهیزات و فضای مناسب را در این زمینه فراهم کنیم و در این مسیر از کمک مجموعه‌های خارج از سازمان نیز استفاده کرده‌ایم.

برگزاری جلسه شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب

جلسه مشترک اعضای شورای سیاست‌گذاری و شورای برنامه‌ریزی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهارشنبه ۲۹ فروردین برگزار شد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با بیان اینکه تلاش می‌کنیم همه مردم ایران به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دسترسی پیدا کنند، افزود: بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کار عظیمی است و ناشران، کتابفروشی‌ها و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در برگزاری آن مشارکت دارند. هدف اصلی این است که مردم در روستاها و شهرهای مختلف به این نمایشگاه دسترسی پیدا کنند که تاکنون محقق شده است. تلاش می‌کنیم اقشار مختلف از یارانه‌های مرتبط با خود برای خرید کتاب بهره‌مند شوند.

وی افزود: باید نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را به محلی برای رونق اقتصادی نشر، جذب اعتبارات و بودجه برای نشر تبدیل کنیم.

آغاز ثبت‌نام کتابفروشی‌ها برای حضور در نمایشگاه

ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب» برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از شنبه اول اردیبهشت آغاز شد.

با توجه به در پیش بودن سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حضور کتابفروشی‌ها در بخش مجازی این نمایشگاه تنها از طریق عضویت در سامانه «بازار کتاب» فراهم شده است.

کتابفروشی‌هایی که عضو سامانه «بازار کتاب» نبودند نیز تا پنجم اردیبهشت ماه برای ثبت‌نام در این سامانه از طریق درگاه «بازار کتاب» فرصت داشتند.

طرح مساله نبود مساحت برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب

جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با مدیران سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، قائم مقام و سخنگو؛ علیرضا نادعلی شهرستانی عضو و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین نمایندگان دستگاه‌های مختلف مشارکت کننده در برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شد.

علیرضا نادعلی نیز در این نشست گفت: این جلسه به خاطر هماهنگی دستگاه‌هایی که در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشارکت دارند، برپا شده است.

وی درباره برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب در مصلی افزود: به خاطر میزان مساحتی که نمایشگاه کتاب تهران نیاز داشت، مجبور هستیم این دوره را نیز در مصلی برگزار کنیم چون مجموعه شهرآفتاب آن میزان مساحت را که مورد نیاز نمایشگاه کتاب بود، نتوانست تأمین کند.

تعطیلی کتابستان در خیابان انقلاب

کتابفروشی کتابستان در خیابان انقلاب تهران با صدور پیامی در کانال اطلاع رسانی این فروشگاه اعلام تعطیلی کرد.

این کتابفروشی پس از یک سال و چهار ماه بعد از افتتاح اعلام تعطیلی کرد. تعطیلی کتابفروشی ها عمدتاً به دلایل اقتصادی از جمله پایان اجاره بها و یا اجاره بهای بالا و غیره است، در هفته‌های گذشته شهر کتاب بهشتی نیز به دلیل افزایش اجاره بها اعلام تعطیلی کرد.

ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر رضوی

سید حسین سیدی مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) درباره برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: با برگزاری جشنواره‌های رضوی درصدد هستیم در راستای ترویج سیره امام رضا (ع) گام کوچکی در این زمینه برداریم.

مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به استقبال شاعران از این بخش جشنواره اشاره کرد و گفت: رغبت حضور شاعران نامی و حتی نوپا را برای تولید اثر در حوزه رضوی چشمگیر است. طی دو سال گذشته، تعداد آثار رسیده به این جشنواره از ۴۰۰ اثر به ۱۰۱۰ اثر در سال گذشته رسیده و امسال نیز بیش از ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال شده است.

انتشار فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال

فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات منتشر شد و مهلت ارسال آثار به آن تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ اعلام شده است.

چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مکتوب جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و حمایت و تشویق پدیدآورندگان متعهد و متخصص، بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

بر اساس این فراخوان، دبیرخانه جایزه کتاب سال از ناشران، پژوهشگران، محققان، مؤلفان، مترجمان و مصححان دعوت می‌کند با ثبت‌نام در تارنمای اینترنتی ketabsal.ketab.ir کتاب یا کتاب‌های پیشنهادی خود را به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال کنند.

انجام مراحل پایانی غرفه سازی ناشران در نمایشگاه کتاب

حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به فعالیت‌های این کمیته در آستانه برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌‎المللی کتاب تهران گفت: فضای مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه قرار گرفته است و نقشه‌ها و جانمایی ناشران حوزه‌های کودک و نوجوان، ناشران داخلی، ناشران خارجی، ناشران بین‌الملل نهایی شده و اجرای غرفه ناشران این حوزه‌ها اواخر این هفته شروع و تا اوایل هفته آینده تکمیل می‌شود.

وی با بیان اینکه غرفه‌سازی ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، افزود: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلی امام خمینی (ره) همچون غرفه‌های تبلیغات، غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از سه شنبه چهارم اردیبهشت آغاز شده است.

آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب

محمد خلج مدیر کمیته اداری و مالی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: ثبت‌نام یارانه اعتباری خرید کتاب از بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مختص سازمان‌ها و نهادها از پنجشنبه ششم اردیبهشت آغاز شد.

وی افزود: متقاضیان می‌توانند تا بیست‌ویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سامانه ketab.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

کد خبر 6088859 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است