Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@22:12:38 GMT

اصلاح ساختار مدیریت شهری کشور یک ضرورت است

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۵۹۵۳

اصلاح ساختار مدیریت شهری کشور یک ضرورت است

معاون عمرانی استانداری مرکزی با اشاره به اینکه اصلاح ساختار مدیریت شهری در کشور یک ضرورت است گفت: خیلی از مشکلات موجود در شهرداری ها می تواند با اجرایی کردن لایحه درآمد پایدار شهرداری ها مرتفع و یا تا حدود زیادی کاهش داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی زندوکیلی معاون عمرانی استانداری مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به روز شهرداری ها و دهیاری ها گفت: نامگذاری هفته شهرداری ها و دهیاری ها فرصتی مناسب برای تجلیل از زحمات شبانه روزی عزیزان خدمتگذار است که باید از آن به خوبی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در طول هفته شهرداری ها و دهیاری ها شاید نامگذاری ایام هفته هستیم که بیشتر نامگذاری ها مربوط به خدمت رساندن بهتر به مردم و همشهریان است.

معاون عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: شهرداری ها و دهیاری ها یک مجموعه کاملا خدمت رسانی و دلسوزی هستند که علیرغم سختی های موجود در حال خدمت رسانی به همشهریان می باشند.

وی با تقدیر از اقدامات شهرداری های استان در طول مبارزه با کرونا گفت: در طول دوران بیماری کرونا شهرداری ها بسیار خوش درخشیدند و شاید یک نهضت خدمت رسانی به مردم در طول بیماری کرونا با خدماتی که انجام می دادند بودیم.

زندوکیلی با اشاره به لایحه درآمد پایدار شهرداری ها بیان کرد: این لایحه توسط وزارت کشور تدوین شده و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است که هم اکنون در مراحل بررسی است.

وی افزود: خیلی از مشکلات موجود در شهرداری ها می تواند با اجرایی شدن این لایحه مرتفع و یا تا حدود زیادی کاهش یابد و اصلاح ساختار مدیریت شهری در کشور یک ضرورت است که ابتدا باید به آن توجه شود و این موضوع زمینه حل مشکلات شهرداری ها را بیشتر فراهم می کند.

معاون عمرانی استانداری مرکزی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه شهرداری های استان به بودجه دولتی وابسته هستند،گفت: خوشبختانه در استان مرکزی شهرداری ها از نظر اعتبار مستقل هستند و به بودجه های دولتی اتکایی ندارند البته اگر ارزش افزوده و آلاینده را جزء درآمد خود شهرداری ها محسوب کنیم که درست است توسط دولت وصول می شود اما جزء اعتبارات تملک دارایی و یا اعتبارات عمرانی دولتی محسوب نمی شود .

وی افزود: بر اساس قانون تجمیع عوارض و قانون ارزش افزوده عوارضی که شهرداری ها قبلا خودشان دریافت می کردند از طریق قانون ارزش افزوده برای آنها پرداخت می شود و بر اساس همین اگر ما همین مبلغی را که بر اساس ارزش افزوده به آنها تعلق می گیرد را دولتی تلقی کنیم ۴۰ درصد از درآمدهای شهرداری از این طریق تامین می شود و اگر این را دولتی تلقی نکنیم شهرداری ها مستقل هستند.

زندوکیلی دراین خصوص تصریح کرد: البته در برخی از پروژه های سنگین کمک هایی در قالب آن پروژه انجام می شود و این در قالب بهبود عبور و مرور و یا پسماندها می تواند باشد .

وی با اشاره به میزان تجهیزات شهرداری ها در مقابله با بحران ها گفت: خوشبختانه در طول این چند سال اخیر از شهرداری ها استفاده خوبی شده و می توان گفت شهرداری های استان در تجهیزات کامل هستند و در بحران های اخیر همچون سیل و در همین چند وقت اخیر آتش سوزی ها تجهیزات شهرداری ها در بیرون و داخل مدیریت شهری بسیار کارامد عمل کرده است.

معاون عمرانی استانداری مرکزی در پایان خاطر نشان کرد: در بحران های گذشته رکن اصلی خدمت گذاری شهرداری ها بودند که با اتکا بر امکانات و تجهیزات خودشان توانسته اند بحران ها را به خوبی سپری کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: معاون عمرانی استانداری مرکزی شهرداری ها و دهیاری ها مدیریت شهری ارزش افزوده بحران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۵۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز مدیریت شهری مشکین‌دشت

ایسنا/البرز رئیس شورای اسلامی مشکین دشت گفت: شوراهای اسلامی نهاد یاری رسان ارگان‌های دولتی و منتقل کننده مدیریت به مردم و موثر در رفع تبعیض ها هستند.

فرامرز فرمانی روز پنج شنبه ششم اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در حالی که  امروز ششمین دوره از تشکیل شورا را پشت سر می‌گذرانیم، قطعا نواقصی در کار وجود دارد ولی مزایایی که از بابت تشکیل شوراها برای مردم حاصل شده است بیشتر باید در نظر گرفته شود. شوراهای اسلامی در  مقوله‌ای‌هایی نظیر  پر کردن خلاء مدیریتی، انتقال مدیریت به مردم و اجرای سیاست‌های عدم تمرکز و نظارت اجتماعی بر کلیه نقاط کشور و کامل کردن نقش دستگاه‌های دولتی نقش‌های موثری را ایفا کرده اند.  

وی افزود: در حال حاضر شوراهای شهر به عنوان یک نهاد  کمک کننده در کار ارگان‌های دولتی هستند و از این جهت هدایت و رهبری امور منطقه‌ای و محلی  به نحو احسن به رغم کاستی‌هایی که وجود دارد  انجام شده است. از جمله موارد نقش موثر شوراها  آگاه نمودن مردم نسبت به مشکلات محلی و از همه مهمتر رفع تبعیض است.

فرمانی ادامه داد: در حالی‌که ممکن است با نگاه ارگان‌های دولتی  بسیاری از منابع با جهت گیری خاصی تخصیص داده شود، اما با وجود شوراها این بستر فرام شده که با رفع تبعیض ها اختصاص منابع  به مناطق کم برخوردار مورد توجه قرار گیرند.

 وی افزود: در مورد فسادهایی که  اتفاق افتاده است در حال حاضر شناخت از کار شورها نسبت به آنچه که در ابتدای تشکیل شوراها بوده افزایش یافته،  اما اگر نظارت‌ها به صورت کلی‌تری انجام می‌شد شاید امروز  مشکلاتی را در زمینه و  مقوله‌های ناشی از فساد کمتر شاهد بودیم. اگرچه رسیدن این خطاها به صفر ممکن است دور از انتظار باشد اما قطع به یقین خیلی کمتر از این می‌تواند باشد.

وی با اشاره به ضرورت پیوستگی در امور شهری گفت: متاسفانه امور شهری از پیوستگی لازم برخوردار نیست و  علی رغم نمادهای قدرتی و اختیاراتی که در بستر شورا وجود دارد، اما بسیاری از ادارات  مستقل عمل کرده و این یکی از نقاط ضعفی است که شاید با اطلاع رسانی و پوشش‌های خبری، به پیوستار منظمی دست پیدا کنیم.

رئیس شورای اسلامی مشکین دشت بیان کرد:  اصحاب رسانه به عنوان دیده بانانان این مرز و بوم و چشم‌های نظارتی بوده و  باعث انتقال اخبار و مشکلات از مردم به مسئولین و اقدامات انجام شده از مسوولین به مردم  هستند.

رسانه‌ها پل ارتباطی بین مردم و مسئولین هستند

در ادامه این مراسم علی سلگی شهردارمشکین دشت گفت: نقش رسانه بر کسی پوشیده نیست و خبرنگاران پل ارتباطی هستند  که می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد و رسانه به مردم می‌آموزد که چگونه از حقوق شهروندی شأن دفاع کنند. اصحاب رسانه با معرفی اقدامات مثبت مسئولین وظیفه امید آفرینی در بین مردم دارند و این امر سبب پایبندی مردم به آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی خواهد شد.

وی افزود: نقش رسانه یک نقش تسهیل کننده چه در سطح جامعه و چه در سطح مدیریت کلان و شهری است و باعث تغییر و دگرگونی در زمینه‌های مختلف می‌شوند و نباید این نقش را نادیده گرفت. لذا  شهرداری پذیرای انتقادات اصحاب رسانه است تا بتواند در راستای توسعه پایدار شهری و تمام زمینه‌های فرهنگی، عمرانی که باعث ارتقاء و پویایی زندگی شهری از این نقش استفاده کند.

سلگی ادامه داد: علاوه بر این موضوع مشارکت مردمی در همه زمینه‌ها طبق گفته مقام معظم رهبری باید تسری‌ پیدا کند. چرا که مشارکت مردم در  پیشرفت شهرهای توسعه یافته  دنیا بسیار نقش موثری داشته و استفاده از ایده پردازی و افکار نخبگان می‌تواند پروژه‌های شهرداری را  بومی سازی کند.  

وی در خصوص عملکرد ۹۰ خدمت در  ۹۰ روز در مشکین دشت گفت:  درخصوص استقبال از بهار اقدامات خوبی درخصوص نیازهای اولیه شهر انجام شد و کاشت گل و گیاه، ترمیم جداول شکسته و روکش و آسفالت معابر بوده است. این ۹۰ روز خدمت مستلزم این بود که طی  یک سال باید اتفاق  می‌افتد با توجه به  ابعادی و حجم کاری وجود داشت اما  به صورت جهادی و شبانه روزی محقق شد. امیدواریم در کنار پروژه‌های دیگر  نیازهای اولیه شهر به شکل بهتری محقق شود.

ژوی ادامه داد: تکمیل و بهسازی جاده سلامت و نیز تراش و روکش و بهسازی ۳۰ هزار مترمربع بلوار امام خمینی مشکین دشت هم انجام شده است. در مورد پیاده محوری و جاده سلامت هم نیاز است با توجه به دغدغه زندگی شهری اقداماتی را محقق کنیم که در بحث سلامت افراد ورود بیشتری اتفاق بیافتد.

وی درخصوص کنترل ساخت‌های غیرمجاز بیان کرد: این موضوع دغدغه بسیاری از مدیران و دست اندرکاران شهری  وخط قرمز شهرداری است و  تلاشمان در این راستا است، اما  مناسب بودن قیمت زمین باعث جمعیت پذیری ساخت و ساز در این منطقه شده است.

وی بیان کرد: وقتی ابتدا جمعیت وارد این منطقه شده و بعد زیرساخت تامین شده مشکلاتی از این دست به وجود می‌آید. اما شهربان‌ها در حال فعالیت هستند و تا حد توان کنترل سد معبرها و ساخت و سازها را برعهده دارند. تلاش شهرداری هم بر این راستا است که این وضعیت کنترل و ساماندهی بیشتری پیدا کند.

وی گفت: یکی از پروژه‌های امسال شهرداری پایانه کریم آباد است که جزو مناطق کم برخوردار مشکین دشت بوده و هدف  از آن ساماندهی و تسهیل در عبور و مرور از این پایانه خواهد بود و به زودی افتتاح خواهد شد.

سلگی اظهار کرد: امیدواریم هر سال شاهد افتتاح چند پروژه باشیم. زمینی هست برای ساخت درمانگاه در نظر گرفته شده و در حال حاضر سازه اسکلت انجام شده است. صورتجلسه‌های تنظیم شده که مقرر شده پس از تحویل صورتجلسه در  ۱۸ ماه کار سازه را به اتمام رسانده و تجهیز و بهره برداری آغاز شود تا با ساخت این درمانگاه سرانه بهداشتی در مسکین دشت افزایش یابد.

وی در مورد افزایش فضای سبز گفت: در تبدیل فضاهای بلااستفاده و خاکی به پارک‌ها اقداماتی صورت گرفته و پارک ابراهیم آباد نمونه این امر  است. در حاشیه ابراهیم آباد  ۵۰۰۰ مترمربع به احداث این پارک اختصاص یافته وظرف یک ماه آینده افتتاح خواهد شد. برای کتابخانه بعثت هم اعتباری حدود ۲۵ میلیارد تومان دیده شده که جزو پروژه‌های امسال است.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت تقویت ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق در ایلام
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز مدیریت شهری مشکین‌دشت
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین نخاله‌گاه تبریز
  • ضرورت تامین روشنایی محله های بی دفاع شهری
  • اجرای ۸ پروژه عمرانی در پیربازار با اعتبار ۴ میلیارد تومانی
  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد