Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود حاجی رحیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کرونا با همه ابعاد تلخ و سیاه آن، به هر حال یک پدیده طبیعی است و همه مردم جهان و ایران بالاخره یاد خواهند گرفت که با آن کنار بیایند و زندگی خود را ادامه دهند و حتی ممکن است این تجربه تلخ به بازنگری در بعضی آموزه‌های اقتصادی منجر شود که به کنترل بیشتر زیاده روی‌های بهره برداری و دست اندازی به طبیعت و محیط زیست کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: اقتصاد جهانی در دهه‌های اخیر بخش زیادی از رشد و شکوفایی خود را مدیون جهانی سازی تجارت و توسعه بخش‌های توریسم و خدمات وابسته به آن بوده که همه‌گیری کرونا، همه این مؤلفه های رشد و توسعه را به شدت تحت تاثیر قرار داد و به نظر نمی‌رسد به آسانی و در کوتاه مدت آثار مخرب این ضربه رفع و یا حتی تعدیل شود.

حاجی رحیمی اضافه کرد: این بحران موجب بازنگری در بسیاری از مؤلفه‌های بینادی اقتصاد جهانی از جمله جهانی سازی اقتصاد و تجارت بخصوص نقش جهانی اقتصاد چین در اقتصاد جهانی خواهد شد که می تواند آثار ماندگار و پایدار داشته باشد بنابراین جهان پسا کرونا با ماقبل آن تا حدود زیادی متفاوت است.

این استاد دانشگاه افزود: در مورد ایران، علاوه بر آثار اقتصادی مخرب در بخش‌های خدمات و گردشگری، تهدید جدی‌تر همه‌گیری ویروس کرونا، تشدید آثار مخرب تحریم‌های ظالمانه اقتصادی آمریکاست که در صورت سهل انگاری و تداوم ممکن است به ناآرامی‌های اجتماعی و فروپاشی اقتصادی منجر شود که آثار جبران ناپذیری بر اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد.

وی تاکید کرد: اقتصاد کشور مبتلا به بیماری هلندی است که برای مهار تورم‌های بالاتر از منبع سهل والوصول ارز حاصل از فروش نفت یا گاز طبیعی استفاده می‌کند.

حاجی رحیمی گفت: به این ترتیب اقتصاد کشور در طول زمان بیشتر و بیشتر به واردات وابسته می‌شود و توان رقابت تولیدات داخلی جایگزین واردات شده و همچنین محصولات صادراتی به مرور کمتر می‌شود به نحوی که در طولانی مدت تبدیل به اقتصادی خموده، غیرمولد و وابسته به واردات خواهد شد.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان اضافه کرد: مهمترین مساله اقتصاد ایران طی ۶ دهه گذشته که صادرات نفت و مشتقات آن منبع اصلی تامین سرمایه‌های عمرانی و ارز لازم برای واردات کالاهای سرمایه‌ای و مصرفی بوده است مشکل بیماری هلندی اقتصاد است.

وی یادآور شد: منظور از بیماری هلندی اقتصاد، مشکلی است که در نتیجه تثبیت مصنوعی نرخ ارز به منظور تثبیت نرخ تورم داخلی با استفاده از ارز حاصل از صادرات یک ماده خام نظیر نفت یا گاز طبیعی ایجاد می‌شود.

حاجی رحیمی با بیان اینکه چنین اقتصاد بیماری به صورت طبیعی، در مقابل ضربه مضاعف مشکلات دیگر مانند همه‌گیری ویروس کرونا آسیب پذیری بیشتری دارد، تاکید کرد: اقتصاد ایران، علاوه بر مشکل مذمن بیماری هلندی، با مشکلاتی نظیر جنگ تحمیلی و تحریم‌های ظالمانه هم مواجه بوده که آسیب‌پذیری را تشدید می‌کند.

این استاد دانشگاه افزود: اقتصاد ایران به تمام معنا یک اقتصاد مبتلا به بیماری خاص به حساب می‌آید و آثار همه گیری ویروس کرونا، در صورت کم دقتی و سهل انگاری مدیران و برنامه ریزان، می‌تواند آن را زمین گیر کند.

وی یادآور شد: استان کردستان هم یکی از ضعیف ترین حلقه‌های این زنجیر است و حتی بیشتر از بسیاری مناطق و استان‌های دیگر می‌تواند تحت تاثیر این بلای جهانی قرار گیرد.

حاجی رحیمی اظهار داشت: با توجه به اینکه همه دنیا از کرونا تاثیر گرفته‌اند نمی‌توان تغییرات اقتصادی ایجاد شده در استان کردستان یا کشور ایران را ماهیتا متفاوت و متمایز از تغییرات اقتصادی ایجاد شده در سطح جهانی در نظر گرفت و تنها تفاوت در میزان ضعف و آسیب پذیری استان کردستان یا ایران در مقابل مشکلات و معضلات ایجاد شده در نتیجه این همه گیری جهانی است.

حاجی رحیمی افزود: اتکا به فروش نفت و گاز برای تامین ارز وابستگی به واردات را افزایش داده و این مشکل آسیب‌پذیری اقتصاد ایران از کرونا را تشدید کرده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا کردستان واردات تجارت پروندهٔ خبری تبعات کرونا بر اقتصاد ایران و جهان از نگاه اساتید دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کردستان واردات تجارت ویروس کرونا کردستان واردات تجارت بیماری هلندی اقتصاد ایران ویروس کرونا آسیب پذیری همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۸۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی بیش از ۶۰۰ نفر در مانور تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • ایمنی و بهداشت شغلی به اندازه معیشت کارگران مهم است
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار است
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود