Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@03:52:14 GMT

پیاده‌سازی ۵G در ایران، کار نمایشی نیست

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۸۵۵۷

پیاده‌سازی ۵G در ایران، کار نمایشی نیست

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه قرار نیست ۵G را پیاده‌سازی کنیم تا یک کار نمایشی انجام دهیم تأکید کرد: ۵G نیاز بازار و آینده ما است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «وحید یزدانیان»  با بیان اینکه قرار نیست ۵G را پیاده‌سازی کنیم تا یک کار نمایشی انجام دهیم تأکید کرد: ۵G نیاز بازار و آینده ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌تدریج نیاز به پوشش بیشتر و پاسخگویی بلادرنگ احساس می‌شد که منجر به عرضه نسل چهارم ارتباطات LTE شد و نهایتاً با نیازی که برای پوشش گسترده‌تر و سرعت بیشتر به وجود آمد نسل پنجم وارد عرصه ارتباطات شد.

یزدانیان تصریح کرد: بعضی از کاربردهایی که در حال حاضر مورد نیاز جامعه است توسط نسل چهارم ارتباطات پاسخگو نیست. به‌طور نمونه موضوع خودروهای خودران هوشمند با توجه به حساسیتی که دارد و با جان و امنیت مردم سروکار دارد باید ارتباطات را با گسترده‌ترین پوشش، بدون توقف و با بیشترین سرعت برقرار کند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ادامه داد: ارتباطات نسل پنجم چنین زیرساختی را برای ما فراهم خواهد کرد و دیگر موضوعاتی که در نقاطی پوشش ضعیف و یا حتی امکان خدمات‌دهی وجود نداشت را تقریباً تا حد زیادی به دلیل گستردگی ارتباطات برطرف خواهد کرد.

او در ادامه با بیان اینکه فناوری 5G چند سالی است که مطرح‌شده اما هنوز به‌طور گسترده در جهان پیاده‌سازی نشده گفت: کشورهای پیشرو هم در حال اجرای پایلوت این فناوری هستند؛ به دلیل اینکه تجهیزات حال حاضر شبکه ارتباطی منطبق با نسل چهارم است و هزینه‌های تجهیزات نسل پنجم بسیار سنگین‌تر از نسل چهارم است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به همین دلیل کشورهای مختلف اول سعی می‌کنند 5G را ابتدا به‌صورت پایلوت اجرایی کنند و بعد اندک‌اندک در یک بازه زمانی چندساله پیاده‌سازی کامل آن را انجام دهند.

یزدانیان ادامه داد: در کشور ما نیز برای نخستین بار پایلوت 5G در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد می‌شود و به‌صورت محدود به خدمات‌رسانی خواهد پرداخت.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه درباره اهمیت این پایلوت گفت: پیاده‌سازی پایلوت 5G واقعاً شاید از قدرت و توان‌بخش خصوصی خارج باشد؛ بنابراین نیازمند آن هستیم که دولت به‌عنوان حاکمیت به وظیفه خودش درزمینهٔ ورود تکنولوژی‌های نوین عمل کند. بر همین اساس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش‌قدم شده است و با ورود تجهیزات مورد نیاز اقدام به راه‌اندازی نخستین پایلوت 5G در کشور کرده است.

او ادامه داد: با پیاده‌سازی این پایلوت یک بستر مناسبی برای اپراتورها فراهم خواهد شد و می‌توانند در آن تست‌های فنی خود را اجرا کنند و در صورت نیاز مطابق با استانداردهای روز تغییراتی را در شبکه خودشان ایجاد کنند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه پایلوت 5G در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات یک پیام بسیار مهمی هم به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی منتقل می‌کند گفت: نسل جدید ارتباطی که به‌وسیله اپراتورها پیاده‌سازی می‌شود از مدتی قبل باید مراحل تحقیقاتی خود را سپری کند. در حال حاضر انصافاً دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور به لحاظ تئوریک چیزی کم ندارند ولی نیازمند این هستند که از مهملی برای تحقیقات کاربردی خود در حوزه 5G استفاده کنند.

او افزود: بنابراین پیاده‌سازی این پایلوت منجر به این خواهد شد که دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از این بستر برای تعریف پروژه‌های تحقیقاتی خودشان در حوزه 5G استفاده کنند.

یزدانیان با بیان اینکه سومین گروه مخاطب پایلوت 5G در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند گفت: تجهیزات 5G به‌نوعی جزو تجهیزات لبه تکنولوژی محسوب می‌شوند. تولیدکنندگان ما می‌توانند برای طراحی و تولید سخت‌افزارهای مورد نیاز در حوزه 5G از بستر این پایلوت استفاده کنند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه درباره شریک خارجی راه‌اندازی پایلوت 5G در ایران گفت: اجرای این پایلوت بر پایه یک نمونه موفق همکاری بین‌المللی شکل‌گرفته و منطبق بر آخرین استانداردهای جهانی است.

او درباره اینکه آیا تحریم‌ها توانسته‌اند تأثیری در پیاده‌سازی 5G در ایران داشته باشند گفت: تحریم‌ها حتماً مؤثر هستند ولی تأثیرگذاری‌اش در این حوزه آن‌قدر نبوده است که منجر به محروم شدن کشور ما از ورود به مرحله نسل پنجم ارتباطی شود.

یزدانیان افزود: با توجه به اشتیاق که در حوزه ارتباطات وجود دارد بعید است که تحریم‌ها بتواند تأثیری در روند اجرای این فناوری داشته باشد. من ابتدای سخنانم به کشش بازار اشاره کردم؛ اینکه بازار تشنه فناوری‌های جدید به‌ویژه 5G است، ما هم قرار نیست 5G را پیاده‌سازی کنیم تا یک کار نمایشی انجام دهیم. 5G نیاز بازار و آینده ماست.

یزدانیان ادامه داد: شاید بر پایه عواملی که مورداشاره قرار گرفت یعنی شور و اشتیاق در درون کشور، در میان اپراتورها، تولیدکنندگان و فعالان حوزه فناوری اطلاعات باعث شده است که تحریم‌ها نتواند مانع ورود این فناوری به کشور شود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: تحریم‌ها کار ورود فناوری‌های جدید به کشور را سخت و پیچیده کرده است اما نتوانسته آن را غیرممکن کند. بنابراین شاید بتوان همین استقرار پایلوت 5G در ایران را سندی بر ناموفق بودن و شکست تحریم‌ها ظالمانه علیه ایران دانست. البته این اتفاق با دشواری، مذاکرات پیچیده و گسترده و با حفظ پروتکل‌های امنیتی انجام شد.

یزدانیان تأکید کرد: درحالی‌که این تکنولوژی در شرایطی عادی قابل ورود به کشور است. تکنولوژی 5G هدفش ارائه خدمات پایدار به مردم است. هیچ کاربرد غیر صلح‌آمیزی از این فناوری نه گزارش‌شده و نه اصلاً وجود دارد. 5G یک فناوری کاملاً صلح‌آمیز است؛ بنابراین دلیل محروم کردن یک ملت از این فناوری کاملاً غیرقانونی و ظالمانه است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه درباره پیش‌نیاز اصلی برای پیاده‌سازی 5G در ایران گفت: فرکانس نیاز اصلی و اساسی پیاده‌سازی 5G در ایران است؛ موضوعی که خوشبختانه در کشور وجود دارد اما تاکنون مردم امکان بهره‌مندی از آن را نداشته‌اند. فرکانس یکی از منابعی است که باید در جهت خواست مردم مورد استفاده قرار گیرد.

یزدانیان با اشاره به اختلاف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با سازمان صداوسیما برای آزادی سازی باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ گفت: باور داریم که با تعامل و گفت‌وگو می‌توانیم با مرجعی که این فرکانس را در اختیار دارد وارد تعامل شویم و یقیناً دوستان با مشاهده کاربردهای فناوری نوین بالاخره امکان یک توافق برد – برد در داخل کشور را فراهم خواهند کرد.

او افزود: 5G نیازمند فرکانس است و شکی در این رابطه نیست. مردم هم به این فناوری نیاز دارند. دوستان بدانند وقتی این پایلوت اجرا شود و مردم و نخبگان از مزایای آن مطلع شوند حتماً بر آزادسازی سریع‌تر فرکانس تأکید خواهد کرد.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: من بازهم تأکید می‌کنم که ما برای نمایش 5G را وارد کشور نمی‌کنیم؛ ما به دنبال ورود این فناوری به کشور هستیم تا مردم از کاربردهای آن بهره‌مند شوند و بتوانند از سرویس‌های متعددی که بر بستر موبایل عرضه می‌شود استفاده کنند. ما اکنون هم برای نسل چهارم ارتباطات با کمبود فرکانس مواجهیم. حتماً با ورود 5G به کشور این نیاز بیشتر هم خواهد شد.

او تأکید کرد: بنابراین اگر در مرحله پیاده‌سازی کامل 5G در ایران شاهد مقاومت فعلی برای آزادسازی باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ باشیم قطعاً با یک چالش جدی مواجه خواهیم شد؛ البته بهتر است از لفظ بهتری استفاده کنم و آن اینکه در این شرایط با محروم کردم مردم از حق خودشان مواجه خواهیم شد.

یزدانیان ادامه داد: درهرحال ما امیدواریم که با راه‌اندازی پایلوت 5G و استفاده اپراتورها از این فناوری تقاضای خیلی شفافی از جانب آن‌ها هم برای آزادسازی فرکانس‌ها مطرح شود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه درباره اینکه چه چشم‌اندازی برای گذر از مرحله پایلوت به مرحله پیاده‌سازی 5G در ایران و بهره‌مندی عموم مردم از این فناوری دارد گفت: پایلوت 5G به‌زودی افتتاح می‌شد ولی گام اصلی، رسیدن از این مرحله‌به‌مرحله پایلوت‌ها و بهره‌مندی عمومی مردم است.

او افزود: هنوز زمان زیادی از پیاده‌سازی نسل چهارم ارتباطات نگذشته است. نه‌تنها در ایران بلکه در کل جهان چشم‌اندازی چندساله برای فراگیر شدن 5G وجود دارد. بعضاً گفته می‌شود که بسیاری از کشورهای جهان سال 2025 را برای پیاده‌سازی کامل 5G هدف‌گذاری کرده‌اند؛ یعنی چیزی حدود 4 تا 5 سال آینده.

یزدانیان ادامه داد: به‌صورت معمول ما نیز برای گذر از مرحله پایلوت به پیاده‌سازی کامل حتماً به زمان نیاز داریم. شبکه مبتنی بر نسل چهارم ارتباطی حتماً باید با نسل پنجم تطابق پیدا کند، تجهیزات باید به‌اندازه کافی تأمین شود؛ بنابراین به‌صورت عادی ما چند سالی تا پیاده‌سازی کامل 5G فاصله‌داریم و اتفاقاً مرحله فراگیر شدن این فناوری است که باعث می‌شود تحریم‌ها فشار بیشتری را وارد کند و شاید به خاطر همین تحریم‌ها این زمان کمی طولانی‌تر هم شود و باید این مسئله را از هم‌اکنون با مردم در میان گذاشت

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در خاتمه گفت: البته نباید این نکته را فراموش کرد آنچه مورداشاره قرار گرفت تحلیل‌های استاتیک است، درحالی‌که حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، حوزه دینامیک است. تحلیل امروز ما این است که 5G تا 2025 در جهان و همان حدود در کشور ما پیاده‌سازی کامل شود اما روند توسعه فناوری ممکن است این زمان را کوتاه‌تر کند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اینترنت پر سرعت اینترنت پیاده سازی 5G در ایران نسل چهارم ارتباطات فناوری اطلاعات پیاده سازی کامل استفاده کنند پایلوت 5G کار نمایشی نسل پنجم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۸۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در بستر اقتصادی کنونی کشورها، «دانش» حرف نخست را می‌‌‌زند و در این راستا اقتصادهایی موفق هستند که درآمد خود را به دانش گره زده باشند و با فناوری های روز دنیا در مسیر تولید تا بازارهای جهانی در حال رقابت باشند.

استفاده از توان و ظرفیت شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان در هر صنعتی می‌تواند سبب ایجاد بهره‌‌‌وری و ارزش‌‌‌افزوده بیشتر آن صنعت شود. البته این  توان و ظرفیت در صنعت فولاد کشور هنوز فراگیر نشده است. کارشناسان و فعالان این صنعت بر این باورند که  از این پس آنچه در زنجیره فولاد می‌تواند عامل توسعه و بالندگی شود، ایجاد دانش است ؛ علمی که با هوشمندسازی می تواند ارتقای تولید را در زمینه‌های رقابت با سایر محصولات در بازارهای جهانی رقم بزند.

زمینه اعتماد به دانش‌‌‌بنیان‌ها فراهم شود

موضوع  اعتماد به مشارکت با شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان در زنجیره صنعت فولاد، بحثی است که هنوز به طور کامل اجرایی نشده و تردید های زیادی را در زمینه این نوع همکاری ها ایجاد کرده است. در حالی که اگر حمایت‌‌‌های مشخصی از این شرکت‌ها صورت گیرد،  شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان با سرعت بیشتری می‌توانند رشد و توسعه پیدا کنند و مسیر بالندگی خود را در پیش بگیرند.  

در همین رابطه حسین وجودی یزدی مدیرعامل شرکت خدمات عمومی فولاد ایران درگفت‌وگو با آنا به شرایط همکاری با شرکت های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: برای توسعه در مراکز خدماتی فولاد ایران هدف‌گذاری‌هایی طراحی و با توجه به برنامه ریزی‌ها در حال اجراست. البته  با توجه به سیاست‌های تعیین شده و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان در تلاش برای کاهش ماشین آلات مستقر در مراکز خدمات فولادی بوده‌ایم.

وی تصریح کرد:‌ سیاست‌ها به سوی افزایش ماشین آلات نو و تکنولوژی هدایت شده است. در همین راستا ما با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش کرده ایم تا دو دستگاه از مدار خدمت خارج شده خود را اورهال کنیم و به چرخه کار باز گردانیم.

وجودی ادامه داد: در این راستا با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید و نصب بلانک به تفاهم رسیده ایم و در ادامه دو دستگاه دیگر نیز برای تکمیل سیستم برش‌کاری نصب خواهد شد که این خدمت توسط شرکت دانش‌بنیان انجام می شود.

مدیرعامل شرکت فولادی با تاکید بر اینکه برای توسعه صنعت فولاد ایران، با توجه به برنامه ریزی‌، هدف‌گذاری‌هایی  تبیین و در حال اجراست، گفت: البته با توجه به سیاست‌های تعیین شده و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان در تلاش برای کاهش به‌کارگیری ماشین آلات مستقر در مراکز خدمات فولادی و پیاده‌سازی سیستم بهره‌وری در مدیریت هوشمندسازی این صنعت هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی