Web Analytics Made Easy - Statcounter

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، گفت: طبق گزارش پرتال Guide2Research تعداد دانشمندان برجسته حوزه IT قاره آسیا در سال جاری نسبت به سال 2018 از 37 نفر به 55 دانشمند افزایش یافته است.

جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: در سال ۲۰۲۰ طبق گزارش پرتال Guide2Research تعداد قابل توجهی از دانشمندان صنعت فناوری های اطلاعاتی(IT)  تنها در بعضی از کشورهای جهان در این حوزه پیشگام بوده و کارهای تحقیقاتی بزرگی انجام می دهند و فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پرتال Guide2Research منبع اصلی اطلاعات پیرامون علم کامپیوتر و الکترونیک است. در این رتبه‌بندی، از بیش از ۶۰۰۰ پروفایل برای تعیین دانشمندان برجسته این صنعت استفاده شده است. پایه این رتبه‌بندی بر مشارکت مهم هر یک از دانشمندان و براساس اچ ایندکس گوگل اسکالر، که بزرگ ترین پایگاه کتابسنجی مورد قبول جامعه علمی است، استوار است.

* آمریکا دارای بیشترین دانشمند در حوزه علم کامپیوتر و الکترونیک

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در ادامه گفت: در این میان، در حوزه علم کامپیوتر و الکترونیک، آمریکا دارای بیشترین دانشمند است. این کشور با ۶۱۶ دانشمند در حدود ۶۱/۶ درصد دانشمندان این عرصه را در اختیار دارد. هشت تن از هر ۱۰ دانشمند یک درصد برتر (۱درصد) ،در ایالات متحده آمریکا کار می‌کند. دو دانشمند دیگر صنعت فناوری اطلاعات در اختیار تحقیقات علمی  کشور کانادا است.

وی افزود: طی سه سال متوالی، آمریکا در فهرست برترین  دانشمندان  این رشته در صدر جدول نشسته است. پروفسور Anil Jain از دانشگاه ایالتی میشیگان، با شاخص اچ ۱۸۸ به عنوان چهره پیشرو، بیشتر به خاطر فعالیت‌های علمی اثر بخشی که در قلمرو بیومتریک دارد به شهرت رسیده است. بیومتریک به مجموعه‌ای از سیستم‌‌های خودکار تشخیص یا تایید هویت به روش اندازه‌گیری مشخصات فیزیولوژیکی یا رفتاری یک موجود زنده گفته می‌شود.

مهراد اضافه کرد: جایگاه دوم در این رتبه‌‌بندی با ۵۵ دانشمند در حوزه علم کامپیوتر و الکترونیک به بریتانیا تعلق دارد. سپس، آلمان با ۳۸ و کانادا با ۳۷ دانشمند به ترتیب رتبه‌های سوم و چهارم را به خود اختصاص داد‌ اند. سوئیس با ۳۴ دانشمند برتر این حوزه در جایگاه پنجم قرار گرفته است. جمهوری خلق چین با رتبه ششم دارای ۲۲ دانشمند برجسته علم کامپیوتر و الکترونیک است.  رتبه هفتم در اختیار رژیم صهیونیستی است. تعداد دانشمندان برجسته این رژیم ۲۱ نفر است. استرالیا و هنگ کنگ هر کدام مشترکا با ۲۰ دانشمند موفق به کسب رتبه هشتم شده‌‌اند. رتبه‌های نهم و دهم نیز به ترتیب در اختیار ایتالیا و بلژیک است.  تعداد دانشمندان علم کامپیوتر و الکترونیک این دو کشور به ترتیب ۱۶ و ۱۵ است. 

* افزایش قابل توجه دانشمندان در قاره آسیا 

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: در قاره آسیا در سال جاری و در مقایسه با سال ۲۰۱۸ که دارای ۳۷ دانشمند برجسته بود اکنون با افزایش قابل توجه این تعداد به ۵۵ دانشمند رسیده است. کشورهایی که در آن از تعداد دانشمندان علم کامپیوتر و الکترونیک کاسته شده آلمان  است که از ۴۴ دانشمند در سال ۲۰۱۸ به ۳۸ دانشمند در سال ۲۰۲۰ و فرانسه از ۱۷ دانشمند به ۱۴ تن کاهش نشان می‌دهد.

 وی افزود: در اروپا، پروفسور Andrew Zimmerman از دانشگاه آکسفورد بریتانیا با رتبه جهانی ۱۱ اکنون در این قاره رتبه اول را به دست آورده است. در آسیا، پروفسور Guanron Chen از دانشگاه سیتی یونیورسیتی هنگ کنگ با شاخص اچ ۱۴۹ و رتبه جهانی ۱۶ برترین دانشمند صنعت IT این قاره رتبه بندی شده است. یونان در بین ۲۰ کشور نخست صنعت IT  رتبه بندی شده است. یونان دارای قوی‌تری جامعه علمی در رشته علم کامپیوتر و الکترونیک است. این کشور به خاطر عملکرد بسیار بالا تعدادی از دانشمندان آن نسبت به سایر کشورهای جهان در علم کامپیوتر و الکترونیک پیشی گرفته است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: در میان دانشگاه‌ها، ام ای تی با بیشترین تعداد دانشمند در علم کامپیوتر و در راس دانشگاه‌های جهان قرار دارد.  سپس استنفورد، کارنیگی ملون در پیتسبورگ، برکلی و یو اس سی در کالیفرنیا رتبه‌های دوم تا پنجم بیشترین دانشمندان این رشته را کسب کرده‌اند. تعداد دانشمندان ام ای تی در سال ۲۰۱۸ میلادی ۳۳ و در سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۴ دانشمند است. این آمار برای دانشگاه برکلی برای سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ به ترتیب ۲۴ و ۳۵ گزارش شده است.

وی در پایان گفت: یادآوری می‌کنم که رتبه‌بندی  دانشمندان رشته علم کامپیوتر و الکترونیک که در دانشگاه‌های جهان تحقیق و مطالعه می‌کنند براساس محل خدمت آنان و نه کشور مبدا صورت گرفته است.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: رتبه بندی تعداد دانشمندان تعداد دانشمند رتبه بندی قاره آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۳۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در پنج حوزه انتخابیه تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران در حاشیه مراسم تقدیر از مجریان برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری که در فیروزکوه برگزار شد، گفت: مرحله دوم انتخابات در حوزه‌های ورامین، قرچک و پیشوا  به طور نیمه الکترونیک برگزار خواهد شد.
سعید ضیایی با اشاره به اینکه ۷۵ هزار نفر از عوامل اجرایی در استان تهران انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ را برگزار کردند افزود: دور اول، انتخابات با قوت و قدرت در همه حوزه‌ها برگزار شد و امیدوارم که در مرحله دوم نیز شاهد برگزاری انتخاباتی امن توأم با مشارکت حداکثری مردم باشیم.

آقای ضیایی افزود: در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ۳۲ نفر در حوزه انتخابیه تهران برای ۱۶ کرسی و دو تن از نامزد‌ها نیز برای رسیدن به یک کرسی مجلس در ورامین با هم رقابت خواهند کرد.

وی درباره صحت انتخابات نیز گفت: صحت انتخابات در همه حوزه‌های انتخابیه استان تهران به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

دیگر خبرها

  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان 
  • مرحله دوم انتخابات در البرز به صورت نیمه الکترونیک برگزار می‌شود
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • قالیباف: توانمندی قهرمانان ما فراتر از قاره پهناور آسیا است
  • AFC: ایران پادشاه فوتسال آسیاست/ ادامه سلطه یوزها در قاره‌کهن
  • جنجال حذف ستاره از لوگوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته
  • برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در پنج حوزه انتخابیه تهران
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است