Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@22:57:50 GMT

بحران صنعت دو تریلیون دلاری پالایش نفت

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۴۴۰۷

بحران صنعت دو تریلیون دلاری پالایش نفت

نفت خام مهمترین کالای جهان است اما بدون پالایشگاهی که آن را به محصولات مورد نیاز مردم مانند بنزین، دیزل، سوخت جت و پتروشیمی برای تولید پلاستیک تبدیل کند، ارزشی ندارد و اکنون این صنعت در بحرانی گرفتار شده که در هیاهوی صعود قیمت نفت گم شده است.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه، مدیرعامل گروه توتال فرانسه ماه گذشته به سرمایه گذاران اعلام کرد که حاشیه سود پالایش کاملا فاجعه آمیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر مدیران، معامله گران و تحلیلگران هم نظر مشابهی در این خصوص دارند.

آنچه که در مقطع فعلی برای صنعت پالایش نفت به وقوع پیوسته، انعکاس زنجیره‌ای در سایر بخش‌های صنعت انرژی خواهد داشت. پالایشگاههای چند میلیارد دلاری برای هزاران نفر اشتغال ایجاد کرده‌اند و موج تعطیلیها و ورشکستگیهای آنها در راه است.

نیخیل بهانداری، تحلیلگر پالایش در گروه مالی گلدمن ساکس در این باره به بلومبرگ گفت: ما بر این باوریم که صنعت پالایش وارد دوره تحکیم شده است. نامهای بزرگ این صنعت که سال گذشته نفت به ارزش بیش از دو تریلیون دلار را پالایش کردند شامل غولهایی مانند اکسون موبیل و رویال داچ شل هستند. همچنین غولهای آسیایی مانند سینوپک چین و ایندین اویل هند و شرکتهای مستقلی مانند ماراتون پترولیوم و والرو انرژی از دیگر فعالان بزرگ این صنعت هستند که جایگاههای سوخت فراوانی دارند.

آنچه که باعث نجات صنعت نفت شده، در حال از بین بردن صنعت پالایش نفت است.

زمانی که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در آوریل توافق کاهش بی سابقه نفت میان عربستان سعودی و روسیه و سایر تولیدکنندگان گروه اوپک پلاس را مهندسی کرد، با این اقدامش صنعت نفت شیل در تگزاس، اوکلاهاما و داکوتای شمالی را نجات داد اما پالایشگاهها را در منگنه گذاشت.

اقتصاد پالایشگاهها ساده و به این ترتیب است که بر اساس اختلاف قیمت میان نفت خام و سوختهایی مانند بنزین رونق پیدا می کند.

توافق کاهش تولید اوپک پلاس که ترامپ واسطه آن بود، باعث شد قیمت نفت برنت از ۱۶ دلار در مدت چند ماه به ۴۲ دلار در هر بشکه صعود کند  اما در شرایطی که تقاضا در دوران شیوع ویروس کرونا ضعیف مانده است، قیمت بنزین و سایر فرآورده های پالایش شده بهبود قابل ملاحظه ای پیدا نکرده و این موضوع به پالایشگاهها آسیب زده است.

تا چند هفته پیش به نظر می رسید دورنمای بزرگترین مصرف کنندگان نفت جهان رو به بهبود است و تقاضا در چین تقریبا به سطح دوران پیش از شیوع ویروس کرونا رسیده بود و مصرف در آمریکا هم به تدریج در حال بهبود بود اما اکنون موج دوم شیوع ویروس کرونا باعث شده است پکن به قرنطینه صدها هزار نفر از ساکنانش بپردازد. موارد ابتلا به کووید ۱۹ در آمریکای لاتین و نقاط دیگر هم رو به افزایش گذاشته است.

اکنون که تقاضا برای سوخت در مناطق مصرف کننده بزرگ بنزین در آمریکا مانند تگزاس، فلوریدا و کالیفرنیا همزمان با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا دوباره نشانه های کاهش را نشان می دهد، حاشیه سود پالایش در قاره آمریکا که تقریبا منبع تولید دو بشکه از ۱۰ بشکه نفت پالایش شده در جهان است، ممکن است وخیمتر شود.

به گفته اندرو لیپو، رییس لیپو اویل آسوشیتس در هیوستون، بدترین ترس پالایشگاهها، افزایش مجدد شیوع ویروس کرونا و یک دور دیگر قرنطینه در جهان است که روی تقاضا برای سوختها به شدت تاثیر منفی خواهد گذاشت.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مشکل دیگر صنعت پالایش این است که اگرچه تقاضا برای سوختها بهبود داشته اما این بهبود به شکل برابر روی نداده و دردسرهای قابل توجهی را برای مدیران به وجود آورده که باید بهترین نفت را برای پالایش و تولید سوختهای پرتقاضا را انتخاب کنند. مصرف بنزین و دیزل تقریبا تا ۹۰ درصد بهبود یافته اما بازار سوخت جت همچنان راکد است و در برخی از کشورهای اروپایی به اندازه ۱۰ تا ۲۰ درصد سطح عادی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پالایش نفت کرونا در جهان قيمت نفت شیوع ویروس کرونا صنعت پالایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۴۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

به گزارش "ورزش سه"، با رسمی شدن مالکیت کنسرسیوم بانکی بر باشگاه پرسپولیس حالا همه نگاه‌ها به تصمیمات این کنسرسیوم و در رأس آن بانک شهر خواهد بود که به نظر می‌رسد عملا مدیریت این باشگاه را در دست خواهد گرفت.

بانک شهر در رأس این کنسرسیوم بانکی با بیشترین سهامی که در اختیار گرفته قرار است پرسپولیس را اداره کند و در آینده‌ای نه چندان دور بیشترین نماینده را در هیئت مدیره و تیم مدیریتی باشگاه پرسپولیس خواهد داشت.

اما بانک شهر در شرایطی مالک عمده باشگاه پرسپولیس به حساب می‌آید که به نوعی مهمترین طلبکار از این باشگاه هم هست. باشگاه پرسپولیس طی دو سال گذشته وام‌های کلانی از این بانک دریافت کرده و به خاطر ارتباط خوب و مثبت مدیران باشگاه با این بانک توانسته بخش عمده‌ای از مشکلاتش را با این وام‌ها رفع و رجوع کند.

طبق گزارش مالی منتهی به 30 آذرماه سال 1401 باشگاه پرسپولیس حدود 200 میلیارد تومان از این بانک وام گرفته بوده که بخشی از آن تسهیلات ارزی و بقیه ریالی بوده است. در عین حال طبق همان گزارش 42.4 میلیارد تومان از این وام‌ها شامل جریمه شده بود.

همچنین باشگاه پرسپولیس طبق اطلاعات منتشر شده در سایت کدال پنج فقره از بانک شهر وام گرفته که مجموع آن 7.3 میلیارد تومان بوده اما نزدیک به 29 میلیارد تومان جریمه شده است.

با این وجود یکی از مدیران باشگاه پرسپولیس می‌گوید تمام وام‌هایی که باشگاه پرسپولیس از بانک شهر گرفته بود در حال تسویه است و با توجه به سپرده‌ای که این باشگاه در بانک فوق داشته از محل سود سپرده پرداخت شده و جریمه‌ای هم شامل حال باشگاه نشده است اما تنها بازپرداخت آن تسهیلات ارزی مانده که به صورت قرض الحسنه بوده است.

از سوی دیگر هم باشگاه پرسپولیس هم استقلال وام بلند مدت 2.5 میلیون دلاری از بانک شهر دریافت کرده‌اند که ماجرای این وام جداست.

با این حساب باشگاه پرسپولیس به بزرگترین طلبکار خود رسیده است و مدیران باشگاه باید خوشحال باشند که طلب‌های باقیمانده با بخشی از درآمدهای حاصله این باشگاه تهاتر خواهد شد و نگرانی جدی‌ای بابت بازپرداخت اقساط بعدی یا تعویق بازپرداخت وام و جرایم احتمالی ندارند.

در گام اول شاید با توافق و همکاری بانک مرکزی پرسپولیس به پاداش عظیم 3.5 میلیون دلاری خود در کنفدراسیون فوتبال آسیا که مدت‌هاست بلوکه شده ودستیابی به آن دشوار است، دست یابد و بخش عمده‌ای از بدهی‌هایش به بانک شهر را تهاتر کند. در واقع باشگاه پرسپولیس می‌تواند به این درآمد 3.5 میلیون دلاری خود در ای‌اف‌سی به عنوان یک پشتوانه برای وام بلندمدت خود از بانک شهر حساب کند و اینگونه نیست که وام بلندمدتش پشتوانه مناسبی نداشته باشد و در صورت نیاز با دریافت مطالبات خود از ای‌ف‌سی وام کلان و طولانی مدت خود از بانک شهر را نیز تهاتر خواهد کرد.

البته باشگاه پرسپولیس وام‌های دیگری از بانک‌های ملی و صندوق کارآفرینی امید هم گرفته بوده که یکی از مدیران این باشگاه می‌گوید آنها نیز در حال بازپرداخت شدن است.

دیگر خبرها

  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • مارک زاکربرگ: متا سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد
  • مارک زاکربرگ می‌گوید متا سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد
  • خواص جکوزی برای پوست
  • فروش بیش از ۵۵ هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز ایلام
  • پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!
  • تسلیحات، واجب تر از نان شب / هزینه های تسلیحاتی جهان به 2.5 تریلیون دلار رسید / هزینه های تسلیحاتی در سطج جهانی رکورد زد
  • خدمات سئو سایت
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • آیا رفع بی‌نظمی‌های زندگی در بهبود سلامت روان موثر است؟