Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: بخش پژوهش‌های رایزنی فرهنگی ایران در آلمان: چهار سال پیش، اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان در جشن صدسالگی دوستی آلمان و افغانستان از مقامات دولت فدرال خواست که به مردم کشورش کمک کنند تا به گفته او، فردای بهتری داشته باشند. او همچنین اظهار امیدواری کرد که آلمان در جهت آموزش جوانان افغان اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همان سال، دولت فدرال آلمان، مبلغ ۱.۷ میلیارد یورو برای حمایت از مردم افغانستان در فاصله سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ اختصاص داد. به گفته مقامات آلمانی، این بودجه به منظور ارتقا جامعه مدنی، حمایت از دانشجویان و محققان جوان و همچنین پیش‌برد روند صلح در افغانستان اختصاص یافته است.

حمایت از پژوهشگران و دانشجویان

در دوره حکومت طالبان بر افغانستان، سیستم آموزشی این کشور تعطیل و بسیاری از مدارس نابود شدند. به ویژه در آن زمان، دختران زیادی از تحصیل بازماندند. هر چند پس از سقوط طالبان نیز شرایط برای تحصیل همه دختران و پسران در جامعه افغانستان فراهم نشد، اما وضعیت در سال‌های اخیر کمی بهتر شده است. مدت‌ها است که بازسازی مدارس از سر گرفته شده است، نوجوانان و جوانان امکان تحصیل در مدارس را پیدا کرده‌اند و دانشگاه‌های زیادی در شهرهای مختلف این کشور تاسیس شده‌اند. براساس آمارهای منتشر شده، ۲۳۶ هزار دانشجو در حال حاضر در افغانستان مشغول به تحصیل هستند. در این میان، تحصیل در دانشگاه‌های کابل بیش از سایر شهرها رونق دارد و دانشگاه‌های تربیت مدرس، دانشگاه فنی و علوم پزشکی کابل در صدر انتخاب دانشجویان قرار دارند.

با این وجود، بسیاری از دانشجویان و محققان افغانستانی تمایل دارند که برای ادامه تحصیل و پژوهش به کشورهای اروپایی از جمله آلمان سفر کنند. در این میان، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نقش مهمی ایفا می‌کند. این موسسه هر ساله، کمک‌هزینه‌های زیادی به دانشجویان افغان که مایل به ادامه تحصیل در آلمان هستند، اهدا می‌کند. در سایت موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در کابل، اطلاعات زیادی درباره آلمان، زندگی در این کشور، دانشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و بورسیه‌های تحصیلی وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برنامه‌های موسسه تبادلات آکادمیک در افغانستان می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

http://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/afghanistan/

ساخت مراکز آموزشی، تفریحی و ورزشی

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، در زمان حکومت طالبان بر افغانستان، بسیاری از مراکز آموزشی از جمله مدارس و دانشگاه‌ها نابود شدند. از این‌رو، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های دولت آلمان در افغانستان، سرمایه‌گذاری بر روی ساخت مراکز آموزشی، تفریحی و ورزشی است. موسسه اعتباری برای بازسازی در آلمان، وظیفه بازسازی این مراکز در کشورهای در حال توسعه مانند افغانستان را برعهده دارد. از جمله اقدامات این موسسه در افغانستان می‌توان به ساخت مدارس و بیمارستان‌ها در شمال این کشور اشاره کرد. البته این سرمایه‌گذاری‌ها در حالی انجام می‌شود که مدتی است، فعالیت‌های موسسه گوته و مدرسه آلمانی لیسه امانی افغانستان متوقف شده است.

از طریق لینک زیر می‌توان اطلاعات بیشتری درباره بازسازی مراکز فرهنگی و آموزشی در افغانستان به‌دست آورد:

https://www.kfw-entwicklungsbank.de/Suchergebnisse.jsp?query=afghanistan&page=1&rows=10&sortBy=relevance&sortOrder=desc&facet.filter.language=de&facet.filter.category_subject=%224_66560%2F209792%22&groups=1&dymFailover=true

عضویت در یوناما

آلمان یکی از اعضای یوناما است. یوناما یا هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان، یک ائتلاف سیاسی است که در سال ۲۰۰۲ از طرف شورای امنیت و به درخواست دولت افغانستان، شکل گرفت. هدف این مجموعه کمک به دولت و مردم افغانستان برای تثبیت صلح پایدار در این کشور است. ماموریت یوناما حمایت از مردم و نهادهای مدنی افغانستان در جهت دستیابی به صلح و ثبات است. آنطور که در سایت یوناما نوشته شده؛ این حمایت‌ها مطابق با حقوق و تعهدات مندرج در قانون اساسی افغانستان انجام می‌شود. برای آنکه با فعالیت‌های یوناما بیشتر آشنا شوید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://unama.unmissions.org/

فعالیت سازمان سیاسی و اجتماعی

علاوه بر این‌ها، بسیاری از بنیادها و انجمن‌های سیاسی و اجتماعی آلمان نیز در کشور افغانستان فعالیت می‌کنند. از جمله این سازمان‌ها می‌توان به بنیاد هاینریش بول اشاره کرد که از سال ۲۰۰۲ در افغانستان فعالیت می‌کند. این بنیاد در سال‌های ابتدایی با هدف توسعه رسانه‌ها، توانمندسازی زنان و تقویت جامعه مدنی در افغانستان راه‌اندازی شد. اما بعدها مسئولان بنیاد تصمیم گرفتند تا فعالیت‌های خود را در حوزه توانمندسازی جوانان برای حضور در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و توسعه صلح و امنیت در جامعه افغانستان ادامه دهند. اطلاعات بیشتر در این‌زمینه در پایگاه اینترنتی https://www.boell.de/en/afghanistan قابل دسترسی است.

بنیاد فردریش ابرت از دیگر سازمان‌های آلمانی است که از سال ۲۰۰۲ در افغانستان فعالیت می‌کند. این بنیاد در جهت تقویت نهادهای دموکراتیک و جامعه مدنی افغانستان فعالیت می‌کند. از جمله کارهایی که این بنیاد در افغانستان انجام می‌دهد، می‌توان به توانمندسازی زنان برای حضور در فعالیت‌های سیاسی، حمایت از رسانه‌ها و آزادی بیان و کمک به توسعه صلح در این کشور اشاره کرد. در این راستا بنیاد فردریش ابرت هر ساله در شهرهای مختلف افغانستان، سمینارها و کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت بنیاد فردریش ابرت در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.fes-afghanistan.org/about-us/fes-afghanistan/

از دیگر موسسات آلمانی که در افغانستان فعالیت می‌کند، می‌توان به بنیاد کنراد آدناور اشاره کرد. این بنیاد در سال ۲۰۰۲ در کابل تاسیس شد. مسئولان این بنیاد در افغانستان تلاش می‌کنند تا با برگزاری کنفرانس‌ها، کارگاه‌های آموزشی، برگزاری میزگردهای مختلف و همکاری با موسسات تحقیقاتی و آموزشی، به روند صلح در این کشور کمک کنند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره بنیاد آدناور در افغانستان به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.kas.de/de/web/afghanistan/ueber-uns

کد خبر 4966131 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: دیپلماسی فرهنگی رایزنی فرهنگی افغانستان آلمان دانشجویان رایزنی فرهنگی بازار نشر کتاب و کتابخوانی ادبیات جهان ترجمه ویروس کرونا گردشگری ادبیات داستانی مرکز فرهنگی شهر کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تازه های نشر معرفی کتاب جایزه ادبی رمان ایرانی افغانستان فعالیت دانشگاه ها سایت زیر سال ۲۰۰۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۴۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت قطب‌های فکری و فرهنگی توسط دفتر تبلیغات اسلامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ حجت الاسلام علی اصغر ثنایی به مناسبت شانزدهم اردیبهشت سالروز تاسیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به فرمان امام خمینی در سال ۱۳۵۸ با تشریح فعالیت‌های این مجموعه گفت: فعالیت‌های تبلیغی این مجموعه، عرصه‌های فرهنگی تبلیغی، آموزش، پژوهش، هنر و رسانه را شامل می‌شود. 
وی افزود: دفتر تبلیغات اسلامی در موضوعات جدید و مورد نیاز جامعه همچون سبک زندگی، اخلاق و خانواده، فضای مجازی، هنر و فرقه‌های انحرافی اقدامات مناسبی داشته است.

دیگر خبرها

  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • تقویت قطب‌های فکری و فرهنگی توسط دفتر تبلیغات اسلامی
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • زمان بازسازی افغانستان فرارسیده است
  • از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم
  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • برگزاری کارگاه آموزشی مهدویت در لرستان
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد