Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@01:43:22 GMT

مسجد«ابراهیمی» الخلیل، مدفن حضرت ابراهیم(ع)»

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۷۶۵۰

مسجد«ابراهیمی» الخلیل، مدفن حضرت ابراهیم(ع)»

مسجد ابراهیمی در شهر الخلیل، مکانی است که قبر حضرت ابراهیم(ع) در آن واقع شده است و برای مسلمانان اهمیت زیادی دارد.

 خبرگزاری شبستان: گروه جهان اسلام: «مسجد یا حرم ابراهیمی» در قلب شهر«الخلیل» در جنوب کرانه باختری قرار دارد.

 

اين مسجد دومين بنای مهم اسلامی پس از مسجد الاقصی در سرزمين فلسطينی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسجد ابراهیمی بر اساس اظهارات مورخان، بر روی غاری که مکان دفن حضرت ابراهیم(ع) همسرش ساره، اسحاق (ع) و اسماعيل (ع) و يعقوب (ع) و يوسف (ع) و همسران آنها است، بنا شده است و به همین دلیل به مسجد «ابراهیمی» نیز مشهور است.

 

مسجد ابراهیمی از ساختمان های تاریخی و قدیمی شهر الخلیل است که از جایگاه ویژه ای میان مسلمانان برخوردار است.

 

اين مسجد در طول قرن های متمادی مکان زيارت مسلمانان از نقاط مختلف جهان بوده است.

 

در زمان اموی ها،  بر قبر حضرت ابراهیم(ع) گنبدی بنا واین مکان به مسجد تبديل شد؛  مورخان تاکيد دارند اين حرم قبل از اسلام به سوی قبله مسلمانان ساخته شده است.

 

در سال 1099 میلادی در جنگ صلیبی ها، این مکان به مدت 90 سال از مسجد به کلیسا تبدیل شد.

 

پس از آن، «صلاح الدین ایوبی» در سال 1187 میلادی این مسجد را آزاد کرد و منبر مشهور خود را برای حفظ جایگاه آن در مسجد ابراهیمی قرار داد.

 

 

در زمان مملوکی ها سال 1517 تا 1250 میلادی این شهر اهمیت زیادی پیدا کرد و مردم از کشورهای مختلف اسلامی برای بازدید به این مسجد می آمدند.

 

مملوکی ها اقدام به توسعه این مسجد کردند و ظرفیت آن را افزایش دادند و در عصر عثمانی ها در سال 1517 تا 1917 میلادی ساختمان مسجد را حفظ کردند و ملحقات جدیدی به آن اضافه کردند.

 

پس از آن در سال 1917 میلادی انگلیسی ها بر این شهر سیطره یافتند و سیطره مسلمانان بر حمایت از شهر کاهش یافت و این امر بر مساجد به ویژه مسجد ابراهیمی نیز تاثیر گذاشت.

 

 

پس از آن در سال 1948 میلادی سیطره انگلیسی ها بر فلسطین به پایان رسید و اداره مسجد ابراهیمی به اردن واگذار شد و این مسجد نیز در همان زمان توسعه یافت.

 

سپس در سال 1967 میلادی نیروهای اشغالگر اسراییل سیطره خود را بر این شهر افزایش دادند و در سال 1994 میلادی نیز « باروخ گولدشتاین» یک پزشک یهودی وابسته به گروه‌های تندروی رژیم صهیونیستی فاجعه ‌ای خونین در این مسجد به راه انداخت.

 

وی با همدستی ارتش رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان به نمازگزاران شلیک کرد که در نتیجه این اقدام 29 نمازگزار کشته و 150 نفر دیگر زخمی شدند.

 

 

رژیم صهیونیستی بخش هایی از این مسجد را به روی مسلمانان بست و این اقدامات مقدمه ای برای تقسیم زمانی و مکانی مسجد ابراهیمی شد.

 

با گذشت سال ها از این حادثه، همچنان نظامیان رژیم صهیونیستی به مسلمانان سخت گیری کرده و از ورود آنان و پخش اذان از این مسجد جلوگیری می کنند.

 

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: مساجد جهان الخلیل مسجد ابراهیمی رژیم صهیونیستی حضرت ابراهیم ع مسجد ابراهیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۷۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم

هوارد باسکرویل در دهم آوریل ۱۸۸۵ میلادی در محله نارت پلاته آمریکا متولد شد و تحصیلات مقدماتی‎اش را در کالج این ایالت به پایان رساند.

باسکرویل که در سال ۱۹۰۷ میلادی به عنوان معلم تاریخ در مدرسه مموریال تبریز مشغول تدریس بود که در روز‌های پر تب و تاب مجاهدت مشروطه خواهان در برابر قوای دولتی، به جای تدریس تاریخ مردگان به زنده‌های تاریخ ساز تبریز پیوست و شریک حق جویی‌ها و حق طلبی‌های آنان شد.  

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • صهیونیست‌ها به کرانه باختری حمله‌ور شدند
  • ۸ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)
  • ۴۵ هزار فلسطینی نماز جمعه را در مسجد الاقصی اقامه کردند
  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)/ محدودیت‌ها در قدس اشغالی برای نمازگزاران