Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر قالیباف در جمع‌بندی گزارش وزیر امور خارجه در نشست علنی امروز مجلس (یکشنبه 15 تیر 99) گفت: نکته‌ای که امروز دغدغه همه مردم ماست، ریشه در مشکلات و سختی‌های اقتصادی دارد و مردم ما این فشار را تحمل می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مردم ما از ابتدای پیروزی انقلاب تا امروز همیشه نشان داده‌اند که هزینه استقلال کشورشان را هر چه باشد می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این مدت نشان دادند که از جان خود و فرزندانشان در این مسیر می‌گذرند و اگر بناست سختی اقتصادی را تحمل کنند، این سختی را هم تحمل می‌کنند و ما در این چهل سال در همه عرصه‌ها دیدیم که مردم ما امتحان خوبی پس داده‌اند و همیشه کمک مدیران و مسئولین در موارد مختلف بوده‌اند و ان‌شاءالله در آینده هم خواهند بود.

وی افزود: آنچه که امروز مردم از نمایندگانشان توقع دارند، این است که ما هزینه‌های اضافی به مردم تحمیل نکنیم و در تصمیمات و سیاست‌هایمان چه در حوزه اقتصادی و چه در سیاست‌های داخلی و خارجی به گونه‌ای عمل کنیم که هزینه بیش از اندازه به مردم وارد نشود.

فالیباف خاطرنشان کرد: امروز در حوزه سیاست خارجی و در پیگیری مسائل در این حوزه، اولین چیزی که مورد نیاز ماست تولید قدرت است. وقتی که ما قدرت و توان داشته باشیم و با قدرت در مقابل دشمن بایستیم، آنجاست که می‌توانیم موفق باشیم و در چرخه چانه‌زنی تحت فشار آنها قرار نمی‌گیریم و عقب‌نشینی و وادادگی پیدا نمی‌کنیم.

وزارت خارجه به وزارت امور خارجه و تجارت بین‌الملل تبدیل شود

وی اظهار داشت: بخش عمده‌ای از تولید قدرت در حوزه توان اقتصادی ماست و در این حوزه وزارت امورخارجه می‌تواند نقش کلیدی داشته باشد، کما اینکه در تغییر ساختار و تغییر رویکرد در این دولت، حوزه معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه شکل داده شد. البته توقع من حداقل این بود که وزارت خارجه ما وزارت امور خارجه و تجارت بین‌الملل شود، چرا که امروز جنگ ما یک جنگ اقتصادی است و امروز در مسائل حوزه ارزی با همه سختی‌هایی که هست، این توقع وجود دارد که وزارت امور خارجه اگر نتواند سرمایه‌گذار به کشور وارد کند، حداقل شرایط ما امروز به گونه‌ای باشد که پول ملت ایران که در نزد بعضی از کشورها باقی مانده، این ارزها به ویژه در شرایط خاص ارزی امروز به کشور بازگردانده شود.

وی افزود: موضوع کرونا حتما در مبادلات ارزی ما اشکال ایجاد کرد، این را قبول داریم، اما الان این فرصت فراهم شده که بتوانیم این مشکل پیش آمده را جبران کنیم و ان‌شاءالله وزارت امور خارجه در حوزه اقتصادی در همکاری‌های مرزی و تبادلات تجاری بیش از گذشته بتواند فعال باشد.

قالیباف خاطرنشان کرد: در ارتباط با آژانس بین‌المللی اتمی و شورای حکام، به هر حال باید شورای حکام باید این را بداند که در حوزه دستگاه سیاست خارجی ما هرگز جمهوری اسلامی و نمایندگان مردم و مجلس شورای اسلامی اجازه نخواهند داد به آژانس که بتواند همینطور دستش باز باشد و بدون محدودیت هر کاری را که بخواهد انجام دهد و به دنبال این باشد که حلقه‌ای اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای متخاصم را تکمیل کند. قطعا ملت ایران و نمایندگان مردم و مجموعه جمهوری اسلامی چنین ‌اجازه‌ای را به آژانس نخواهند داد.

کاهش تعهدات برجامی اجرا شود

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در مقابل این زیاده‌خواهی آژانس و شورای حکام به طور جد خواسته‌مان از وزارت امور خارجه و دولت این است که سیاست‌های کاهش تعهدات برجامی را که برایش تصمیم‌گیری شده اجرا کند و ما تا زمانی این همکاری را ادامه خواهیم داد که در چارچوب توافقات پیش برو و ما در مقابل زیاده‌خواهی‌هایی آنها خواهیم ایستاد و این حق ملت و مردم ماست.

وی در پایان گفت: امیدوارم که وزارت امور خارجه بتواند در حوزه اقتصادی که مهمترین عنصر در تقویت تولید قدرت ملی ماست وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

منبع: آخرین نیوز

کلیدواژه: وزارت امور خارجه مردم ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۸۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امروز در حالی با وزیر خارجه چین دیدار کرد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر خارجه چین در دیدار با بلینکن تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای سرکوب اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

وزیر امور خارجه چین در دیدر با همتای آمریکایی خود بر ضرورت راه حل دو دولتی در فلسطین اشغالی برای حفظ ثبات تاکید کردند.

در این گفت‌وگو چین از دستیابی به صلح در فلسطین از طریق گفتگو و مشورت حمایت کرد.

 سخنگوی وزارت خارجه چین نیز به روابط روسیه و چین پرداخت و گفت: روسیه یک شریک استراتژیک است و هیچ طرف سومی حق دخالت در همکاری اقتصادی و نظامی مسکو و پکن را ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

 سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین از واشنگتن خواست که تحریم‌ها علیه پکن را متوقف کند و افزود: آمریکا نباید ما را به عنوان یک قدرت رقیب در نظر بگیرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی وارد چین شده است که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زاخارووا: بازدارندگی هسته‌ای روسیه جای تردید ندارد
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • آمریکا برای سه «هکر ایرانی» ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد
  • افغانستان جنایات رژیم صهیونیستی در بیمارستان ناصر را محکوم کرد
  • اصفهان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار