Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، میزان انتشار کتاب در چهارده روز آغازین تیرماه امسال نسبت به سال قبل به شدت کاهش یافت.

در چهارده روز آغازین تیرماه امسال ۳۵۸ عنوان کتاب منتشر شد درحالی که این میزان در سال گذشته ۳ هزار و ۱۹۳ عنوان بود. این اعداد و ارقام رکود شدید بازار نشر را در سال جاری نشان می‌دهد رکودی که از سال ۹۷ در میزان انتشار عناوین کتاب نشان می‌دهد و هرسال با شدت بیشتری بر این بازار سایه می‌افکند گویا قرار نیست سایه رکود از سر بازار نشر کم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

پارادوکس صنعت نشر در سه ماهه نخست امسال /کاهش عناوین منتشر شده همراه با افزایش شمارگان کتاب


یک سوال مهم در اینجا مطرح می‌شود مقصر اصلی رکود شدید در بازار نشر کیست به سمت چه کسی باید اشاره کرد و گفت که او مسبب اصلی این ماجراست؟ واقعیت این است که رکود بازار نشر تدریجی ایجاد شد. از روزی که ناشران به دلیل کاهش استقبال مخاطبان از کتاب، تیراژ‌های کتابشان را کاهش دادند و تیراژ‌های ۵ هزارتایی کتاب به خاطره‌ای خوش از سال‌های دور تبدیل شد؛ زنگ خطر صنعت نشر به صدا درآمد.

از روزی که قیمت کاغذ به شدت افزایش یافت و در مقطعی به بندی بیش از ۵۰۰ هزار تومان رسید توان صنعت نشر برای انتشار کتاب کمتر از گذشته شد و زنگ خطر صنعت نشر با شدت بیشتری نواخته شد.الان چند سالی است که آمار میزان انتشار عناوین کتاب این رکود را فریاد می‌زند و باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

روزی که مجوز احداث انتشاراتی داده می‌شد باید برای افزایش سرانه مطالعه کشور چاره‌ای می‌اندیشیدند تا امروز تعداد زیادی از ناشران با مشکلات عدیده‌ای در این بازار دست و پنجه نرم نکنند.۱۶ هزار مجوز نشر در کشور صادر شد الان حدود ۲ هزار ناشر فعال داریم حدود ۲ هزار ناشر فعال در کشور روز‌های رکود صنعت نشر را تجربه می‌کنند و تلاش می‌کنند در این بازار به حیات خود ادامه دهند و سرنوشت ناشرانی را پیدا نکنند که مجبور شدند انتشاراتی را تعطیل کنند و دیکر در این بازار فعالیت نداشته باشند.

۲۶۴ عنوان کتاب تالیفی و ۹۴ کتاب ترجمه در ۱۴ روز آغازین تیرماه منتشر شد. سهم ناشران تهرانی از انتشار کتاب در این مدت ۳۰۹ عنوان و ناشران شهرستانی ۴۹ عنوان بود؛ ۲۷۹ عنوان کتاب چاپ اولی و ۷۹ کتاب تجدید چاپ در این مدت چاپ شدند. همچنین تیراژ کتاب‌ها در مجموع به ۲۹۳ هزار و ۴۸۰ نسخه رسید؛ بیشترین تیراژ کتاب در حوزه‌های کودک و نوجوان، ادبیات و تاریخ و جغرافیا و کمترین میزان تیراژ کتاب در حوزه‌های کلیات، زبان و علوم اجتماعی دیده می‌شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتشار کتاب بازار نشر صنعت نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۸۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی نظارت مالی ذی حسابی‌ها، فضای کسب و کار، مولدسازی و تبصره ۱۸ را از اولویت‌های وزارت اقتصاد بیان کرد و گفت: مهم‌ترین سرفصل مولدسازی است که راه خروج از رکود تورمی معرفی می‌شود زیرا بدون ایجاد تورم و افزایش نقدینگی در اقتصاد تحرک ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رضا خواجه نائینی پیش از ظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در آئین تکریم علیرضا عرب‌ها و معارفه ناصر یار محمدیان مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان اظهار کرد: مراسم تکریم و معارفه در نظام جمهوری اسلامی فرصتی برای ارائه ایده‌های جدید و تکریم از زحمات گذشته است. و امیدوارم مدیر کل جدید با حمایت استاندار اصفهان در حوزه‌های اقتصادی موفق باشد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت مدیر کل جدید امور مالیاتی استان در دانشگاه هنر اصفهان، مرکز پژوهش‌های مجلس و صندوق بیمه حوادث طبیعی یادآور شد: این سابقه نشان‌دهنده دانش و تجربه مدیر کل جدید در زمینه اقتصادی است بت این حال پیشنهاد می‌کنم هر دو ماه یک بار سرفصل اولویت‌های مورد نظر وزیر در حکم معارفه را مرور کنید.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی، نظارت مالی ذی‌حسابی‌ها، فضای کسب و کار، مولدسازی و تبصره ۱۸ را از اولویت‌های وزارت اقتصاد بیان کرد و گفت: مهم‌ترین سرفصل مولدسازی است که راه خروج از رکود تورمی معرفی می‌شود زیرا بدون ایجاد تورم و افزایش نقدینگی می‌تواند تحرکی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

خواجه نائینی همچنین افزایش سرعت و روال کار در حوزه غیرنقدی را از دیگر اولویت‌های در دستور کار اعلام کرد و ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌ها، توجه به نیروی انسانی در اداره کل اقتصاد دارایی است که تعداد آن‌ها در هر اداره کل به حدود ۱۵۰ نفر می‌رسد بنابراین حرکات مدیران کل بیشتر مورد دید و رصد همکاران قرار دارد.

وی تصریح کرد: در هیچ دوره‌ای بخاطر ندارم بیش از ۵ درصد نیروهای وزارت اقتصاد از بیرون آن آمده جذب شده باشند بر این اساس، توجه به نیروها زمینه را برای ارتقا جایگاه اقتصادی استان فراهم می‌کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به عضویت ۴۰ نفر در شورای معاونان وزارت اقتصاد گفت: بسیاری از این اعضا در استان‌ها نماینده ندارند و اگر موضوع استانی مطرح شود، نماینده وزیر و مدیر کل استان باید آنها را نیز پوشش دهد از جمله مولدسازی، شرکت‌های بیمه و بانک و غیره که این باعث می‌شود بهره‌وری نیرو در اداره کل‌ها بسیار بالا باشد و مدیران کل نیز وظیفه دارند تعاملات خوبی با دستگاه‌های استانی و نمایندگان در تهران داشته باشند.

کد خبر 747757

دیگر خبرها

  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • مشکل بزرگ استقلال با مالک جدید پرسپولیس
  • سرمربی مس رفسنجان: بازی سنگینی مقابل پیکان داریم
  • افتتاح شبکه بازچرخانی آب یک شرکت خودرویی
  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • عناوین برگزیده روزنامه‌های صبح امروز