Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل شبه قاره و افغانستان در واکنش به قطع رادیو دری، گفت: قطعاً این کار یعنی میدان را  قدم به قدم بیشتر به آمریکا واگذار می‌کنیم و از این جنبه دچار لطمات جبران‌ناپذیری می‌شویم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در پی قطع موج اف.ام رادیو دری معاونت برون مرزی صداوسیما در افغانستان که بر اثر انباشت بدهی ارزی رسانه ملی به رله‌کننده این رادیو صورت گرفت، یک کارشناس مسائل افغانستان در واکنش به این اتفاق بعد از 40 سال فعالیت و با توجه به اینکه کشور افغانستان جزو حوزه‌های امنیتی مرتبط با امنیت ملی ایران است، گفت: این که ما بعد از سال‌ها همراهی در برهه‌های مختلف با این کشور، عملاً به راحتی این حوزه را واگذار می‌کنیم و قدم به قدم آن را بیشتر به آمریکا می‌سپاریم،  ما را دچار لطماتی جبران‌ناپذیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره و افغانستان با عنوان اینکه قطع رادیو دری به دلیل تراکم بدهی ارزی تأمین نشده از سوی نهادهای خارج از صداوسیما در بدترین زمان ممکن اتفاق افتاد، گفت: زمانی که به هر حال به شدت نیاز است که مناسبات دو ملت مسلمان با داشتن تاریخ، فرهنگ و زبان مشترک در بالاترین سطح خود باشد، به یکباره این صدا قطع می‌شود. این اواخر شاهد بودیم که به دلایل مختلفی دو طرف در ارتباط با مهاجران و مسائل دیگر مثل قاچاق مواد مخدر، رفت و آمدهای غیرقانونی و مسائلی از این دست دچار اختلاف‌نظر شدند. در این شرایط قطع کردن موج اف.ام رادیو دری که آن را برای مردم افغانستان در دسترس می‌ساخت، بسیار به ضرر آن مناسبات دوستانه‌ای که انتظار می‌رود بین دو ملت و دو کشور دوست وجود داشته باشد، تمام خواهد شد.

ملازهی در پاسخ به این سؤال که  مردم افغانستان به خاطر قرابت‌های فرهنگی و زبانی که با ایران دارند و استقبالی که از این رادیو در طی این 40 سال داشته‌اند، چه واکنشی نسبت به این موضوع خواهند داشت، گفت: به نظرم چون در شرایط بدی این اتفاق افتاده  است و برخی آشوبگران که تحت تأثیر رسانه‌های غربی و آمریکایی‌اند حتی پرچم ایران را آتش زده‌اند، با توجه به حوادثی که پیش آمده قطع رادیو دری عواقب بدی خواهد داشت.

وی با عنوان اینکه گستردگی حرکتی که طی این سال‌ها از سوی شبکه‌های برون‌مرزی اتفاق افتاده هزینه‌بر است، گفت: گستردگی حرکتی که انجام شده هزینه‌بر است، به خصوص در برنامه‌سازی و نیرو یک سری اعمال سلیقه‌های خاص هم می‌شود، هزینه مطابق با آن چیزی که انتظار می‌رود هماهنگ نیست، یعنی با این بودجه اندکی که درنظر گرفته شده برای هریک از این شبکه‌ها نمی‌توان کاری در کلاس رسانه‌ جهانی انجام داد. دولت باید در بودجه‌ریزی سال 99 به این شبکه‌ها توجه ویژه‌تری داشته باشد. زیرا با این همه هزینه‌ای که طی 40 سال گذشته برای جذب کثیری از شنوندگان و بینندگان در خارج از کشور صورت گرفته است، قطع شدن یکباره این صدا در مورد برخی شبکه‌های برون‌مرزی از بعضی ماهواره‌ها یا همین قطع اف.ام رادیو دری به نظرم جای افسوس دارد.

 این کارشناس حوزه افغانستان و شبه قاره با توجه دادن به اینکه افغانستان جزو حوزه‌های امنیتی مرتبط با امنیت ملی ایران بوده و ما نباید بعد از 40 سال همراهی در برهه‌های مختلف این کشور، عملاً به راحتی این حوزه را واگذار کنیم، تأکید کرد قطعاً این کار یعنی میدان را  قدم به قدم بیشتر به آمریکا واگذار می‌کنیم و از این جنبه دچار لطمات جبران‌ناپذیری می‌شویم.

وی گفت: این‌ها همه تحلیلی‌های درستی است که از این اتفاق می‌توان داشت، اما زیاد نباید بدبین بود، چون واقعیتش این است که افغانستان و ایران مشترکاتی دارند و در طول تاریخ یک کشور واحد بوده‌اند، در دوران اسلامی حتی اولین حکومت‌های ایرانی در زمان سلجوقیان و خوارزمیان در همین منطقه افغانستان شکل گرفته‌اند. وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم که حتی احیای زبان فارسی واقعاً در همین منطقه تاجیکستان و توسط تاجیک‌ها صورت گرفته بود که بخشی از  همین تاجیک‌ها الان در افغانستان زندگی می‌کنند. بنابراین پیوندهای تاریخی دو ملت به نظرم قوی‌تر از این است که این نوع حرکت‌های مقطعی بتواند در کلیت مناسبات فرهنگی و دینی تأثیر خاصی بر جای بگذارد. هر چند در این مقطع حساس نباید این اتفاق می‌افتاد، زیرا مدت‌هاست تبلیغات در افغانستان به انگلیسی زبان‌ها واگذار شده است و اندک پایگاه‌های فرهنگ مقاومت نباید به این آسانی به رقیب واگذار شوند.

"حال خوب" به تلویزیون رسیدشروع سری دهم مسابقه تلویزیونی "اسرا"

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT3 واژه های کاربردی مرتبط معاونت برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تلویزیون بیشتر بخوانید... جزئیات حضور صداوسیما در جشنواره «ABU PRIZES ۲۰۲۰»

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تلویزیون معاونت برون مرزی رسانه ملی تلویزیون قطع رادیو دری برون مرزی شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۰۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی واگذار شد

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با سفر مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی به آذربایجان شرقی و با برگزاری مراسمی در حضور سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان و سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید ایران، ۵۹ قطعه زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی واگذار شد.

این مراسم به صورت نمادین چند فقره از قراردادهای واگذاری این قطعات مسکونی در شهر جدید سهند اهدا شد.

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در حاشیۀ آئین واگذاری این زمین‌ها گفت: طبق توافقی که با شرکت عمران شهر جدید سهند صورت گرفته، پس از انجام فرایند اداری، در مراحل آتی ۴۲۳ نفر از ایثارگرانِ واجد شرایطِ دیگر نیز صاحب زمین برای ساخت مسکن خواهند شد.

علی اکبر سلمانی با اشاره به مصوبۀ پنجمین جلسۀ کارگروه مسکن ایثارگران در تاریخ بیست و دوم آبان ۱۴۰۲ با امضای معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیرعامل وقت شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید ایران، افزود: این مصوبه مقرر داشته که در اجرایی شدن مفاد ماده ۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، شرکت عمران شهر جدید سهند زمین مسکونیِ ۷ هزار نفر از ایثارگرانِ واجد شرایطِ آذربایجان شرقی را واگذار کند که بنیاد شهید استان پیگیر تحقق این مصوبه است.

وی یادآوری کرد: حدود ۲ هزار ۵۰۰ ایثارگر ساکن در آذربایجان شرقی در اولویت نخست واگذاری مسکن قرار دارند و بیش از پنج هزار و ۵۰۰ ایثارگرِ دیگر استان در اولویت‌های بعدی واگذاری مسکن در استان هستند.

سلمانی یادآوری کرد: در سال‌های گذشته نزدیک به ۵۰۰ نفر از ایثارگران مشمول ماده ۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، در آذربایجان شرقی صاحب مسکن شده اند و امیدواریم با همکاری مناسب ادارات و مجموعه‌های تابعۀ وزارت راه و شهرسازی در استان، تأمین مسکن همۀ ایثارگران واجد شرایط استان تحقق یابد.

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی افزود: قانون، تکلیف تأمین زمین برای مسکن جامعه ایثارگران را بر عهده وزارت راه و شهرسازی قرار داده است و بنیاد شهید تحقق این تکلیف قانونی را با جدیت دنبال می‌کند.

کد خبر 6089363

دیگر خبرها

  • زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی واگذار شد
  • انتطار مردم پارسیان برای دریافت زمین‌های طرح جوانی جمعیت
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • آزادی ۲ زندانی جرایم غیرعمد به همت اهالی رسانه
  • سهم پنج درصدی استقلال و پرسپولیس به چه کسانی می‌رسد؟
  • رضا درویش واگذاری پرسپولیس کار غیرممکنی بود که بالاخره محقق شد
  • سرخآبی‌ها خصوصی شدند
  • سرخآبی‌ها رسماً واگذار شدند
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود