Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@00:52:36 GMT

شأن مجلس و آداب انتقاد از دولت

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۱۶۸۶

شأن مجلس و آداب انتقاد از دولت

نماینده‌ای که جایگاه قانون‌گذاری خود را پاس نمی‌دارد و به تذکرات ریاست مجلس در حفظ نظم و آداب گفت‌و‌گوی بین قوا بی اعتناست چگونه می‌تواند ادعای دفاع از مردم را داشته باشد؟! - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم-عباس سلیمی‌نمین: عملکرد امروز برخی نمایندگان هنگام ارائه توضیحات وزیر خارجه به مجلس، بسیار قابل تاًمل و نگران کننده است واگر با واکنش و تمهیدات به موقع  و فوری نیروهای با درایت این رکن مهم و تعیین کننده مواجه نشود خسارت بار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک سوال هوشمندانه و تحقیق مدبرانه از وزرا یکی از وظایف نمایندگان ملت است، اما توهین و نسبت‌های ناروا دادن در صحن مجلس، این شان را به جد تنزل خواهد داد. ظاهراً فراموش شده که رفتار نمایندگان می بایست سرمشق سیاست ورزی آحاد جامعه باشد. طرح انتقادات و ایرادات حتی در شرایط عادی نیز نباید همراه با حرمت‌شکنی و خارج از دایره انصاف باشد. اگر درک درستی از میزان دشمنی‌های جبهه طرفداران صهیونیست‌ها در جهان علیه غیورمردان و زنان این دیار داشته باشیم هرگز تدبیرورزی در انجام وظایف خطیر خود را به فراموشی نمی‌سپاریم؛ به علاوه به تبع مشکلات ناشی از این بیماری فراگیر، از تحرکات ملت کاسته و روحیه‌ها شکننده می‌شود. در این فضا ، ملت از نمایندگان و منصوبان خود چه انتظاری دارد؟ قطعا" انجام وظیفه همراه با آرامش بخشی.

همان گونه که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رای مردم در این جایگاه رفیع قرار گرفته اند قوه مجریه نیز با چنین پشتوانه‌ای سکان اجرایی را در اختیار گرفته است. متقدم و متاخر بودن در اخذ رای مردم، نوسانی در مشروعیت‌ها نخواهد داشت؛ بنابراین دور از انتظار ملت است که جایگاه‌های مهم در ساختار سیاسی، به ویژه در این موقعیت( از جهات داخلی، منطقه ای و بین المللی) تضعیف‌کننده یکدیگر باشند و التهاب به جامعه پمپاژ کنند. انتقاد، از موضع نظارت قانونی، اگر خیرخواهانه باشد قطعاً طراح آن می‌کوشد تا سازنده‌ترین و تاثیرگذارترین ادبیات رابه کار گیرد. زمانی که افرادی بدون مسئولیت حساس سیاسی در محفلی ادبیات تخریبی به کار می‌گیرند، حکم دیگری دارد، اما با حاکمیت همین ادبیات برتعاملات بین قوا، امور مربوط به مردم نه تنها تسریع نمی‌شود بلکه ساختار هم قفل می‌گردد.

بنابراین هرگز پسندیده نیست که افرادی به نام دفاع از مصالح جامعه در مقام ایجاد تقابل‌های آشتی‌ناپذیر بین قوایی که می‌بایست تکمیل کننده یکدیگر باشند برآیند. اگر واقعا خود را پیرو رهبری می‌دانیم از رویه شهیدی که ممشای او را درس آموز همگان دانستند تبعیت کنیم. این سرباز صادق برای دفاع از عزت ملت ایران و سایر ملت‌های مظلوم، ضمن داشتن انتقاداتی حاضر بود که برای تسهیل امور، دست دولتمردان را ببوسد و هرگز دیده نشد که این اسوه با توهین و اتهام‌زنی به دیگر جایگاه های قانونی، خود را اثبات کند. باید توجه داشت مسئولانی که در چارچوب ساختار سیاسی و با پشتیبانی ملت به امر تصمیم‌سازی مشغولند را نمی‌توان بی‌ملاحظات حقوقی و قانونی به مسائلی همچون خیانت، محکوم کرد. آن هم درصحن مجلس که می‌بایست بالاترین مرجع صیانت از قانون و  قانون‌گرایی باشد. اگر چنین رویه ناصوابی باب شود به جای سخن گفتن با دلیل و استدلال، هرکس مخالف فکری خود را با برچسب زنی تخریب خواهد کرد‌ و این سهل‌طلبی! مسیر فکر و اندیشه را در جامعه بسیار ناهموار خواهد ساخت.

همان‌طور که صاحب این قلم حق ندارد به کسانی که به اعتبار مجلس لطمه وارد می‌کنند برچسب بزند، برخی شخصیت‌هایی که با سیاست پیشگی به مجلس راه یافته اند نیز در حوزه قانون گذاری نباید فضا را سیاست زده کنند. امروز دولت، مجلس و دستگاه قضا وظیفه دارند در برابر تلاش دشمن برای شکننده کردن فضای سیاسی، به مردم امید و آرامش هدیه کنند؛ البته این سخن به معنای عدول از انجام وظیفه نیست. اگر قبل از راه‌یابی به مجلس به غلط تصور می‌کردیم که هرچه تندتر انتقاد کنیم و بی محابا به دست اندرکاران برچسب بزنیم انقلابی‌تریم بدون تردید در جایگاه‌های رسمی هرچه با تدبیر بیشتری به اصلاح اموربپردازیم بیشتر در خدمت مردمیم. نماینده‌ای که جایگاه قانون‌گذاری خود را پاس نمی‌دارد و به تذکرات ریاست مجلس در حفظ نظم و آداب گفت‌و‌گوی بین قوا بی‌اعتناست چگونه می‌تواند ادعای دفاع از مردم را داشته باشد؟! اینگونه رفتارها شان سیاست‌ورزی و منتخب ملت بودن  را کاهش می‌دهد‌.

انتظار می‌رود که نمایندگان فرهیخته از برخی تحرکات قدرت‌طلبان به انحراف رفته در این مجلس، غافل نشوند. افرادی همچون رئیس دولت دهم که به هیچ وجه توفیق اصول‌گرایان را برنمی‌تابند، تمام همت خود را بر مخدوش کردن چهره این مجلس معطوف داشته‌اند. امید آن که مجلسیان با درک شرایط، مراقب بدخواهی‌های درونی باشند.

انتهای پیام/

R1011115/P/S1,1411/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۱۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه برگزاری جلسه مجلس و دولت در دفتر قالیباف نه صحن مجلس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در واکنش به این نکته که «خواست نمایندگان یک جلسه فوق‌العاده درخصوص مساله ارز در صحن بود نه در دفتر رییس مجلس»، گفت: بله، نظر ما همین است باید می آمدند در صحن و شفاف مطالب بیان می‌شد، ما گفتیم که در صحن، جلسه [فوق العاده ارزی] برگزار شود نگفتیم که بروید و جداگانه جلسه بگذارید.

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: با این جلسات چند نفره جداگانه نتیجه نمی‌گیریم و الان هم که مشکلات حل نشده است.

حاجی دلیگانی خاطرنشان کرد: به نظر ما اگر قانون را رعایت می‌کردند این مشکلات را نداشتیم، بانک مرکزی قانون را رعایت نمی‌کند چه قانونی که اخیرا تصویب کردیم و چه احکامی که در برنامه مصوب شده؛ اگر این قوانین و احکام از سوی بانک مرکزی رعایت شود این مشکلات را نخواهیم داشت.

وی ابراز داشت: ما همچنان مطالبه برگزاری جلسه ارزی در صحن را داریم و معتقدیم که همه نمایندگان باید در جریان این موضوع قرار بگیرند نه اینکه یک جلسه جدا باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898959

دیگر خبرها

  • پل خورگو وارد فاز اجرا شد
  • عملیات اجرایی پل خورگو آغاز شد
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • پس لرزه برگزاری جلسه مجلس و دولت در دفتر قالیباف نه صحن مجلس
  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات