Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:  سامانه‌های موشکی یکی از عوامل مهم در حوزه نبرد‌های زمینی هستند؛ این سامانه‌ها شامل انواع توپخانه ها، راکت ها، موشک‌های ضد زره و ضد تانک نقش مهمی در نابودسازی توان زرهی دشمن دارند.


به گزارش باشگاه خبرنگاران، پس از طراحی، ساخت و توسعه تجهیزات زرهی مثل تانک‌ها و نفربر‌ها همواره جنگ بین سلاح‌های زره‌پوش و تجهیزات ضد زره تداوم داشته و همین مهم باعث شده تا ارتش‌هایی که تمایل به ارتقاء توان رزمی خود و قابلیت‌های ماندگاری در صحنه نبرد داشته‌اند علاوه بر حوزه زره‌پوش در زمینه تجهیزات ضدزره هم سرمایه‌گذاری‌های فراوانی انجام دهند، البته نباید این نکته را فراموش کرد که ادوات زرهی در مسیر توسعه برای مقاومت در برابر ضدزره‌ها، اغلب همواره یک قدم جلوتر قرار داشتند، اما از آنجایی که چنین سلاح‌هایی از طراحی تا استفاده هزینه به نسبت کمی دارند در کشور‌های مختلف دنیا به سرعت و متناسب با تهدیدات روز توسعه پیدا کرده‌اند که کشور ما هم جز همین دسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




موشک ضد زره دهلاویه

دهلاویه یکی از موشک‌های ضد زره ساخت صنایع دفاع بود که قادر است تا با نابودی توان زرهی دشمن او را در میدان جنگ تا مرز نابودی کامل برساند. این موشک روز ۱۷ تیرماه ۹۱ با حضور سردار احمد وحیدی وزیر وقت دفاع کشورمان رونمایی و به نیرو‌های نظامی کشور تحویل داده شد. این موشک ضدزره به یاد شهید چمران و به نام محل شهادت ایشان، «دهلاویه» نامگذاری شده است.

مشخصات فنی

وزن این موشک ضد زره در حدود ۲۳ کیلوگرم تخمین زده می‌شود که از این میزان ۷ کیلوگرم برای سر جنگی و بقیه آن نیز برای خود بدنه موشک است. برد دهلاویه در صحنه‌های نبرد در بازه ۱۰۰ تا ۵ هزار و ۵۰۰ متر برآورد می‌شود که در صورت استفاده از سیستم دید در شب این برد تا حدود ۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر نیز می‌رسد. توان نفوذ این موشک در درون بدنه تجهیزات زرهی در حدود ۱ هزار و ۲۰ میلی متر است.


پرتابگر دهلاویه نیز در حدود ۲۶ کیلوگرم وزن دارد که یک نفر خدمه می‌تواند آن را حمل کند. یکی از ویژگی‌هایی که به پرتاب دقیق این موشک کمک می‌کند وجود قابلیت رصد موشک از طریق دوربین قرار گرفته در درون پرتابگر آن است. این موشک پس از شلیک تنها به ۲۲ ثانیه زمان نیاز دارد تا به هدف برسد. نرخ آتش این موشک بین ۲ تا ۳ شلیک در هر دقیقه است که به نسبت سامانه‌های مشابه عملکرد خوبی دارد.



این موشک توانایی نابودی و انهدام هر کدام از تجهیزات زرهی دنیا را دارد و در آزمایش‌های نظامی می‌تواند تا با بیشتر تانک‌های قدرتمند دنیا نظیر آبرامز و مرکاوا درگیر شده و زره آن را متلاشی کند. قدرت نفوذ این موشک در بدنه تانک‌ها و یا نفربر‌ها در حدود یک هزار ۳۰۰ میلی متر است.


پس از اینکه این موشک در حوزه نبرد‌های زمینی با موفقیت بالایی حاضر شد، نمونه هواپایه با هدایت لیزری آن نیز طراحی و به نیروی زمینی تحویل داده شد تا بر روی بالگرد‌های کبرا نصب شده و مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از موفقیت‌های این موشک ضد زره در برابر سامانه‌های جنگال دشمن است که آزمایش‌ها نشان داده هیچکدام از سامانه‌های جنگال دشمن نمی‌تواند بر آن موثر باشد.

سامانه موشکی پیروز

سامانه موشک ضد زره دهلاویه به دلیل موفقیت در عملکرد در میدان‌های نبرد همواره مورد توجه نیرو‌های نظامی کشورمان قرار دارد. اما یک اشکال اصلی در این سامانه وجود دارد که آن هم پرتابگر تک فروندی آن است که اگر چند هدف به صورت همزمان در مقابل جبهه خودی باشند نمی‌تواند همزمان آن‌ها را مورد هدف قرار دهد.


همین علت بود که مسئولان دفاعی کشورمان را به این فکر واداشت که پرتابگر این موشک را به یک پرتابگر چند فروندی تبدیل کند؛ اینجا بود که کار طراحی و ساخت سامانه موشکی پیروز آغاز شد. اگر به دقت به این سامانه نگاه کنیم می‌بینیم که یک پرتابگر چهار فروندی بر روی یک محور گردان بالای یک خودروی ارس نصب و به نام پیروز نامگذاری شده است.


قابلیت تعقیب اهداف در سامانه پیروز طراحی شده که بسیار راهبردی و استراتژیک است، این قابلیت به سامانه پیروز کمک می‌کند تا پس از شلیک موشک اهداف مورد نظر را تا فاصله ۵ کیلومتری تعقیب کند. یکی دیگر از قابلیت‌های این سامانه، توانایی شلیک دو موشک به صورت همزمان و به فاصله ۰/۴ ثانیه از همدیگر به سمت هدف مورد نظر است. برد این سامانه در شب و روز در حدود ۵ کیلومتر است.

سامانه پیروز برای درگیری با اهداف جدید پروازی نیز کاربرد بسیاری دارد، یکی از این تهدیدات انواع پهپاد‌ها و بالگرد‌ها هستند که پیروز می‌تواند تا ارتفاع ۲ کیلومتری با آن‌ها مقابله و این اهداف هوایی را منهدم کند.


در طراحی سامانه پیروز مباحث اطلاعاتی رعایت شده و طراحان این سامانه با تعبیه یک سیستم بالابر در درون خودرو حامل پیروز امکان مخفی کردن آن را فراهم کردند. عبور از سد سامانه‌های دفاع فعال و افزایش قدرت تخریب نقطه‌ای نیز از دیگر مزایای این سامانه موشکی است.
کلام آخر...

ایران اسلامی امروز به قدرت روز افزون دفاعی دست پیداکرده و با این قدرت بازدارندگی چشم دشمنان را برای تجاوز به این آب و خاک کور کرده است؛ این قدرت به حدی است که دیگر هیچ دشمنی توان تعدی به ایران اسلامی را ندارد یا اگر خدایی نکرده تجازی رخ دهد، می‌تواند تجاوز آخر هر دشمنی باشد...

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: موشک سامانه موشکی موشک ضد زره صراط نیوز سامانه پیروز موشک ضد زره سامانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۵۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 10 اف‌جی‌ام-۱۴۸جاولین | FGM-148 Javelin مدرن ترین موشک موشک هدایت شونده ضدتانک و ضد نفربر قابل حمل و شلیک توسط نفر پیاده ساخت ایالات متحده آمریکا است که توسط پیاده نظام قابل حمل و استفاده است. آمریکا برای انهدام زرهی روسیه، رقم بالایی از سامانه‌های پرتاب و موشک‌های جاولین را در اختیار اوکراین قرار داد که در صحنه نبرد موثر بودند. این موشک ابتدا مسافتی را به سمت بالا طی می‌کند و سپس به بخش بالای هدف شیرجه می‌رود. با توجه به اینکه معمولاً زره بالای تانک از بخش‌های دیگر آن ضعیفتر است، حمله از بالا احتمال بالاتری برای از بین بردن تانک دارد. این موشک قابلیت حمله مستقیم جهت انهدام سنگر یا ساختمان و همچنین موقعیت‌هایی که امکان حمله از بالا وجود ندارد نظیر شلیک از داخل یک ساختمان را نیز دارد. آمریکایی‌ها مدعی هستند روسیه شماری از تجهیزات غنیمتی حساس از جمله این موشک کلیدی را به ایران فرستاده و آنها به شدت نگران مهندسی معکوس این موشک از سوی ایرانی‌ها هستند. ادعاهای مقام پیشین دولت آمریکا در این زمینه را با زیرنویس فارسی می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی حزب‌ الله به ۲ پایگاه صهیونیستی
  • حملات پهپادی و موشکی حزب‌الله به دو مقر ارتش اسرائیل
  • بمباران سنگین شهرک خیام+فیلم/ شلیک ۱۰ موشک از سوی حزب الله
  • موشکباران شهرک‌های اطراف غزه از سوی گردانهای الاقصی+فیلم
  • شلیک ده‌ها موشک از لبنان به مقر فرماندهی لشکر جولان اسرائیل
  • بارانی از موشک بر سر صهیونیست‌ها/ شلیک ۷۰ موشک از سمت لبنان
  • موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد
  • حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است