Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر اجرای برنامه‌های تحقیق و توسعه در حوزه ساختمان مناطق آزاد کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، مرتضی بانک در نشست شورای مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد کشور که به میزبانی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد با اشاره به اینکه از دیرباز تاکنون موضوع ساخت و ساز در کشور با توجه به شرایط اقلیمی و توجه به شرایط توسعه ای از اهمیت خاصی برخوردار بوده است، گفت: با توجه به فرهنگ عمومی کشور در مصرف انرژی و نگرانی هایی که در این بخش وجود دارد، حوزه آموزش و پژوهش در بخش ساختمان از دیدگاه کارشناسی بسیار مهم است تا بتواند به وظایف اصلی خود جامع عمل بپوشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشاور رییس جمهور مهم ترین نکته ارتباط مسائل تحقیقاتی و آموزشی را بحث اجرا عنوان کرد و گفت: حلقه مفقوده اصلی در این جریان مهم فنی، علمی و عملیاتی، ارتباط این دو حوزه در بحث تحقیقات عملیاتی و اجراست که هر کدام از آنها دارای جایگاه های اثرگذار و مهمی محسوب می شوند.
بانک با اشاره به اینکه در حوزه تحقیقات در بخش ساختمان اقدامات ارزشمندی در کشور انجام شده است، افزود: بحث استانداردسازی و ضوابط مشکل اصلی ما است که باید بر اساس آن مقررات ملی ایجاد شود. سالانه 500 گواهی فنی در این بخش صادر می شود که برکات بسیاری را برای کشور به همراه خواهد داشت. امیدواریم نتایج این تحقیقات در بهبود شرایط زیستی کشور در بخش ساخت و ساز و ساختمان موثر باشد تا بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
وی همچنین تاکید کرد مناطق آزاد فعلی و مناطق آزاد جدید می توانند از ظرفیت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حوزه زیرساخت ها بهره مند شوند. دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی می توانند به الگوی مناسب ارائه شیوه ها و پیاده سازی فرآیندهای مربوط به ساخت مسکن و ساختمان در کشور تبدیل شوند گفت: باید الگوهای مناسب برای اجرا در مناطق آزاد با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی هر منطقه تدوین و راه اندازی شود تا برای اجرای جامع به سرزمین اصلی ارائه شود.
بانک در خصوص مقایسه زیرساخت های مناطق آزاد ایران با مناطق آزاد دیگر کشورها به این نکته هم اشاره کرد که باید به نکته اساسی این مقایسه توجه کرد که ایران در شرایط فعلی دارای محدودیت های مختلفی در اقتصاد بین الملل است بنابراین اینگونه مقایسه ها باید براساس واقعیت های موجود اقتصادی، سیاسی و بین المللی باشد تا بتوان با توجه به شرایط خاص کشور، الگوها ارائه شود.
وی اظهار داشت: ایران از ظرفیت های بالقوه ای برخوردار است، اما به دلیل محدودیت هایی که وجود دارد نوع اقتصاد و طراحی های اقتصادی باید با توجه به این شرایط صورت پذیرد. در مناطق آزاد دنیا، در ابتدا زیرساخت ها و سرمایه گذاری های اولیه انجام می شود و در این زیرساخت ها مباحث مربوط به ارتباطاتات ملی و بین المللی طراحی و اجرا می شود و بستر را برای حضور سرمایه گذاران فراهم می کند، اما مناطق آزاد ایران متفاوت از این جریان، ابتدا منطقه ای برای ایجاد منطقه آزاد طراحی شده و زیرساخت ها براساس نیازمندی هایی که به وجود آمده پیاده سازی شده است.
تمرکز مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی بر یک یا چند فعالیت اقتصادی خاص
بانک در ادامه این نشست به اقدامات و ظرفیت های موجود در مناطق آزاد کشور هم اشاره کرد و گفت: نکته ای که در بحث مناطق آزاد باید مطرح شود این است که این مناطق به صورت متنوع و متفاوت توانسته اند در جهت بهینه سازی فعالیت های خود برنامه ها و الگوهای متنوعی را دنبال کنند به نحوی که منطقه آزاد ارس در حوزه صنعت فعالیت های گسترده ای را دنبال می کند. در قشم در حوزه شیلات اقدامات اساسی در حال انجام است و در چابهار در حوزه حمل و نقل و ارتباطات جنوب به شمال برنامه ریزی های دقیقی صورت گرفته و پروژه های مربوط به آن در حال اجرایی شدن است.
وی ادامه داد: در منطقه آزاد انزلی محور فعالیت های مرتبط با کشورهای حوزه دریای خزر و بحث اوراسیا یکی از مراکز مهم آینده کشور برای صادرات در این حوزه تلقی می شود. منطقه آزاد ماکو نیز موضوعات مرتبط با ترانزیت بین المللی و توسعه فعالیت های کشاورزی و معدنی را در دستور کار خود قرار داده است. صادرات و توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری های صنعتی، فنی و حمل و نقل هم در منطقه آزاد اروند برای توسعه اقتصاد ملی و تقویت آن دنبال می شود.
مشاور رییس جمهور با بیان اینکه سازه و ساختار ساختمان ها در کشور در مقابل بلایای طبیعی دچار آسیب های زیادی شده است، گفت: در بحث زلزله، ایران کشور حادثه خیزی است و متاسفانه در هر مرحله با تجربه جدیدی برای مقابله با این بلای طبیعی برخورد می کنیم و این نشان می دهد سیاستگذاری و طراحی و پژوهش در این زمینه بسیار موثر و لازم است.
بانک به هوشمندسازی ساختمان ها در مناطق آزاد نیز اشاره کرد و افزود: هوشمندسازی ساختمان ها، پدیده ای است که به این سادگی نمی توان به آن پرداخت و نیازمند فرهنگسازی و فراهم سازی زیر ساخت ها است. در زمینه هوشمندسازی می توان به صورت موردی عمل کرد. یک منطقه آزاد به صورت پایلوت در این زمینه می تواند فعالیت کند که شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و یا منطقه آزاد کیش برای اجرای این برنامه مناسب هستند.
وی به سرمایه گذاری و مولدسازی دارایی ها در مناطق آزاد کشور هم اشاره کرد و گفت: در مورد سرمایه گذاری و مولدسازی دارایی ها در مناطق آزاد اقدامات و تحقیات فراوانی انجام شده است. در این خصوص می توان همکاری خوبی در زمینه ارزشگذاری و بهینه سازی ساختمان ها در مناطق آزاد با مراکز فعال در این حوزه انجام شود.
به گزارش ایبنا ، گفتنی است، پیش از برگزاری این نشست مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد به همراه مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد و معاونین، مشاورین و مدیران دبیرخانه شورایعالی از آزمایشگاه های بخش فناوری بتن، انرژی و نور، مهندسی سازه و ابنیه فنی و آزمایشگاه ملی شتاب نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بازدید کردند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مناطق آزاد مناطق آزاد کشور سرمایه گذاری منطقه آزاد ساختمان ها زیرساخت ها ساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده حداکثری از ظرفیت «اسکاپ» برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای کشور

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان برنامه و بودجه، داود منظور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور که بنا به دعوت معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، برای شرکت در هشتادمین اجلاس سالانه اسکاپ به بانکوک سفر کرده است، با مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه تایلند دیدار کرد.

منظور در این دیدار، ضمن با اهمیت دانستن نشست سالانه کمیسیون همکاری‌های اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ)، بر ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیت این نهاد بین‌المللی در اجرای برنامه‌های توسعه و پیشرفت کشور تأکید کرد.

در ادامه این دیدار، آقای واراووت، مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه تایلند، ضمن اشاره به وضعیت ملتهب خاورمیانه، پرهیز طرف‌های درگیر از افزایش تنش در منطقه را مورد تأکید قرار داد.

معاون رییس‌جمهور کشورمان نیز ضمن تبیین شرایط سخت مردم مظلوم غزه و ضرورت اقدام قاطع جهانی برای توقف سریع حملات رژیم صهیونیستی به رفح، اقدام شجاعانه و مدبرانه نیرو‌های مسلح کشورمان را در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی کنسولگری کشورمان در سوریه مورد تجلیل قرارداد و بر پاسخ سخت‌تر و پشیمان‌کننده‌تر در صورت تکرار این‌گونه تعرضات تأکید کرد.

وی افزود: رژیم صهیونیستی با این اقدام ماجراجویانه به‌دنبال گسترش تنش در منطقه بود تا از این طریق نگاه‌های انتقادی جهانی علیه رژیم غاصب صهیونیستی را از غزه به یک جبهه جدید معطوف کند که پاسخ کوبنده جمهوری اسلامی ایران نقشه شوم رژیم صهیونیستی را نقش بر آب کرد.

دیدار منظور با معاون دبیر کل سازمان ملل و مدیر اجرایی اسکاپ

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین در نخستین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ، در مراسمی که وزیر خارجه تایلند در مقر اسکاپ تدارک دیده بود، شرکت کرد.

منظور در این مراسم که وزارت امور خارجه تایلند با حضور میهمانان خارجی تدارک دیده بود، ضمن دیدار با خانم «آلیس جابانا»، معاون دبیر کل سازمان ملل و مدیر اجرایی اسکاپ، وزیر امور خارجه تایلند، خانم «لتیزیا روسانو»، مدیر اپدیم، و نمایندگان برخی کشور‌های شرکت کننده در این اجلاس از جمله معاون نخست وزیر قزاقستان دیدار و گفتگو کرد.

منظور امروز (سه‌شنبه چهارم اردیبهشت‌ماه) در دومین روز نشست اسکاپ در سخنرانی خود به بیان دیدگاه‌ها و نظرات کشورمان در خصوص موضوع نشست هشتادم با عنوان «اهرم‌سازی نوآوری دیجیتال برای توسعه پایدار در آسیا و اقیانوسیه» پرداخت.

وی همچنین با خانم «آلیس جابانا»، مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو و در جلسه اپدیم نیز سخنرانی خواهد کرد.

استفاده هرچه بیشتر ایران از ظرفیت نهاد‌های وابسته به سازمان ملل

رییس سازمان برنامه و بوجه کشورمان همچنین در صفحه ضخصی خودش در فضای مجازی نوشت:‏ در حاشیه ۸۰ امین نشست سالانه اسکاپ، گفتگوی بسیار مفیدی با خانم جابانا معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ در خصوص استفاده هرچه بیشتر کشورمان از ظرفیت نهاد‌های وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدور‌ها و مقابله با خشکسالی داشتیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • اجرای ۲۱ پروژه زیرساختی و توسعه‌ای در حوزه لجستیک ایران‌خودرو در سال۱۴۰۳
  • استفاده حداکثری از ظرفیت «اسکاپ» برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای کشور
  • اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور، راهگشای تولید در منطقه آزاد ماکو