Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر علی بیت اللهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: «استاندارد» یکی از مباحث مهم و زیرساخت‌های اصلی برای توسعه فناوری‌ها و تجاری سازی محصولات در سطح ملی و بین المللی به شمار می‌رود.

مشاور ارشد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در حوزه استاندارد با تاکید بر اهمیت استانداردسازی محصولات فناوری نانو گفت: خوشبختانه ایران در زمینه علم نانو رتبه چهارم دنیا را به خود اختصاص داده است؛ این جایگاه بسیار خوب کشور در سطح بین المللی باعث شده است ایران به عنوان یک کشور پیشرو در زمینه علم نانو شناخته شود و بتواند در زمینه استانداردسازی نیز اقدامات مهمی را به انجام برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تدوین ۱۰۷ استاندارد ملی در حوزه فناوری نانو/کسب رتبه سوم در استانداردهای ملی نانو

وی در خصوص استانداردهای ملی فناوری نانو گفت: با تلاش‌ها و حمایت‌های گروه استاندارد و ایمنی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، تاکنون ۱۰۷ استاندارد ملی تدوین و تصویب شده است که بر اساس بسیاری از این استانداردها، محصولات فناوری نانو تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

وی تاکید کرد: از نظر تعداد استانداردهای ملی تدوین شده در حوزه فناوری نانو، ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا رتبه سوم را به خود اختصاص داده است و قبل از ایران دو کشور چین و انگلستان قرار دارند.

به گفته بیت اللهی، هدف ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در حوزه استانداردهای بین المللی، کمک به توسعه صادرات محصولات فناوری نانوی تولید داخل است. به همین دلیل این ستاد، تاکنون توجه ویژه ای به بحث تدوین استانداردهای بین المللی داشته است.

تدوین هفتمین استاندارد بین المللی در حوزه فناوری نانو

مشاور ارشد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در حوزه استاندارد با اشاره به آخرین استاندارد بین المللی که در تیرماه به تصویب رسید، خاطر نشان کرد: خوشبختانه اخیرا هفتمین استاندارد بین المللی تدوین شده با مسئولیت ایران در کمیته فنی ۲۲۹ سازمان ایزو منتشر شد.

بیت اللهی ادامه داد: این استاندارد در ارتباط با «فیلم‌های نانو کامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی مواد غذایی» است که با همت تیمی از کشور ما شامل یک شرکت دانش بنیان، متخصصین دانشگاهی و کارشناسان گروه استاندارد و ایمنی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تدوین و منتشر شد.

وی با تاکید بر اینکه برای تدوین و تصویب این استاندارد بیش از سه سال تلاش و فعالیت انجام شد، گفت: این استاندارد روش‌ها و شاخص‌های ارزیابی خواص و کارایی این محصول را تعیین می‌کند. باید در نظر داشت که تدوین این استانداردها شاخصی برای ارزیابی تمام محصولات از این نوع که در دنیا تولید می‌شوند، نیز خواهد بود.

وی با اشاره به ۶ استاندارد بین المللی که توسط ایران از سوی ستاد در کمیته فنی ۲۲۹ سازمان ایزو به تصویب رسیده گفت: «فناوری نانو - روش شناسی طبقه بندی و رده بندی نانومواد»، « فناوری نانو - ارزیابی کمی فعالیت نانوذرات نقره از طریق آزادسازی مورامیک اسید از استافیلوکوکوس اورئوس»،«فناوری نانو - واژه نامه برای شاخص‌های علم، فناوری و نوآوری»، «فناوری نانو - ارزیابی سمیت آبی نانومواد ساخته شده در دریاچه‌های آب شور با استفاده از آرتمیا»، «فناوری نانو - نانومواد رسی - تعیین مشخصه‌ها و روش‌های اندازه گیری»، «فناوری نانو - مدیای فیلتر هوا حاوی نانوالیاف برای فیلتراسیون ذرات - مشخصه‌یابی، عملکرد و روش‌های آزمون»، «فناوری نانو - فیلم‌های نانوکامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی‌های غذایی با خواص نفوذناپذیری – ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» استانداردهای تصویب شده هستند.

تدوین استانداردهای بین المللی حوزه نانو

در ادامه بیت اللهی خاطر نشان کرد: خوشبختانه هم اکنون جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد استانداردهای بین المللی تدوین شده با مسئولیت کشورها، بعد از کشورهای ایالات متحده، کره جنوبی، ژاپن و انگلستان، در رتبه پنجم جهان قرار دارد.

مشاور ارشد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به فرآیند تصویب یک استاندارد بین المللی عنوان کرد: کمیته فنی ۲۲۹ سازمان ایزو، ۳۶ کشور عضو اصلی که دارای عضویت و حق رای هستند و ۱۸ کشور نیز به عنوان ناظر در این کمیته فنی و بدون حق رای حضور دارند. برای تدوین یک استاندارد بین المللی، ابتدا نماینده رسمی یک کشور پیشنهاد خود را در کمیته فنی ۲۲۹ سازمان ایزو ارائه و مطرح می‌کند.

وی ادامه داد: در صورت تصویب این پیشنهاد، کار تدوین استاندارد آغاز می‌شود و جلسات متعددی به صورت حضوری یا اینترنتی برگزار و نظرات کشورها در استاندارد در حال تدوین اعمال می‌شود. در نهایت پس از چند مرحله رای گیری استاندارد تصویب و توسط سازمان ایزو منتشر می‌شود. این فرایند در مجموع در حدود ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد. 

وی خاطر نشان کرد: تاکنون ۸۱ استاندارد بین المللی در کمیته فنی ۲۲۹ منتشر شده که از این تعداد، کشور ما ۷ استاندارد بین المللی را تدوین کرده است. همچنین ۳۴ استاندارد بین المللی نیز در این کمیته در حال تدوین می‌باشد که ۲ مورد از آنها با مسئولیت کشور ایران در حال تدوین می‌باشد. 

بیت اللهی گفت: تلاش‌های کشور در این زمینه، به خاطر پیشرو بودن در توسعه علم و فناوری و پشتیبانی از توسعه محصولات بر اساس شاخص تدوین استانداردهاست. به همین دلیل امروز ما برای ورود محصولات به بازارهای بین المللی توجه ویژه ای به تدوین استانداردهای بین المللی داریم. خوشبختانه دانشمندان و فناوران ما در شرکت‌های دانش بنیان و از سوی دیگر متخصصان در حوزه تدوین استانداردهای ملی و بین المللی مشارکت خوبی در تدوین استانداردهای ملی و بین المللی دارند و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با تشکیل گروه استاندارد و ایمنی توانسته گام‌های خوبی را در راستای استاندارد سازی فناوری نانو بردارد.

بیت اللهی افزود: گروه استاندارد و ایمنی علاوه بر تدوین استانداردهای ملی و بین المللی، در سایر حوزه‌های مرتبط با استانداردسازی فناوری نانو از قبیل اندازه شناسی نانو، ایمنی نانو و گواهی دهی محصولات نانو اقدامات و فعالیت‌های متعدد انجام داده است که تشکیل و حمایت از شبکه ایمنی نانو ایران و همکاری با سازمان ملی استاندارد برای اجرای نشان نانو از جمله آنهاست. 

کد خبر 4964232 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: استاندارد علی بیت اللهی فناوری نانو ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان نوآوری فیس بوک امنیت اطلاعات ناسا فناوری فضایی فناوری نانو شبکه اجتماعی صندوق نوآوری و شکوفایی گوشی هوشمند ایالات متحده آمریکا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو استانداردهای بین المللی استاندارد بین المللی تدوین استانداردهای استانداردهای ملی تدوین استاندارد ملی و بین المللی بیت اللهی روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۶۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گلستان با اشاره به تدوین سند چشم انداز توسعه حمل و نقل، گفت: سند چشم انداز توسعه حمل و نقل استان گلستان با ابلاغ استاندار اجرایی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، ، عادل مصدقی ظهر امروز در جمع مدیران استانی با اشاره به نهایی شدن مراحل اولیه آغاز سند چشم‌انداز توسعه استان، اظهار داشت: این سند با ابلاغ چارت‌های تفصیلی آن توسط استاندار، رسمیت  یافته و پیاده‌سازی آن با مشارکت خصوصی و دولتی با افق 1404 آغاز می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گلستان افزود: سند چشم‌انداز توسعه حمل و نقل از جمله 30 سند توسعه‌ای استان گلستان است که در قالب برنامه‌هایی بلند مدت که به‌طور فصلی اجرا خواهد شد، تنظیم و تدوین و در آن بر استفاده از منابع موجود و خلاقیت‌های سازمانی تاکید شده است.

وی با بیان اینکه محور اصلی و کلیدی این سند؛ ترانزیت بین‌المللی است، تصریح کرد: مگا پروژه کریدور شمال به جنوب، جاده نفت و مسیر ترانزیتی اینچه برون از مهمترین محورهای دیده شده در این سند برای توسعه ترانزیت و حمل و نقل بین‌الملل در سطوح ملی و استانی است.

مصدقی ادامه داد: زنجیره ترانزیت، ساخت و ساختمان، گردشگری و سایر ذی‌نفعان سازمانی بخش‌های خصوصی و دولتی به‌طور مجزا و تلفیقی در این سند دیده شده‌اند.

رشد 54 درصدی ترانزیت استان گلستان

وی بیان کرد: مبنا و اولویت‌های سازمانی این سند، افزایش درآمدهای سرانه، اشتغال‌زایی و رفع فقر اقتصادی و فرهنگی استان با توسعه فعالیت‌های حمل و نقلی در بخش های خصوصی و دولتی است.

مصدقی ادامه داد: رشد 54 درصدی ترانزیت استان در چند سال اخیر، استفاده از این پهنه جغرافیایی کشور را در مسیر توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و  توسعه فعالیت‌های ترانزیتی؛ این طلای نوین هزاره سوم در حوزه کسب و کار؛ به‌عنوان بازاری بین‌المللی فراهم کرده تا خرید و فروش  و صدور کالاها و خدمات را بهتر از گذشته در این بخش مهم اقتصادی محقق کند.

وی با بیان اینکه تدوین سندهای جامع توسعه یکی از سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت است، گفت: سهم 12 درصدی ترانزیت موجود به توسط بخش خصوصی بخصوص در ترانزیت های ورودی؛ زنجیره‌ای را در این سند فراهم ساخته تا همه حلقه‌های تولید و فعالیت‌های اقتصادی برای خدمات‌دهی موثرتر فراهم شوند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان یادآورشد: برای رسیدن به مقاصد نهایی و برنامه‌ریزی‌ها و استراتژی‌های سند توسعه حمل و نقل؛ همراهی سازمان‌ها و نهادهای خصوصی و اتحادیه‌ها و شرکت‌ها و انجمن‌های خصوصی و دولتی و مشاورین؛ به گونه‌ای تنظیم و تدوین شده  که با پیاده‌سازی این چشم‌انداز، شکاف‌های موجود مدیریتی بین حوزه اختیار و مسئولیت تکمیل خواهد شد.

انتهای پیام/581/

دیگر خبرها

  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • جایگاه هشتم نماینده ایران در جام جهانی پاراتیراندازی
  • نام و برند ایران باید در بازارهای جهانی بدرخشد
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • ایران خواستار بازگشت به جایگاه قبلی خود در اجلاس جهانی کدکس شد
  • ماجرای تخلف و درگیری جایگاه سوخت در اراک چه بود؟