Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان فارس همواره به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور محسوب می‌شود که در تولید بسیاری از محصولات رتبه‌ اول تا سوم را به خود اختصاص داده و سهم زیادی در امنیت غذایی مردم دارد.
خشکسالی پی در پی در ۲ دهه گذشته و لزوم حرکت علمی در حوزه کشاورزی باعث شد تا این استان، مسیر نوینی برای فعالیت در حوزه کشاورزی در پیش بگیرد تا امر و معاش مردم با خشکسالی متوقف نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به طور طبیعی تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت فراگیر شدن سیستم‌های آبیاری نوین گامی مهم برای فعالیت در حوزه کشاورزی در شرایط خشکسالی بود.
عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس بارها در جلسات اقتصاد مقاومتی و شورای کشاورزی استان با تاکید بر لزوم توجه به مقوله آبیاری نوین، از فعالیت‌های خوب صورت گرفته در این زمینه در دولت تدبیر و امید سخن گفته است.
تاکید استاندار فارس همواره بر این موضوع بوده که این استان باید به سمت کشاورزی دانش بنیان سوق داده شود تا در مقابل بحران های طبیعی و آفات مقاوم باشد.
سیستم‌های آبیاری نوین شامل آبیاری بارانی و قطره‌ای است که از جمله مزایای استفاده از این سیستم‌ها می‌توان به افزایش راندمان آبیاری به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و به میزان ۹۰ درصد در روش قطره‌ای و تقلیل میزان آب مصرفی در مقایسه با آبیاری سطحی، عدم تشکیل رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک، تنظیم میزان آب مورد نیاز برای انواع خاک ها و کشت ها در فصول مختلف زراعی و تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه و عدم نیاز به زهکشی مزرعه اشاره کرد.
افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، عدم نیاز به تسطیح اراضی در این روش، جلوگیری از سله بستن و پوکی خاک، عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی، قابل استفاده برای تمام گیاهان و امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها از دیگر مزایای آبیاری نوین است.
همچنین آبیاری نوین مزایایی از جمله وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها، سهولت در انجام عملیات زراعی، به حداقل رسیدن تبخیر سطحی در آبیاری قطره ای، جلوگیری از خارج شدن آب از محوطه ریشه، عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه گیاه اصلی، افزایش کیفی و کمی محصول و عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد بدلیل ثابت بودن اجزای سیستم دارد.

گام‌های دولت تدبیر و امید در فارس در حوزه آبیاری نوین
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: وسعت اراضی مستعد کشاورزی استان فارس یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است و بیش از یک میلیون هکتار نیز اراضی دیم و کشت آبی در استان داریم.
محمدمهدی قاسمی افزود: تا کنون بیش از ۳۰۱ هزار هکتار از اراضی کشت آبی استان تحت پوشش سیستم‌های آبیاری نوین آمده‌اند که از این میزان حدود ۱۰۰ هزار هکتار از راضی با اعتبار ۶۸۸ میلیارد و ۹۷۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در دولت تدبیر و امید تحت پوشش سیستم‌های آبیاری نوین قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۸ با اجرای طرح‌های آبیاری نوین در فارس ۳۱ میلیون و ۶۰۰ مترمکعب آب صرفه جویی شد، در مجموع از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون با اجرای طرح‌های آبیاری نوین در استان فارس ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در طول ۴۰ سال گذشته نیز با اجرای این طرح‌ها یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شده است.
قاسمی افزود: با توجه به اینکه استان فارس در اقلیم خشک و کم آب واقع شده است باید منابع آب موجود را به طور صحیح مدیریت کنیم تا توان مقابله با پدیده خشکسالی و پیامدهای آن را داشته باشیم.
وی ادامه داد: اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار یکی از موارد مدیریت منابع آب کشاورزی است که در کاهش اثرات خشکسالی بسیار موثر بوده و سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برای استفاده بهینه از آب های موجود، تجهیز مزارع و باغات استان به سیستم های آبیاری تحت فشار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: باید به جایی برسیم که هیچ مزرعه ای در استان بدون سیستم آبیاری نوین نباشد. برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آبیاری شیراز فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آبیاری شیراز فارس وزارت جهاد کشاورزی آبیاری شیراز فارس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس سیستم های آبیاری نوین دولت تدبیر و امید عدم نیاز صرفه جویی سیستم ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۸۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس برآورد اولیه خسارت به زیر بخش‌های کشاورزی این استان در اثر سیل اخیر را ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سمیه سلیمی با بیان اینکه این خسارت ناشی از سیل و تگرگ هفته دوم اردیبهشت‌ماه است، اظهار داشت: بیشترین خسارت به زیربخش زراعی و در سطح 53 هزار و 166 هکتار وارد شده که برآورد اولیه آن مبلغ 28 هزار میلیارد ریال است.

به گفته وی، مزارع کلزار، گندم، جو، سبزی و صیفی جات از جمله محصولات خسارت دیده در این حادثه هستند.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس برآورد خسارت وارده به زیربخش باغبانی را 18 هزار و 400 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: سطحی معادل 15 هزار و 500 هکتار از باغات گل محمدی، مرکبات، انگور، بادام، گردو و سایر محصولات باغی در این حادثه دچار خسارت شده‌اند.

سلیمی تصریح کرد: در زیربخش دامی خسارت وارد شده به 180 راس دام سبک، هزار کندوی زنبور عسل، یک استخر پرورش ماهی، 16 تن علوفه و خوراک دام و 30 باب جایگاه دام، در مجموع 217 میلیارد ریال برآورد شده است. 

وی با اشاره به زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان فارس بیان کرد: 180 کیلومتر جاده بین مزارع، 60 کیلومتر کانال آبرسانی، 21 رشته قنات، 2 طرح تغذیه مصنوعی و 31 هزار مترمربع تاسیسات مزارع خسارت دیده‌اند که برآورد اولیه آن مبلغی معادل هزار و 550 میلیارد ریال است. 

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی جهاد کشاورزی فارس، برآورد خسارت وارده به ایل راه‌های عشایری این استان در سطح 153 کیلومتر را 20 میلیارد ریال اعلام کرد.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد