Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@06:09:01 GMT

فضای مجازی بستری برای انتقال معنویت محافل مذهبی

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۹۲۴۴

فضای مجازی بستری برای انتقال معنویت محافل مذهبی

یک نویسنده گفت: می توان گستره زیادی از مردم را از طریق فضای مجازی که محدودیت مکانی و فردی ندارد در حال و هوای برنامه ها و مراسم مذهبی قرار داد.

«دکتر مجید رضا نوروزی» در پاسخ به این سوال که با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی برنامه های مذهبی فضای مجازی به چه نقشی می توانند در پر کردن خلأ موجود داشته باشند به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: در حال حاضر رسانه ها و فضای مجازی جزو لاینفک جامعه شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه از کودکان تا بزرگسالان با فضای مجازی آشنا هستند و از آن استفاده می کنند. مقام معظم رهبری فرمودند« اهمیت فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی است و در جای دیگر فرموده اند« اگر رهبر نبودم، مسئول فضای مجازی می شدم». با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری می توان به اهمیت فضای مجازی پی برد.

 

این نویسنده و پژوهشگر با بیان اینکه رسالت هیئات، مراسم و محافل مذهبی بیان معارف اهل بیت (ع) است، عنوان کرد: این اطلاع رسانی می تواند از طریق فضای مجازی نیز صورت گیرد. بسیاری از مراسمات در هیئات مذهبی را می توان از طریق فضای مجازی به سمع و نظر بینندگان و شنوندگان رساند.

 

وی اظهار داشت: مراسم شب های قدر در ماه مبارک رمضان از کنار بقاع متبرکه و حرم امام رضا (ع) توسط رادیو و تلویزیون پخش می شود و مردم در حال و هوای آن فضای معنوی قرار می گیرند. درست است که حضور در مکان مذهبی تاثیر بیشتری دارد اما وقتی در شرایطی همچون الان هستیم، می توانیم برای انتقال حال و هوای معنوی از رسانه ها و فضای مجازی استفاده کنیم.

 

دکتر نوروزی خاطرنشان کرد: برخی از هیئات مذهبی حتی با فاصله اجتماعی در شرایط کرونا نمی توانند مراسم و برنامه ها را برگزار کنند. بر این اساس مداح و سخنران مراسم مداحی، عزاداری و یا مولودی را برگزار می کنند و چنین مراسمی از طریق فضای مجازی پخش می شود و مردم می توانند از آن استفاده کنند. درصد کمی از مردم هستند که گوشی های هوشمند ندارند و ارتباطی با فضای مجازی ندارند اما از طرف دیگر این فضا گسترش زیادی دارد و می توان برنامه ها و مراسم های مذهبی را از طریق فضای مجازی به اطلاع گستره زیادی از مردم رساند و در اینجا دیگر محدودیت از نظر مکان و افراد وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه کرونا فضای مجازی را به فرصتی تبدیل کرده است، افزود: باید از این فرصت استفاده کنیم. بسیاری از ظرفیت های فضای مجازی ناشناخته بود که با شیوع کرونا شناخته شد. حضور در بقاع متبرکه و مراسم مذهبی حال و هوای خاصی دارد اما در شرایطی که کرونا وجود دارد به خاطر حفظ سلامتی از طریق رسانه ها می توان هم رعایت مسایل بهداشتی را کرد و هم از این مراسم فیض برد. شیوع کرونا باعث شد که بستر فضای مجازی به یک فرصت تبدیل شود و باید سعی کنیم که از این فرصت استفاده بهینه ای داشته باشیم.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مریم داوری ظرفیت رسانه ها کرونا فضای مجازی طریق فضای مجازی فضای مجازی حال و هوای برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۹۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف

سرهنگ فرشید زینلی فرمانده انتظامی مرودشت در استان فارس اظهار داشت: خانمی به پلیس فتا مراجعه کرد و اظهار داشت شخصی ناشناس در فضای مجازی من را به عنوان کلاهبردار معرفی کرده و با این کار باعث بی‌اعتباری کسب و کار و ریزش اعضای فضای مجازی من شده است.

به گزارش ایران، وی افزود: رسیدگی به این پرونده به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان قرار گرفت و با انجام اقدامات فنی و تخصصی لازم توسط کارشناسان، هویت فرد ناشناس در کمترین زمان ممکن کشف و طی هماهنگی با مرجع قضایی به پلیس فتا احضار شد.

رئیس پلیس شهرستان مرودشت گفت: متهم که خانمی ۳۱ ساله است در بازجویی اولیه مدعی شد، بر سر اختلافی که با شاکی برای تبلیغات کسب و کارش داشته، اقدام به نشر اکاذیب در گروه‌های فضای مجازی کرده و قصد بی‌اعتباری وی را داشته است.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه متهم انگیزه خود را انتقام‌جویی شخصی اعلام کرد، گفت: در این خصوص پرونده تشکیل و متهمه به مراجع قضایی معرفی شد.

سرهنگ زینلی هشدار داد: فضای مجازی جایی برای انتقام‌جویی نیست و با خاطیان برابر قانون برخورد خواهد شد. از جرائم سایبری که می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری در زندگی افراد داشته باشد، انتشار تصاویر خصوصی، نشر اکاذیب و توهین در فضای مجازی است که معمولا با سهل‌انگاری خود کاربر در دسترس مجرمان سایبری می‌افتد.

وی تاکید کرد: بنابراین می‌طلبد شهروندان فضای مجازی را به عنوان محلی برای ابراز اختلافات خانوادگی و انتقام‌جویی انتخاب نکنند و مراتب را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنند.

دیگر خبرها

  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • شوخی گلزار با مردم
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف