Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران یوسفی راد روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از مجموع ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی حدود ۱۸۰ هزار هکتار مستعد ایجاد سیستم های نوین آبیاری است.

وی اظهار کرد: از ابتدای ایجاد سیستم های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی استان تا آغاز فعالیت های دولت های یازدهم و دوازدهم، در مجموع ۴۹ هزار و ۷۴۳ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی به این سیستم تجهیز شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به سیر صعودی اجرای سیستم های نوین آبیاری در دلت تدبیر و امید در استان تشریح کرد: در سال ۱۳۹۲ شمسی، ۵۴۹ هکتار، سال بعد یکهزار و ۲۲۶ هکتار و در سال ۱۳۹۴ نیز یکهزار و ۲۶۲ هکتار از اراضی خرده مالکی آذربایجان شرقی به این سیستم ها تجهیز شده اند.

یوسفی راد گفت: سطح اراضی تجهیز شده استان به سیستم های نوین آبیاری در سال ۱۳۹۵ شمسی، ۹۷۴ هکتار، سال بعد سه هزار و ۴۲۳ هکتار و سال ۱۳۹۷ نیز ۲ هزار و ۴۲۵ هکتار بوده است. 

وی با بیان اینکه پارسال نیز سه هزار و ۹۷۱ هکتار طرح سیستم های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی استان اجرا شد، اضافه کرد: تاکنون موافقت نامه های مربوط به تجهیز اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری در سال جدید هنوز امضا نشده، ولی سعی می کنیم عملکردمان حداقل به اندازه سال گذشته باشد. 

وی یادآوری کرد: البته تقاضا برای ایجاد سیستم های نوین آبیاری از سوی کشاورزان آذربایجان شرقی، بالا و بیش از هفت هزار  و ۲۱۷ هکتار است، اما اینکه چه میزان از آنها قابلیت اجرا دارند، به امضای موافقت نامه ها و تعیین دقیق رقم اعتبارات بستگی دارد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: امسال کارگاه های پیمانکاران اجرای سیستم های نوین آبیاری در استان به دلیل شیوع کرونا در فروردین و اردیبهشت ماه تعطیل بود و پس از آن تا به امروز ۸۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی به این سیستم ها تجهیز شده اند. 

وی در خصوص مشکلات پیش روی طرح های سیستم های نوین آبیاری نیز افزود: ۷۰ درصد سیستم های نوین آبیاری را مواد پلی اتیلن تشکیل می دهند که در یک هفته اخیر هر کیلوگرم از آن ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشته و همین امر مشکلاتی را در مسیر تسریع اجرای سیستم های نوین آبیاری در استان ایجاد می کند.

وی گفت: با توجه به اینکه یارانه اختصاصی به کشاورزان برای اجرای سیستم های نوین آبیاری ثابت است، این تغییر قیمت در کاهش سرعت اجرای طرح ها موثر است. 

یوسفی راد اظهار کرد: به عنوان نمونه دولت از مجموع ۱۶ میلیون تومان هزینه تجهیز هر هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری بارانی، ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را پرداخت می کند و تأمین آن بقیه را نیز بهره بردار بر عهده دارد، اما به دلیل افزایش قیمت ها ، اکنون دولت در یک طرح فرضی، سهم خود را پرداخت می کند، اما بهره بردار می گوید که من سرمایه ام برای اجرای طرح در زمان ارایه آن و قبل از افزایش قیمت ها را کفاف می کرد.

وی اضافه کرد: افزایش قیمت مواد پلی اتیلن موجب افزایش هزینه های بهره بردار و به تبع آن کاهش پرونده های متقاضیان اجرای سیستم های نوین آبیاری می شود.

وی در ارتباط با جایگاه کشوری استان در زمینه اجرای سیستم های نوین آبیاری گفت: آذربایجان شرقی پارسال رتبه پنجم کشوری را داشت، اما با توجه به اینکه رتبه بندی در سال های مختلف متفاوت است، استان به طور متوسط در رتبه ها هفتم - هشتم کشور جا دارد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: اجرای سیستم های نوین آبیاری به طور متوسط صرفه جویی چهار هزار و ۴۰۰ مترمکعبی مصرف آب در هر هکتار در هر سال را به دنبال دارد.

وی یادآوری کرد: علاوه بر اراضی خرده مالکی، بخشی از احداث سیستم های نوین آبیاری نیز به صورت شبکه های پایاب سدها در استان اجرا می شود که منابع مالی آنها از محل اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای و ملی است؛ اجرای شبکه آبیاری نوین در پایاب سد خدآفرین به وسعت پنج هزار و ۲۵۰ هکتار نمونه ای از این دست می باشد.

وی افزود: همچنین سیستم های آبیاری نوین در شبکه های پایاب سدهای آیدوغموش و سد سهند در حال اجراست که داستان آنها متفاوت با اراضی خرده مالکی است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آبیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آبیاری وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آبیاری اجرای سیستم های نوین آبیاری سیستم های نوین آبیاری کشاورزی آذربایجان شرقی هکتار از اراضی اراضی کشاورزی افزایش قیمت تجهیز شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه هزار مورد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سرهنگ بهرام تقی زاده افزود: استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی در دریافت گزارش‌ها و همچنین هماهنگی با نیروهای منابع طبیعی و انتظامی در واکنش سریع به متخلفان از ویژگی‌های بارز یگان حفاظت اراضی کشاورزی استان در برخورد با تغییر کاربری‌های غیرمجاز است. وی اضافه کرد: با هدف ارتباط مردمی برای اطلاع رسانی جهت پیشگیری و برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی و اراضی ملی سامانه ارتباط مردمی ۱۳۱ ویژه حفاظت از اراضی کشاورزی استان به صورت شبانه روزی آماده برخورد با متصرفان و سودجویان در عرصه‌های کشاورزی است. فرمانده یگان حفاظت از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: سالانه در ایام نوروز و فروردین ماه در استان بیش از صدها مورد تخلف ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی شناسایی و در مرحله ابتدایی و پی‌کنی، شناسایی و دستور توقف عملیات صادر می شود. وی با اشاره به فعالیت ۲۲ گشت یگان حفاظت از اراضی کشاورزی در استان به صورت شبانه روزی است، ادامه داد: در فروردین امسال ۲۱۲ فقره اخطاریه در زمینه تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی استان صادر و عملیات اجرایی متوقف شد. تقی زاده اضافه کرد: در این مدت ۱۵ فقره احکام در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ و سه مورد حکم قطعی قضایی تخریب مستحدثات غیر مجاز در اراضی کشاورزی در سطح استان اجرا شده است. وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز از طریق سامانه ۱۳۱ یا با مراجعه به نشانی https://cms.laoi.ir تخلف تغییر کاربری را ثبت و پیگیری کنند.

دیگر خبرها

  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • سه هزار مورد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • ۳ هزار مورد تغییرکاربری زمین‌های‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد