Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا بر اعلام منابع هندی، هند و چین سربازان خود در منطقه پرتنش دره گالوان در لداخ شرقی را دست‌کم یک کیلومتر به عقب برگردانده‌اند و یک منطقه حائل بین سربازان دو طرف ایجاد شده است.

به نقل از شبکه تلویزیونی دهلی‌نو یا "ان‌دی‌تی‌وی"، سازه‌های موقت ساخت سربازان چینی در منطقه‌ خاکریز در محل پیچش رودخانه که "به شکل غیرقانونی اشغال شده"، توسط دو طرف در حال جمع‌آوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌ها از این عقب‌نشینی ۲۴ ساعت گذشته، ۳ روز پس از بازدید غافلگیرانه روز جمعه نارندا مودی، نخست‌وزیر هند از جبهه لداخ منتشر می‌شود. او در این بازدید خطاب به هزاران سرباز و بدون نام بردن از چین، گفت: "دوره توسعه‌طلبی به پایان رسیده و نیروهای توسعه‌طلب یا از بین رفته‌اند، یا مجبور شده‌اند که عقب‌نشینی کنند".

چهارشنبه گذشته، فرماندهان ارتش چین و هند برای سومین دور مذاکرات خود پس از درگیری دره گالوان، دیدار کردند. این مذاکرات ۱۲ ساعت به طول انجامید.

مذاکرات در سطح ژنرال‌ها بر کاهش تنش‌ها در "خط واقعی کنترل" - مرز بین هند و چین- بعد از هفته‌ها درگیری پرتنش و جنگ فیزیکی در اوایل ماه مه، متمرکز شده‌اند.

منابع گفته‌اند پیشرفت مذاکرات به موافقت چین با بازگشت به مواضع پیشین خود -پیش از آغاز تنش‌ها در منطقه در ماه آوریل- بستگی دارد.

تصاویر ماهواره‌ای اخیر، چندین مورد از پیشروی‌های چین در خط واقعی کنترل و ارسال تسلیحات سنگین و فعالیت‌های ساخت و ساز چینی را مورد اثبات قرار می‌دهد. تصاویر حاکی از آن است که چینی‌ها ۴۲۳ متر از قلمروی هند در دره گالوان را اشغال کرده‌اند.

تصاویر به دست آمده توسط ان‌دی‌تی‌وی از "پلانت لبز"، نشانگر تقویت قابل توجه نیروهای چینی در منطقه دریاچه پانگونگ در لداخ است؛ جایی که سربازان هندی- پس از درگیری‌های شدید با سربازان چینی در ماه مه که طی آن‌ ده‌ها سرباز هندی زخمی شدند- از گشت‌زنی منع شده‌اند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دره گالوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۰۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ

همزمان با نزدیک شدن جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به توافق صلح، پرچم کشورهای روسیه و ترکیه از منطقه‌ای در قره باغ به نشانه خروج نیروهای حافظ صلح پایین آورده شد.

به گزارش مشرق،پس از آنکه نیروهای حافظ صلح روس به حضور چند ساله خود در منطقه قفقاز جنوبی پایان دادند، پرچم روسیه و ترکیه نیز دیروز جمعه به مناسبت بسته شدن مرکزی که برای نظارت بر آتش بس در قره باغ ایجاد شده بود، پایین آورده شد.

در نوامبر سال ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) نزدیک به دو هزار نیروی حافظ صلح روسیه بر اساس توافقی با میانجیگری مسکو که به شش هفته درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پایان داد، به قره باغ اعزام شدند.

اما در سپتامبر سال گذشته جمهوری آذربایجان در نهایت قره باغ را با زور بازپس گرفت و باعث کوچ اجباری ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه شد.

پس از این رویداد، ارمنستان مسکو را به عدم حمایت از منافع ایروان متهم کرد؛ اتهامی که مسکو آن را رد کرد.

روسیه نیز که پیش از این قرار بود نیروهای حافظ صلح خود را تا سال ۲۰۲۵ در منطقه حفظ کند، در اوایل ماه جاری میلادی تصمیم به خروج آنها گرفت.

این نیروها شامل سربازانی از روسیه و ترکیه و همچنین جمهوری آذربایجان بودند که در شهر متروکه ای به نام آغ دام که از سال ۲۰۲۰ در کنترل باکو قرار دارد، مستقر شده بودند.

سرگئی ایستراکوف معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه پس از خروج نیروهای حافظ صلح روس از این منطقه، از دوستی میان سه کشور قدردانی کرد و گفت: اولویت حقوق بشردوستانه بین‌المللی این امکان را فراهم کرده تا عملیات زودتر از موعد تکمیل گردد.

در حال حاضر گفته می شود که جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به سمت یک توافق صلح برای پایان مناقشه قره باغ گام برداشته اند.

یک منبع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در همین زمینه به رویترز گفت که آخرین گروه از نیروهای حافظ صلح قرار است در پایان ماه مه (۱۱ خرداد) منطقه را ترک کنند.

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان نیز پیش از این در همین زمینه اظهار داشت: باکو ممکن است قبل از کنفرانس صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان (COP۲۹) که در ماه نوامبر (آبان) به میزبانی باکو برگزار می‌شود، توافقنامه صلح امضا کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از پیشنهاد مصر درباره غزه
  • جزئیات جدید از پیشنهاد مصر درباره غزه؛ تل‌آویو با خروج نیروهایش از «نتزاریم» موافقت کرد
  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • تمرد سربازان ارتش اسرائیل؛ نیروهای احتیاط حاضر نیستند به رفح حمله کنند
  • آیا چین می‌تواند؟
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • ثبت نام مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت‌ماه
  • آماده باش تمام عیار حماس برای نبرد با اسرائیل در رفح/ حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان اسرائیل
  • (تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ