Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که عمارت جنانی با ۱۰۰ سال قدمت از بناهای قدیمی شهر همدان به شمار می‌آید در پی بی‌توجهی مسئولان و مالک در حال تخریب و نابودی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ حفظ همزمان روند توسعه شهرها به سمت مدرنیته و حفاظت و نگهداری از بافت‌های تاریخی از اهمیت بسیار بالا و ویژه‌ای در حفظ هویت تاریخی شهرها برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌تردید توسعه شهرها توسط مدیریت شهری امری ضروری است، اما در این راه بناهای تاریخی و خانه‌های قدیمی که معرف تاریخچه، هویت و قدمت آن شهر به شمار می‌آیند نباید قربانی شوند؛ از اینرو برای نجات بافت تاریخی شهرها تدوین یک برنامه اصولی از سوی مسئولان میراث فرهنگی و مدیریت شهری ضروری است.

همچنین مالکان این نوع بناها و خانه‌ها نیز برای حفظ میراثی که شناسنامه شهر محسوب می‌شوند باید با مسئولان ذی‌ربط همکاری کنند؛ اتفاقی که در مورد خانه جنانی همدان تا کنون رخ نداده است.

حفظ و بازسازی عمارت جنانی همدان به عنوان یک بنای تاریخی ویژه در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، قصه‌ پر ماجرایی دارد و به نظر می‌رسد پایان آن در کلاف‌های کوری که خواسته، یا ناخواسته در خط داستان به وجود آمده به یک تراژدی تبدیل شود.

تاریخچه عمارت جنانی

بنای جنانی نخستین ساختمان سه طبقه در شهر همدان است که بیش از یک قرن قدمت و ۷۰۰ متر مربع وسعت دارد.

بر اساس شواهد این بنا توسط وارتانوش ارمنی و با معماری حاج محمد جنانی در اواخر دوره قاجار در خیابان شهدا بنا شده است.

این عمارت تاریخی مدتی با کاربری مهمانپذیر تحت عنوان مسافرخانه آبادانی‌ها فعالیت داشت، سپس برای مدتی به فردی از اهالی تفریجان به نام عزت فروخته می‌شود و بعد از آن مدتی بدون استفاده می‌ماند، تا آن که در سال ۹۶ به علی جواهری مالک فعلی بنا فروخته می‌شود که از قرار معلوم در حوزه ساخت و ساز فعالیت دارد

تخریب‌های هدفمند در بنا از سال ۹۶

یکی از کسبه روبروی بنا در رابطه با عمارت جنانی به خبرنگار ما گفت: از سال ۹۶ که مالک ساختمان عوض شد تخریب و نشست بنا شروع شد.

وی افزود: تا قبل از سال ۹۶ در و پنجره‌های بنا سالم بود، اما حدود سه سال است که ساختمان کلا تخریب شده و گویا مالک جدید قصد مرمت و بازسازی را ندارد.

این بازاری خیابان شهدای همدان با بیان این که تخریب‌هایی که از سال ۹۶ در این ساختمان شاهد آن هستیم به نظر تعمدی است، گفت: این تخریب‌ها هدفمند است و پی‌های اصلی ساختمان را نشانه رفته و باعث شده بنای اصلی ریزش پیدا کند.

قصد مالک برای تخریب بنا

یکی از مالکان سرقفلی مغازه‌های بنا به خبرنگار ما گفت: در رابطه با وضعیت این بنا مکاتباتی با فرمانداری و میراث فرهنگی انجام شد و حتی دکتر حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس هم به این موضوع ورود کردند، اما علی‌رغم همه وعده‌ها برای مرمت بنا، اقدام موثری انجام نشده است.

مرتضایی ادامه داد: سه سال است فردی متمکن و سرشناس که دستی در ساخت و ساز دارد این بنا را خریداری کرده و قصد استفاده از عرصه را دارد که نسبت به مالکین سرقفلی اقدام کند و صاحب کل ملک شود؛ من و چند نفر دیگر از کسبه بعد از ۵۰ سال کاسبی در این راسته فضای کار خود را از دست می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه قدمت این ساختمان بیش از یک قرن است، گفت: عمارت جنانی شناسنامه شهر همدان به شمار می‌آید و باید سعی کنیم این میراث را برای آیندگان حفظ کنیم.

این مغازه‌دار با اشاره به این که هر چه زمان بیشتر بگذرد تخریب و فرسایش ساختمان بیشتر می‌شود، تاکید کرد: مالک بارها قصد تخریب ساختمان را داشته و فرصت سوزی در بحث مرمت ساختمان از سوی مالک مشهود است.

مسئولان مانع تخریب بیشتر عمارت جنانی شوند

وی خاطرنشان کرد: ما صاحبان سرقفلی مغازه‌های این بنا، از مسئولان می‌خواهیم مانع تخریب بیشتر عمارت جنانی شوند و دستورات لازم را در این خصوص صادر کنند.

دستور مرمت داده شده؛ میراث فرهنگی پیگیری کند

اما دادستان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار عصر همدان در رابطه با پرونده عمارت جنانی اظهار داشت: در آخرین جلسه‌ای که با فرماندار و میراث فرهنگی برگزار شد قرار بر مرمت بنا بود.

خانجانی افزود: قرار بر این است که این بنای تاریخی مرمت و بازسازی شود و مورد استفاده قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: امورات بازسازی و مرمت بنا با میراث فرهنگی است و باید کارهای اجرایی را از مدیران اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری پیگیر بود.

درخواست تبدیل عمارت جنانی به هتل سنتی

مالک عمارت جنانی نیز در گفت و گو با با خبرنگار ما اظهار داشت: در جلسه‌ای که با حضور نماینده دادستانی در فرمانداری برگزار شد مقرر گردید تا پایان تیر مالک نقشه‌ای به منظور مرمت بنا با هزینه شخصی ارائه دهد.

علی جواهری افزود: برای هزینه مرمت هم قرار شد میراث فرهنگی مالک را به بانک معرفی کند تا تسهیلاتی برای مرمت بنا اخذ شود.

وی با اشاره به این که هدف ما برندسازی برای این عمارت است، عنوان کرد: یک مهندس توسط میراث معرفی شده تا نقشه ساختمان کشیده و بازسازی شروع شود.

مالک عمارت جنانی تاکید کرد: دیوارهایی که ریزش کرده باید مجدد طراحی و استحکام سازی و مقاومت سازی آنها انجام شود.

جواهری با بیان این‌که انشعابات آب، برق و فاضلاب درساختمان وجود ندارد، گفت: به میراث فرهنگی برای تبدیل این بنا به هتل سنتی نامه زده‌ایم.

تهیه طرح اضطرای مرمت بنا

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: طرح اضطراری مرمت بنای جنانی تهیه شده است.

احمد ترابی افزود: درخواست اعتبار استانی و ملی برای اجرای طرح مرمت داده شده است تا با مشارکت بتوانیم در سال ۹۹ مرمت و بازسازی آن را انجام دهیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میراث فرهنگی عمارت جنانی خبرنگار ما سال ۹۶ مرمت بنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۳۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان بعدازظهر سه‌شنبه با حضور مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی در بخش شعر و محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری در بخش داستان در کتابخانه مرکزی همدان برگزار شد.

عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در آیین افتتاحیه این کارگاه‌ها در حضور خیل کودکان و نوجوانان علاقمند به ادبیات اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی در کنار رسالت ترویج کتابخوانی، محافل ادبی و قرآنی را به منظور برقراری ارتباط کودکان و نوجوانان با ادبیات و نویسندگان راه اندازی کردند.

وی با بیان اینکه این محافل با حضور پیشکسوتان ادبی کشور برگزار می‌شود افزود: کار برای کودکان و نوجوانان باید ظرافت و دقت خاصی داشته باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه در حوزه ادبیات کودک، ترجمه برای کودکان، نویسندگی برای کودکان و محتواسازی برای این سنین یک ضرورت است یادآور شد: برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با پیشکسوتان و کسب تجربه است.

وی در ادامه به دومین دوره جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان "دوست من کتاب" اشاره کرد و افزود: این جشنواره از آبان ماه سال ۱۴۰۱ آغاز و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

زارعی با تاکید بر اینکه هیأت داوران این جشنواره از اساتید برجسته ادبیات کودکان و نوجوان کشور هستند خاطرنشان کرد: مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب هیأت داوران و از افتخارات ایران اسلامی به شمار می‌روند.

وی جشنواره ملی "دوست من کتاب" را آغازی برای تشکیل یک گروه اندیشه ورز دانست و گفت: به منظور شناسایی استعدادها در این جشنواره شعر و داستان در گروه‌های سنی مختلف از یکدیگر تفکیک شدند.

کمال شفیعی‌مشعوف، دبیر کارگاه آموزشی شعر کودک و نوجوان نیز اظهار کرد: همدان گهواره ادبیات کودک و نوجوان کشور است.

وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها با هدف شناسایی استعدادها باید تداوم داشته باشد گفت: امیدوارم مجموعه داستان و مجموعه شعرهای رسیده به دبیرخانه جشنواره به چاپ برسد.

وی با اشاره به اینکه این مهم به منزله مسیرسازی است متذکر شد: چاپ آثار برگزیده در دستور کار مسئولان باشد.

پس از پایان آیین افتتاحیه کارگاه شعر و داستان در دو بخش جداگانه برای علاقمندان ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد.

گفتی است، آیین اختتامیه دومین جشنواره دوست من کتاب، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در محل سالن فرهنگی هنری ابن سینا همدان برگزار و برگزیدگان این جشنواره معرفی و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

کد خبر 6093592

دیگر خبرها

  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان