Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، اسفندیار حسنی‌مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در دیدار با نماینده معظم و معزز ولی‌فقیه در لرستان که امروز پانزدهم تیرماه صورت گرفت، اظهار کرد؛ چالش‌ها و موانعی در توسعه بخش کشاورزی استان وجود دارد که می توان از این بین سه مورد اصلی و مهم را برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که مهمترین مورد موضوع تخصیص آب استان است.

وی تصریح کرد: تقریبا سالانه ۱۴ میلیارد مترمکعب آب در استان تولید می‌شود، که می توان گفت ۱۱ درصد آب کشور را لرستان دارد اما کار شاخصی در این راستا در استان انجام نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: ۴/۷ درصد اراضی کشاورزی کشور در استان بوده که این به این معنا است که سه برابر اراضی آب داریم.

حسنی مقدم اضافه کرد: در این راستا می‌توانیم آب‌خوانداری انجام دهیم و آب‌ها را به زیرزمین هدایت کنیم و همچنین می‌توان آبخیزاری را به صورت مکانیکی و بیولوژیکی انجام داد.

وی بیان کرد: در بخش سدسازی کاری خاصی در استان انجام نشده است و می توان گفت حدود نیم درصد سدهای کشور در لرستان قرار دارد و در این راستا استان ظرفیت بسیاری برای احداث سد دارد چون اگر استان سد داشته باشد آب پلدختر را نمی‌برد و آن را ذخیره و استفاه می‌کردیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: مانع دوم در بخش توسعه کشاورزی خُرد مالکی بودن است، که متوسط قطعات زمین‌های ما شش و نیم هکتار می باشد که با این روند نمی توان انتظار توسعه در بخش کشاورزی را داشته باشیم.

حسنی مقدم با بیان اینکه این خُرده مالکی‌ها باید یکپارچه‌سازی شوند و از نظام بهره‌برداری خُرده مالکی خارج شُد، افزود: مشکل سوم در راستای توسعه کشاورزی عدم الگوی کشت است.

وی عنوان کرد: برنامه الگوی کشت تصویب شده است که از اول پاییز و ابتدای سال زراعی جدید از طرف وزارت متبوع به استان ابلاغ می گردد، که در اجرای این برنامه کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی می بایست ما را یاری کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: برای توسعه بخش کشاورزی نیاز به سرمایه و اعتبارات ویژه است که سهم‌استان لرستان به عنوان یک مطالبه از اعتبارات ملّی به طور جدی پیگیری می شود.

حسنی مقدم با بیان اینکه در حوزه باغبانی استان ظرفیت‌های خدادادی بالقوه و بالفعل زیادی وجود دارد که هنوز شکوفا نشده است، تصریح کرد: در زمینه گیاهان دارویی نیز می‌توان با برنامه ریزی و سرمایگذاری بخشی از مشکلات اشتغال استان را مرتفع نمود.

وی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی برعکس صنعت نیاز به سرمایه زیادی ندارد و با اندک سرمایه می‌توان بیشتر سود را به‌دست آورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: سطح زیر کشت گلخانه‌ای استان ۶۷ هکتار بوده که این رقم پایینی است و باید گلخانه‌های مُدرن در استان داشته باشیم.

حسنی مقدم با اشاره به کشت زعفران، افزود: کشت زعفران دارای درآمد خوبی است و همچنین در راستای اصلاح نژاد دام روستایی لرستان پتانسیل مطلوبی وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با اشاره به ظرفیت های فوق العاده استان در زمینه شیلات و آبزی پروری عنوان کرد؛ با توجه به این که استان لرستان مقام اوّل تولید ماهی قزل آلا را در استانهای غیر ساحلی دارد، این ظرفیت مهم یکی از پتانسیلهای اصلی در اشتغال و سرمایه گذاری در استان است و به توجه هرچه بیشتر در این بخش تاکید کردند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در پایان این دیدار از آمادگی این سازمان در جهت همکاری با تمامی سرمایه گذاران در بخش کشاورزی تاکید کرده و اعلام نمودند؛ با توجه به ظرفیتهای فراوانی که در بخش کشاورزی در استان لرستان وجود دارد این سازمان آمادگی کامل در جهت همکاری با تمامی سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی را دارد.

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد سازی زمین کشاورزی منابع آبی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بخش کشاورزی کشاورزی استان استان لرستان حسنی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت

به گزارش خبرنگار مهر، شمس‌الدین جمشیدی امروز چهارشنبه در ستاد برداشت محصولات کشاورزی پلدختر، اظهار داشت: ۵۶ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی شهرستان پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت.

وی اظهار کرد: سطح زیر کشت قابل‌برداشت حدود ۲۹ هزار هکتار شامل گندم آبی و دیم، ۲۰ هزار هکتار جو دیم و هفت هزار و ۴۰۰ هکتار کلزا در شهرستان است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: چهار کمیسیون در پلدختر و یک کمیسیون در شهرستان معمولان کار خرید محصولات مازاد بر مصرف شهرستان را به عهده دارند.

جمشیدی، افزود: پیش‌بینی تولیدات کشاورزی شهرستان حدود ۷۰ هزار تن انواع محصولات زراعی است و حدود ۳۲ هزار تن گندم به‌صورت تضمینی خریداری می‌شود.

وی گفت: نرخ خرید گندم تضمینی هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و کلزا ۳۵ هزار تومان است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: مشکلات اساسی شهرستان‌های پلدختر و معمولان نبود جاده‌های دسترسی است که متأسفانه جهاد کشاورزی شهرستان هیچ‌گونه ماشین‌آلاتی ندارد و دراین‌رابطه نیاز به همکاری دیگر دستگاه‌های شهرستان از جمله راهداری که سال‌های گذشته به طور ویژه مساعدت داشتند، احساس می‌شود.

جمشیدی، یادآور شد: میزان نیاز سوخت کمباین‌های فعال حدود ۹۶۰ هزار لیتر است که توسط شرکت فرآورده‌های نفتی تأمین خواهد شد.

وی افزود: پنج اکیپ، کارن نظارت بر برداشت را انجام می‌دهند و اواخر اردیبهشت برداشت در مناطق جنوبی شهرستان آغاز خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، گفت: این مدیریت آمادگی کامل برای برداشت و خرید محصولات کشاورزی شهرستان که نتیجه زحمات حدود ۹ ماهه کشاورزان است را دارد و امید است به طور مطلوب صورت گیرد.

کد خبر 6087702

دیگر خبرها

  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • 39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • ۳۹ تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • تخریب ۹ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی قزوین
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار از اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار اراضی استان قزوین رفع تداخل شد