Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیابی به تفاهماتی که از طریق رایزنی بین چین و هند به دست آمده، کار آسانی نبوده و نشان از عزم هر دو طرف برای حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین، شامگاه 15 تیر «وانگ یی» نماینده ویژه چین در مسأله مرزی چین و هند، عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین با «آجیت دوال» نماینده ویژه هند و مشاور امنیت ملی هند تلفنی رایزنی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو طرف درباره بهبود وضعیت مرزی دو طرف به چهار تفاهم از جمله اجرای توافقات مهم حاصل شده بین رهبران دو کشور، رعایت رشته توافقنامه های امضاء شده بین دو طرف درباره مسایل مرزی، تقویت ارتباطات از طریق سازوکار ویژه گفتگوهای نمایندگان ویژه و اجرای هر چه زودتر روند خروج سربازان دو طرف از خط مقدم، رسیدند.

دستیابی به این تفاهمات که از طریق تماس و رایزنی بین چین و هند به دست آمده، کار آسانی نبوده و نشان از عزم هر دو طرف برای حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو دارد و نیز به حفظ اوضاع کلی روابط چین و هند و حفظ صلح و ثبات جهان کمک کرده است.

از آوریل امسال، تنش و درگیری در قسمت غربی مرز چین و هند در دره گالوان موجب نگرانی گسترده ای در جامعه جهانی شد. با توجه به جزییات اعلام شده از سوی دولت چین، حقیقت این رویداد بسیار واضح است. واحد مرزبان هند با نادیده گرفتن آرامش اوضاع در دره گالوان، بار دیگر از خط واقعی مرزی عبور کرده و حتی به افسران و سربازان چینی که می خواستند گفتگو کنند با خشونت حمله کردند که منجر به درگیری جسمی شدید و موجب تلفات جانی شد. این رفتار تحریک آمیز طرف هندی به طور جدی توافق بین دو کشور درمورد مرز را نقض کرد و مخالف اصول روابط بین الملل بود. چین در این مورد اعتراض جدی خود را به هند ابلاغ و از حاکمیت ارضی خود دفاع کرد.

در تفاهم به دست آمده میان دو طرف در روز دوشنبه دو کلیدواژه قابل توجه است. یکی «رعایت تفاهمات» است. یادآوری می شود که رهبران چین و هند در دو نشست غیررسمی در آوریل 2018 و اکتبر 2019 بر لزوم ادامه پایبندی بر جهت کلی همکاری دوستانه و تلاش برای حفظ صلح و آرامش در مناطق مرزی، کنترل با احتیاط بر اختلافات تاکید کردند. این تفاهم مهم جهتگیری و رویکرد صحیح دو طرف درباره مسایل مرزی و حل مناسب اختلافات و کاهش تنش در مرز را نشان داده است.

کلیدواژه دوم «گفتگو و مشورت» است. دو طرف از طریق ادامه گفتگو و رایزنی در روزهای اخیر متوجه شده اند که گفتگو و مشورت تنها راه حل اختلافات مرزیست.

حفظ صلح و آرامش مناطق مرزی هند و چین به عنوان دو کشور در حال توسعه جهان و جوامع اقتصادی و بازار نوظهور هر کدام با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت، حائز اهمیت بسیاریست.

در حال حاضر، تحقق توسعه و رستاخیز، اولویت اصلی چین و هند است و هر دو طرف درخواست و آرزوی مشترکی دارند. از زاویه حفظ منافع اساسی مردم دو کشور، هند باید افکار عمومی را به درستی هدایت و از هر گونه اقدامی که به گسترش ابعاد و پیچیده شدن اختلافات دو طرف بینجامد پرهیز کند.

از سوی دیگر، چین و هند، هر دو «همسایه های نزدیک یکدیگر و در عین حال موتورهای مهم رشد اقتصادی جهان» هستند. دو طرف در حفظ و کمک به نظم بین المللی بر اساس قوانین بین المللی منافع مشترک زیادی دارند.

امسال هفتادمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک چین و هند است. روابط دوجانبه با آزمونی جدی روبروست. توسعه مشترک «اژدها و فیل» تنها گزینه صحیح برای دو طرف است که نه تنها با منافع اصلی مردم دو کشور منطبق است، بلکه به صلح و شکوفایی درازمدت جهان کمک می کند.

پای تانک‌های روسی هم به مرز لداخ باز شد/ مذاکرات هند و چین همچنان ادامه داردواکنش پاکستان به تشدید تنش میان هند و چیناعلام آمادگی آمریکا برای میانجی‌گری در مناقشه مرزی بین هند و چین

انتهای پیام/

R36447/P/S8,87,91/CT12 واژه های کاربردی مرتبط کشور هند کشور چین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشور هند کشور چین اخبار هند اخبار چین بین المللی دو طرف چین و هند هند و چین دو طرف حفظ صلح دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۷۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛مسئول هماهنگی بازارچه‌های مرزی و روابط خارجی استانداری خراسان رضوی گفت: فعالیت‌های اقتصادی ۲ بازارچه مرزی دوغارون و باجگیران زمینه اشتغال مستقیم افزون بر ۷۰۰ نفر را فراهم کرده‌اند.
هادی حقیقی افزود: اشتغال غیر مستقیم در این ۲ کانون اقتصادی (دوغارون و باجگیران) همجوار با افغانستان و ترکمنستان به بیش از ۲ هزار نفر می‌رسد.

او با اشاره به برنامه‌های عمرانی در بازارچه‌های مرزی استان خراسان رضوی گفت: با هدف ارایه خدمات بهتر به فعالان اقتصادی در بازارچه‌های مرزی استان و افزایش سطح تعاملات در این بخش با کشور‌های همجوار، هم اکنون محوطه سازی، ایجاد فضا‌های رفاهی برای تجار در بازارچه مرزی دوغارون و توسعه فضای بارانداز در بازارچه مرزی باجگیران در حال انجام است.

مسئول هماهنگی بازارچه‌های مرزی و روابط خارجی استانداری خراسان رضوی افزود: طرح ساماندهی بازارچه مرزی دوغارون بهمن ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد که تاکنون بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امید می‌رود که بخشی از این طرح در سال جاری مورد بهره برداری قرار گیرد.

حقیقی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲ بازارچه مرزی دوغارون و باجگیران در خراسان رضوی فعال است، گفت: بازارچه مرزی دوغارون مهمترین کانون اقتصادی ایران با افغانستان است، برای افزایش صادرات از این منطقه به بازار‌های هدف این کشور همسایه، احداث ۱۵۴ غرفه تجاری در ۱۳ ماه گذشته در دوغارون آغاز شده است.

او افزود: فعالیت صاحبان کالا‌های ایرانی و افغانستانی در بازارچه مرزی دوغارون مورد بررسی مقامات ۲ کشور قرار گرفته است که محقق شدن آن نقش زیادی در اشتغال پایدار جوانان جویای کار دارد.

 

دیگر خبرها

  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • جدیت ایران و آذربایجان برای ساخت پایانه کلاله_آغبند
  • جدیت ایران و آذربایجان برای ساخت پایانه کلاله - آغبند
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در شرق کشور
  • ماجرای بازداشت مرزبانان ایرانی توسط طالبان چه بود؟
  • بازگشت ۶ مرزبان خراسان جنوبی به کشور
  • اطلاعیه مرزبانی درباره بازداشت ۶ مرزبان توسط طالبان
  • اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی
  • بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال ۷۰۰ نفر را فراهم کردند