Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ ۳۲ شهید دانش‌آموز از دبیرستان پاسداران تقدیم انقلاب شده‌اند، دانش‌آموزانی که اگر بودند از نخبگان علمی برجسته این استان و میهن اسلامی محسوب شده و این محصول نگاه تربیتی به آموزش در مدرسه است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقزوین، برخی مدارس در سطح کشور با نام مدارس ماندگار نامگذاری شده اند که یکی از شاخصه های مهم آن قدمت بیش از 50 سال وتاثیرگذاری فرهنگی بر روی شهر و مردمان آن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه با همه این تفاسیر دبیرستان پاسداران قزوین با قریب به 117 سال سابقه که کانون فرهنگ و آموزش شهر قزوین بوده و شهدای گرانقدری تقدیم میهن اسلامی کرده است تاکنون در فهرست مدارس ماندگار جای نگرفته است.

دبیرستان پاسداران در تن و پی تاریخی قزوین ریشه دوانده است. در طول تاریخ بیش از صد ساله خود محل تحصیل بسیاری از بزرگان بوده و در گوشه وکنار و خشت خشت خود خاطره های فراوانی برای بازگو کردن دارد.

پاسداران قدیمی‌ترین دبیرستان ایران است که در شهر قزوین واقع شده است. از سال 1282 ه.ش تاکنون چندین بار مورد تغییرات قرار گرفته و مساحت آن از 34 هزار متر مربع به 8 هزار متر مربع تقلیل یافته است و همچنان فعال است و محل تحصیل دانش آموزان جویای کسب علم.

اولین دبیرستان کشور در سال 1328 در قزوین افتتاح شد

محمد پیله فروش در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: این مدرسه در تابستان سال 1328 به عنوان اولین دبیرستان ایران و به نام دبیرستان محمدرضا پهلوی افتتاح شد که مدیران ممتازی همچون آقای اسلامی نژاد این مدرسه را اداره می کردند و بنده نیز از سال 1368 مدیریت مدرسه را در اختیار داشتم.

این مدیر دبیرستان پاسداران تصریح کرد: آقای اسلامی نژاد با توجه به روحیه فضیلت و سیستماتیک و شخصیت فرهیخته و فرهنگی که داشتند دبیرستان را از نظر علمی و فرهنگی به نقطه طلایی خود رساند، دبیرستان 24 کلاسه ای که سالانه بالغ بر 1200 دانش آموز در آن مشغول به تحصیل علم بودند.

وی خاطرنشان کرد: سال تحصیلی ترمی واحدی، اولین تغییر نظام آموزشی در جمهوری اسلامی بود که سخت‌ترین دوران خدمت ما در آموزش و پرورش محسوب شد زیرا مسائل امنیتی و تربیتی دانش آموزان از کنترل اولیای مدرسه خارج شده و زمینه فساد را مهیا کرده بود.

پیله فروش افزود: یادمان شهدای مدرسه، ویترین کاپ های ورزشی و ساختمان نمازخانه در دوره مدیریت من در مدرسه ساخته شد، مساحت قبلی مدرسه بالغ بر 4 هزار مترمربع و مساحت ساختمان آموزشی 8 هزارمتر بود و سالن مجهز تئاتر و برگزاری امتحانات از ویژگی‌های منحصر به فردآن محسوب می شد و همچنین 4 روز هفته در زنگ تفریح اول ،نماز جماعت برگزار می کردیم که بالغ بر 250 دانش آموز وضو گرفته از خانه خارج شده و زنگ تفریح در نماز جماعت شرکت می کردند.

این مدیر دبیرستان پاسدارن گفت: در آخرین سالی که من در آن مدرسه مشغول مدیریت بودم 750 دانش‌آموز در 24 کلاس و تحت نظارت 75 کادر آموزشی مشغول تحصیل بودند و آرزوی خواص سطح شهر بود که فرزندان خود را در این دبیرستان ثبت نام نمایند و مورد تعلیم و تربیت قرار دهند.

پیله فروش اشاره کرد: از دانشگاه اصفهان تقدیرنامه ای برای مدیریت مدرسه ارسال شد تا از جهت علم و ادب دانشجویان آن دانشگاه، که در دبیرستان پاسداران تربیت یافته بودند تقدیر نمایند.

وی بیان کرد: در زمان برگزاری امتحانات نهایی مدیر آموزش و پرورش برای بازدید به این مدرسه آمد از وضعیت مدرسه جویا شد و گفتم خدا را شکر که مدرسه را از یک مدیر توانمند تحویل گرفته و با همان کیفیت به کار ادامه می‌دهم و اولیای دانش آموزان اذعان می کردند که حساسیت اولیای مدرسه نسبت به فرزندان قابل تحسین و بیشتر از پدر و مادرهاست.

اوج درخشش دبیرستان پاسداران در دوران دفاع مقدس

داوود بهرامی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: زمانی که پیشنهاد فعالیت در دبیرستان پاسداران به من داده شد گفتم این مدرسه بسیار قوی است و من شاید توان فعالیت در آن را نداشته باشم که استخاره کردم خوب آمد و این املاک آغاز فعالیت بنده در دبیرستان پاسداران از مهرماه 63 تا مهرماه 1390 شد.

معاون امورتربیتی دبیرستان پاسداران با بیان اینکه این مرکز آموزشی بهترین دبیرستان قزوین بود افزود: از نظر فعالیت های فرهنگی، هنری و ورزشی رتبه اول استان را کسب نمودیم ودوران مدیریت بزرگانی همچون آقایان اکبرشاهی، اسلامی نژاد، میرکمالی، پیله فروش و حاج محمدی ها را درک کردم که دو مرحله همایش فارغ التحصیلان دبیرستان پاسداران برگزار شد و بالغ بر 250 تن از دانش آموزان گذشته از سال 63 تا به حال در آن حضور یافتند.

کاهش صادرات استان قزوین به دلیل بسته بودن مرزها استگروه‌های جهادی استان قزوین برای مقابله با آتش‌سوزی مراتع تجهیز می‌شوندکارخانه‌های تملک‌شده استان قزوین آزاد می‌شوند

وی خاطرنشان کرد: دبیرستان پاسداران انجمن اسلامی بسیار قوی و فعالی داشت که علاوه بر فعالیت‌های علمی، مراسمات فرهنگی و مذهبی دانش‌آموزان را هم پوشش می‌داد، دانش آموز شهید «مصطفی ارداقیان» از فعالان انجمن اسلامی بود .

بهرامی با بیان اینکه دبیرستان پاسداران در دوران جبهه و جنگ درخشش ویژه‌ای داشت تصریح کرد: 32 دانش آموز شهید از دبیرستان پاسداران تقدیم انقلاب اسلامی شد که این خود ایجاد انگیزه می‌کرد برای سایر جوانان شهر که برای حضور در جبهه ها و جانفشانی برای حفظ خاک و ناموس دست از پا نشناسند.

معاون امور تربیتی دبیرستان پاسداران افزود: دانش آموز شهید حمیدرضا سیاهپوش عضو بسیج بود و دانش‌آموزان را شب های جمعه در مسجد حضرت ولیعصر (عج) گردهم می‌آورد و در کنار کارهای ورزشی و فرهنگی، نماز شب می خواندند و انسجام معنوی خوبی بین دانش آموزان مدرسه ایجاد شده بود، همه جا می گفتند دبیرستان پاسداران در درس اول است، در فرهنگ اول است، در تعداد شهدا اول است و پاسداران همیشه اول بود.

دبیرستان پاسداران هویت و اعتبار علمی - فرهنگی شهر قزوین است

محمدحسین شفیعی ها در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: سه سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دبیرستان پاسداران به عنوان دانش آموز تحصیل می‌کردم و سالیان بعد دبیر تعلیمات دینی همان مدرسه شدم.

دبیر بازنشسته دبیرستان پاسداران گفت: این مدرسه قبل از انقلاب نیز از مدارس معتبر شهر قزوین بود و عمدتاً در رشته تجربی حرف اول را در استان میزد، پس از انقلاب نیز تا سال های متمادی جزء مدارس درجه یک بود که دانش آموزان زیادی متقاضی تحصیل در آن بودند.

وی خاطرنشان کرد: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، مدرسه پاسداران از مقدم ترین دبیرستان هایی بود که دانش‌آموزان و کادر آموزشی آن با راه اندازی و شرکت در تجمعات، جلسات، اعتراضات و تظاهرات فضای انقلاب را در شهر ایجاد می‌کردند.

شفیعی ها ادامه داد: در اوایل پاییز 57 سرتیپ معتمدی فرمانده انتظامی قزوین، در صف صبحگاه مدرسه حضور یافت تا تهدید کند و دانش آموزان به اعتصابات و تظاهرات خود خاتمه دهند که با مقاومت دانش‌آموزان و ارادت آنها به حضرت امام خمینی رحمةالله مواجه شد و دست از پا کوتاه تر مدرسه را ترک کرد .

وی تشریح کرد: در ساختمان قدیمی مدرسه با گروهی از همکلاسی ها اعلامیه‌های حضرت امام(ره) را دستی یادداشت کرده و کسانی را که دسترسی به نوارهای سخنرانی امام نداشتند در جریان حوادث روز قرار می دادیم.

این دبیر بازنشسته با بیان اینکه دبیرستان پاسداران هویت و اعتبار علمی - فرهنگی قزوین بود ادامه داد: نگین آن شهدایی است که از این مدرسه تقدیم انقلاب شده‌اند، دانش‌آموزانی که اگر بودن از نخبگان علمی برجسته این استان و میهن اسلامی محسوب می شدند و اینها محصول نگاه تربیتی به آموزش در مدرسه است، در کنار رقابت های تحصیلی در حوزه های معنوی نیز رشد یافته بودند که دانش آموزانی چون «شهید غلامرضا زارعی» و «شهید علیرضا جوادی» تکلیف خود را در رفتن به جبهه یافتند.

وی خاطرنشان کرد: دلسوزی، ایثار و فداکاری کادر مدرسه برای اعتلای علمی و فرهنگی دانش آموزان زبانزد بود تا فرزندانی هم تراز انقلاب اسلامی از این مدرسه فارغ التحصیل شوند، در کنار مسائل آموزشی مواظبت بر مسائل تربیتی و فرهنگی دانش آموزان برای مجموعه مدیریت مدرسه حائز اهمیت بود پاسداران درّ نایابی بود که همه می خواستند به آن دست یابند.

شفیعی ها در پایان تشریح کرد: از اواخر دهه هفتاد به عنوان دبیر دینی، شیرین ترین دوران تدریسم را در این مدرسه سپری کردم که روابط صمیمانه با دانش آموزان در فضای مطلوب فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مدرسه ایجاد شده بود و در نهایت بیشترین پذیرفته شدگان دانشگاه در سطح استان قزوین، فارغ التحصیلان دبیرستان پاسداران بودند.

از گذشته تا کنون فارق التحصیلان دبیرستان پاسداران، افرادی کاردان برای اداره امور جامعه بوده اند

حمیدرضا غفاری در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین گفت: در حال حاضر585 دانش آموز در 18 کلاس درس و در شاخه های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی مشغول تحصیل اندکه سالانه تقریبا 300 دانش آموز از این واحد آموزشی فارغ التحصیل شده وارد دانشگاه و بازار کار می‌شوند.

مدیر فعلی دبیرستان پاسداران قزوین خاطرنشان کرد: دانش آموزان همزمان در زمینه های علمی،آموزشی،فرهنگی و تربیتی رشد و پرورش یافته‌ و مهارتهای پرورشی و زندگی را فرامی گیرند و افرادی کاردان و مستعد برای اداره امورجامعه بار می آیند.

وی تصریح کرد: با توجه به فراوانی مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی، در حال حاضر دبیرستان پاسداران در رتبه چهارم علمی استان قرار دارد اما از لحاظ پرورشی و نکات تربیتی یکی از برترین مدارس استان قزوین محسوب می شود.

انتهای پیام/ش

R7541/P/S6,63/CT16 واژه های کاربردی مرتبط وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان بیشتر بخوانید... دسترسی به گلزار شهدا در روستاهای استان قزوین نیازمند جاده آسفالته است ۱۰۰ واحد تولیدی در شهرک کاسپین یک قزوین راه‌اندازی می‌شوند گزارش| افزایش مبتلایان به کرونا در شهرهای استان قزوین/ شرایط به هیچ عنوان طبیعی نیست + فیلم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان دبیرستان پاسداران دبیرستان پاسداران انقلاب اسلامی استان قزوین دانش آموزان دانش آموز پیله فروش شهر قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور : دانش آموزان تهرانی از وقتی پای مدرسه به شهر باز شد با پای مبارک به مدرسه می‌رفتند؛ یعنی مسیر خانه تا مدرسه و بالعکس را پیاده گز می‌کردند. بااین‌حال با رشد مدارس نوین و رونق گرفتن مدارس متوسطه کم‌کم بحث جابه‌جایی دانش آموزان جدی شد؛ به‌خصوص جابه‌جایی دانش‌آموزانی که از مسیرهای طولانی باید به شهر می‌آمدند و درس می‌خواندند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

«داریوش شهبازی» مولف و محقق، درباره نخستین سرویس‌های مدارس تهران می‌گوید: «سیستم تحصیلی در تهران بیشتر بر روی محله‌ها متمرکز بود؛ یعنی هر محله یا روستایی مکتب‌خانه خودش را داشت. بعد از اینکه مدارس دبستانی توسعه پیدا کرد به علت کمبود مدرسه، بچه‌ها پیاده باید مسیرهای طولانی را برای رسیدن به مدرسه طی می‌کردند. یادم می‌آید وقتی ۷ سالم بود در مدرسه‌ای در محله زرگنده تحصیل می‌کردم. آن روزها برخی خانواده‌های پولدار شمرونی بچه‌هایشان را با ماشین شخصی و راننده به مدرسه می‌فرستادند که نوعی سرویس خصوصی بود.»

شهبازی می‌افزاید: «تقریباً اواخر دوره پهلوی دوم بحث سرویس‌های مدارس در تهران جدی شد. در حقیقت رونق سرویس‌های مدارس با توسعه شهر تهران و مشکلات تصادف، ایمنی و امنیت دانش‌آموزان گره خورده بود. دورانی که ما درس می‌خواندیم تنها خطری که دانش آموزان را تهدید می‌کرد گرگ‌های بیابان و سگ‌های ولگرد بودند!»

«عباس حسینی» نویسنده کتاب معروف «این اتولی که من داشتم...» درباره نخستین سرویس‌های مدارس شهر تهران می‌گوید: «در دوران پهلوی دوم برخی از مدارس بزرگ تهران برای دانش آموزان سرویس مدرسه راه‌اندازی کردند. اتوبوس‌های خاص که زردرنگ هم بودند. مدرسه هدف و مدرسه ایران و کالج (البرز) در تهران سرویس مدرسه داشتند مخصوص دختران دانش‌آموز بیشتر از سرویس استفاده می‌کردند.»

اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی | سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع! روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند

کد خبر 849180 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • طرح ملی سواد آبی در یزد ۳ ساله شد
  • بسیج دبیرستان‌های فرانسه در حمایت از فلسطین
  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • فیلم| سخنرانی باورنکردنی یک دانشجوی آمریکایی درمورد ایران/ایران مثل رگ‌های بدن در کل دنیا ریشه دوانده
  • جنبش حامی فلسطین به دبیرستان‌های فرانسه کشیده شد
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • طرح ملی سواد آبی در یزد سه ساله شد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان