Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@21:46:52 GMT

وقتی سرطان به چشم کودکان می‌زند

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۹۹۳۵

وقتی سرطان به چشم کودکان می‌زند

رتینوبلاستوما یا تومور شبکیه نوعی بیماری است که چشم های انسان را تحت تاثیر قرار می دهد و به طور معمول در سنین پایین رخ می دهد. در حقیقت، رتینوبلاستوما شایع‌ترین سرطان چشم طی دوران کودکی محسوب می شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، رتینوبلاستوما سهمی 3 درصدی از تمام سرطان های کودکی با بروز یک مورد در هر 15 هزار تا 18 هزار تولد را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ارقام به معنای آن است که هر ساله حدود 5 هزار مورد جدید در جهان تشخیص داده می شوند.

به طور میانگین، تشخیص رتینوبلاستوما در حدود 18 ماهگی رخ می دهد. افزون بر این، 90 درصد موارد در پنج سال نخست زندگی شناسایی می شوند و این بیماری پسرها و دخترها را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می دهد.

دلایل 

رتینوبلاستوما یک بیماری انکولوژیکی و مرتبط با جهش یک ژن است که به نام ژن رتینوبلاستوما نیز شناخته می شود. هنگام صحبت درباره این ژن درباره جهش کروموزوم 13 صحبت می کنیم.

این بیماری می تواند ارثی یا غیر ارثی باشد.

علائم

لکوکوریا شایع‌ترین نشانه رتینوبلاستوما و به طور معمول نخستین موردی است که ظاهر می شود. لکوکوریا به بازتاب رنگ سفید حین تابیدن نور به چشم گفته می شود. این شرایط به واسطه تومور که بازتاب رنگ قرمز شبکیه را مسدود می کند، رخ می دهد. در این شرایط هنگام عکاسی در نور کم و استفاده از فلاش، به جای این که مردمک چشم ها قرمز شوند به رنگ سفید دیده می شوند.

از دیگر نشانه های رتینوبلاستوما می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- لوچی

- اختلال در بینایی

- چشم درد

- پروپتوز یا بیرون زدگی چشم

تشخیص

اگرچه چشم پزشک به طور معمول می توانید بی نیاز از ابزاری خاص این شرایط را تشخیص دهد، آزمایش های دیگری نیز برای شناسایی آن وجود دارند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آنالیز DNA

- سونوگرام چشم

- توموگرافی

- ام‌آر‌آی

هر یک از این آزمایش ها برای کمک به پزشک در تشخیص رتینوبلاستوما از شبه رتینوبلاستوما قابل استفاده هستند. در حقیقت، شبه رتینوبلاستوماها گروهی از تومورها هستند که علائم و خصوصیات رتینوبلاستوما را شبیه سازی می کنند و موجب سردرگمی افراد می شوند.

درمان

درمان رتینوبلاستوما سه هدف اصلی را دنبال می کند:

- نجات جان کودک مبتلا به این بیماری

- محافظت از کره چشم تحت تاثیر قرار گرفته

- دستیابی به دید بهینه

در بیشتر موارد، درمان برای هر بیمار شخصی سازی می شود. همچنین، پیچیدگی وضعیت در نظر گرفته می شود. از شایع‌ترین روش های درمان رتینوبلاستوما می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پرتو درمانی خارجی

در این روش درمان، پزشکان معمولا تومور را به صورت موضعی کنترل می کنند و معمولا آثاری ماندگار بر شبکیه چشم ندارد. با این وجود، موارد مرگ و میر با استفاده از این روش درمان به طور قابل توجهی بالا است. همچنین، این روش درمان ممکن است رشد استخوان های صورت را متوقف کند.

پلاک های ایزوتوپ رادیواکتیو

در این روش، پزشک پلاک های ایزوتوپ رادیواکتیو را روی چشم قرار می دهد. این نوع درمان در به حداقل رساندن مواجهه بافت سالم با پرتوافشانی کمک می کند. با این وجود، آنها می توانند از این روش تنها در برخی بخش های خاص از تومور استفاده کنند.

شیمی درمانی

این روش درمان به طور کلی برای پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین موارد رتینوبلاستوما استفاده می شود. همچنین، پزشکان می توانند از شیمی درمانی همراه با پرتو درمانی خارجی برای کوچک‌تر شدن تومور استفاده کنند.

-------------------------------------------------

بیشتر بخوانید: 

*تشخیص بیماری با کمک چشم؛ از سرطان تا روماتیسم

*این مشکلات چشم را نادیده نگیرید

لینک کوتاه: asriran.com/0035cM

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: چشم سلامت سرطان روش درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند، گفت: این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

محمد صباییان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال ۹۹ آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزرهای نانوثانیه و فمتوثانیه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربردهای فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست‌شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز روی تصویربرداری فراطیفی کار می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربردهای لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست‌شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش‌ها هستند.

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کارهای تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می‌شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه‌خانه‌ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می‌شود. از این غشاء در تصفیه‌خانه‌ها، برای تصفیه آب استفاده می‌شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می‌کند که این فرآیند با استفاده از لیزرهای پالسی کوتاه انجام می‌شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم‌کنشی لیزر، اتم‌ها و مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه‌زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسورهای گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت‌های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می‌شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف‌سنج است و برای اندازه‌گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (تصاویر) درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان