Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جهانبخش خانجانی»، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، موضوع سیاست خارجی را بهانه‌ای در دستان منتقدان دولت توصیف کرد و گفت: این نمایندگان در شرایطی وارد مجلس شدند که اغلب مجلس تجربه کار در سطح کلان سیاسی را ندارند به همین دلیل  به نظر می‌رسد بخشی از آنها تابع جریان‌های سیاسی خارج از مجلس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران ادامه داد: اشتباه است اگر فکر کنیم آنها برای این کار دست به تحقیق جامع زدند. طیفی از نمایندگان با توجه به رویکردهای آینده خود، به دنبال این هستند دولت را در مضیقه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی قرار دهند و به نوعی حرکت دولت را تضعیف کند.  عمده توجه آنها این است که بتوانند در افکار عمومی کوتاه مدت این تاثیر را بگذارند که ما یک جریان تاثیرگذار و حل کننده مشکلات مردم هستیم.

وی هدف انتقادهای مطرح شده از سوی نمایندگان را انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: قصد دارند به نوعی مردم را از توانمندی دولت و عملکردش دلسرد کنند و با بازدارندگی در تصمیم‌گیری کلان،  شرایط را به سمتی ببرند که مشکلات عمده کشور را بر عهده دولت بگذارند. آنها تلاش می‌کنند با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری افکار عمومی را به سمتی ببرند تا نامزد مورد نظر خود را به جامعه القا کنند و در نهایت پیروز انتخابات شوند.  

 برجام بهانه است

خانجانی، برجام را تصمیم کلی نظام توصیف کرد و یادآور شد: برجام یک تصمیم حاکمیتی بود و آنچه که در مورد توافق چندجانبه هسته‌ای روی داد با همراهی نظام، حاکمیت و مجلس بود. بنابراین یک بهانه جویی سیاسی و غیر منصفانه است که برجام را فقط بر عهده دولت بگذاریم. حافظه تاریخی مردم فراموش نخواهد کرد  که چه علل و عوامل داخلی و خارجی در برجام رخ داد و به چنین سرنوشتی گرفتار شد.

این فعال اصلاح طلب گفت: عده‌ای از تندروها و رادیکال‌ها دست به دست هم دادند تا بتوانند برجام را از هویت اصلی خود خارج کنند. باید از آنها پرسید که کدام تصمیم‌گیری در برجام منطبق با سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی نبوده است که آنها موضوع برجام را تخطئه می‌کنند؟  

وی یادآورشد: سیاست خارجی همه دولت‌های پس از انقلاب منبعث از رهنمودها و همپوشانی با آرا فکری رهبری نظام بوده است. همانگونه که دکتر ظریف اشاره کرد در سیاست خارجی علاوه بر وزارت امور خارجه نهادهای تاثیرگذار دیگری هم هستند و وزارت امورخارجه در موضوع برجام به تنهایی تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز نبوده است. در لحظه به لحظه مذاکرات برجام هم با مسوولان نظام مشاوره انجام می‌گرفت.

دولت به تنهایی مسئول نابسامانی‌ اقتصادی نیست

خانجانی با بیان اینکه جریانی خاص نابسامانی اقتصادی را بر عهده دولت می‌گذارد، اظهار داشت: این جریان سیاسی می‌خواهد مشکلات کشور در حیطه اقتصادی را فقط به برجام منتسب کند، اما لوایح مرتبط با گروه اقدام ویژه مالی (FATF) در مجلس دهم از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام رد شد، این موانع را در حوزه های اقتصادی برای کشور ایجاد کرد.

وی با تاکید بر اینکه دولت در سال آخر همانند سال اول باید قوی و استوار با کارآمدی تمام به کارش ادامه دهد، تصریح کرد: اگر دولت تحت این فشارهای سیاسی قرار گیرد و یا از موضوع استیضاح هراس داشته باشد طبیعتا حامیان خود را از دست می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود ما مجددا در انتخابات ۱۴۰۰ به نوعی در دام بازی تندروها بیفتیم یعنی قاطبه مردم حامی دولت و اصلاح طلبان و اعتدال گرایان در عرصه تصمیم سازی شرکت نمی‌کنند و در چنین شرایط اقلیتی تعیین کننده سرنوشت ملت رقم خواهند زد و به نظر من این یک خطای استراتژیک و یک بحران تصمیم گیری است که دولت باید با عملکرد درست خود سعی کند به این بحران دامن نزند.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی مقام معظم رهبری محمد جواد ظریف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مقام معظم رهبری محمد جواد ظریف مجلس شورای اسلامی مقام معظم رهبری محمد جواد ظریف تصمیم گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۰۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!

سید رضا اکرمی در گفتگو با رویداد ۲۴، تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم این گفتگو را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیار‌ها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کار‌های دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کار‌ها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کار‌ها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کار‌ها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

دیگر خبرها

  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • اوج گیری انتقادات از اسرائیل در واکنش به بسته شدن دفتر الجزیره
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا: بعضی از وزرای رئیسی پشیمانند، برای پایان دولت لحظه‌شماری می‌کنند!
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟