Web Analytics Made Easy - Statcounter

روانشناس بالینی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بحران کروناکه استرس خیلی زیاد وجود دارد گفت: برای کنترل و کاهش استرس ابتدا پذیرش واقعیت مهم است، پس از آن باید دقت کنیم که در مقابله با این بیماری چه کارهایی می توان انجام داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان دکتر علی بهرام نژاد سه شنبه شب(۱۷ تیر)در برنامه مطب در خانه به سوالات پاسخ داد و به بیان راهکارهای مدیریت و کنترل استرس ها و اضطراب های کرونایی که سوال برخی کاربران بود پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

شخصی 23  ساله در تشریح بیماری خود گفت دچار حمله پانیک هستم اوایل کمی نفس تنگی داشتم که با مراجعه به پزشک داروی سرترالین و پروپرانول تجویز کرد، از زمانی که این دارو را مصرف می کنم نفس تنگی ام بهتر شده امّا به طور کامل قطع نشده است از این روال خسته شدم، نحوه مصرف دارو هم به این شکل است که اوایل سرترالین یک چهارم بعد یک دوم، و قرص پروپرانول که هر صبح و هر شب یک عدد می خورم تازگی بی خوابی به سرم می زند و تا 4 صبح بیدارم و گاهی اوقات دچار حمله می شوم علت چیست؟ که روانشناس بالینی پاسخ داد: شرح علائم شما مربوط به بیماری پانیک است و درمان این بیماری ترکیبی است یعنی هم درمان دارویی و هم درمان غیر دارویی؛ لذا با مصرف دارو کمی این بیماری کنترل شده امّا اگر در کنار مصرف دارو درمان های غیردارویی مانند رفتار درمانی و روان درمانی را به آن اضافه کنید قطعاً تأثیر بیماری خیلی کمتر خواهد شد بنابراین توصیه می کنم این درمان های ترکیبی که کمک کننده است را با مراجعه به یک روانشناس و مشورت با وی به کار ببرید که علائم کمتر شده و بهبود خواهید یافت.

 

 

 

وی در پاسخ به سوالی تصریح کرد: استرس بحث مهمی است انسان وقتی که احساس می کند  تهدید می شود علائمی از لحاظ استرس در او ظاهر می شود، در شرایط کنونی بحران کرونا باید این استرس کنترل شود، برای کنترل و کاهش استرس ابتدا پذیرش واقعیت مهم است یعنی بپذیریم که با شرایط تهدید آمیزی روبرو هستیم، وقتی پذیرفتیم باید دقت کنیم که در این شرایط چه کار باید انجام دهیم یعنی وقتی بحث کرونا مطرح است باید دقت کنیم که چکار انجام دهیم، طرح سوال در استرس مهم است  اینکه بپرسیم که چرا کرونا آمده است؟ خیلی کمک کننده نیست، بهتر است این سوال را مطرح کنیم که چه کار باید انجام دهم؟ چه اقداماتی باید بکنم؟ و چه مراحلی باید طی کنم تا در امان باشم پس برای رفع استرس سوالاتی که با چرا پرسیده می شود کمک کننده نیست و با چگونه سوال خود را مطرح کنیم.

 

 

وی ادامه داد: وقتی طرح سوال با چگونه مقابله کردن با بیماری کرونا مطرح می شود یک سری مراقبت کردن ها لازم است؛ شستشوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک، دستکش، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ... خیلی به ما کمک می کند که استرس کاهش یابد لذا نکته حائز اهمیت در استرس های کرونایی این است که دنبال چرایی این بیماری نباید باشیم بلکه دنبال این باشیم که چه کار باید انجام دهیم تا احتمال خطر کم شود و تا حدود زیادی به ما کمک می کند که استرس ها در وجود ما به حد متعادلی برسد.

 

 

دکتر بهرام نژاد در پاسخ به سوال شخصی که پرسید به دلیل وسواس و استرس از کرونا داروی سرترالین اوایل با مقدار 50 میلی شروع کردم و در روزهای بعد بیشتر و با مقدار 75 میلی به همراه پروپرانول 10 جهت کاهش تپش قلب مصرف می کنم که بهتر شدم، مدت 4 ماه است که این داروها را مصرف می کنم، قبل از این نیز وسواس در زمینه بیماری و رعایت نکات بهداشتی داشتم امّا در زمان بحران کرونا این وسواس تشدید شده است؛ راهنمایی کنید؟ اظهار داشت: سوال اینجا است که آیا این داروها را روانپزشک تجویز کرده یا خودتان مصرف می کنید لذا اگر روانپزشک تجویز کرده باشد که خوب است و سعی کنید خودسرانه دارو مصرف نکنید، ضمن اینکه باید مراجعه و درمان تخصصی دریافت کنید توجه داشته باشید وقتی یک فکر به ذهن ما خطور می کند و مزاحم است و سعی می کند ما را به خطر بیندازد اگر پاسخ به آن فکر بدهیم وسواس بیشتر می شود مثلاً وقتی فکر می کنید که میز تمیز نیست و دست می کشید و در پاسخ به این فکر دست خود را می شویید وسواس است که اینجا نباید به افکار خود پاسخ دهیم، چون مزاحم است و ممکن است وسواس را تشدید کند پس در کل دارو را سر خود افزایش ندهید حتماً با مشورت پزشک باشد، درمان های  تخصصی را دریافت کنید و به افکارتان پاسخ ندهید.

 

 

شخصی هم دچار بیماری پانیک است و پزشک برای او داروی سرترالین تجویز کرده است که می ترسد این داروها اعتیاد آور باشند و مصرف نمی کند در نهایت یک عدد از این قرص مصرف کرده که دچار خشکی دهان شده است راهنمایی خواست، دکتر بهرام نژاد پاسخ داد: وقتی دارویی که  توسط پزشک تجویز می شود سالم است و این تفکر که داروهای روانپزشکی اعتیادآور هستند، غلط است؛ لذا وقتی می خواهید مقایسه کنید که آیا این دارو مضر نیست و سالم است دارو را با عوارض دارو مقایسه کنید؛ یک سری داروها عوارضی مانند خشکی دهان ایجاد می کند که با جویدن آدامس یا خوردن سالاد رفع می شود و این را هم بدانید که دارو وقتی اثر می گذارد این عوارض پدیدار می شود بنابراین هیچوقت دارو را به  دلیل عوارض آن ترک نکنید این عوارض کوتاه مدت هستند، نکته دوم این است که عوارض دارو از هر چیزی بدتر است یعنی وقتی پانیک دارید  موجب می شود یک سری فعالیت ها را کنار بگذارید که هم استرس پیدا می کنید هم ممکن است سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شود پس سعی کنید دارو را مصرف کنید.

 

 

وی افزود: وقتی دارو مصرف می کنید این دارو پس از 4 هفته اثر خود را می گذارد از هفته چهارم می توانید درمان های غیردارویی را هم برای درمان شروع کنید.

 

 

دکتر بهرام نژا در پاسخ به سوال یکی از کاربران که پرسید جدیداً هر مطلبی را که می خوانم سریع فراموش می کنم مثلاً چند وقت پیش مصاحبه ای داشتم و زمان حضور در مصاحبه هیچ مطلبی یادم نیامد چه راهکاری پیشنهاد می دهید؟ گفت: ما چیزی به عنوان فراموشی نداریم، یا ممکن است مطلب را خوب یاد نمی گیرم یا اگر یاد می گیرم به خاطر استرس و دل مشغولی هایی که دارم نمی توانم به خاطر داشته باشم، همچنین ممکن است این فراموشی کاذب باشد امّا  اگر این فراموشی در حدی باشد که  در کار و زندگی تان اختلال ایجاد می کند به روانپزشک مراجعه کنید تا دلایل آن ارزیابی شود.

 

 

شخصی پرسید که قبلاً وسواس تمیزی داشتم که با صرف زمان زیادی بر روی خودم توانستم بر این وسواس غلبه کنم امّا از زمان شیوع کرونا این وسواس برگشته و خیلی شدت پیدا کرده است به حدی که آرامش خود و خانواده ام به هم ریخته است؛ همچنین این وسواس بیشتر در محل کارم هست به حدی که تا ساعت 3 عصر که به خانه برمی گردم حتی یک قطره آب هم نمی توانم بخورم لطفاً راهنمایی کنید.

 

 

 

دکتر بهرام نژاد پاسخ داد: اینکه قبلاً وسواس داشتید و آن را ترک کردید حتماً تکنیکی را به کار بردید؛ وسواس به طور کلی پاسخ به یک فکر است و در زمان بحران کرونا ممکن است فکری به ذهن شما بیاید فکری که اگر آب بخورید ممکن است آلوده باشد  و به بیماری مبتلا می شوید طبیعی است که به این فکر پاسخ می دهید به این صورت که آب را نمی نوشید تا به بیماری مبتلا نشوید لذا اولاً برای مبتلا نشدن به کرونا راهکارها مشخص است؛ هیچوقت نگفته اند که آب نخورید گفته شده است که ماسک بزنید، فاصله اجتماعی را رعایت کنید و دست ها را مرتب بشوئید اگر چیزی را خواستید بخورید با رعایت این نکات می توانید؛ یکی از کارهایی که باید انجام دهید این پاسخ به فکر را با انجام نکات بهداشتی کنترل کنید؛ این جواب من در حد این پیام است و درمان بیماری وسواس ممکن است به جلسات زیادی نیاز داشته باشد و امکان دارد با مراجعه به روانشناس درمانِ شناختی، درمانِ رفتاری و هم درمانِ دارویی را دریافت کنید پس عدم پاسخ به وسواس های فکری تا حدی کمک کننده است.

 

 

پایان پیام/605

منبع: شبستان

کلیدواژه: استرس و اضطراب استرس ویروس کرونا بحران کرونا دکتر بهرام باید انجام بهرام نژاد کمک کننده استرس ها چه کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش باید مثل دارو تجویز شود

ایسنا/ایلام عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: همان طور که بیمار به دکتر مراجعه می‌کند، نسخه می‌گیرد و بعد نسخه را به داروخانه می‌برد و داروهای خود را دریافت می‌کند، در مورد نسخه تمرینات ورزشی هم باید همین اتفاق بیافتد.

دکتر «افشین مقدسی» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به مزایای مثبت شرکت در ورزش و فعالیت بدنی، کالج پزشکی ورزشی آمریکا ( ACSM ) و انجمن پزشکی آمریکا به همراه چند دانشکده علوم ورزشی، در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۰۷، دست به خلق یک ابتکار جدید با عنوان «ورزش دارو است» زدند که هدف آن تجویز نسخه ورزشی از سوی پزشکان به عنوان بخشی استاندارد از الگوی درمان و پیشگیری از بیماری در جهت ارتقای سطح سلامت افراد جامعه بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: این گروه از پزشکان و متخصصان علوم ورزشی از آن زمان تلاش دارند تا یک تحولی را در سیستم پزشکی و یک پل ارتباطی بین باشگاه‌های ورزشی، بیمارستان‌ها و مطب پزشکان ایجاد کنند و مربیان ورزشی را وارد تیم‌های درمانی کنند.

وی ادامه داد: آن‌ها از پزشکان خواسته‌اند تا در کنار نسخه‌ها و روش‌های دارویی برای درمان، نسخه‌های ورزشی را نیز تجویز کنند و بیماران با پیروی از نسخه‌ها و دستورات پزشکان به باشگاه‌های ورزشی مراجعه نمایند.

این استادیار حرکات اصلاحی و آسیب‌شناسی ورزشی گفت: همان طور که بیمار به دکتر مراجعه می‌کند، نسخه می‌گیرد و بعد نسخه را به داروخانه می‌برد و داروهای خود را دریافت می‌کند، در مورد نسخه تمرینات ورزشی هم باید همین اتفاق بیفتد تا بیماران پس از دریافت نسخه ورزشی پزشک، به باشگاه ورزشی مراجعه و آن را به مربی ورزش بدهند.

وی ادامه داد: یک سال بعد یعنی سال ۲۰۰۸ اولین کنگره جهانی «ورزش دارو است" برگزار شد و در این کنگره طرح به صورت جهانی اعلام شد. از آن زمان تا کنون این طرح به بیش از ۴۰ کشور در قاره‌های مختلف گسترش یافته است. در ایران، تقریباً هیچ اقدام مؤثری در این خصوص صورت نگرفته است و از بسیاری از کشورها عقب هستیم. در حالی که آمار بیماری‌های غیر واگیر از قبیل بیماری‌های قلبی- عروقی، تنفسی، دیابت، سرطان، سکته‌های قلبی و مغزی، مالتیپل اسکلروزیس، آلزایمر، چاقی و ... روز به روز در کشور ما در حال اضافه شدن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: بدون شک اجرای ملی طرح «ورزش دارو است» در ایران می تواند به پیشگیری از این بیماری‌ها و بهبود سلامت افراد جامعه کمک زیادی کند و از بار وارده بر سیستم درمان کشور بکاهد. واقعاً با داشتن بسیاری از شواهد علمی، زمان آن فرا رسیده است که پزشکان و متخصصین علوم ورزشی کشورمان با هم، همراهی و هم‌افزایی کنند تا بیماران و همه افراد جامعه قرص ورزش خود را دریافت و آن را به درستی مصرف کنند.

مقدسی تصریح کرد: بدون شک، ورزش یک دارو است و حتی با توجه به مزایای بیشماری که دارد اگر بگوییم که ورزش فراتر از دارو هم هست گزاف نگفته ایم. تصور کنید اگر قرصی وجود داشت که تمامی مزایای تأیید شده‌ای که ورزش برای سلامتی دارد را یکجا داشت، آیا همه‌ی تلاش خودمان را برای دستیابی به این داروی شگفت انگیز بکار گرفته‌ایم؟! پس نظام پزشکی و همه دست اندرکارانی که در امر ورزش فعال هستند باید یک جنگ تمام عیار را علیه کم تحرکی اعلام کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام در پایان گفت: تأکید می‌کنم که حرکت بیشتر و نشستن کمتر مزایای زیادی برای سلامتی دارد و تقریباً به نفع همه است. امیدوارم روزی فرا رسد که ورزش جزیی از فرهنگ و کارهای روزمره همه ایرانیان باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت