Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@22:03:43 GMT

نقش ادبیات کودک در انتقال میراث فرهنگی

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۳۳۷۳

نقش ادبیات کودک در انتقال میراث فرهنگی

ایسنا/خراسان رضوی دسترسی کودکان به انواع ادبیات برای موفقیت آنان بسیار مهم است. مربیان، والدین و اعضاء جامعه باید به کودکان در ایجاد عشق و اشتیاق به خواندن کتاب کمک کنند. خواندن ادبیات نه‌تنها در ایجاد مهارت‌های شناختی برای موفقیت در مدرسه یا محیط کار مهم است، بلکه به دلایل دیگر نیز دارای ارزش است.

به گزارش لوتر اجوکیشن، ادبیات کودکان بسیار مهم است زیرا فرصتی برای کودکان فراهم می‌کند تا به ادبیات واکنش نشان دهند و از میراث فرهنگی خود محافظت و از میراث فرهنگی سایرین تقدیر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادبیات کمک می‌کند تا کودکان به رشد هوش هیجانی و خلاقیت بپردازند. این رشد موجب ارتقاء شخصیت شده و مهارت‌های اجتماعی دانش‌آموز را پرورش می‌دهد و ادبیات و مضامین مهم را از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌کنند.

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که ادبیات کودکان این امکان را برای کودکان فراهم می‌کند که به ادبیات اهمیت دهند و نظرات خود را درباره موضوع‌های ادبی پرورش دهند. این امر دامنه توسعه شناختی را تقویت کرده زیرا تفکر عمیق‌تر درباره ادبیات را ترغیب می‌کند. همه در مورد ادبیات نظر یکسانی ندارند و این مورد موجب تفاوت در دیدگاه‌ها شده و نظرات مختلف بروز می‌کنند. ممکن است یک خواننده بر اساس دیدگاه و تجربیات شخصی، چیزی متفاوت از یک قطعه ادبی نسبت به خواننده بعدی داشته باشد.

کودکان قادرند یاد بگیرند که چگونه ادبیات را ارزیابی، تجزیه‌وتحلیل، خلاصه‌سازی و فرضیه‌پردازی کنند.

دونا نورتون نویسنده کتاب "از چشم یک کودک" می‌گوید که برای کودکان، کتاب‌های تصویری بی‌کلام محرکی عالی در زبان شفاهی و نوشتاری هستند. کودکانی که کتاب‌های بدون کلمه می‌خوانند قادرند تصاویر را تجزیه‌وتحلیل کرده و با لغات خود برای تصاویر داستان‌سرایی کنند. این کارکردهای شناختی کودکان را قادر می‌سازد که بتوانند به‌تنهایی نظرات خود را شکل دهند و جمع‌بندی آن را در یک کتاب بدون کلمه بیان کنند.

ادبیات کودکان راهی برای کودک فراهم می‌آورد تا در مورد میراث فرهنگی خود و فرهنگ سایر افراد بیاموزند. یادگیری این ارزش‌ها برای کودکان بسیار مهم است زیرا، ایجاد نگرش مثبت نسبت به فرهنگ خود و فرهنگ دیگران برای توسعه اجتماعی و شخصی ضروری است.

نویسنده این مقاله، مارتا کریپن معتقد است که هنگام آموزش کودکان در مورد میراث فرهنگی دیگران، انتخاب کتاب نیازمند بررسی است. داستان‌های زیادی وجود دارد، برخی از عناصر فلسفه  که حاوی کلیشه‌های آشکار و نادرستی در مورد گروه‌های فرهنگی خاص است درواقع مناسب کودکان نیستند. اگر ما به‌عنوان بزرگتر در کتاب‌هایی که در کتابخانه‌های کلاس و خانه خود داریم محتاط نباشیم، می‌تواند در تحریک کلیشه‌ها بسیار آسیب‌زا باشد. بااین‌حال، برخی از کتاب‌های کودکان وجود دارد که در آموزش تفاوت‌های فرهنگی دیگران را دقیق‌تر نمایش می‌دهند و دارای پیام مثبت در مورد تشویق به پذیرش اختلافات فرهنگی بین مردم هستند، این چیزی است که ما می‌خواهیم به آن در پرورش کودکان کمک کنیم.

کتاب‌های زیادی در دسترس است که فرهنگ را به‌عنوان بخش مهمی از جامعه نشان می‌دهد که می‌توان آنها را ارزش‌گذاری کرد و آن کتاب‌ها می‌توانند برای دانش آموزان گنجینه مناسبی باشند.

ادبیات کودکان به آنان کمک می‌کند تا هوش هیجانی را توسعه دهند. داستان‌ها این قدرت را دارند که رشد عاطفی و اخلاقی را ارتقاء دهند. ادبیات کودکان، وقتی شخصیت‌ها تصمیمات اخلاقی می‌گیرند و دلایل تصمیم‌گیری‌های خود را بیان می‌کنند، حاوی لحظه‌های بحرانی بی‌شمار است.

ادبیات کودکان خلاقیت را نیز تشویق می‌کند. نورتون بر نقش ادبیات در پرورش و گسترش تخیل تاکید دارد.برخی کتاب‌های تخیلی دانش آموزان را به یادگیری موسیقی و هنر ترغیب می‌کنند. ادبیات کودکان موجب پیشرفت تخیلات درونی دانش آموزان می‌شود.

ادبیات کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا شخصیت و رشد اجتماعی را تقویت می‌کند. کودکان طی سال‌های شکل‌گیری شخصیت بسیار تحت تاثیر قرار می‌گیرند  و ادبیات کودکان می‌تواند به آنان در شکل‌گیری شخصیتی دلسوز، باهوش و بشردوست کمک کند.

روان‌پزشک رشد، ژان پیاژه می‌گوید، وقتی کودکان از مرحله قبل از عملیاتی به مرحله عملیاتی توسعه شناختی می‌روند، کمتر تحریک می‌شوند. کودکان در مهدکودک ممکن است کاملا به رفتار خود معطوف شوند، زیرا بزرگتر می‌شوند، احساسات و دیدگاه دیگران را در نظر می‌گیرند. توانایی درک دیدگاه دیگران و خودخواه نبودن مهارت‌های مهمی است که بزرگسالان باید در کودکان پرورش دهند زیرا نورتون می‌گوید که روابط قابل‌قبول مستلزم درک احساسات و دیدگاه‌های دیگران است. ادبیات کودک می‌تواند با تشویق دانش آموزان به پذیرش افراد دیگر و اختلافات آنان‌، توسعه اجتماعی را تقویت کند. برخی کتاب‌ها کودکان را ترغیب می‌کنند که با انواع مختلف خانواده آشنا شوند و بدانند که عشق مهمترین عنصر در یک خانواده است. ادبیات کودک همچنین می‌تواند کودکان را به سمت ایجاد روابط با مردم و روابط اجتماعی ترغیب کند. ادبیات، کودکان را به حس نوع‌دوستی و مهربانی با دیگران ترغیب می‌کند و این صفات، آنان را به شهروندان خوب آینده تبدیل می‌کند.

سرانجام، ادبیات کودک از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا کتاب‌ها منبع اصلی انتقال میراث ادبی ما از یک نسل به نسل دیگر هستند. داستان‌های کلاسیک به دلیل میراث ادبی خود کتاب‌های مهمی برای کودکان محسوب می شوند.

کودکی مدت کوتاهی است، بنابراین ما باید به کودکان اجازه دهیم تا به میراث ادبی یعنی کتاب‌های خوب دسترسی پیدا کنند. کتاب‌های کودک باکیفیت از قدرت فوق‌العاده‌ای برای جذب مخاطب در بسیاری از نسل‌ها برخوردار هستند.

ادبیات کودکان هم در محیط مدرسه و هم در خانه بسیار باارزش است. معلمان و والدین باید بتوانند بین ادبیات باکیفیت و متوسط ​​تمایز قائل شوند تا دانش آموزان به بهترین کتاب‌ها دسترسی پیدا کنند، ارزش‌های مهم ادبیات را کشف کنند و حوزه‌های توسعه را در نظر بگیرد.

ادبیات کودکان فرصتی برای پاسخگویی به دانش فرهنگی، هوش هیجانی و خلاقیت، رشد اجتماعی و شخصیتی فراهم می‌کند و تاریخ ادبیات نیز برای دانش آموزان برای آشنایی با نسل‌های مختلف باارزش است. قرار گرفتن کودکان در محیطی همراه با کتاب‌های ادبی باکیفیت می‌تواند در ایجاد افراد مسئول، موفق و دلسوز نقش داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ادبيات كودك و نوجوان به مناسبت روز ادبیات کودک ادبیات کودک و نوجوان ادبیات کودکان میراث فرهنگی دانش آموزان برای کودکان ادبیات کودک برای کودک کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۳۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است

خبرآنلاین - مهرداد خوشکار مقدم: «غلامرضا رزمی» متولد ۱۳۵۷ تبریز، شاعر و پژوهشگر ادبیات ترکی آذربایجانی است که با انتشار مجموعه ای پنج جلدی، جایگاه «نظام الدین امیر علی‌شیر نوایی» را در ادبیات ترکی و فارسی احیا و مسیر جدیدی در حوزه پژوهش آثار فراموش شده ایجاد کرده است. در عشق و علاقه وی به پژوهش همین بس که با وجود از دست دادن شغل خود در دوران کرونا، تمام پس انداز خود را صرف پژوهش و خلق این اثر کرده است.

به همین مناسبت گفتگویی با وی ترتیب داده ایم که می خوانید:

غلامرضا رزمی کیست و چگونه به حوزه شعر و ادب گرایش پیدا کرد؟

از کودکی به واسطه پدرم که عاشق ادبیات عاشقی بود با فولکلور و داستانهای قدیمی آذربایجان آشنا شده و گلستان سعدی نیز اولین کتاب در حوزه ادبیات فارسی بود که از عمویم هدیه گرفتم. بعدها با اشعار شعرای ترکی چون صراف و سیدعظیم شیروانی نیز آشنا شده و اواخر دبیرستان متوجه شوم می توانم شعر بگویم… با حضور در جلسات کتابخانه شهید مطهری دبیرستان فردوسی و نیز انجمن های ادبی، رفته رفته وارد این حوزه شدم.

آیا عشق به ادبیات را در دانشگاه نیز ادامه دادید؟

در دانشگاه تا ارشد اصلاح نباتات تحصیل کردم اما ادبیات را رشته دانشگاهی ندیدم، ذات ادبیات عشق و تحقیق است… مواردی که در دانشگاه های امروزی بدان توجهی نمی شود.

با توجه به حضورتان در انجمن های ادبی مختلف، نقطه عطف ورود شما به حوزه ادبیات ترکی آذربایجانی کجا بود؟

تا ۸۵ در هر دو حوزه ادبیات فارسی و ترکی فعالیت داشتم. در اواسط دهه ۸۰ بود که به دنبال تاسیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، سیدقاسم ناظمی (کاردار فرهنگی ایران در ترکیه) آن زمان به عنوان نخستین رئیس این سازمان به ما اعتماد کرد و منجر به ایجاد فضای جدیدی در ادبیات ترکی آذربایجانی شد.

تاسیس جشنواره بین المللی خط سوم به صورت دو زبانه (ترکی-فارسی) با حمایت سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز یکی از شاهکارهای آن ایام بود که فضای افراطی و حساسیت به ادبیات اقوام را به سوی عقلانیت و اعتدال سوق داد… البته مسیری که بعدها با کج سلیقگی برخی مدیران تداوم نیافت.

به نظر می رسد چاپ دوره پنج جلدی «نظام الدین امیر علی‌شیر نوایی» با اقبال گسترده ای در محافل علمی داشته است در این مورد بگوئید که چگونه با این شخصیت آشنا شده و پروژه تحقیقاتی خود را چگونه آغاز کردید؟

سال ۹۱ بود که یکی از دوستان ادیب ام دوره چهار جلدی از کتاب امیرعلی شیرنوایی را که در استانبول منتشر شده بود به من اهدا کرد و این موضوع نقطه آآغاز آشنایی ام با آثار این ادیب و شاعر توانمند قرن نهم شد.

اهمیت علمی و ادبی «امیر علی‌شیر نوایی» چیست و چه چیزی باعث گرایش شما به سمت تحقیق و پژوهش در آثار وی شد؟

«امیر علی‌شیر نوایی» در ۳۰ سالگی به عنوان مشاور سلطان حسین بایقرا، آخرین پادشاه تیموری منصوب شد. تاثیر وی در شکوفایی علمی و فرهنگی هرات در جهان اسلام را با جایگاه خواجه نظام الملک در دوره ایلخانان مقایسه می کنند.

با اینحال اما چهره این ادیب و دانشمند ایرانی در داخل کشور شناخته شده نیست. او ۳۰ اثر تالیف کرده که ۲۹ جلد آن در کتابخانه های مهم جهان اسلام موجود بوده اما کتاب «زبده التواریخ» او هنوز پیدا نشده است.

آثار وی به چه زبان هایی منتشر شده اند؟

دو کتاب «دیوان فارسی» و «رساله معما» از آثار او به زبان فارسی بوده و بقیه آثارش به زبان ترکی تالیف شده است. در آن عصر فارغ از اینکه کتاب های مولفان به چه زبانی نگاشته شده، نام آن باید عربی می بود لذا عنوان تمام آثار امیرعلی شیرنوایی و نویسندگان هم عصر او، عربی است.

عمده آثار امیرعلی شیرنوایی در چه حوزه هایی است؟

از ۲۹ جلد موجود تعداد ۱۳ دیوان نظم است و بقیه به صورت نثر نگاشته شده اند.

مهمترین کتاب وی کتاب «محاکمه اللغتین» است که در حوزه ادبیات، به مقایسه زبان ترکی و فارسی پرداخته و با کتاب «میزان الاوزان» برای اولین بار رساله عروض ادبیات ترکی را نگارش کرد که کاملترین اثر ادبیات ترکی در این حوزه محسوب می شود.

علی شیر نوایی همچنین اولین تذکره الشعرای ترکی را به نام «مجالس النفائس» منتشر کرده که بعد از او مرجع تمام تذکره نویسان ادبیات ترکی و فارسی شده و حتی تذکره دولتشاهی سمرقندی نیز به سفارش او نگاشته شده است.

او در حوزه عرفان نیز دست به قلم بوده به طوریکه در کتاب «نسائم المحبه» تذکره و اندیشه ۷۷۰ عارف و صوفی آن عصر را جمع آوری و به زبان ترکی منتشر کرده است.

در سایر حوزه های علوم چه آثاری پدید آورده است؟

یکی از آثار قابل تامل امیرعلی شیرنوایی در حوزه تاریخ نگاشته شده… وی با تحقیق در سلسله های پادشاهی ایران «تاریخ ملوک عجم» را از ابتدا تا یزدگرد سوم جمع آوری و به رشته تحریر درآورده است.

کتاب «تاریخ انبیا و حکما» نیز یکی دیگر از آثار او به شمار می رود که به زندگی پیامبران حضرت آدم تا حضرت محمد (ص) و فیلسوفان و حکمای یونان و ایران اختصاص دارد.

در حوزه سیاسی اجتماعی نیز کتاب «محبوب القلوب» را نوشته و همچنین مشاغل و اصناف و مناصب و شرح وظایف و حدود شرعی و فقهی و وظایف حکومتی عصر تیموری را به رشته تحریر درآورده که برای پژوهش در دوران تیموری منبعی ارزشمند به شمار می آید.

با توجه به شرایط آن دوران، امیرعلی شیرنوایی تابع چه مذهبی بوده است؟

شاید بتوان گفت که او پاسخ به این سئوال را در کتاب «نظم الجواهر» داده است. او در این اثر ۲۸۸ حدیث از حضرت علی (ع) را در قالب رباعی سروده و در اثبات شیعه بودن خود، به حضرت امیر (ع) تقدیم کرده است.

او همچنین ۴۰ حدیث از پیامبر (ص) نیز به صورت رباعی سروده است.

افراد تاثیرگذار در زندگی امیرعلی شیرنوایی چه شخصیت هایی بودند؟

در وهله نخست، «سید حسین اردشیر» صوفی نامدار آن دوران در تشکیل شخصیت علمی و ادبی شیرنوایی، موثر بوده و پدر معنوی وی به شمار می رود.

سلطان حسین بایقرا دومین فرد تاثیرگذار زندگی وی به شمار می آید که از کودکی باهم دوست بوده و در دربار درس خوانده بودند. گرچه شیرنوایی در ۳۰ سال اول زندگی خود مشقت های زیادی متحمل شده اما بعد از روی کار آمدن سلطان حسین بایقرا، زندگی او نیز متحول می شود.

سومین فرد موثر در زندگی او، عبدالرحمن جامی شاعر بنام آن عصر است.

نوایی همچنین در کتابی از فردی به نام «پهلوان محمد» کشتی گیر نام برده که در زندگی او تاثیرگذار بوده است.

پس از عصر تیموری چه بر سر امیرعلی شیرنوایی و آثار او آمد؟

بعد از سقوط تیموری در سال ۹۱۷ شاه اسماعیل هرات را فتح کرده و نسخ بسیاری از آثار او را به تبریز منتقل و بخشی در هرات باقی ماند؛ اما با فتح تبریز توسط عثمانی ها اغلب نسخ خطی غارت و به استانبول منتقل شده و امروزه نیز همانجا نگهداری می شوند.

با اینحال آثار خطی امیر علی شیرنوایی در ایران هم کم نیست به طوریکه در همین کتابخانه مرکزی تبریز نیز ۲۰ اثر نفیس او نگهداری می شود که ۱۱ نسخه از آثار وی خطی است.

و بقیه آثار او در کجا نگهداری می شود؟

بر اساس تحقیقاتی که انجام داده ام، عمده آثار وی در موزه توپ قاپی استانبول بوده اما نسخه های نفیس دیگری در مصر، ازبکستان، روسیه، انگلیس و برخی از کتابخانه های معتبر جهان موجود است.

عمده اهمیت علمی و جایگاه ادبی امیر علی شیر نوایی در تاریخ ایران چیست؟

امیرعلی شیر نوایی در آثار خود روحیه ایران گرایی دارد و تمام اقوام را داخل تاریخ ایران می بیند. لذا می توان او را منادی وحدت ترکی و فارسی دانست.

گرچه تاثیرات او را نمی توان به یک حوزه خلاصه کرد اما شاید مهمترین تاثیر وی، ابداع زبان مرجع برای نگارش به ترکی با الفبای عربی و لهجه ترکی جیغاتای است که از قرن نهم تیموری تا عصر صفوی و قاجاریان و همزمان در دولت عصمانی مورد استفاده قرار می گرفت.

آثار و مکاتبات به جای مانده از منشی نادرشاه افشار و مکاتبات «نشاط اصفهانی» اولین وزیر خارجه ایران عصر فتحعلی شاه تا اذعان «یحیی کمال» عثمانی به رواج این خط و زبان حکایت از تاثیر او در این حوزه دارد.

چگونه این رسم الخط و زبان معیار از بین رفت؟

ترکی غرب شامل آذربایجان و قلمرو عثمانی تحت تاثیر زبان های عربی، فارسی و روسی بوده اما ترکی شرق از خراسان تا مرز سین کیانگ چین کمتر دچار تغییر و تحول شده بود.

در قرن ۱۹ و ۲۰ چندین حادثه تاریخی باعث می شود که این رسم الخط و زبان معیار از بین برود. جدایی هرات از ایران در زمان ناصرالدین شاه و معاهده گلستان و ترکمنچای و جدایی بخشی از ایران و تسلط روسیه به قفقاز جنوبی در دوران فتحعلی شاه است. وقوع جنگ جهانی اول و سقوط امپراطوری عثمانی نیز منجر به روی کار آمدن آتاتورک و تغییر رسم الخط از الفبای عربی به لاتین شده و بدین ترتیب اتصال نسل های بعدی به آثار فرهنگی و تمدنی گذشته قطع می شود.

همزمان با این تحولات، سلسله قاجار نیز در ایران سقوط کرده و با روی کار آمدن پهلوی، دشمنی با اقوام ایرانی آغاز می شود.

با این اوصاف، وضعیت در دوره جمهوری اسلامی چگونه است؟

هرچقدر هم از برخی سیاست های فرهنگی انتقاد داشته باشیم، باید اذعان داشت که انصافاً جمهوری اسلامی عصر شکوفایی ادبیات اقوام ایرانی به ویژه ترکی آذربایجانی است؛ چراکه در این دوره سیاست های کلان، ماهیت اسلامی دارد نه قومیتی. او عقیده دارد اگر کمی عقلانیت در حوزه فرهنگی و هنر حاکم شده و فضا بازتر شود، وضعیت بهتر از این هم خواهد شد.

جایگاه علی شیر نوایی را در حوزه شعر و ادبیات چگونه ارزیابی می کنید؟

سئوال خوبی است. باید در یک سطر اینگونه گفت که جایگاه امیر علی شیر نوایی در ادبیات ترکی مانند حافظ و سعدی و نظامی در شعر فارسی است با این تفاوت که شعرای فارسی هرکدام در یک حوزه نامدار هستند ولی علی شیر نوایی در تمام حوزه های شعر ترکی شاهکار است به حدی که از قرن ۹ به بعد تمام ادبیات ترکی و حتی بخشی از ادبیات فارسی تحت تاثیر او قرار دارد.

تحقیقات من نشان می دهد قله های ادبیات ترکی و فارسی تحت تاثیر آثار نوایی است به طوریکه دلیل اصلی ایجاد سبک هندی در شعر فارسی نیز آثار علی شیر نوایی بوده به طوریکه صائب تبریزی به عنوان یک شاعر ترک زبان، تحت تاثیر آثار نوایی قرار گرفته و با بازگردان سبک دیوان نوایی به فارسی، سبک هندی را بنیان نهاده است.

صائب تبریزی در یکی از سروده های خود، علاقه و تاثیر نوایی در آثار خود را اینگونه سروده است:

کاش آن ترک ستمکار به قرآن می‌داشت

اعتقادی که به دیوان نوایی دارد

تاثیرات نوایی تا صده های اخیر نیز تداوم داشته به طوریکه فضولی، دیگر شاعر بزرگ ادبیات ترکی نیز بیشترین تاثیر را از علی شیر نوایی گرفته است.

در ادامه راه چه برنامه ای برای آثار دیگر امیر علی شیر نوایی دارید؟

خمسه نوایی که نظیره ای است بر خمسه نظامی آماده چاپ است...

امیر علی شیر نوایی به میراث و هویت فرهنگی مشترک ایران با کشورهای ترک زبان منطقه تبدیل شده لذا تلاش می کنم جایگاه این شاعر، ادیب و دانشمند ارزشمند ایرانی را که در داخل کشور ناشناخته مانده احیا کنم.

سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902915

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان