Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازگشایی مرز شلمچه به عنوان یکی از اصلی ترین محورهای صادرات کالا به عراق، علاوه بر عواید صادراتی، میتواند به تثبیت بازار ارز نیز کمک کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حدودا 4 ماه قبل با شیوع کرونا بسیاری از مرزهای صادراتی کشور از سوی همسایگان ایران مسدود شد. در این بین رفته رفته مرزهای شرقی کشور بازگشایی شد اما دو مرز مهم با نزدیک ترین شریک تجاری یعنی عراق برای 4 ماه بسته ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است دو مرز شلمچه و چذابه بار اصلی صادرات به جنوب عراق را بر عهده داشتند که حالا اخبار خوشی از بازگشایی یکی از این دو مرز مهم منتشر شده است.

بازگشایی مرز شلمچه با محدودیت زمانی و تعدادی تردد

ناظر گمرکات خوزستان اعلام کرده است؛‌ با هماهنگی‌های انجام شده با کشور عراق، مرز شلمچه از ساعت 12 ظهر امروز (18 تیرماه) به روی صادرکنندگان و تجار برای انجام صادرات از ایران بازگشایی شد.

این بازگشایی با محدودیت زمانی و تعدادی تردد مواجه است و تنها دو روز در هفته و هر روز 250 خودرو اجازه تردد از این مرز به سمت کشور عراق را دارند.

بررسیها نشان می‌دهد، سالیانه حدود 8میلیارد دلار صادرات به عراق از کشورمان صورت میگیرد که تقریبا نیمی از این صادرات از مبادی استان خوزستان انجام شده است.
بر این اساس طی یک سال با توجه به ظرفیتهای موجود نزدیک به 3میلیارد دلار صادرات کالا  از 2 گمرک چذابه و شلمچه استان خوزستان به عراق انجام میشود.
این درحالی است که از دو  مرز باشماق  و پرویز خان نیز نزدیک به 3 میلیارد دلار صادرات  به کردستان  یا شمال عراق صادر میشده است.

گفتنی است 2میلیارد دلار صادرات نیز به صورت  برق و انرژی به کشور مذکور انجام می‌شود.

پیگیریها از استان خوزستان نشان میدهد احتمالا از 3 تا 4 هفته آینده مرز مهم چذابه نیز فعالیت خود را با پرتکلهای مربوطه آغاز کند. لازم به ذکر است از این دو مرز مهم روزانه 600 کامیون کالای صادراتی راهی عراق می‌شده است. بر این اساس  میتوان امیدوار بود با بازگشایی مرز شلمچه به عنوان یکی از اصلی ترین محورهای صادرات کالا به عراق، علاوه بر عواید صادراتی،  به تثبیت بازار ارز نیز کمک شود.

انتهای پیام

منبع: تسنیم

       

منبع: دانا

کلیدواژه: بازگشایی مرز شلمچه دلار صادرات مرز مهم دو مرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۵۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد

امتداد - عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران گفت:عملکرد چند ماه اخیر بانک نشان می دهد که در مسیر جهش تولید، درست گام موثر برمی داریم و امیدوارم در ادامه راه، تحول بزرگی برای این بانک رقم بخورد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سید مرتضی ذکاوت عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران در دومین همایش سراسری بانک توسعه صادرات ایران که در مشهد برگزار شد، تغییر سیاست های مدیریتی و حضور نیروی متخصص را فرصت مناسبی برای یک شروع دوباره بانک توسعه صادرات ایران عنوان کرد.
وی، ضمن تبیین جایگاه این بانک در سیستم بانکی در سه بازه زمانی مختلف، گفت: بانک توسعه صادرات ایران در بدو تاسیس در دهه هفتاد تا سال ۱۳۸۶، با بهره مندی از نیروی انسانی جوان و سرمایه قابل توجه ارزی و ریالی مسیر بالندگی را طی کرد.
ذکاوت افزود: در دهه اول فعالیت بانک توسعه صادرات ایران، عمده سرمایه بانک شامل منابع ارزی بود که با تکیه بر این منابع ارزی غنی، دایره فعالیت های بین المللی بانک، نیز گسترده و قابل توجه بود.
به گفته عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران، از سال ۸۸ به بعد فعالیت بانک تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفت که موجب ایجاد تنگناهایی در مسیر نیل به مقاصد و اهداف بانک گردید.
ذکاوت تصریح کرد: از سال ۱۴۰۲ با حضور مدیر عامل بانک جناب آقای دکتر خانی، روح تازه ­ای به کالبد بانک دمیده شد که نوید تغییرات مثبت در روندهای بانک را می دهد.
وی، دوران جدیدکه از میانه سال ۱۴۰۲ آغاز شده است را دوره احیاء و خیزش بانک نامید و افزود: بر این باورم که آثار و نتایج این دوره را به زودی خواهیم دید.
عضو هیات مدیره بانک در این همایش با بررسی نمودار رشد صادرات غیرنفتی و اعطای تسهیلات در بازه زمانی ۱۳۸۳ تا ۱۴۰۰، گفت: شباهت این دو نمودار نشان می­ دهد که انباشت تسهیلات ارزی بالا و گردش پایین است که تحریم ها آن را تشدید کرده است.
وی با بیان اینکه در رویکرد جدید بانک، هدف افزایش گردش تسهیلات ریالی است، گفت: در سیاست- های جدید، جذب منابع در دستور کار قرار گرفته و این فرصت بسترساز ظرفیت های جدید برای بانک توسعه صادرات ایران است تا بتواند جایگاه خود را در شبکه بانکی به عنوان یک بانک توسعه ای بازیابی کند.
ذکاوت با اشاره به اینکه بانک توسعه صادرات ایران تا پیش از ۱۴۰۲ ، سیاست حفظ وضعیت را در پیش گرفته بود،گفت: خوشبختانه با مدیریت جدید و در پیش گرفتن سیاست جذب منابع به جای سیاست تخصیص صرف، فرصت یک جهش دوباره برای بانک فراهم شده است.
این مقام ارشد بانک توسعه صادرات ایران، یادآور شد: بحران ناترازی در بانک های کشور، باعث ایجاد یک ظرفیت خالی در حوزه بانکداری تجاری شده و در ادامه مشتریان اقبال بیشتری به بانک توسعه صادرات ایران نشان می­دهند و این یک فرصت مناسب برای جذب منابع برای بانک است.
ذکاوت در پایان «تغییر نگرش مدیریتی در بانک»، «برخورداری از نیروی متخصص وکارآمد» و «ایجاد ظرفیت جدید در سیستم بانکی» را فرصتی مناسب برای جهش بانک عنوان کرد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • ابراز امیدواری مدیرکل ورزش استان برای افزایش سهمیه‌های المپیکی
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات