Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک مستندساز گفت: امروز کشور ما در مستندسازی پیشرفت کرده که این موضوع جای خوشحالی دارد. در دهه‌های اخیر مستندسازان ایرانی با ادبیات بین‌المللی سخن گفتن، رعایت استانداردهای جهانی و ایجاد نگاه متفاوت آشنا شده و آن را آموخته‌اند.

محسن اسلام‌زاده در یکی از سلسله نشست‌های حوزه هنری خراسان رضوی که با موضوع گفت‌وگو پیرامون «کارگردانی سینمای مستند» به صورت زنده در فضای مجازی برگزار شد، در رابطه با پیشرفت سینمای مستند در ایران اظهار کرد: البته این مساله آسیب‌هایی را هم ممکن است به وجود بیاورد و آن تاثیر جشنواره‌های جهانی بر هنرمندان است که ممکن است آن‌ها را از مسیر طبیعی و درست خارج کند و باعث شود برای بیشتر دیده شدن از بیان کردن حقیقت‌ها صرف‌نظر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مستندساز با بیان اینکه هر مستند از ۲ بخش تحقیقات و زیبایی‌شناسی تشکیل می‌شود، بیان کرد: به نظر من مستند ۲ پایه دارد که یکی تحقیقات محتوایی و دیگری زیبایی‌شناسی است که باید در آن‌ به سوژه‌های متفاوت توجه شود. به همین دلیل افرادی که اهل هنر نیستند و دغدغه غیر هنری دارند اما شروع به ساخت مستند می‌کنند، موفق‌تر از بقیه هستند چون بیان دغدغه‌های غیر هنری در قالب هنر نگاه متفاوتی را رقم می‌زند.

اسلام‌زاده با بیان اینکه مستند تنها میان طالبان رسانه‌های آمریکایی را زیر سوال برد، گفت: کشورهای غربی معمولا تعیین‌کننده نگاه ما به جهان هستند و نمی‌گذارند واقعیت‌ها را ببینیم اما بنده با توجه به سانسور شدید رسانه‌ای، در مستند تنها میان طالبان با رسانه‌ای کردن این موضوع که طالبان گروهی ضد آمریکایی هستند و تفکر تکفیری ندارند، از جشنواره آتن آمریکا جایزه گرفتم و آن‌ها در بیانیه جشنواره اعلام کردند که این فیلم رسانه‌های آمریکا را زیر سوال برد.

وی درباره فعالیت‌های خود در عرصه مستندسازی گفت: من از سال ۱۳۸۳ اولین آثار خود را تولید کرده‌ام و ۱۵ سال است که در این زمینه فعالیت دارم. اولین کاری که تولید کرده‌ام کلیپی درباره سخنان مرحوم دکتر علی شریعتی با عنوان «از کدامین قبیله‌ای» بود که بین عموم بسیار دیده و حتی در جشنواره زیتون سرخ در لبنان پخش شد. دومین کارم نیز مستندی درباره شهدای مبارزه با مواد مخدر بود که در سیستان و بلوچستان تولید شد.

این کارگردان و مستندساز عنوان کرد: سخنرانی‌های دکتر علی شریعتی درباره اسلام اجتماعی و سیاسی و همچنین سخنرانی‌های دکتر رحیم‌پور ازغدی تاثیرات بسیار زیادی در ایجاد انگیزه در من برای ساخت مستند در ابتدای فعالیتم داشت و براساس صحبت‌های دکتر رحیم‌پور ازغدی شعار موسسه مستندسازی خود را با این جمله که «ما می‌خواهیم ثابت کنیم که اسلام در حوزه نظر، عقلانی و در حوزه عمل، انسانی است و در عین حال منشا الهی دارد» نام‌گذاری کردیم.

اسلام‌زاده ادامه داد: در ادامه فعالیت خود در زمینه مستندسازی با برادر شهید ابراهیم اصغرزاده که از فعالان عرصه مستندسازی بود، آشنا شدم و مستندهای ایشان از لحاظ فکری و فرمی تاثیر بسیاری بر بنده گذاشت چون او به سینمای مستند به چشم سینمای تجربی برای ورود به سینمای داستانی نگاه نکرده و حتی تجربیات خود در سینمای داستانی را در تولیدات سینمای مستند خرج می‌کرد.

وی درباره تولید مستند «مرزبانان» تصریح کرد: بنده در سال ۱۳۸۶ به سیستان و بلوچستان رفتم و مستند «مرزبانان» را تولید کردم و در آنجا با شیوه تحقیق و تولید به طور جدی‌تر آشنا شدم.

اسلام‌زاده تصریح کرد: در آن مستند سعی شده بود که تمام نیروهای مردمی، انتظامی و امنیتی دیده بشوند و طبق صحبت آقای رحیم پور ازغدی که گفته بود «اگر می‌خواهی شیعه و سنی واقعی را ببینی، باید ترکیب شدن خون حماس سنی و حزب‌الله شیعه را در راه آزادسازی قدس ببینی»، ما نیز سعی کردیم همین تئوری را به سیستان و بلوچستان بیاوریم و نگاه وحدت‌محور را ترویج دهیم.

این مستندساز افزود: مستند «اهل سنت ایران» را نیز در سال ۱۳۹۲ با توجه به همین نگاه وحدت‌محور تولید کردم که در یوتیوب نزدیک به ۲ میلیون بازدید داشت و بسیار دیده شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مستندسازی ادبيات کارگردانی سینمای مستند اسلام زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۷۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید

به گزارش قدس آنلاین در نخستین‌ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۴ هزار و ۶۰۹ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف منتشر شده است که این عدد در فروردین‌ماه سال گذشته حدود ۳ هزار و ۸۹۵ عنوان بود که نشان‌دهنده بیش از ۱۵ درصد رشد در انتشار کتاب در مدت مشابه است.

نگاهی به آمار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نشان می‌دهد که در میان کتاب‌های منتشر شده، ۳ هزار و ۴۷۰ عنوان تالیفی و هزار و ۲۰۲ عنوان ترجمه شده هستند، همچنین بیشترین سهم در اختیار حوزه ادبیات با ۸۵۹ عنوان کتاب و پس از آن حوزه‌های کودک و نوجوان با ۸۳۹ عنوان و کمک درسی با ۶۸۵ عنوان است. بر این اساس، کمترین آمار انتشار کتاب به حوزه زبان با ۴۵ کتاب و علوم طبیعی و ریاضیات با ۷۲ عنوان کتاب است.

همانند ماه‌های گذشته، استان تهران بیشترین آمار انتشار کتاب را با ۳ هزار و ۲۸۲ عنوان از آن خود کرده و سهم سایر استان‌ها هزار و ۳۲۷ عنوان بوده است؛ همچنین نگاهی به آمار کتاب‌های چاپ اول نشان می‌دهد که ۲ هزار و ۸۲۵ عنوان کتاب چاپ نخست و هزار و ۷۸۴ عنوان کتاب تجدید چاپی هستند.

براساس این آمار، شمارگان کل کتاب در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ۵ میلیون و ۹۸۴ هزار نسخه و میانگین شمارگان نیز هزار و ۲۹۸ نسخه بوده است؛ همچنین میانگین قیمت کتاب در این ماه یک‌میلیون و ۷۵۴ هزار ریال بوده است.

طبق این آمار، در حوزه ادبیات، از میان ۸۵۹ عنوان کتاب حدود ۵۷۸ عنوان کتاب تالیفی و ۲۸۱ عنوان ترجمه شده هستند که از میان آن‌ها ۵۴۸ عنوان چاپ نخست و آثار تجدید چاپی ۳۱۱ عنوان بوده است. در حوزه کودک و نوجوان از میان ۸۳۹ عنوان اثر منتشر شده نیز ۳۸۷ عنوان چاپ نخست و ۴۵۲ عنوان تجدید چاپ هستند.

دیگر خبرها

  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • اکران فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو
  • فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو اکران شد
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • مقام معظم رهبری در دیدار کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • رهبر انقلاب در دیدار کارگران سراسر کشور: تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید