Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@02:03:59 GMT

کرونا با غذا منتقل می شود؟!

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۰۵۹۹

از آنجا كه یكی از فرضیه‌های اولیه درخصوص چگونگی انتقال این ویروس از خفاش به انسان و مصرف خوراكی این حیوان در چین بود، این ذهنیت شكل گرفته است كه خوردن غذای آلوده به این ویروس نیز می‌تواند از راه‌های انتقال بیماری باشد. اما چقدر این ذهنیت صحیح است و آیا تاكنون كسی با خوردن مواد غذایی به این ویروس مبتلا شده است؟

براساس نتایج بررسی‌های انجام‌شده ویروس كووید 19 نوعی ویروس تنفسی است كه معمولا از طریق قطرات تنفسی، عطسه، سرفه یا حتی صحبت كردن از بیمار به فرد سالم قابل انتقال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود این ویروس می‌تواند با لمس سطوح آلوده به ویروس (كه ممكن است بسته‌بندی مواد غذایی یا حتی ظروف و قاشق و چنگال باشد) و سپس تماس دست آلوده با بینی، دهان یا چشم به فرد منتقل شود. با این وجود، این روش اصلی بیماری‌زایی ویروس كووید 19 نیست.

از سوی دیگر تاكنون هیچ گزارشی كه تأییدكننده انتقال این ویروس از لمس مواد غذایی یا خوردن آنها باشد، ثبت نشده است.

به همین جهت مهم‌ترین توصیه‌ درخصوص خرید و حمل مواد غذایی، شستن كامل دست‌ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه یا ضدعفونی دست‌ها با مواد ضدعفونی‌كننده بر پایه الكل اتانول پیش از خوردن غذاست.

به هر صورت از آنجا كه با ویروسی روبه‌رو هستیم كه ویژگی‌هایش هنوز به صورت كامل شناخته نشده بهتر است تا جایی كه می‌توانیم اصول بهداشتی را رعایت كنیم. نكاتی كه حتی اگر كووید 19 هم نیامده بود كمك می‌كرد تا كمتر به عفونت‌های غذایی و گوارشی مبتلا شویم.

«گوارش» مسیر انتقال نیست

ویروس كرونا مقاومت حرارتی بالایی ندارد و مانند بسیاری از باكتری‌ها و ویروس‌ها در دمای بالاتر از 70‌درجه سانتی‌گراد غیرفعال می‌شود. بنابراین احتمال انتقال كووید 19 از غذایی كه خودتان در منزل طبخ می‌كنید یا حتی غذاهایی كه به صورت بیرون‌بر از رستوران‌ها و تهیه غذا‌ها سفارش می‌دهید بسیار اندك است.

برخلاف عوامل بیماری‌زای دیگر مانند باكتری‌ها و قارچ‌ها كه می‌توانند بر روی مواد غذایی رشد كنند، ویروس‌ها برای تكثیر و گسترش خود به بدن موجود زنده مانند انسان یا حیوانات نیاز دارند. در نتیجه ویروس كووید 19 سطح مواد غذایی رشد و تكثیر نخواهد شد.

اصول پاكسازی بسته‌های مواد غذایی

بسیاری از ما این روزها پس از خرید خوار و بار مورد نیاز منزل دردسرهای زیادی را برای ضدعفونی كردن و شست‌وشوی این اقلام متحمل می‌شویم. اما به توصیه سازمان‌های جهانی نباید در این پاكسازی‌ها زیاده‌روی كنیم. به گزارش مركز كنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده (CDC) احتمال انتقال ویروس از مواد غذایی یا بسته‌بندی مواد غذایی و غذاهای آماده بسیار اندك است و تاكنون گزارشی از ابتلا به كووید 19 از این طریق منتشر نشده است. پاكسازی بسته‌های مواد غذایی با مواد ضدعفونی‌كننده سطوح سخت مانند سفیدكننده‌ها از جمله مواردی است كه می‌تواند منجر به آسیب‌ها و مسمومیت‌های غذایی شود.

عسل اخویان طهرانی - دانش و سلامت / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کووید ۱۹ گوارش کرونا مواد غذایی کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۰۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، زهیر درگاهپور رئیس مرکز بهداشت تاکستان گفت: در یک ماه گذشته ۲ هزار و ۵۳۰  کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیرقابل مصرف، در طرح نظارتی و تشدید بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی این شهرستان ضبط و از چرخه عرضه خارج شد.

وی بیان کرد: توقیف و کشف و ضبط اجناس تاریخ گذشته و فاسد و غیرقابل مصرف، به منظور کنترل و بررسی مواد غذایی عرضه شده در سوپرمارکت ها، فروشگاه‌ها و انبار‌های بزرگ مواد غذایی، از وظایف نظارتی بازرسان بهداشت محیط، برای تامین سلامت مردم است؛ که این اجناس، با هماهنگی شهرداری و دادستان عمومی و انقلاب معدوم می‌شود.

دیگر خبرها

  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • انتقال برق تولیدی قشم به شبکه سراسری
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان