Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - بشرویه یکی از شهرستان‌های قطب تولید پنبه در خراسان‌جنوبی است که این روزها برداشت سنتی، نبود کارگر، ماشین‌آلات و تسهیلات مناسب و واردات بی رویه محصول سبب شده قطب تولید روزهای ناخوشی را سپری کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، 65 سال سن دارد اما چهره آفتاب سوخته‌اش، چین و چروک دستهایش بیشتر از آنچه هست سنش را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود با ظرافت و مهارت خاصی پنبه را از کالکش می‌چیند.

همانند دستگاه پنبه‌چینی، پشت سر هم محصول را برداشت کرده و جدا کردن پنبه از بوته‌ها را با سرعت بالا انجام می‌دهد. می‌گوید زمین را از پدرش به ارث برده و از همان زمان‌ها به کشت و کار پنبه مشغول است. در برخی از سال‌ها محصولش رونق خوبی داشته اما چند سالی است طلای سفیدش رنگ باخته و از رونق افتاده است.

شهرستان بشرویه به‌عنوان قطب کشاورزی خراسان جنوبی و رتبه‌دار کشوری در تولید پنبه و بذر رقم خرداد این محصول است که این روزها از ضربات واردات محلوج پنبه آن هم با تعرفه صفر بی‌نصیب نمانده و کشاورزان و کارگران دو کارخانه پنبه پاک کنی بشرویه و صنایع وابسته به آن را دچار خسارت کرده است.

می‌گوید گذر زمان باری سنگین از تولیدی سبک را بر دوشش گذاشته است طوری که دیگر پنبه کاری سودی برای کشاورز نداشته و هزینه تولید را به سختی جبران می‌کند.

آغاز برداشت پنبه در اراضی زراعی مازندرانبرداشت پنبه از 580 هکتار اراضی شهرستان خدا آفرین آغاز شدبرداشت پنبه از 580 هکتار اراضی شهرستان خداآفرین

در میان برداشت پنبه‌ها نفسی تازه می‌کند و می‌گوید این زمین‌های پنبه که می‌بینید باید قبل از سال برداشت می‌شد اما نبود کارگر سبب شده محصول بر روی قوزک بماند و هر صبح تا شب خودم به تنهایی همراه با همسرم کار برداشت را انجام دهیم.

وی افزود: کارگر نیست اگر هم باشد به سختی و با هزینه بالا راضی به همکاری می‌شود که برای کشاورز صرف نمی‌کند و هزینه‌های کشت محصول را جوابگو نیست.

این روزها هزینه‌های مختلف از جمله گرانی نهاده‌ها و نبود کارگر سبب شده این محصول طلای سفید همچنان بر روی زمین بماند.

این دغدغه تنها برای کربلایی علی نیست چرا که برخی دیگر از کشاورزان هم با وجودی‌که بوته‌های پنبه‌های امسال از زمین روئیده‌اند اما هنوز محصول پنبه سال قبل برخی از کشاورزان بشرویه‌ای بر روی زمین مانده‌ و نه نیروی انسانی برای چیدن وجود دارد و نه هزینه‌ای برای کرایه ماشین آلات کشاورزی مانده است و کشاورز باید به تنهایی محصولش را برداشت کند.

محمدی دیگر پنبه‌کار بشرویه‌ای که از وارادات بی‌رویه پنبه به بازار گلایه‌مند است در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: واردات بی‌رویه پنبه بازار این محصول را دچار مشکل کرده و کمر پنبه‌کاران و تولیدکنندگان را خم کرده و آنها را به زانو درآورده است.

وی با بیان اینکه نداشتن کمباین برای برداشت مکانیزه این محصول دیگر مشکل بهره‌برداران طلای سفید در قطب تولید این محصول در استان است گفت: برداشت پنبه به صورت دستی برای کشاورز سودی ندارد چرا که این خود یکی از علل اصلی افزایش هزینه‌ها و قیمت تمام‌شده محصول است.

این کشاورزی بشرویه‌ای معتقد است کارگر برای برداشت پنبه کم است و برای برداشت هر هکتار پنبه  اگر بتوانی 20 کارگر پیدا کنی شش روز طول می‌کشد که محصول برداشت شود اما دریغ از یافتن یک کارگر از طرفی هزینه خرید ماشین آلات زیاد است و نبود تسهیلات مناسب نیز از دیگر مشکلات است.

وی اظهار داشت: اگر شانس بیاوری و کارگر برای برداشت محصول بیابی باز هم با این واردات بی‌رویه پنبه وقتی محصول را به کارخانه پنبه‌پاک‌کنی می‌بریم حال و روز فروش هم نامناسب است و محصول به قیمت پایین خریداری می‌شود.

پنبه از مهمترین محصولات کشاورزی است و بشرویه را قطب تولید طلای سفید در خراسان جنوبی می‌دانند.

خراسان جنوبی به‌دلیل داشتن آب و هوای مناسب برای کشت پنبه در حال حاضر رتبه پنجم را در تولید دارد اما این روزها به دلیل برخی نامهربانی‌ها و واردات بی رویه محلوج پنبه حتی در فصل برداشت، این محصول حال مساعدی ندارد و چه بسا با ادامه این روند به کما برود.

3 هزار و 500 هکتار از مزارع شهرستان بشرویه زیرکشت پنبه است اما این روزها تولیدکنندگان پنبه حال و روز خوشی ندارند چرا که برداشت سنتی، نبود کارگر، ماشین‌آلات و تسهیلات مناسب و واردات بی‌رویه محصول، دغدغه این روزهای پنبه‌کاران بشرویه است و دسترنج کشاورزان و محصول تولیدی سال قبل هنوز روی زمین مانده است.

سرمایه‌ای که باید در دی‌ماه جمع‌آوری می‌شد اما هنوز کشاورز به دنبال کارگر است و قیمت ماشین‌آلات بالا و تسهیلات خرید نیز زیاد است. تولیدکنندگانی که این روزها نیازمند حمایت مسئولان هستند و معتقدند اگر واردات کاهش یابد و تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی تأمین شوند با تلاش و پشتکار می‌توانند در تولید این محصول، کشور را خودکفا کنند.

انتهای پیام/254/س

R41348/P/S6,56/CT7 بیشتر بخوانید... پایان کار همایش ملی پنبه در خراسان جنوبی/ دو رقم پنبه رونمایی شد نخستین همایش ملی پنبه در استان خراسان جنوبی برگزار می‌شود اصفهان| وابستگی در تامین پنبه آینده صنعت نساجی را دچار چالش می‌کند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واردات بی رویه خراسان جنوبی برای برداشت برداشت پنبه نبود کارگر ماشین آلات طلای سفید قطب تولید پنبه کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۱۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعی از کارگران خراسان جنوبی با رهبری دیدار می‌کنند

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت:۲۶ کارگر نمونه استان با همکاری بسیج کارگری امروز با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند.

اشرفی همچنین با اشاره به اینکه به مناسبت هفته کار و کارگر ۲۶ برنامه محوری در استان اجرا می‌شود افزود: ۱۲۰ برنامه در شهرستان‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، تجلیل از آرمان‌ها و میثاق شهیدان، عیادت از بیماران کارگر حادثه دیده حین کار، برپایی میز خدمت در مراسم نماز جمعه سراسر استان، تجلیل از کارگران ساختمانی، برگزاری نشست‌های تخصصی، برگزاری مانور روز جهانی ایمنی در واحد‌های تولیدی استان، تجلیل از مدال آوران در رشته‌های مختلف ورزشی حوزه‌های کارگری، برگزاری محفل انس با قران کریم، تجلیل از کارگران نمونه و برگزاری جشنواره امتنان از جمله مهمترین برنامه‌های هفته کار و کارگری در استان است.

سرگرد توکلیان، مسئول بسیج کارگری خراسان جنوبی نیز در این جلسه از برگزاری رزمایش شیفت ایثار با شرکت ۵۰۰ نفر، اهدای کمک مومنانه، حضور در اماکن کارگری ساختمانی وصنعتی در هفته کار و کاگر خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • تلاطم رودخانه علی سالار در بشرویه + فیلم
  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • انسداد ۲ محور اصلی در خراسان جنوبی در اثر بارش شدید باران و سیلاب
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • برداشت ۹۶۰ تن سبزیجات برگی از گلخانه‌های خراسان جنوبی
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • جمعی از کارگران خراسان جنوبی با رهبری دیدار می‌کنند