Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس پورمیدانی روز پنجشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: استان قم ۱۰۵ هزار هکتار زمین کشاورزی قابل‌کشت دارد که امکان به‌کارگیری سامانه‌های نوین آبیاری در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد آن فراهم است.

وی افزود:تا قبل از دولت یازدهم تنها نزدیک به هشت هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده بود اما درهفت سال گذشته این سامانه‌ها در ۲۰ هزار هکتار از زمین‌های زراعی و باغی استان به کار گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دولت اهتمام ویژه‌ای نسبت به این موضوع دارد و تسهیلات خوبی برای کشاورزانی که از سامانه‌های نوین آبیاری استفاده کنند در نظر گرفته است.

پورمیدانی گفت: حمایت از کشاورزان استان برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در قم، همچنان ادامه دارد و در طول سال جاری نیز این طرح در بیش از چهار هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی قم اجرا می‌شود.

وی بیان کرد: محدودیت منابع آبی درقم جدی است و سازمان جهاد کشاورزی استان کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را با استفاده از روش‌های مختلف ازجمله به‌کارگیری سامانه‌های نوین آبیاری در اولویت برنامه‌های خود قرارداده است.

وی با اشاره به مزیت‌های قابل‌توجه به‌کارگیری روش‌های نوین آبیاری در مقایسه با آبیاری سنتی ادامه داد: استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری علاوه بر کاهش مصرف آب،‌ شرایط حفظ و توسعه سطح سبز استان را نیز تسهیل می‌کند.

نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.

برچسب‌ها قم آبیاری اراضی کشاورزی سرانه مصرف آب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم آبیاری اراضی کشاورزی سرانه مصرف آب قم آبیاری اراضی کشاورزی سرانه مصرف آب سامانه های نوین آبیاری هزار هکتار از زمین نوین آبیاری بخش کشاورزی کشاورزی قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۱۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان

فردوس کریمی در نخستین سفر استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۴۰۳ به بخش ناغان، اظهارداشت: در قالب طرح پمپاژ آب ناغان سه ایستگاه پمپاژ، دو باب مخزن، هفت کیلومتر خط انتقال اجرا شده و در حال تملک اراضی هستیم.

وی افزود: طرح پمپاژ آب ناغان ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای این طرح هزینه شده و جهت تکمیل و بهره‌برداری از طرح به هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.

بیشتر بخوانید

تجهیز بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری

کریمی اضافه کرد: تخصیص جدیدی به نیاز آبی ناغان اضافه شد و هم‌اکنون۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات ناغان زیرپوشش آبیاری قرار داده شده است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم ۸۵ مورد ساماندهی پرورش ماهی برای نخستین بار و همچنین تخصیص دو هزار و ۱۵۴ لیتر آب برای پرورش طیور، گلخانه‌ها و دامداری‌های ناغان انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • آزادسازی ۱۰ هکتار از زمین های کشاورزی گرگان
  • پایش اراضی کشاورزی با فناوری های هوش مصنوعی
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان