Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجاب و عفاف دو مقوله از هم جدا نشدنی هستند و نهادینه سازی آن به عنوان یک ارزش سبب حفظ کرامت انسانی بانوان، تحکیم بنیان خانواده و ارتقای سلامت روحی جامعه می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حجاب مهم ترین عامل برای حفظ گوهر وجودی بانوان بوده و برخلاف تصور برخی که نگرش بدبینانه نسبت به حجاب دارند، حجاب اسلامی به معنای حبس و پشت پرده قرار گرفتن زنان نیست بلکه به معنای پوشش صحیح در مقابل نامحرم و حفظ ارزش ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجاب سبب می شود تا بانوان به راحتی در جامعه حضور یابند و در انجام فعالیت های اجتماعی حضوری فعال داشته باشند، گرچه در طول تاریخ حجاب دچار فراز و نشیب هایی شده است ولی همواره در تاریخ حیات زنان تداوم یافته است.

 

پوشش آفرینش لباس به تناسب ویژگی های روحی و جسمی بشر و روی آوردن فطری انسان به آن یکی از نعمت های الهی است و قرآن کریم برهنگی و کنار گذاشتن لباس را مخالف فطرت انسانی و دامی شیطانی عنوان کرده است.

 

نقش حجاب در زندگی فردی و اجتماعی/ آثار بی حجابی

 

پوشش اسلامی و حجاب سبب حفظ حریم و کرامت انسانی می شود و  این پوشش اسلامی سبب می شود تا زن به گوهر وجودی خود آگاه شود و به این آگاهی دست یابد که مسؤولیت زن در جامعه خطیرتر و والاتر است.

 

نباید از این مهم غافل شد که حجاب مهم ترین عامل آرامش روانی بوده و سلامت جسمانی انسان را افزایش، جذابیت راه حفظ و موجب تداوم زیبایی زن می شود، حجاب و عفاف زنان عامل استحکام پیوند خانوادگی، استواری جامعه بشری، احیای ارزش ها و زمینه ساز رسالت اجتماعی زنان  است.

 

در مقابل رواج بی حجابی که از توطئه های فرهنگی دشمنان بوده و در قالب نهادینه سازی سبک زندگی غربی سعی در رواج بی بندو باری بین زنان و دختران دارند، این بی حجابی عامل سقوط شخصیت زن، ایجاد بیماری روانی در جامعه، فروپاشی کانون خانواده، از بین رفتن امنیت فردی و اجتماعی و عامل سقوط جامعه بشری است.

 

پیامدهای دیگر بی حجابی از بین بردن عظمت و ابهت زن کاهش جذابیت زن، تضعیف معنویت در خانواده و جامعه ترویج سبک زندگی غربی و مصرف گرایی است، که می طلبد با استفده از ظرفیت های فرهنگی، تربیتی، تبلیغی و رسانه ای در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه به ویژه بین نسل جوان نقش آفرینی کرد.  

 

با استفاده از فرصت های تبلیغی و فرهنگی نباید اجازه داد نسبت به مسأله حجاب و عفاف کم توجهی صورت گیرد و این مهم باید بین نسل امروز به عنوان یک ارزش نهادینه شود، چراکه کم توجهی به حجاب آثار زیان بار فردی و اجتماعی فراوانی در پی خواهد داشت.

 

حجاب و عفاف فقط مختص زنان و دختران جامعه نیست بلکه مردان نیز در این زمینه وظایفی دارند، در قرآن برای روایات فراوانی در این زمینه وجود دارد، وظیفه مردان در برابر حجاب هدایت و کنترل همسر و فرزند است.

 

خداوند در قرآن می فرمایند: «خود و خانواده خود را از آتش جهنم دور سازید، آتشی که هیزمش مردمان و سنگ ها هستند.» و این نشان دهنده مسئولیت خانواده بر دوش مردان است.

 

عفت ورزی مردان از دیگر سفارشات است، پیامبر(ص) فرموده است در برابر زنان مردم عفیف باشید تا زنان شما عفیف باشند  و دوری از چشم چرانی از دیگر سفارشات است، اما صادق(ع) فرموده است تیری مسموم از تیرهای شیطان است.

 

گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه لازمه نقش آفرینی خانواده ها، نهادهای فرهنگی و تربیتی، دینی و رسانه ها است، حجاب و عفاف باید به عنوان یک ارزش در جامعه به ویژه بین زنان و دختران نهادینه شود و این مهم در گرو تقویت و نهادینه سازی معنویات است.

 

نهادینه سازی حجاب و عفاف به عنوان یک ارزش سبب می ود جامعه در برابر توطئه های فرهنگی دشمن مصون بماند و جلوی رواج بسیاری از آسیب های اجتماعی گرفته می شود، با توجه به اهمیت حجاب و عفاف، باید پرداختن به این مقوله در طول سال و به صورت مستمر صورت گیرد.  

 

فرهنگ سازی مؤلفه مهم نهادینه سازی فرهنگ حجاب و عفاف است

 

باید با کمک خانواده در تربیت دینی فرزندان نقش افرینی کرد و فرزندان از محیط خانواده با مقوله حجاب و عفاف آشنا شوند و در مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی اهمیت این مهم تبیین و ترویج داده شود، فرهنگ سازی مهم ترین عامل در نهادینه سازی حجاب و عفاف به عنوان یک ارزش است.

 

نهادینه سازی فرهنگ و سبک زندگی اسلامی ایرانی بین نسل امروز سد راه فرهنگ غربی خواهد شد و با ارائه الگوهای ایرانی باید نسل امروز را از فرهنگ مدگرایی و غربی که در پی رواج بی بند و باری است، دور کرد.

پایان پیام/666

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرهنگ عفاف و حجاب بی حجابی حجاب عنوان یک ارزش نهادینه سازی حجاب و عفاف بی حجابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۴۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب حذف شده است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احد آزادی خواه، نماینده مجلس در خصوص حضور گشت ارشاد و ایجاد فضای دو قطبی در جامعه گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند، حجاب در کشور ما از نظر قانونی و شرعی جایگاه ویژه داشته و مشخص است. راهبرد ما باید دفاع از حجاب از نگاه شرعی و قانونی باشد. اما اینکه در شیوه دفاع چگونه باید اقدام کنیم؛ بنده به هیچ عنوان اقدام قهری و برخی از برخوردهایی که اخیرا برای مقابله با بدحجابی انجام می شود را به هیچ عنوان قابل دفاع و موثر نمی‌دانم.

وی در گفتگویی که با جماران داشته، افزود: به این نکته باید توجه کرد که رهبر معظم انقلاب و بسیاری از صاحب نظران در کشور همواره از تمام زنان با حجاب و بد حجاب جامعه دفاع کردند تا به نظام بدبین نشوند. بنده احساسم این است که شیوه‌های ترویج امر ونهی و ترویج عفاف و حجاب نباید به گونه‌ای باشد که عده‌ای را نسبت به اصل نظام یا کشور بدبین کند.

آزادی خواه در خصوص برخورد گشت ارشاد با شهروندان گفت: گشت ارشاد و فرماندهی انتظامی یکی از گام‌ها در ترویج حجاب است، پس دستگاه‌های فرهنگی، آموزشی ما کجا هستند؟ ما نباید انتهای زنجیر را ملزم کنیم که صرفا با قوه‌ی قهریه با بدحجاب‌ها برخورد کنند، بلکه ده‌ها گام‌ باید قبل از آن انجام شود. مانند آموزش و پرورش، فرهنگ، کارهای ترویجی و... . دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های بسیار زیادی متولی در این امر هستند که باید کارهایی را انجام دهند. در گام نهایی نیز گشت ارشاد باید صرفا با معدود افرادی که حساب شده و سازمان یافته اهداف خاصی را دنبال می‌کنند، برخورد کند، نه با شهروندانی که در جامعه حضور دارند.

آزادی‌خواه در پاسخ به این سوال که چرا ما با برخی دوگانگی‌ها در برخورد با زنان که نمونه آن را در تصاویر صداوسیما و زمان راه‌پیمایی و انتخابات، شاهد هستیم، مواجهیم؟ گفت: بنده نظرم بر این است که باید این مسأله را به عنوان یک راهبرد اصلی اثبات کنیم که نگاه حاکمیت به تمام زنان و مردان جامعه یکی است و همه برایمان حرمت دارند و صاحب حقوق اجتماعی هستند. البته ما موظف هستیم در رابطه با اصول خود تبلیغ، ترویج و دفاع کنیم. یکی از اصول ما عفاف و حجاب است، اما این تبلیغ نباید به گونه‌ای باشد که دوگانه‌ای در کشور ایجاد کنیم که نیمی را صاحب حقوق بدانیم و نیمی دیگر را صاحب حقوق ندانیم.

وی ادامه داد: این دوگانه‌ای را که رهبر معظم از آن انذار فرمودند، می‌تواند غده‌ای سرطانی در جامعه باشد. این بیانی که حاج قاسم سلیمانی در رابطه با دختران جامعه فرمودند، بیان گمشده‌ی امروزه ما است. این دخترانی که امروزه پای صندوق رأی و راهپیمایی می‌آیند و دوربین‌های صداوسیما آن‌ها را پخش می‌کند نشان می‌دهد که این‌ها علاقه‌مند به نظام و کشور هستند که اگر با این‌ها به درستی برخورد شود، خواهید دید که به قول قرآن: «وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا».

اگر در لایحه‌ی عفاف و حجاب بنا باشد گشت ارشاد نباشد، حتما ملاک برای ما قانون است

وی در پاسخ به این سوال که اگر لایحه حجاب و عفاف به سرانجام برسد تکلیف گشت ارشاد به کجا خواهد رسید؟ گفت: معیار برای ما قانون است و اگر در لایحه‌ی عفاف و حجاب بر این باشد که مثلا گشت ارشاد یا اقدامات مشابه آن نباشد، حتما ملاک برای ما قانون است.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899869

دیگر خبرها

  • گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب حذف می‌شود؟
  • گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب حذف شده است؟
  • اجتماع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاه از اجرای «طرح نور» برگزار شد
  • قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور
  • تجمع بانوان قمی در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب
  • تجمع بانوان قمی حمایت از طرح نور عفاف و حجاب
  • قدردانی بانوان در مرکز گلستان از مجریان طرح ملی «نور»
  • حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب نور
  • درخواست وزیر کشور از بانوان کم توجه در حوزه حجاب | ویدئو
  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی